Vauva ja kissa...

niin...

Moikka muut äidit!

En ole vielä itse synnyttänyt, mutta ei siihenkään ole kuin 2,5kk jäljellä.. Kyselisin että onko muilla ollut kissaa kun vauva on tullut taloon? Miten reagoi vauvaan?
Miten saisin kissan totutettua vauvaan?

5

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tytt.

      Meillä on kolme kissaa. Vauvan syntyessä ikähaitari 1-3v, kaikki leikattuja kolleja.

      Ei me mitenkään oikeen totutettu noita kissoja. Tuotiin vaan vauva kotiin ja siinä se. Tosin vanhin noista tais aavistaa että jotain erikoisempaa on tapahtumassa. Raskauden ajan tuli joka yö mun mahan päälle kehräämään, varovaisesti niin ettei astunut koko painollaan mahan päälle. Tätä siis ei kissa oo tehny ennen raskautta, eikä nyt jälkeen.

      Haistelemaan tulivat vauvaa, ihmettelivät jonkun aikaa. Poistuivat paikalta jos meteli kävi liian kovaks. Eivät alkaneet protestoimaan, huomiota kuitenkin kissatkin silti sai.

      Nyt kun vauva 8kk ja liikkuvainen, niin ihan normaalisti ovat samassa tilassa. Jos meno alkaa käydä liian hurjaks niiden mielestä, lähtevät toiseen huoneeseen.

      Jostain oon lukenu, että ennen kotiintuloa esim. mies vois tuoda kissoille haisteltavaks jonkun vauvalta tuoksuvan vaatteen sairaalasta. Tiedä sitte onko siitä apua oikeesti.

    • Kissanainen..

      Meillä oli pieni paniikki ennen lapsen syntymää, että miten kissa reagoi. Meillä siis vanhahko, arkaluontoinen kissa, joka ei tykkää oikein paljon muista ihmisistä kuin meistä huoltajista, ei siedä lapsia (esim kun joskus kuuli tuttavan vauvan itkevän, alkoi mouruamaan peloissaan ja piti ihan viedä toiseen tilaan ettei käy mitään), ei myös tykkää jos vaikka silittää väärästä kohdasta tai väärään aikaan ja saattaa räpätä kynsillä tai hampailla.

      Tämä oli siis lähtökohta, joten oli jännät paikat kun sairaalasta kotiuduttiin vauvan kanssa! Mutta yllätys ja helpotus oli erittäin suuri, kun huomatiin että kissa suhtautui alusta asti vauvaan kuin ilmaan! Ensin nuuski muutaman minuutin, ja tämän jälkeen on ollut kuin vauvaa ei olisikaan. Ei edes välitä vaikka vauva itkee! Kerran alussa tuli huolissaan vessaan katsomaan jalkojeni juureen kun vauva itki pitkään vaippaa vaihdettaessa, ja lähti pois kun sanoin ettei täällä mitään hätää ole :D Jos vauva makoilee leikkimatolla, kissa saattaa pötkähtää metrin päähän ja kölliä siinä ihan rauhassa. Kerran vauva jopa yritti tarttua kissan mahaan (!!!) kun kissa vähän vahingossa meni liian läheltä ohi, kissa vaan jatkoi matkaansa. Ja tuo varsinkin oli ihan uskomatonta, se ei ikinä antaisi meidän muiden koskea sen mahaan ilman kostoa!

      Luulen, että kissa vaistosi jo vauvan ollessa mahassa, että siellä se on ja se tulee kuulumaan perheeseen. Saa nähdä miten käy kun vauva kasvaa (nyt 6kk) ja alkaa ryömimään, ja mahdollisesti menee koskemaan kissaan. Mutta toistaiseksi kaikki on mennyt hirmu hyvin ja olen kyllä ollut ylpeä meidän kissarouvasta

      • Niisku-10

        Minä pelkäsin aikoinaan täysin samaa asiaa. Meillä oli silloin siamilainen poikakissa, joka on luonteeltaan todella mustasukkainen. Mutta kuinkas kävikään! Syöttäessäni vauvaa kissa halusi vain tulla ihan viereen, mutta katseli vain kummissan, että mitä tässä oikein tapahtuu. Kun laitoin vauvan ulos nukkumaan, kissa halusi joka kerta mennä samaan aikaan ulos. Tajusin, että kissa vartioi nukkuvaa vauvaa. Se ei liikahtanutkaan vaunujen vierestä. Toisinaan kissa saattoi ihan itse mennä makailemaan lattialle vauvan viereen. Se vain nuuhki vauvaa ja katseli vauvan tekemisiä.


    • fgxhn mbhn mbn

      Meillä 6 kissaa (tosin nyt enää 4) mutta mitään ongelmia ei ole ollut. Kissat pysyvät oudosta tapauksesta (heidän mielestään) erossa eikä lapsi ainakaan ekaan vuoteen kiinnittänyt huomiota niihin. JA kun kasvoi niin ne eivät olleet mitenkään mielenkiintoisia koska kasvanut niiden keskellä.

      Lisäksi meillä on koira. Kaikki sulassa sovussa

    • niin.....

      Mua tosiaan jännittää tuo miten meijän kissa suhtautuu.. Kyllä se on alkanu selvästi aavistelemaan että jotain uutta on tulossa, kun ei enään kauheesti sylissä haluu olla eikä rapsutuksetkaan tunnu kelpaavan samalla tavalla kuin ennen..
      Kissamme on vasta 3,5vuotias narttu, eikö sen ikäiset kissat sopedu helpommin uuteen asiaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe