Kuinka moni nuori on oikeasti raitis?

raitis97kundi

Niin, nyt kun on tiedotusvälineissä puhetta siitä, että nuorten juominen vähentyy, mitä pidän naurettavana asiana. Paikkakuntani ikätovereissa on vain hieman yli viisi ihmistä, joiden en ole kuullut juovan. Mikä siinä juomassa kiehtoo, vaikka vaarat tiedetään hyvin? Tänäänkin, kun on huvilakauden päättäjäiset, kaikki mahdolliset facet/instat on täynnä ryyppykuvia.
Kaikista eniten ärsyttää, että ryyppyreissut pitää kerrata seuraavalla viikolla! Koulussa "vittu me oltiin kännissä lauantaina, oli kivaa, oksennin viis kertaa puskaan ja meinasin hukkua järvee, perjantaina uusiks"
Toiseksi eniten ärsyttää, tai oikeastaan yhtä paljon, kaksnaamaset tytöt! Tiedän monta lähella 10 keskiarvon tyttöjä, jotka ovat pahimpia kännääjiä! Luulisi tuolla ällillä tietävän vaarat! Esitetään niin viisasta niin viisasta, vaikka ollaan täysiä idiootteja. Itselläni on hieman alle ysin keskiarvo ja tiedän kaikki vaarat ja haitat. Siksi en juo.
Ottakaa kantaa, haukkukaa pystyyn, tykätkää (vaikka sillä ei tee mitään :D)

73

1277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mm.. kiltti

      mm.. Sama mieltä :)
      14.vuotias ja mä taidan jättää alkoholin tonne 18 vuotis ikään.. Ehtii sitä juoda ja käyttää päihteitä vanhempana..

      Nyt pitäis vaa keskittyy kouluu

      • karoliina1998

        iha tiedoks vaa, et mä sanoin 15-vuotiaaks asti et en varmana juo enne 18! iha helppoo ja ei tee mieli eikä siin oo mtn järkee... Mutta kappasvaan ku rupes 16 lähestyyy ni ihan järkyttävä mieliteko tuli vaa itsestään vaikkei kukaan ees tyrkyttäny... ei siis kannata sanoa ettei aijo juoda ja aikoo keskittyä kouluun... 14-vuotiaat on vielä kyllä iha lapsia mutta suurin osa niistäkin juo.... mutta muistakaa tämä "ÄLÄ KOSKAAN SANO EI KOSKAAN"


      • Devan
        karoliina1998 kirjoitti:

        iha tiedoks vaa, et mä sanoin 15-vuotiaaks asti et en varmana juo enne 18! iha helppoo ja ei tee mieli eikä siin oo mtn järkee... Mutta kappasvaan ku rupes 16 lähestyyy ni ihan järkyttävä mieliteko tuli vaa itsestään vaikkei kukaan ees tyrkyttäny... ei siis kannata sanoa ettei aijo juoda ja aikoo keskittyä kouluun... 14-vuotiaat on vielä kyllä iha lapsia mutta suurin osa niistäkin juo.... mutta muistakaa tämä "ÄLÄ KOSKAAN SANO EI KOSKAAN"

        Olipas taas fiksu kommentti. Näin hieman vanhempana sanon, että 16-vuotiaskin on vielä yllättävän pentu, olin minäkin.

        Btw tää sun "mieliteko" on aika mielenkiintoinen psykologinen ilmiö.. "tuli vaa itsestään"?


    • raitttis

      No joo, ite oon pian 19 vuotta täyttävä mies, enkä oo koskaan ryypänny/polttanu tai mitä näitä nyt on. Pari kertaa ulkomailla oon ottanu siideriä tai jotain paikallisista, mutta eipä se kokemuksena mitenkään hohdokas ollut. En siis koe mitään tarvetta käyttää päihteitä, kun ei noista mitään hyötyäkään ole.

      En sinänsä absolutistikaan ole, koska ei nyt pari viinilasillista vielä ihmistä syntiseksi tee, mutta kyllä tämä nykynuorison touhu on jotain aivan käsittämätöntä. 13-vuotiaan elimistöön ei sovi mikään päihde. Sama pätee toisaalta ikäluokkaan kuin ikäluokkaan.

    • erhhdfhdf

      en juo enkä juo muutaku kännissä

    • täsmä

      No ööö täällä päi ainoot jokka ei juo on ne jokka ei oo päässy porukoihi eikä niil oo mahiksii saada juomii muutaku vanhemmilta. Ja se nyt on vaa tapa pitää hauskaa ja oikeestaa koskaa ei oo mitää käyny... ja joo oon 15. Ja toi nyt on vähä yleistämistä et kaksnaamaset tytöt koska tiiän vaiks kui monta poikaa joilla on ysi keski arvo ja ne käy juomas mut kohtuu kaikes. Ite juon tosi harvoin ja oikeestaa vaa vähä rentoutuksee ettei haittais hauskan pitoo mikkää huolet ja tämmöset. Yleensä juon pienes porukas jossai kavereide kotona eikä sieltä sit lähetä minnekkää ja aina kavereista pidetää huoli jos ite ollaa paremmas kunnos et katotaa et kaikki pääsee kotiin yms. ni sit niit vaaroja vähä ehkästäis..

    • 1+19

      olen 19, juon 2 pulloa vahvaa viskiä ja ketjupoltan 4 askia päivässä

      • u wanna be something

        Paska ketjupolttaja oot jos poltat 4askii päivässä.


      • paskajäbä123
        u wanna be something kirjoitti:

        Paska ketjupolttaja oot jos poltat 4askii päivässä.

        kaikki kaverit dokaa :D paitsi pari ulkomaalaista koska uskonto kieltää :D oon 16v


      • 13v

        siistii :D


    • tietäjä92

      Kaikkea ei voi ihminen ymmärtää. Jospa ne "kympin tytöt" haluavat välillä kokea jotain hullua ja hauskaa, loppujen lopuksi varsin tylsän normaalin elämän rinnalla. Totuus on kuitenkin se, ettei kukaan joisi alkoholia, jos se olisi vain ja ainoastaan paskaa ja negatiivista. Normaalista elämästä irtautuminen ja uudenlainen hauskanpito ovat ne alkoholin valtit. Niistä ei pääse yli eikä ympäri.

      Ja tottahan se on että "hauskaa voi pitää selvinkinpäin". Ehdottomasti! Mutta alkoholi tekee siitä kaikin tavoin helpompaa ja vapaampaa. Näin se homma vain on.

    • Se ON hauskaa

      Jos et oo kokeillu et voi tietää minkälaista se on olla kännissä.

      • kfoodos

        Tää on totta; et voi tietää minkälaista on olla kännissä. Ite en juonu ku vasta lukion penkkaripäivänä ekan kerran (18v), koska en aikasemmin ollu kiinnostunut juomisesta. Kyllähän se aluks jännitti, mutta se ilta oli kyllä korvaamaton, niin hauskaa oli, kiitos alkoholin. Se vaa on nii hauskaa (paitsi seuraava aamu) :D


    • made in germany

      Oon 14v tyttö. En ole päässyt porukkoihin mukkasn. En halua juoda. En ehkä koskaan.

    • hhhgttyu7665

      mä oon samaa mieltä toi jonne touhu on älytöntä

    • semmoneykstyttötö;)

      olin ryyppäämässä viimeks tiistaina ja jäin kiinni lolz uskotte että iti oli tyytyväinen muttaku kännissä on hauskaa ku unohtaa kaiken pahan ja sit on nii rento fiilis ;)

    • Juuh_elikkäs

      Ei se juominen niin hirveän vaarallista ole jos pysyy viikollopuissa, parempi jos harvemmin, suurin osa teineistä juo vain n.5kertaa vuodessa ja se on ymmärrettävää. Ja sitte nämä kympin tytöt varmasti ovat niin järkeviä että osaavat juoda kohtuudella sehän on taito laji ettei ole övereissä 15min. jälkeen. Kyllä sen ymmärtää jos välillä haluaa irroitella.

    • lkoijuhygt

      Sellaisen näkökulmast joka juo kohtuudel (15v olen) Niin siinä ainakin itelle on se että pääsee vähän rennompaan fiilikseen kaikki koulu jutut painaa aivan liikaa. Ite en ymmärrä niitä että pitää vetää niin että huomenna pää kipee. Se ei oo hauskaa kenellekään. Ite sen verran että vähän tulee hauskempi olo ja tietenki jotkut alkoholi juomat maistuu hyvälle en sano että kaikki on, on tullu maistettuu niitä mille melkein oksentaa.

    • 115444

      Ryyppääminen lienee niin suosittua alaikäisten keskuudessa, koska alkoholi on kielletty hedelmä ja sitä on juotava salaa. Itse en ole ikinä ollut kiinnostunut alkoholista, vaikka ikää pian 20 vuotta.

    • kjjjjjkxfhkiftåfkdemi

      13 v nykyään. Sisko oli järkevä ja alotti vasta kun täytti 18 mutta sitten vetikin kunnolla. Kerran oltiin äidin, äidin äitipuolen ja siskon kanssa kotona ja siskolla joku viinapullo... Sain pikkuisen maistaa sitä ja hyi saamari, nauroivat mulle vähän :D en kyllä ymmärrä noitten aikuisten makua :P

    • dddd45ffff

      ite oon 17v en oo polttanu tai juonu, kaverit kyllä joka viikonloppu juomassa =pp

    • Pkspoika1994

      Ei sitä kannatakaan ennen kuin täyttää sen vaaditun iän. Sulla on sitten monta vuotta aikaa harjotella, miksi siis nuorena pilata kehonsa?

    • 17v

      iha oikeesti ei kannata juuua nuorena...ite alotin 14v ja olen nyt 17v ja paskassa kunnossa siten että on huono kunto ja koko ajan kipeee ku 2-3v dokannu joka vkpl tai ainakin joka toinen vkpl

    • DamnGirl~

      Tota noin ite oon 14 v tyttö ja itellä oli semmonen tilanne (tässä syysloma viikon alussa), että kaverit tuli (mun kolme bestistä) niin tota oltiin ilta ihan rauhallisesti ja sit ajateltiin et hei mennään rannalle! (joka sijaitsee ehkä n. 300m pääs~) Kaveri sano mulle et hei nappaa tuolta kaapista 4 snapsilasii (oltiin siis mun kotona :D ) nappasin ne lähettiin hiukset laitettuina ja coolit vaatteet pääl ja tämmötti. Noh saavuttuamme rannalle mentiin heti laiturille ja laitettiin bileet käyntiin. Kamu otti sit laukustaan viskipullon,yrttisnapsin,siiderin ja jonku 20v vanhan vadelmaviinan kaiketi :DD No kylhä se minuakin kiinnosti joten parit snapsit vedettiin ja tällee. Me alettiin kamun kaa kattoo videoit youtubest kännykästä kunnes nää toiset oli jo juonnu kaiken. Oli siin sit poltettu sikarii ja tupakka, mut nää kaks oli ihan humalassa. Yhtäkkii huomataan, et nää kaks juoksee ihan täyttä vauhtii laiturii pitkin. Oltiin sit siin kaverin kaa (oltiin ihan kunnossa toisin, kun nää kaks) pari tuntii et mitä helvettii me tehään näitte kaa!? No me yritettiin raahata ne pois ja toinen niist vähän virkoskin mut toinen oli ihan karmees kunnos. Sit vihdoin, kun me saatiin me yritettiin se viedä rannan penkille makaamaan, kunnes se lyssähti maahan. Vähän ajan kuluttuu lenkkeilijä tuli ja tää mun kamu alko huutaa ''Mä tunnen sut! Mä tunnen sun äidin!'' ja alko hekottaa niin perkuleesti. Lenkkeilijä sit ihmetteli ja sano ''Onks sul kaikki hyvin?'' Meille muille iski paniikki ja sanottiin et kaikki oli kunnossa. Vähän ajan kuluttuu eii tullu vieläkään mitään edistymistä ja mä olin jo niin vittuuntunu et lähin jatkamaan paikkaa kunnes näin kaks lenkkeilijää meno suunnasta ja tein heti käännöksen pois päin ja lähdin pikakävelemään kohti kamuja ja sanoin hei tuolt tulee lenkkeilijöitä. Kamu oli viel maassa hiukset ihan lehdissä ja housut ihan alhaalla ja paitakin roikku. Mä lähin heti takasin kohti rantaa ja vihdoin ja viimein me saatiin se rauhottumaan. Noh oksentelun jälkeen sille tuli kylmä ja me annettiin takkimme sille et se sais nukuttuu ees pikkuse. Me oltiin sit tosi ohuissa neuleissa siellä keinuilla ja kaikki paha olo purkaantuu ja tuli se karmee syyllisyyden tunne.No kaikki selvis parin tunnin kuluttuu ja kaikki vaatteet oli oksennukses ja tällee. Mut sit päästyä kotiin mä vaan purkashdin itkuun ja menin isän luo ja sanoin ''Mä oon tehny jotain kauheeta'' Loppujen lopuks isä sai tietää mun juomisesta ja polttelusta ja kaikesta. (Tietää muutenki kaiken mun pahan taustan varastelun ja yms.) Isä ymmärs kaiken hyvin ja mä ihmeellisesti sain kaiken anteeks. Ja nyt me ollaan luvattu et me ei tehä enään koskaan tämmöstä koska kaverit on niin paljon tärkeempii ku joku samperin tupakka tai viina. Mut hei tää on mun mielipide ja mul on ainakin niin paljon parempi olo ku kerroin tän kaiken isälle ja mä oon kiitollinen et mun vanhemmat (ainakin isä) on näin anteeksiantavii :DDD

    • meisterisi

      Musta ois oikeesti aika siistiä,jos suomessa nuorten alkoholilla läträys muuttuisi pilven poltteluksi :D sillei et jos joku pitää bileet nii sen 24-packin giniä ja kossupullon sijasta olisikin jokaiselle pari sätkää luonnollista kannabista. Ihan varmaan parempi fiilis,ellei sitten ole tyylii skitsofreniaan taipumisesta mahdollisuutta jollakin juhlijoista jolloin (en voi sanoa varmaksi,en ole expertti :))se pilvi sen voisi laukaista. Katotaa ny miten tää meno muuttuu

      Ite en oo ollu humalassa,enkä kyllä pilvessäkään ikinä

    • voijuma

      aika hyvin on näköjään propaganda purrut teihin :DD alkoholin haitat:D:D

      • eijuma

        No ei se hyvääkää tee, ainakaan todellakaan alle ~23v. Vai näyttääkö ne bussipysäkeillä kaljaa kittaavat juopot kauheen terveiltä?
        Fakta on se, että alkoholi kuormittaa maksaa, ja alle n. 16v maksa ei suodata alkoholia ollenkaan samalla tavalla/tarpeeksi hyvin, kuin yli 16v, mutta silti maksa alkaa toimia täydellä, aikuisen teholla vasta siinä kaksissa kymmenissä.
        Se on tosin tutkittu, että vanhemmalla iällä, eli vissiinkin viidenkympin paremmilla puolin 1 annos (pullo keskikaljaa, 12cl mietoa viiniä, 4cl eli shotti väkeviä) päivässä, yhdistettynä muutenkin terveellisiin elämäntapoihin, voi olla hyväksi.

        Mutta 53v:llä ja 13v:llä on se 50v ikäeroa, joten....


      • kyllämutta
        eijuma kirjoitti:

        No ei se hyvääkää tee, ainakaan todellakaan alle ~23v. Vai näyttääkö ne bussipysäkeillä kaljaa kittaavat juopot kauheen terveiltä?
        Fakta on se, että alkoholi kuormittaa maksaa, ja alle n. 16v maksa ei suodata alkoholia ollenkaan samalla tavalla/tarpeeksi hyvin, kuin yli 16v, mutta silti maksa alkaa toimia täydellä, aikuisen teholla vasta siinä kaksissa kymmenissä.
        Se on tosin tutkittu, että vanhemmalla iällä, eli vissiinkin viidenkympin paremmilla puolin 1 annos (pullo keskikaljaa, 12cl mietoa viiniä, 4cl eli shotti väkeviä) päivässä, yhdistettynä muutenkin terveellisiin elämäntapoihin, voi olla hyväksi.

        Mutta 53v:llä ja 13v:llä on se 50v ikäeroa, joten....

        53-13=40

        muuten hienoa työtä


      • eijuma
        kyllämutta kirjoitti:

        53-13=40

        muuten hienoa työtä

        Lyöntivirhe, jep.


    • hyi

      oon 17v enkä oo koskaan sillee juomalla juonu, mut maistanu oon kyllä ihan vanhempien luvalla ja en voi muuta sanoo ku et en ymmärrä miten sellasta paskaa saa litra tolkulla kurkusta alas?? eli ei juominen kamalasti houkuttele vaikka kui hyvä olo siitä sanotaa tulieva...

    • jaaqqqqoooo98

      oikeesti vaan räkikset ei viitti dokaa. Ite ainaki saan muijii dokaamal ain. Mut sul täytyy olla myös siistit swag päällä ja sixpäck et muijat tajuu ettet oo #räqis XDDDD

    • 17 turpa kii

      Mä en juo. Ei kiinnosta.

      • bilehile

        Vittu mä oon 13 vee tyttö ja mul on 13-18 vuotiait kavereit ja saan alkoholii ja tupakkaa 18 vuotiaalt kaverilt. Joka viikonloppu on bileet


      • Oikeesti aikuinen
        bilehile kirjoitti:

        Vittu mä oon 13 vee tyttö ja mul on 13-18 vuotiait kavereit ja saan alkoholii ja tupakkaa 18 vuotiaalt kaverilt. Joka viikonloppu on bileet

        Maksaisitko itse alkoholimyrkytyksesi ja maksakirroosisi hoidon, kiitos. En halua tuhlata veroeurojani kaltaisesi idiootin pelastamiseen.

        Itse saan ostaa alkoholia ja tupakkaa ihan itse, mutta taidan jättää väliin. Suosittelen muillekin.


      • bilehile
        Oikeesti aikuinen kirjoitti:

        Maksaisitko itse alkoholimyrkytyksesi ja maksakirroosisi hoidon, kiitos. En halua tuhlata veroeurojani kaltaisesi idiootin pelastamiseen.

        Itse saan ostaa alkoholia ja tupakkaa ihan itse, mutta taidan jättää väliin. Suosittelen muillekin.

        Vitun lutka. Vittu anna ihmisten nauttii elämäst!


      • bilehile
        bilehile kirjoitti:

        Vitun lutka. Vittu anna ihmisten nauttii elämäst!

        Vittu tänääki oon just lähös kylille dokaa! Vitun nössöt. Mä ainaki nautin elämäst!


      • kirkkis kowizz
        bilehile kirjoitti:

        Vittu tänääki oon just lähös kylille dokaa! Vitun nössöt. Mä ainaki nautin elämäst!

        Missäs päi kirkkonummen kylii oot dokaa


      • bilehile
        kirkkis kowizz kirjoitti:

        Missäs päi kirkkonummen kylii oot dokaa

        Vittu mä olin dokaamas Rajamäen kylil


      • bilehile
        bilehile kirjoitti:

        Vittu mä olin dokaamas Rajamäen kylil

        Ei vittu mikä darra.


    • Teini ja Raitis

      Siis itsehän en ymmärrä ollenkaan nuorten juomisen päälle...

      Mulla on sellaisia JÄRKEVIÄ kavereita ketkä ei käytä minkään sortin päihteitä, tai niin ainakin luulin kunnes sain kuulla että 2 kavereistani polttaa... Eipähän ole kavereita enään :D

      Ja sitten olin(olen) aivan lääpällään yhteen tyttöön, mutta sitten kuulin että hänkin on juonut, joka on minulle taas erittäin kova paikka koska olen niin absolutisti kun voi olla :D Noh, siitä oli kuitenkin jo aikaa ja hän oli kuulema juonut vaan "pohjia" (on muuten todettu että suurin osa "pohjista" on sylkeä joten muistakaas teinit tämä :D) mutta ei luvannut että pysyisi raittiina :/ Noh ei se ole multa pois.

      MUTTA PÄÄSANOMAKSI NÄIN ETTÄ JÄTTÄKÄÄ ALKOHOLIN JUONTI VASTA 18 IKÄVUOTEEN ASTI!

      Ja muistakaa että niitä "paineita" voi päästää ihan jollain muullakin kun päihteillä.

      Saarna loppu.

      • Suht. julmaa :/

        Onko tuo nyt sitten reilua? Kaverit polttavatkin tupakkaa--> ei enää niiden kanssa? Ei se tupakan käyttö muuta sitä faktaa, että ne on ollut sun kavereitasi, joiden kanssa varmaan olet ollut silloinkin,kun he ovat jo aloittaneet tupakoimisen. Tuskin olivat silloin automaattisesti mitään aikaansaamattomia mulkkuja, vaikka sauhuttelivatkin.

        Vähän lojaaliutta tähän nyt.

        No okei, myönnän itekkin että joskus ala-asteen viidennellä-kuudennella kun läheisimmät ystävät alkoivat maistelemaan joskus, niin kyllä siinä vähän kumma olo tuli, mutta siitä pääsin yli. Vieläkin aivan yhtä läheisiä, vaikka kummatkin dokaavat ja toinen polttaa.


    • Raitis 96 muija

      Mä en tuttavapiiristäni tunne yhtäkään ikätoveria, joka ei olis joka viikonloppu niissä ah niin ihanissa teinikännibileissä lipittämässä siideriä ja olemassa niiiiin sekaisin. Ihan oikeesti. Miksi pitää juoda? Okei, mäkin join joskus vuosi sitten, olihan se olevinaan niin cool ja pääsi ''porukoihin'', mutta kyllä sitä tuli tehtyä kaikkea niin jumalattoman tyhmää, että seuraavan kerran aion juoda vasta 18-vuotiaana, kiitosss~
      on se kyllä surullista kattoa kun viikonloppunakin käyn kävellen kaupassa aikaa tappaakseni ja vastaan tulee/siellä Siwan nurkilla roikkuu juuri näitä 13-16wee nuoria pullot kourassa ja tupakat suussa kiroillen ku merimiehet. Vaikea myöntää, että joskus vietin itsekin viikonloppua samalla tavalla. hui.
      Tupakasta en ole päässyt vielä eroon, mutta lopettaminen on työn alla :)

    • nooora-

      ehh no ite en oo silleen raitis mut oikeesti aika harvoin käyn missää bileissä tai juomas kavereide kans D:
      ehkä niiku joku muutaman kerran vuodes... en oo mikää semmone joka lähtee joka viikonloppu bilettää -.-
      muutenki ootan siihen et oon 18 koska se on nyt laitonta mut en kyl sillonkaa juo paljoo :3

    • raitis?

      Niin kyllähän se on vähän näin että kun elämä on liian helppoa niin ihmisten on yksinkertaisesti vain pakko tunkea myrkkyjä ja huumeita kehoonsa ei sille vain mahda mitään.

    • Nam

      tulee rento fiilis ja huolet unohtuu. suunnittelen reissuni etukätee, koska tietää että kaverit menos juomaa ja haluut ittekki. Hommasin eile semmoset 8 keskiolutta ku rahat loppu keske. Tänää kätkölle ja juomaa. viime kerrasta ainaki 2kk.Rento ilta tiedos oon 16v. :)

    • feelthismoment

      Mun kaveripiirissä, joka on suht. laaja, on mun muistaakseni about 2-4 sellaista, jotka ei juo missään tilanteessa 1 lonkeroo enempää, eivätkä tuu kotibileisiin ja muutenkaan juomaan. Oikeastaan pakko myöntää, että näitä henkilöitä kutsuttaessa on jo selvää, että vastaus on "Joo, en mä ny pääse, ku on sitä ja tota menoo, muuten tietysti tulisin." Vituttaa se, ettei voi suoraa sanoo ettei kiinnosta, vaan tarttee keksii aina uusia tekosyitä... Mut jokasen oma asiahan se on, että juoko vaiko ei. Ite oon sitä mieltä, että alkoholia voi nauttia kohtuudella nuorenakin.

    • poika18v

      Mä en juonu alkoholii enne ku täytin 18, jos ei lasketa Marlin simaa, jossa kyseistä tököttiä on huimat 0,8 tilavuusprosenttia. Sitte heti sen päivän iltana ku olin täyttäny 18 (viime kuussa) ryhdyin hurjaks ja otin täysikäisyyden kunniaks huimat puol lasillista kuoharia. Pahaa oli. Eihän avattu pullo tietty kauaa säily, ni päätettiin sitte seuraavana iltana juoda se loppuun. Siitä riitti semmone lasilline jokaselle meiän perheen täysikäselle. Join omastanipuolet, enempään en pystynyt, koska maku. Tästä jonkun aikaa myöhemmin pidettiin lähisukulaisten kanssa pienet synttärijuhlat, ja niinku hienoissa juhlissa, niissäki vähä skoolattiin. Vaikka kovasti pistiki vastaan, sain sentää lasilliseni juotuu. Tähän mennessä oon juonu siis yhteensä huimat kaks lasillista kuohuviinii. :P

      Jos kaikki muut alkoholijuomat on vähääkään saman makusii, musta tulee oikee himojuoja. :P Taitaa limu olla tästäki eteenpäin hyvä vaihtoehto viikonloppujuomaks. En tosin oo olutta maistanu, vois joskus kokeilla...

      Yks mun kaveri on absolutisti ja iha tyhmä. Ei, en pidä häntä tyhmänä sen takia, että hän on absolutisti. Pidän häntä tyhmänä, koska hän nimittää kaikki vähänkin alkoholia juovat juopoiksi ja tyhmiksi. Alkoholia ei hänen mukaansa voi juoda kohtuullisesti. Hänen mustavalkoisen ajattelumaailmansa mukaan joko ei juo tai sitten juo liikaa. Hän perustelee väitettään sillä, että jos voi juoda vähän, voi yhtä hyvin juoda paljon. Että sillee...

    • viinapääää

      Joo, olen nyt 16v. lukiossa, arvosanat erittäin korkeet, 9-10 ja olen käyttänyt alkoholia 13v. lähtien suhteellisen paljon.

      Tottakai alkoholi on vaarallista, ja ite olin ennen ensihumalaa täysin sitä vastaan, mutta sitten kun sen on kokenut niin kyllä mieli muuttuu.

      Itse ainakin ymmärrän alkoholin käytön hauskanpidon yhteydessä täysin. Miksi ei sais pitää välillä hauskaa? Ja se hauska ilman viinaa on oikeesti ihan eri asia, kyllä minäkin olen elämän parhaat hetket kokenut selvinpäin. Se kännissä pyöriminen on täysin erilaista hauskanpitoa ja omasta mielestäni silti erittäin tärkeää ja merkityksellistä.

      Mielestäni alkoholinkäyttöä on oikeesti turha kritisoida, ennen kun siitä on omakohtaista kokemusta. Se riippuu ihmisestä, että millaista se alkoholin käyttö on ja miksi sitä tekee. Usealla on täysin harmittomat syyt alkoholin käyttöön.

      • jämpti on.

        Kah, tääl o joku muuki "hikke" joka onki "pahisss"

        Itekki 16v kundi ja lukion alottanu, kautta aikain ollu hyvä keskiarvo (9.6 päättäriin), opiskelut sujuu ja kaveripiiriäkin on, eli en ole mikään antisosiaalinen kotona nenä kirjassa nysvääjä.

        Mutta, alkoholia olen käyttänyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti tän vuoden alusta, sama tupakan kanssa. Sitä ennen en ollut koskaan koskenutkaan tupakkaan ja alkoholiakin vain maistanut kuoharin/samppanjan muodossa erilaisissa juhlatilaisuuksissa.

        Tupakinpolttoa koetan tässä para-aikaan lopetella, sillä vaikka se niin ah hauskaa, rentouttavaa ja mukavaa onkin, se on terveyden kannalta saakelin perseestä. Huomannu jo, kuinka ei enää jaksa juosta, ja lompakko aina tyhjä.

        Juomista en todellakaan aijo lopettaa. Se on niin mukavaa ja lepposaa, että oksat pois ("..tää on niin hauskaa ettei tähä totu, eikä tää vielä tänäänkään lopu")

        Mutta siinäki pitää muistaa kohtuus: Viina on viisasten juoma. Meikäläinen juo vaan tietyssä, tarkoin valikoituneessa kaveriporukassa, joihin voi luottaa ja joilta saa tarvittaessa tukea. Eli nostoapua kun meinaa sammua pihanurmelle :D
        Mitää vakavaa ei oo koskaa sattunu, ja kun nyt pohtii noita olosuhteita ja ympäristöä joissa niitä illanistujaisia pidetään, niin tuskin mitää karmeen vakavaa ees pystyis käymään.

        "Mielestäni alkoholinkäyttöä on oikeesti turha kritisoida, ennen kun siitä on omakohtaista kokemusta. Se riippuu ihmisestä, että millaista se alkoholin käyttö on ja miksi sitä tekee. Usealla on täysin harmittomat syyt alkoholin käyttöön."
        Korjaisin, että alkoholin KOHTUULLISTA ja JÄRKEVÄÄ käyttöä.. Nimittäin kyllä minä ainaki kritisoin niitä saakelin juoppoja, jotka sossusta kansalaisten verorahoja nostaa, että voi löntystää liidliin hakemaan sitä nobelanderia. Ja totta perkeleessä vastustan niitä alaikäisiä urpoja, jotka täysin turhaan työllistävät poliisia ja pelastuslaitosta perseilyllään! Mutta jos katselisin itseäni ulkopuolisen näkökulmasta, en kritisoisi (omakehu joojoo), sillä mitä väärää? Okei, alaikäsyys. Mutta minä hyödyn sosiaalisesti ja henkisesti, sekä fyysisesti (tarkoitan känni-olotilaa, maksa ja aivosolut on eri asia,,), valtio hyötyy kun se saa veronsa kaverini mulle oistamista lonkeroista ja likööreistä. Paitsi silloin kun käyn/kaveri käy laivalla :D Poliisi- ja pelastuslaitosta emme ole emmekä aijo vastaisuudessakaan työllistää.


    • -99 raitis!

      Kasilla oon ja raitis :) Meijän luokka on täynnä niit kännipellei. Mut en tajuu tota sun keskiarvo logiikkaa. Vaikka koulussa ois kympin keskiarvo ei tarkota sitä että tietää juomisen vaarat! XD Mulla on 7.2 keskiarvo ja oon ihan tietonen niistä :) Joten lopeta niistä keskiarvoista jauhaminen, ne ei liity tähän yhtään mitenkään.

    • 98 poika

      Joo tuntuu nykyään siltä että on erilainen jos ei juo... Aika pahasti väärinpäin tilanne musta. Ite oon ysillä enkä oo ikinä juonu. Ne jotka juo niin niillä on vaan elämä perseelleen.

      • Ei ördäykselle

        Jatka samalla linjalla.

        Itse olen pian 20 täyttävä nuori nainen, enkä ole koskaan pahemmin juonut. Meikäläisen juomiset rajoittuu konfiksen ehtoollisviiniin ja muutamaan kohteliaisuussiemaukseen. Kummisetä ei tarjoa täysi-ikäisille alkoholitonta vaihtoehtoa kuoharista, joten sitä just sen skoolauksen verran siemasen, yleensä sisko juo loput minunkin lasista. Myös kummisedän glögissä on reippaasti alkoholia, koskaan en ole sitä alkoholillista saanut muutamaa siemausta enempää nieltyä.

        Jos humalahakuinen juominen on se juttu, ollaan menossa metsään ja pahasti. Jos nyt vähän ruuan kanssa viiniä tai saunan kanssa ykkösolutta, niin ei siinä mitään, sitä kutsutaan kohtuukäytöksi. Alkoholi ei kuitenkaan ole janojuoma, eikä sen pitäisi myöskään olla ohjelmanumero. Minua ei haittaa kohtuukäyttö ympärilläni, vaikken itse juokaan, mutta kännäämistä minä en hyväksy.


    • 17v

      viimoset 5 viikonloppua tullu joka perjantai kännättyä.. vois rajottaa vähä. Niin ja ensinmäiset känät tuli otettua kun pääs seiska luokalta kesälomille.

      • yolo swag

        Heti rupes tekeen huurteista mieli


    • viron olut= höpö

      Olen 16v ja olen juonut pari tölkkiä olutta. Maistui melko kliseiselle tuo viron olut.

    • MinäTässä:))

      Olen 14wee tyttö. Melkein kaikki kaveriporukastani polttaa tupakkia (paitsi 2poikaa minun lisäkseni) he myös juovat kun saavat vain jostain juomia. He juovat vain ja ainoastaan humalan takia. Se on mielestäni säälittävää ja "lapsellista". Itse olen ottanut vain pari kertaa hörpyn jostain siideristä. Vain maistamisen takia. En humalaan pääsemiseksi. Ja siksi koska se oli ihan hyvää, mansikka siideriä.

      Tupakan polttamista en ymmärrä. Itse kammoan kaikkia sairauksia todella paljon! Joten en halua ottaa sitä riskiä tupakasta.

      Tupakkaan menee vain raha ja terveys. Olisi kiva jos jotkut ymmärtäisivät sen...
      (minut hyväksytään porukassa vaikka en poltakkaan tai juo alkoholia.) jos sinua ei hyväksytä viisautesi takia, he eivät ole ystäviäsi. :)

    • kurin puutetta

      Te olette kaikki kakaroita vielä.
      Ja "nuori" on aika laaja käsite. 18 vuotias on vielä ihan sintti äidin pikku mammanpoika.

      Ei kannattaisi lapset leikkiä isojen miesten juomilla.

      "viimoset 5 viikonloppua tullu joka perjantai kännättyä.. vois rajottaa vähä. Niin ja ensinmäiset känät tuli otettua kun pääs seiska luokalta kesälomille. "

      silti et ole mies etkä mikään, pikkupoika vielä oikein 17 vee.
      tuommoselta apinalta menee pää pyörälle pahasti kun juo. pitäis isin ja äitin antaa arestia.

      • aikunen...

        "Itse olen pian 20 täyttävä nuori nainen, enkä ole koskaan pahemmin juonut. "


        kyllä tuo on vielä ihan teinilikka, nuori nainen on kyllä lähemmäs 30.
        sekin sen selittää ettet ole "pahemmin juonut". mitäpä ne pikkulikat mitään joisikaan kun ei ole tisutkaan vielä puhjenneet kunnolla kukkaansa..

        "Joo tuntuu nykyään siltä että on erilainen jos ei juo... Aika pahasti väärinpäin tilanne musta. Ite oon ysillä enkä oo ikinä juonu. Ne jotka juo niin niillä on vaan elämä perseelleen. "

        no kyllä se ryyppääminen on aikuisten juttu elikkä yli kolmikymppisten miesten ja naisten. ne on nykyään teinit niin kovasti esittämässä aikuista, siksi ne kokeilee kaikkea.

        kyllä se kannattaisi pysyä niissä muumilimuissa, ne sopii pienokaisille. riittää katsokaan rahatkin paremmin... XD


      • sioxxs
        aikunen... kirjoitti:

        "Itse olen pian 20 täyttävä nuori nainen, enkä ole koskaan pahemmin juonut. "


        kyllä tuo on vielä ihan teinilikka, nuori nainen on kyllä lähemmäs 30.
        sekin sen selittää ettet ole "pahemmin juonut". mitäpä ne pikkulikat mitään joisikaan kun ei ole tisutkaan vielä puhjenneet kunnolla kukkaansa..

        "Joo tuntuu nykyään siltä että on erilainen jos ei juo... Aika pahasti väärinpäin tilanne musta. Ite oon ysillä enkä oo ikinä juonu. Ne jotka juo niin niillä on vaan elämä perseelleen. "

        no kyllä se ryyppääminen on aikuisten juttu elikkä yli kolmikymppisten miesten ja naisten. ne on nykyään teinit niin kovasti esittämässä aikuista, siksi ne kokeilee kaikkea.

        kyllä se kannattaisi pysyä niissä muumilimuissa, ne sopii pienokaisille. riittää katsokaan rahatkin paremmin... XD

        Ai että ei oo 20-vuotiaalla rinnat kehittyneet? Missäköhän fantasiamaailmassa sä elät... mulla vaan oli täyskasvuset rinnat jo 11-vuotiaana. :-DD


    • tyttö97

      Hienoo että muutkin nuoret ajattelee noin. Ite oon pian 17-vuotias tyttö, enkä oo koskaan käyny kännäämässä tai polttanu tupakkaa. Oon vaan joskus maistanu jotain alkoholijuomia tosi pienen määrän esim. isosiskolta. En todellakaan ymmärrä mitä järkee kännäämisessä on ja vituttaa kun kauheen monet viettää viikonloput ryypäten.
      Ja en aio juoda ainakaan ennen kun täytän 18, lukuunottamatta ehtoollisviiniä tai niitä pieniä maistiaisia. Mua ei edes kiinnosta kyseinen touhu tippaakaan, joka osittain voi johtua siitä, että oma isä kuoli alkoholismiin enkä ehtiny edes tutustua häneen. Mulla onneks on todella paljon kavereita, jotka ei kännää.
      Voikun muillakin nuorilla pysyis järki päässä ja vanhemmat asettais enemmän rajoja.

    • sulla

      ei varmaa oo kavereita ja kaupan päälle tylsä elämä

    • sotaurpo69

      katoppa ku.. ne joilla on kympin keskiarvo, niillä on kovemmat paineet ja niitä paineita puretaan viikonloppuisin dokaamisen merkeissä. semmosta se on. ei tää yhteiskunta sillä tavalla pyöri että, pekka on raitis ja minna on raitis ja kaikki on selvin päin :)

    • noorajjohanna

      kuulen joka päivä bileistä ja kuinka oli niin kivaa olla taas uv kaveriporukassa ja juotiin vitusti ja kännättii ja sit oli huono olo. oon 15, kohta 16 ja ainoot kerrat kun oon alkomahoolia ottanu on vanhempien valvovan silmän alla vähän punkkua tai puolikas sidukka. eikä edes houkuttele tuon enempää, ei oikeestaan houkuttele ollenkaan. joo, olishan se kiva päästä porukassa pitämään hauskaa ja juhlimaan, mutta ilman kännäämistä

    • Larryd

      Ymmärrän alkoholin kohtuu kulutuksen (kavereiden kanssa parit bisset, ehkä vähän jotain vahvempaakin sillointällöin), mutta humalahakuista ryyppäämistä, jossa ideana on juoda niin paljon kuin jaksaa ja sitten tehdään jotain käsittämättömän typerää, en vain kykene ymmärtämään.

    • 16-v poika

      Olen 16 vuotias enkä koskaan aio juoda alkoholia, aika säälittävää jos sitä tarvii hauskanpitoon.

      • sssssdfs

        Oikea asenne, pidä tuo! :) Sama tilanne minullakin, ikää tosin kolmisen vuotta enemmän.


    • one beer thanks

      Mä en ole täysi absolutisti, kun otan nykyisin yhden tai pari kaljaa kuukaudessa. Viimeksi olen kännäillyt 17-vuotiaana ja loppui siihen kun nolasin itseni yhtenä iltana, ainakin omasta mielestäni. Minun toilailujani ihasteltiin; pussailin poikia, oksentelin ympäri bilepaikkaa, rikoin paikkoja ja lopulta en pysynyt enää pystyssä. Oikeesti mitä hienoa tuollaisessa on! Samanlaista käytöstä ihaillaan myös aikuisten, varsinkin opiskelijoiden keskuudessa.

      Olen nyt AMK:ssa ja en ole saanut kavereita siksi koska en juopottele. Uskallan olla sosiaalinen selvinpäin mutta minkäs teet kun toiset eivät osaa...

    • dsggsds

      Itse oon käytännössä. Ennen kuin olin 16 en ollu juonu yhtään mitään. Sen jälkeen oon juonut pari kulausta kaljaa ja puolikkaan siiderin. Joisin kyllä jos tarjottais, mutta en kaipaa sinänsä ja oon ihan mielelläni ilmankin siihen asti kunnes oon 18 :) Sitten voi kavereiden kanssa parit ottaa joskus juhliessa, mutta tapajuhlijaksi musta ei varmasti ole.

    • stadis

      No mutta huomenna dokataan oikein vapun kunniaksi ja lakitetaan mantaa!

    • .................

      ehkä kannattaisi pikkulasten lopettaa se kännääminen koska viina ja olut sopii parhaiten 30 aikuisille...

      Näkeehän että pikku tenavat yrittää vaan matkia ja olla niin aikusta mutta sepä se...kun ette ole.

    • Anonyymi

      Oon (melkein) 17 poika ja kyl se juominen saa (ehkä) jäädä sinne täysikäisyyteen asti.

      Kerran oon alkoholitonta olutta juonut ja se oli kyllä ihan kamalaa paskaa. En siis mitään ehtoollisviini/glögi/sima/kotikalja/yskänlääke-akselia vahvempaa ole ikinä juonut.
      Vanhemmat tosin kysyi tos juhannuksena, että haluunko juoda. Kestin kyllä ilmankin.
      Lähinnä olisin utelias maun suhteen, mutta kestän kyllä viel vuoden. Ja kaikki alkoholijuoman sukuinen mitä oon tähän mennessä juonut on maistunut sen verran pahalta, että...

      No mut joo, kyllä tosi monet nuoret juo. Mun lähimmästä kaveripiiristä ei tosin kukaan, mutta hyvänpäiväntutuista varmaan sitten jo kaikki juokin...

      Mut sellainen pitää huomioida, että "vähentyy" ei tarkoita, että jotain on vähän, vaan että sitä on vähemmän kuin ennen. Eli se, että nuorten juominen vähentyy ja on vähentynyt, tarkoittaa, että edellinen sukupolvi joi nuorena vielä enemmän.

      On tää "nuorten juominen on vähentynyt" kyl positiivinen tapa ilmaista, että nuoret siirtyy kannabikseen...

      • Anonyymi

        Päätit sitten jatkaa tätä ketjua yli 5 vuoden hiljaisuuden jälkeen..


    • Anonyymi

      Jos et juo, olet yksin.

      Simple as that.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe