Muutos

Toivoa täynnä

Kunhan liitymme Kuopioon, pakolla tai ilman. Sitten opimme olemaan kaupunkilaisia. Heitetään navettavermeet nurkkaan.

32

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maaseutukaupunki

      Kuopiohan sitä vasta maaseutupaikkakunta onkin. Maapinta-alasta on suurempi osa puhdasta maaseutua kuin Siilinjärvellä ikään. Ja heinäpaaleja on Kuopiossa ihan torilla asti =)

    • Kaupunki????

      Enemmän siellä Kuopiossa on näitä maaseutualueita, sitä pitäisikin nimittää Kuopion maalaiskunnaksi.
      Heitä pois suosiolla kaikki toiveet asioiden muuttumisesta paremmiksi. Kaikki kuntalaisten asiat menevät ainakin Siilinjärven osalta huonompaan suuntaan.

    • kunpa joskus .......

      Ennen ihminen keksii ikiliikkujan kun perussiilinjärveläisten asenteet muututuvat sillä sakilla on syntymänä saatu verenperitö epäile ja kyyräile , ole kaikia uudistuksia vasten halveksi kuopiota jne. Semmoista sakkia täällä siilinjärvellä.

      • maaseutukaupunki

        Eikös tämä Kuopio aina halua näyttää pärjäävänsä Hesalle. No nythän sitten varmaankin Kuopionkin ympärille voisi kehittää metropolialueen. Ihan ilman mitään taka-ajatuksia. Vähän pilke silmäkulmassa.


      • totta toinen puoli

        Joo me kaikki siililäiset ollaan muka navettavaatteissa =) Mutta auta armias jos kertookin Kuopion olevan maalaiskaupunki, niin heti tulee haukut =)


    • luotaa metropoli.

      Kyllä siihen metropoli hankkeeseen ratkaisu liitetään siilinjärvi kuopioon , ainahan siilinjårvi on siterannut itseää savon kauniaisena . Missää muualla en ole tavannut niin omahyväistä ajattelua kun siilinjärvellä . eli tässä ratkaisu näin kuopiosta tulee metropoli kiitos siilinjärven tämän niin vauraan kylän.

      • sparraus tarvitaan

        Metropolihallinto tarkoittaa itsenäisten kuntie yhteistyökuviota. Ei Siilinjärveä ole kutsuttu Savon Kauniaiseksi vaan Espooksi. Siinä onkin aika iso ero =) Sinun kannattaisi vähän avartaa tietämystäsi Kuopion seudusta muihin suurempiinkin kaupunkiseutuihin. Samallaista se on muuallakin. Eikä tässä kunta-asiassa ole ongelmana niinkään kyse kehyskunnista, vaan niistä lukuisista pikkukunnista ikääntyvine väestöineen. Sieltä sitä yhteiskunnan varojen säästöjä on saatavissa hallintoa vähentämällä ja samalla palvelut varmistaen. siilinjärvi on oiva sparraaja Kuopiolle liian omahyväisyyden vähentäjänä.


    • että tälleen.......

      Kyse on pikkukuntien tulevaisuudessa mut myös siitä että työssäkäyntialueet niputetaan yhdeksi kunnaksi kuten siilinjärvi joka viimekädessä pakotetaa liitokseen . Kylläpä olen omin korvin yhdeksänkymmen luvun alussa kuullut miten valtuuston kokouksessa vertailtiin siilinjärveä kauniaisiin varallisuuden perusteella jne, Siilinjärvi on pikkukylä joka ei jatkossa pärjää omillaan nyt jo edessä rajut menoleikkaukset . Olisia saatu suht elinkelpoinen kokonaisuus jos siilinjärvi , maaninka ja nilsiä olin yhdistetty mut kas kummaa senkin siilinjärvi tyri änkyröinnillään.

      • isotteleva Kuopio

        Kuopiota on taas useasti sanottu maailman navaksi eikä siitä hupijutusta ole aikaa edes paria vuosikymmentä =) Pahemmin hukassa luulot ovat siinäkin suhteessa Kuopiossa. Annetaan kuopiolaisten ihan kaikessa rauhassa luulla suuria eikä lähdetä maksamaan suuruudenhulluja hankkeita. Kuopion talous on ollut jo pitempään vaikeuksissa. Siellähän on tehty vaikka niitä lomautuksia jo vuosia ja samalla toisaalta rahoja upotetaan turhiin hankkeisiin. Esimerkiksi vaikkapa uskomattomaan älynvälähdykseen maanalaiseen kauppakäytävään kävelykeskustan alle. Ihmismäärät eivät tottatokisesti ole täällä niin suuria, että eivät mahtuisi kulkemaan maanpäällä vieläpä autottomalla alueella.Tämän kauppakäytävän tiimoilta onkin siten riittänyt rahanreikiä. Kalahalli piti riitojen ja kannattelun jälkeen purkaa kauppakäytävän päältä ja vettä on myös riittänyt jo näin alkutaipaleella. Eipä ihme, että meitä tarvitaan maksajiksi. Eivät Kuopion työpaikat ole mitenkään suuressa määrin kaupungin verovaroilla aikaansaatuja. Kuopiossa on paljon työpaikkoja vaikkapa sairaaloissa, jotka ovat maakunnan kuntien ja Kysin tapauksessa naapurimaakuntien kuntienkin maksama. Ei siis todellkaaan mitenkään Kuopion oma ja siellä työssäkäyvien verotulot eivät todellkaan kuulu Kuopioon. Valtiohan tässä kiristää ruuvia valtionosuuksia pienentämällä kaikkien kuntien osalta. Siilisetissä nousi niin sanotusti häkä päähän. Mutta ei Siilinjärven elinkelpoisuus ole mitenkään kiinni siitä, että se on yksin eikä siihen liittynyt Maaninka ja Nilsiä. Siilisetin perut pitää saada vaan yksinkertaisesti purettua kevennettynä hallintona ja vähemmän byrokraattisena toimintana. Siilinjärvi ei todellakaan tarvitse liittymistä Kuopioon.


    • ilman pilvee

      Siellä Kuopiossa käytetään kyllä vermeitä enemmän. Onneksi meillä Siilissä sinisiä valoja ei tarvita niin useissa vessoissa.

    • 2kaupunkiaPSavoon

      Liittäkää se Kuopio Varkauteen, vitostien vartta riittää pitkäksi aikaa suurkaupungille.
      Siilinjärvi Iisalmeen, eli P-S kahtia Siilinjärvi-Kuopio välistä.

    • KörttiAntti

      Ei ja ei kuopio-Siilinjärvi yhdistymistä koskaan tule ..kuka hullu se nyt haluaa ryhtyä kuopion maksumieheksi näkeehän se jo Nilsiästäkin kun katumus on jo suurta körttipijässsä kun ei lihapatojen ääreen päässetkään vaan joutuivat maksamaan tyhjistä palveluista kuopiolaisten hyväksi .. hahahahaaaa ..
      Kylläpä se Saaristokaupungin porho on iloissaan kun körttipitäjän kivenraivaaja antti pimeydessä etsii reitiiään ulkovessaan ja kaivolle vettä hakemaan..
      Mutta saaristokuapungin porho se laulelee sillä sähköt tulee ja on lämmintä ja kyykistyä voi lämpimän pytyn reunalle ja osan tästäkin "huvista" maksaa kivenraivaaja Antti nilsiästä... kannattiko liittyä Kuopiiooonnnn .... hihihiiiiihhhh

    • kunnat nippuun......

      Kummastuttaa miten siilinjärvellä ei ole ymmärretty rakennemuutoksen päämääriä. Kaikki alkoin kun läänit niputettiin yhteen tuli suurempia kokonaisuuksia hyvin on toiminut . Sitten valtio järjesteli omat palvelut yhteen kas eipä tavan kansalainen juuri sitä huomannut. Nyt on kuntien vuoro tämä oli jo silloin tiedossa hallintorakenteen uudistaminen. Työssäkäyntialueet niputetaan yhteen joka on järkevä retkaisu. Jokaisen tulisi ymmärtää tämä kaikki tähtää pitkälle tulevaisuuteen ,Nyt monet toistelevat vai miten nyt pärjätään hyvin siilijärvellä niin varmaan mut entä mitä on tulema 2023 moniko sitä huomioi . Siilinjärvellä keskitytään toistelemaan samoja hokemia , kuten myö ei ruveta kuopion maksumiehiksi ,nähdään kuopion liki kaikki hankkeet suurudenhulluna haihatteluna ,jne. Järki päähän siilinjärvi aika muuttuu tämä kuntaliitos asia olis pitänyt todeuttaa jo 15 vuotta sitten nyt ollaan myöhässä.

      • maakunnat

        Kannattaisi ehkä edes huomata, että koko läänijako on jo purettu ja läänit ovat kokonaan lakkautettu =) Ja rakennemuutos tehtiin vielä alkuperäisiä läänejäkin pienemmiksi maakunniksi tosin Pohjois-Savossa tultiin vanhaan lääniin.=) Kunnalliset palvelut ovat niitä kansalaisia kaikkein lähinnä olevia palveluja. Valtion palveluitahan emme tavallisesti juurikaan käytä jokapäiväisessä elämässämme. Joillekin tosin voi olla jokapäiväistä asioida vaikka poliisin kanssa ja siten osaa verrata palvelutason muutoksia =). Kuopio leikkii olevansa astetta verran suurempi paikkakunta ja verovaroilla tehdään haihatteluja. Suuremmissa kaupungeissa peliin tulee myös yksityinen raha, mutta Kuopiossa mennään vain verovaroilla. Ja siksipä siililäiset tarvitaan maksajiksi.


    • Siilisilii

      Halooo... työhön pääsee ilman Kuopio tulliakin kumpaankin suuntaan??? Taidat olla pelottelija kuin katainen konsanaan että tulee iso mörkö jos ei makseta Kreikkaan ja halla vie kaiken ,, no ei näytä siltä vaan päinvastoin on käynyt...
      Niin se on sitten herran vuonna 2023 sama juttu jos Kuopioon liittyy kaik män eikä edes riittänytkään.. pysytään vaan Siilinjärveläisinä kunten tähänkin saakka on täällä paremmat palvelut sairaanhoidossa ja monessa muussakin kuinKuopiossa ja siihen liittyneillä.. hohoijaaaaa

    • nähdään tulemaan,,,,

      Ei ole mitään pelottelua miksi niin pitäisi olla. Tosiasia on aika muuttui , se mikä ennen oli toimiva on nyt toisin menneessä ei pidä roikkua vaa tule nähdä tulevaisuuteen. Kaikki muuttuu niin myös kuntakoko , miksi tulisi säilyttää pikkukyliä omine hallintoineen kun siitä ei kukaan tosiasiassa hyödy mitään. Sosiaali ja terveydenhuolto palvelut ovat lakisääteisiä palveluja jotka liittyvät tähän rakenneuudistukseen eli järjestellään uudelleen . Työssäkäyntialue ei tarkoittane mitään liikkumis rajoitteita puolin ei toisin vaan ovat perusta muodostaa yhteinen hallintomalli kuten tehdään. En usko liitoksen näivettävän siilinjärveä päin vastoin kunnasta tulee kuopion pohjoinen palvelukeskun johon keskitetään sosiaali ja terveystoimi koulukeskus ja muut kunnalliset palvelut tätä kautta se elävöittää tätä kylää .Kysymys mitkä siilinjärven rahat menee kuopioon en ymmärrä , kun valtion apuja leikataan tulevina vuosia näin rajusti niin vaikeudet vaan syvenevät kun nytkin talous on syöksykierteessä tosiasia leikkauksia on tiedossa vuosia siilinjärvellä investoinnit jlykätää pitkälle tulemaan kas kun rahat riitä se on totuus .Olen täysin varma kuntaliitos toteutuu siihen meidät pakottaa siilinjärven huononeva taloustilanne .Kumma kun suurinosa siilinjärven virkamiehistä asustaa kuopiossa .

      • pk mallin mukaan

        Kuopion talous on ollut pitkään Siilinjärveä heikommassa tilassa ja säästötoimia on tehty jo vuosia. Kaikkihan muistamme hyvin esimerkiksi vaikka paljon puhutut opettajien lomautukset Kuopiossa. Valtionosuudet pienenevät, mutta nythän hallitus lupaa nimenomaan kuntien toimintojen vähentämistä. Kummasti vaan metropolihallintona kuntayhteistyöllä aiotaan hoitaa vaikka Vantaa, jonka velka per asukas on jo yli kaksinkertainen Siilinjärveen verrattuna. Se on jo 5000 eur/asukas ja Siilinjärven yli 2000 eur/asukas. Meillekin käy hyvin tuo Savon metropolihallintomalli. Ja niin voi varmasti myös kaikille suurien kaupunkien kehyskunnille. Kaikilla tulee olla vapaa asumisoikeus jo ihan perustuslain mukaankin. Ja kovin moni kuopiolainen johtava virkamies asuu myös Siilinjärvellä. Naapurista käydään puolin ja toisin luonnollisesti.


    • Todistettu seikka...

      Kun kuntakoko kasvaa yli 50.000 asukkaan, kunnan kyky tuottaa edullisesti palveluja heikkenee. Tämä on selkeästi todistettu seikka. Tästä vaan ei uskalleta puhua julkisesti.
      Tästä on tehty vertaisluja, jotka puhuvat puolestaan. Kaikkein kalleimmalla tuotetaan palveluja suurkaupungeissa.

      • Anonyymi

        Tämä on totta. Siilinjärvi on asukasluvultaan edullisin kunta tuottamaan palveluja asukkailleen.


    • raha, konsultti

      Edullisimpaan pääsemiseksi, pakkoliitosten sijaan tulisikin pohtia suurten yksikköjen pakkopilkkomisia, tavoitteena alle 50 000 asukkaan yksiköt.

      • pakkoveitsi

        Jotta ei menisi hiusten halkomiseksi, niin eikös me voitais jakaa tuo Kuopio kahteen osaan, vaikka menee vähän ylisuuriin paloihin...


    • Anonyymi

      Kuopio ottaa jossain vaiheessa Vuorelan itselleen.

    • Anonyymi

      Siis mitä te puhutte?! Helsinkikin on landelainen liitoskaupunki, jossain "oikean ja väärä maan" välilihassa ... Ei täällä voida puhua, kun toteuttaa mitä "herrat" jossain häärää & määrää ... Mutta jos haluttaisiin, niin Helsinkin pitäisi liittää joko Moskovaan taikka Tukholmaan taikka (mikä parhainta) tiputtaa sinne Itämereen, sitä saastutamatta), hyi, yöä, öhk, pöhk ... ;)

    • Anonyymi

      Otetaan meidän pohjoisen sivukylän nimi käyttöön niin meidätkin huomataan.

      • Anonyymi

        Pöljää tarkoitat? Ei huono idea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pöljää tarkoitat? Ei huono idea.

        Liitoksen jälkeen Kuopiosta tulisi etelä-Pöljä?


    • Anonyymi

      Kuopio on maan suurin maidon tuottaja.

      • Anonyymi

        Kyllä! Kuopion on muankuulu maetopitäjä, jotenka navettavermeelle on ihan toellinen tarvis.


    • Anonyymi

      KATAISEN TOLLOSTA LEIPOVAT PÖLJÄN ASEMA PÄÄLIKÖN PÖLJÄ HÄN ON MUUTENKIN.

    • Anonyymi

      Arvon kyläläiset en hirveesti rupeaisi Kuopiolle uhoamaan nimittäin siellä on huomiota jo tämä meidän änkyröinti. Meitä käy kaupungissa jo lähes 5000 päivässä töissä siis kunhan tämä nykytilanne taas unohtuu. Kuopiolla on tarvittaessa keinoja vaikeuttaa työssäkäyntiä jos siis haluavat ja varmaan niin jos kovasti änkyröimme. t: mies kehvolta.

      • Anonyymi

        Muistaakos mies Kehvolta aikoja, kun Kehvon seutu jätti Kuopion ja liittyi Siilinjärveen?
        Silloinhan oli riitaa jopa koulun lämmityshalkopinoista.


    • Anonyymi

      Ei riitä että kylämme on rumin ja saastunein. Ihmiset ovat varmaan suomen tyhmimpiä hävetkää mitä kirjoitatte.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1739
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1708
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1229
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1057
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1011
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      985
    10. 10
      980
    Aihe