Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Liian tiukka äiti?

minä vain

Olenko liian tiukka äiti? Minulla on 12 vuotias tytär. Ja häneltä sammuu valot 10 aikaan, ja otan puhelimen pois puoli kymmeneltä. Yhtenä päivänä viikossa siis ma,ti,ke,to pitää olla kotona. Jos on vain "kaupungilla" pitää olla 5 syömässä. Illalla 9 aikaan omaan huoneeseen. Ei ole omaa konetta. On pidettävä aina kypärä pyöräillessä.. Ja näin, olenko liian tiukka äiti?

10

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sehlknhfsfnf

      Jos lapsi rakastaa äitiään, juuri mikään ei ole liian tiukkaa mutta jos teet kaiken käskevään sävyyn, tuhoat hänet. Ja johonkin kohtaan on vedettävä raja siinä että haluatko suojella hänen ruumistaan kolhuilta mahdollisimman pitkälle vai suojella hänen mielenterveyttään? Se jos häiriintyy, ei hän kohta välitä ruumiistansakaan vaan esim. ryyppää itsensä pilalle.

    • Ressuope 16

      Et missään nimessä ole liian tiukka. Koulussa näemme päivittäin, millaista jälkeä nuorissa syntyy, kun nukkumaanmenoajasta ei pidetä huolta. Ehkä vuosi vuodelta voit alkaa pikkuisen joustaa. Oletan tässä tietysti, että olette ystävällisissä väleissä eivätkä säännöt ole pelkkää käskyttämistä ja turhauttavaa taistelua tai huutamista.

      Jos ajatellaan, että tyttö nukahtaa noin puolen tunnin sisällä valojen sammuttamisesta ja herää seitsemältä, hänelle tulee 8,5 tunnin yöuni. 12-vuotiaan unentarve on useimmiten valtaisa, joten tuo vaikuttaa kouluviikkoina ihan kohtuulliselta.

    • aloittaja3

      Selvä, ja kiitos vastauksista. Hän esimerkiksi huutaa kun ei saa iphoneani ( siis minulla on 3 ja 4s) mutta nyt hänen uudessa puhelimessa on jo naarmu. Ja minulla ei yksin kertaisesti ole varaa hänen ratsastukseensa, aina joskus tallilla käy.. Mutta siittäkään ei iloinen ollut. Ja tuntuu että häntä ärsyttää kaikki pikku jutut, vai puutunko itse liikaa kaikkiin pikkuseikkoihin?. Esim otin häneltä korkean tyynyn pois, ja annoin matalamman tilalle, jottei hänen niskat mene. Hän ei saa värjätä hiuksia. Eikä saa käyttää mitään korkokenkiä? Onko se normaalia? Hän ei saisi meikata, mutta nyt annan ripsiväriä laittaa... Eikä hän mitään deodoranttia tarvitse. Mutta vastatkaa:)!

      • Kenttauriinatar 16

        Et varmaan oikeasti ole aloittaja. Hänestä sntyi se kuva, että on suurinpiirtein järkevä ihminen. Sinä olet vain pimeä provo.


      • dfghjklpiuytre

        Voi jösses...

        Eiköhän itse tiedä, mikä tyyny tuntuu hyvältä....
        Hiustenvärjäyksestä voi keskustella, mikä olis ok vaihtoehto. Ehkä ei mustaa tai kirkuvan punaista?
        Ja kyllä 12v tarvitsee dödön, jos ei halua haista hielle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Teinien äiti

      Ihanaa, että joku uskaltaa vielä asettaa ja jopa noudattaa rajoja lapsilleen!! Meillä samanlaiset säännöt suunnilleen. Lapset 17 ja 16 v ovat tervehenkisiä ja muut huomioivia nuoria. Eivät kiukuttele eivätkä etsi enään rajojaan, ne on asetettu siel lapsuudessa. Kiitos ap viestistä, loit uskoa vanhemmuuteen, ehkä se ei olekaan kokonaan kadonnut?

    • 13v ®

      Noihin muihin en ota kantaa, mutta meillä ei ole tarkkoja nukkumaan menoaikoja. Minulta ei oteta puhelinta pois, eikä äiti valvo niin tarkasti. Yleensä menen nukkumaan joskus sen jälkeen kun äiti käskee melko pian. Mää en vaan pysty nukkumaan jos on pakko. En ennen kuin väsyttää. Joskus väsyttää klo 22, joskus klo 22.15. Ei se sen kummempaa.

    • aloittaja3

      Okei :) Olin siis laittanut tuon "aloittaja" viestin. Mutta hän ei siis saa käyttää korkea korkoisia kenkiä. Ja hän ei saa meikata vahvasti. Eikä värjätä hiuksiaan? Miltä kuulostaa?

      • -------------

        Siis 12-vuotiaana? Aivan oikein. Korkokengät ovat erittäin epäterveelliset ja jopa vaaralliset, joten kasvavalle (tai mahdollisesti vielä kasvavalle) ei missään tapauksessa sellaisia ja ei niitä kenellekään voi suositella. Meikki ja hiusten värjäys eivät myöskään ole mitenkään erityisen suositeltavia tapoja lapsille ja nuorille mm. niiden aiheuttamien mielleyhtymien vuoksi. Haluan, että lapseni näyttävät ikäisiltään ja käyttäytyvät ikäistensä tavalla.


    • Tavoite?

      Mihin tämä tiukkuus tähtää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe