PIONI hei

pupu ja käpy

muistathan sen köynnöshortensian alas oton seinältä, mikäli se talon maalaus on ajankohtainen ensi keväänä... nyt on sopiva ajankohta leikata minkä aikoo ja irrotella seinään kiinnikasvaneet oksat valmiiksi keväälle.Jos jätät sen kevääseen niin saatat menettää ne kasvit nestevuodon takia.Mutta kun nyt teet sen niin jo seuraavana vuonna on rehevä uusi kasvu ja lähes entisellään on koko köynnös.Hyvää syksyä. Ajattelin vain muistuttaa jos on keväällä homma edessä.

6

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pioni

      Voi kiitos kun muistutit! Keskustelen isännän kanssa, joko on valmis keväällä urakkaan. Huomasin naapurinkin aloittelevan räystäiden maalausta - taitaa olla samat hommat mielessä...samalla alueella yhtäaikaa rakennetut talot menevät huoltomaalaukseenkin samoihin aikoihin.

      Tänään otimme viimeiset omenat Melbasta, leikkasimme sitä aika rankasti. Perunannostokin odottaa. Osan voi nostaa tällä viikolla, loput varsien leikkaamisen jälkeen loppukuusta. Joudumme viemään osan ystävien kellariin. Onneksi yhteistyö- ja avunantosopimus toimii! Hyvää syksyä sinullekin!

    • Pioni

      Kunpa olisin ollut viisaampi!
      Aloin koemielessä katkoa köynnöshortensiaa ikkunan pielistä alaspäin. Voi kauhistuksen kanahäkki! Pakko jättää keväseen vaikka koko köynnös menisi. Sen ilmajuurien rumat kirjailut vaaleassa seinässä ovat niin hurjat, että ei kestä koko talvea jälkiä "paraatipuolella" katsella. En osannut kuvitellakaan, että tarvitaan teräsharjaa rapsutukseen eikä siihen ole aikaa eikä rahkeita....

      Eli opiksi muillekin: ei kannata antaa peittää seinää, ei vaikka sen lehtevän kauniin kukkameren alla seinä säilyisi kuivana ja kauniina. Jossain välissä seinä on kuitenkin maalattava, ellei halua pitää yht äseinää erivärisenä, sillä sellaista maalia ei olekaan, joka ei haalistuisi.

      Oliko sinulla pupu ja käpy hankalaa saada jäljet pois? Ja miten sen teit? Neuvot ovat tarpeen.

    • sanon vaan senverran

      Älkää herranjestas laittako talonne seinään köynnöshortensiaa, naapurin piti repiä laudatkin seiniltä, kun ei saanut sitä muuten pois .

      Meillä menee puun runkoja pitkin, siellä on tilaa mennä vaikka pilviin :)

    • pupu ja käpy

      silloin kun talo maalattiin ja köynnös irrotettiin niin ne ilmajuuret mitkä kiinni jäi SIKLILLÄ raapaten hyvin lähti, eli sikli on se työkalu jolla irtonainen/ lohkeillut maalikin poistetaan.Mutta haittaako se mitään talvella vaikka ne näkyisikin, niin näkyi meilläkin, muttei me siitä välitetty, kun itse tiesi miksi ne siinä on ja kukaan vieras ei edes huomannut niitä. Voithan irroitella ne ja jätät osan katkomatta, sitten aikaisin keväällä ennen kasvukautta, siis hyvissä ajoin ennen, vielä lumien ollessa , käyt katkomassa loput. Ne , mitkä jätät nyt katkomatta peittää niitä seinään kiinni jääneitä ja hämää niin ettet edes itse huomaa niitä jälkiä. Ensin ne tietysti pistää silmään, mutta ei aikaakaan kun silmä tottuu ja huomaat että on kevät ja pääsette sillä siklillä raaputtelemaan muutakin kuin niitä ilmajuuria.Tsemppiä, ja hyvää syksyä.

      • Pioni

        Kiitos! Kokeillaan sikliä. Mutta ei ole kaukana sekään ajatus, että kerta saa riittää ja kasvupaikka on mietittävä uudestaan.

        Meillä on myös puidenkaatoa tänä syksynä. Edeltäjämme olivat istuttaneet kuusia muutaman metrin päähän talon nurkasta. Ovat jo vaaraksi. Siis hirveän isoja pienehkölle tontille. Kasvihuoneenkin joutuu siirtämään. Eli täystyölllisyys, eikä kevään maalariapulaisistakaan ole vielä tietoa.

        Mutta katsotaan nyt saadaanko siitä seinästä kunnollista vaan täytyykö tosiaan repiä ulkolaudoitus irti.


    • pupu ja käpy

      ei kai nyt sentää vuorilautoja irti... eiköhän tuo lähinnä vitsiksi ollut tarkoittu.Jos otatte ammattikaatajan puuhommiin niin tuskin tarvii kasvihuonettakaan siirtää. Meillä kaadettiin suuri mänty muutama vuosi sitten, se oli 2 m. päässä piharakennuksesta ja laaja latvus, ammatti kaataja karsi sen pystyssä ja yksikään pitkistä ja tosi painavista oksista ei osunut rakennukseen eikä alla olevat koivuangervotkaan kärsineet vahinkoja, asfaltoidulle alueelle laitoimme lavoja jostimeksi ja ei käynyt kuinkaan asfaltillekaan. Sitten pätkissä pudotteli sen rungon niitten lavojen päälle.Niitä lavoja voi käyttää myös istutusten suojana, vaikka vähän painuukin alla niin säilyy kuitenkin hyvin kaikki kuosissaan.Siihen jätettin n.3.5m. ruko pystyyn ja jo aiemmin olin siihen istuttanut juuri tätä köynnöshortensiaa, onpa hienon näköinen paalu nyt. Ja sama juttu kuusen kanssa saman rakennuksen toisessa päässä, se ei ole vielä kasvanut täysin ylös muttei paljon puutukkaan... ja lisänä, talveksi siihen kiedon siksakkia valosarjan tai 2 jos on joku risa josta jo on jonkinverran pimeenä niin hyvin voi vielä tässä käyttää ja on hyvän näköinen sekin paalu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1160
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      266
      948
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      818
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe