Pieni portugalinpodengo

Epäileväinen emäntä

Kertokaas joilla on kokemuksia pienistä portugalinpodengoista. Millainen luonne ja tuleeko miten toimeen toisten koirien ja lasten kanssa? Meillä on jo oma labbis ja sukulaisten kultainen noutaja sijoitettuna allergian vuoksi. Nyt meidän nuori neiti (13v.) haluaisi omaksi koiraksi sileäkarvaisen pikku podengon.

Asutaan maalla ja meillä on kanoja, kaneja ja kesällä lampaitakin ollut. Tyttö on kyllä tottunut olemaan eläinten kanssa, ratsastaa ja aina puuhailee elukoiden kanssa. Tyttö sanoo itse että meinaa ottaa koiran mukaan talleille hoitamaan hevosia ja muutekin harrastuksiin kun se on niin pieni.

Ei siinä siis mitään, etteikö meille vielä koiria mahtuisi, mutta epäilen vähän tuota podengoa, kun olen lukenut että saattaa olla kovin itsepäinen rotu ja haukkuu vähän kaikkea ja lähtee helposti jäljen perään. Meidän toiset koirat on rauhallisia ja vähän ehkä liian kilttejäkin. Miten mahtaa käydä jos pienempi alkaa pomottaa? Voiko sitä edes pitää irti omalla tontilla kuten näitä kahta vanhaa koiraa, vai lähteekö heti karkuun? Ja tuota talleille viemistä suoraan sanoen epäilen aika lailla. Itse en tosin hevosista mitään ymmärrä :)

2

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdotus.,.

      Suosittelen koiranäyttelyssä käyntiä, jos oikein vakavasti olette jonkin rotuista koiraa hankkimassa. Siellä tapaa varmoja rodun omistajia kasvotusten ja pääsee haastattelemaan heitä aivan luonnossa. Täältä saa hakea tietoa, mutta varmistukseksi vielä näyttelyyn tapaamaan oikeita omistajia :-)

    • vahdittava

      Olet oikeassa tai oikeammassa kuin tyttäresi. Podenco on oikein kiva koira, mutta tapaturma-altis vapaaksi päästettynä. Sehän on pikkuriistan metsästyskoira, lähtee pupun ja muiden lentävien ja vipeltävien eläinten perään varmaan kuin nuoli. Ensimmäinen tuntemani pieni podenco kuoli karattuaan auton alle (oli hyvinhoidettu koira ja näyttelyvoittaja ym). Hevostalliympäristössä vaaroja piisaa hevosen potkusta autoihin ja muihin tapaturmiin. Eli koira olisi pidettävä kytkettynä siellä (päivänselvää varmaan aikuiselle talliväellekin).
      Kanat ja kanit saattavat saada kyytiä myös. Pentuna koulutus jättämään omat lemmikit rauhaan saattaa toki onnistua hyvinkin.
      Perusluonteeltaan ihmisiä ja muita koiria kohtaan podenco on sopeutuvainen ja kiltti, kunhan jonkinlaisesta tapakoulutuksesta huolehditaan eikä hemmotella piloille.
      Eli voitte toki ottaa mutta ottakaa myös kattava eläinlääkärikuluvakuutus samalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      238
      2070
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1797
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      107
      1216
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1105
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1025
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe