Kevari lyhyelle tytölle?

marin95

Moikka! Hakusessa olis kevari tälläselle lyhyehkölle tytölle. Pituuttahan on siis mahtavat 154cm. En oo ihan perillä näistä asioista joten osaisko kukaan kertoa saako joitakin malleja vaikka madallettua jos ei muuta? Mikä kevari ois hyvä? :)

17

4327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • assinkatetri

      Joku chopperi varmaankin. Ja voihan sitä vähän madaltaa, ei liikaa ettei ajettavuus kärsi.

    • Motskarisetä

      Käy moottoripyöräliikkeessä kokeilemassa eri pyöriä. Jotkut kevaricustomit ovat yleensä matalia. Meidän perheen tytöillä on custom Suzuki Gz125 Marauder ja sillä kyllä lyhyempikin ihminen pystyy ajamaan. Satulaa myös voi yleensä ohentaa, ottaa pehmustetta pois ja verhoilla sitten uudelleen, jolloin jalat alkavat paremmin ulottua maahan. Esim kolmen sentin ohennus tekee jo ihmeitä.

      Tuo Marauder on kestävyydeltään todella hyvä. Se on kuulemma Suzukilla edelleen tuotannossa, mutta Suomeen sitä ei ole tuotu muutamaan vuoteen. Jos löydät sellaisen alle 20 tuhatta ajetun hyvin pidetyn, niin osta pois. Se kyllä kestää sen pari vuotta, minkä kevarilla ajat. Siitä suora jatkumo voisi olla Suzuki LS650 Savage, todella hauska pienikokoinen customi, jolla saa ajaa A2 kortilla.

      Onhan niitä sitte matalia kevareita. Esim. Suzukilta löytyy myös Intruder 125, Yamahalta Virago 125, Hondalta Shadow ja Rebel. Tietysti voisit käydä katsomassa Yamaha YBR 125:tä, joka on semmoinen perinteisen moottoripyörän mallinen, eikä uutenakaan hirveän kallis.

    • HUPSVARMA

      ktm duke, yamaha yzfr, honda cbr, aprilia rs, derbi gpr, cagiva mito... siin kyykyt jotka tuli mieleen heti, customit on aika laiskoja ja kyykyt on mun mielest hienompii

      • Motskarisetä

        Customit laiskoja? Miten sen nyt ottaa. Kaikkien kevytmoottoripyörien tehojahan rajoittaa laki. Kysymyshän nyt on nimenomaan lyhyelle ihmiselle soveltuvista pyöristä, eivätkä noista yksikään mainitsemistasi ole erityisen matalia. Ovat vain sinun mieltymystesi mukaisia, joilla sinä pystyt ajamaan, mutta lyhyt tyttö todennäköisesti ei. Tunnen useita naismotoristeja, jotka tyytyväisinä ajelevat customeillaan, jopa 1400 kuution Suzuki Intruderilla tai isolla Kawasaki VN:llä. Syy heidän valintaansa on juuri tuo: oman fyysisen pituuden vähäisyys ja custom-pyörän mataluus.


      • 234

        Yzärissä on istumakorkeus aika korkea, ja cagiva luultavasti sama vielä kyykympi asento. Apriliasta enkä gpr tiedä. KTM Duke olis varmasti aika hyvä! Kannattaa vertailla koittamalla.


    • Motskarisetä

      Jatkanpa vielä pohdintaa tästä lyhyen tytön ongelmasta. Koulun biologiassa lienee opetettu, että ihmisen haarat ovat puolivälissä, siis haaroista päälakeen ja maahan, jalkapohjiin on yhtä pitkä matka. 154 cm pitkässä ihmisessä, kuten kysyjä on, tämä tarkoittaa, että hänen haaroistaan maahan on 770 mm.

      Matalan customin esim. Honda Shadow 125 ja myös Suzuki Gz125:n istuinkorkeus on 680 mm. Vastaavasti Honda CBR 125 ns."kyykkypyörässä" se on 776 mm.

      Kun ajatellaan, että pyörän päällä istutaan haara-asennossa, mikä vielä jatkaa mittaa pyörän satulasta maahan, niin ei voida mitenkään olettaa, että lyhyt naisihminen pystyisi vaivatta ajamaan "kyykyllä". Customilla hän sen sijaan matalamman istuinkorkeuden vuoksi pystyy.

      On täysin makuasia, mitkä pyörät ovat hienoja. Myös customeissa löytyy todella hienoja pyöriä.

      • mr.papi

        No siis millään pyörällähän ei ajeta jalat maassa. Riittää että toinen jalka ylettää juuri ja juuri maahan, silloin pyörää pystyy pitämään pystyssä. Toki mukavampaa se on, jos molemmat jalat ylettää maahan, mutta ei omassanikaan pyörässä minun jalat yltä kunnolla maahan vaikka pituutta on kuitenkin 180cm. Se aika mitä sitä pyörää täytyy jalkavoimin pitää pystyssä on aikas pieni, joten tuo pituus ei ole kovin olennainen asia. Sen sijaan cossissa/endurossa kannattaa jo hiukan miettiä sitä pyörän korkeutta, koska siinä niitä jalkoja täytyy ajon aikanakin käyttää.


    • aoifjlea

      kyllä kyykyillä onnistuu lyhyenkin ihmisen "kohtuullisesti" ajaa, eri asia sitten yltääkö kädet ohjaustankoon kunnolla. Suosittelen että käyt liikkeissä kokeilemassa kyykkyjä yms. mitkä sopii silmään :)

      • Motskarisetä

        Sanoinkin, että "vaivatta". En sanonut, että korkeammalla pyörällä ajaminen lyhyellekin ihmiselle mahdotonta olisi. Ensimmäinen vaiva on, miten lyhyt ihminen saa ujutettua jalkansa satulan yli. Toinen vaiva on, miten saa pysähdyttäessä esim liikennevaloissa, pyörän pidettyä tasapainossa, kun vain toinen jalka ylettyy maahan. Pyörähän siinä tilanteessa väkisinkin kallistuu ja kampeaa pyörää tukijalan puolelle.

        Minun matkapyörääni Suzukia(istuinkorkeus ilman madalluksia 790mm), jonka kesällä ostin, voi käydä katsomassa esimerkkinä. Pyörän on aiemmin omistanut nainen. Pyörän satulaa on kyllä madallettu, mutta jalat eivät ilmeisesti sittenkään ole yltäneet maahan molemmille puolille, vaan pyörä on kaatuillut kummallekin kyljelle. Edellinen omistaja sanoi, että paikallaan on kaatunut ja se selitys vaurioiden perusteella mielestäni on uskottava. Yli 200 kiloista pyörää ei pysähdyttäessä naisen miestä heikommilla voimilla ole pystytty pitämään pystyssä, kun jalka on haronut tyhjää ja pyörä kallistunut sen vuoksi liikaa, ja kupsahtanut sitten kumoon. Toivottavasti pyörän entinen naisomistaja "Päivi" ei pahemmin ole loukannut itseään.


    • 12+20

      Skootteri.
      Aasian / Italian lahja pätkille tytöille.

    • matalaprätkäinen

      Itelläni on Daelim VT 125, todella matala pyörä, ostin melko lyhyeltä naiselta. Eikä hintakaan ole paha: -1000€ käytettynä, pyörää kun ei ole valmistettu sitten vuoden 2003.

    • kevarityttö

      oon ite kans suht lyhyt tyttö (164) ja ajan aprilia rs:llä joka on just tarpeeks matala (n.805mm)
      autokoulussa ajoin honda cbr:llä ja oli paljon matalamman ja pienemmän olonen, että hondaan vois riittää jalat sullakin :)

    • sdgsd

      Yamaha YBR tai Honda CBF varmastikkin olisivat varteenotettavia vaihtoehtoja, muutenkin matalia ja helppo madaltaa.

      • sdgsd

        ja honda cbr kanssa.


    • nääsd

      Kevari manki :D :D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe