Muovimallin maalaus automaalilla?

lskjfkljkgjrf

Jos haluaa maalata muovimallin automaalilla niin pitääkö se pohjamaalata ensin jollakin? Esim. jos käyttää halpamarkettien Maston automaaleja spraypulloina?
Pitäisikö pohjamaali vielä hioa sileämmäksi ennen pintavärin sumutusta? Entä jos hioo jostain kohti sen puhki muoville asti, pitääkö se paikata vai kestääkö pienet alueet paljaalla muovilla pintaväriä? En haluaisi kovin paksua kerrosta maalia niin ei yksityiskohdat hukkuisi maalin alle. Varmaan silti pitäisi ovien- ja luukkujen saumoja syventää?

Entä dekaalit, kestäisikö ne parhaiten jos liimaa dekaalit maalipinnan päälle ja sitten koko auton pinnoittaa vielä kirkaslakalla jonka kiilloittaa kiiltäväksi? Ajattelin muutenkin käyttää kirkaslakkaa kun metallihohtoväriä suunnittelin. Olen joskus paikkamaalannut metallihohtoväristä oikeaa autoa kirkaslakkoineen ja saanut siitä ihan hyvän näköistä jälkeä niin voisin kokeilla malliinkin tätä.

4

592

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • DIORAAMA.

   Vastaus tulee jo varmaan liian myöhään.Olet ehkä jo maalannut mallin.
   Mutta enivey.
   Muovimallia ei tarvitse pohjamaalata.Saumat menevät vain tukkoon.
   Pese kori ja alusta lämpimällä-haalealla vedellä ja vaikka käsisaippualla.Että saat niin sanotun tehtaan valurasvan pois pinnasta.(Rasvaa ei huomaa muuten kuin esim.mallia maalattaessa akryylimaaleilla huom. hylkii maalia.Ei tartu kiinni joka kohtaan.Kaikki osat kantsii levyssä kiinniollessa pestä.Koskee kaikkia kasattavia muovimalleja.(Huom 50v ammatikseni tehnyt dioraamoja ja pienoismalleja)
   Kuivaa malli hyvin.Katso mahdollisimman pölytön paikka.Itse maalaan tällä hetkellä(Kun jo eläkkeellä)eikä kunnon mestoja ole.Niin partsilla alkukeväästä kun ei ole vielä katupölyä eikä muita höytyviä lentele.Tai loppu kessää syksyä.
   Sitten kysyt dekaaleista.(Jos dekaali tulee samanväriseksi esim. runkon kanssa.Niin liimaa ne kiinni.Muussa tapauksessa ei missään nimessä.Pienet dekaalit maalataan.(jos eri väriä) suoraan pestyihin levyihin.Irroitus kohdat jotka jää dekaleihin paikkamaalataan saman tien.
   Kun liimaat maalatut dekalit(Esim.auton koriin).Liima ei tartu kunnolla maalipintaan.(Esim.Revell Contacta Professional)Koska liima perustuu siihen,että muovi sulattaa muovia.Sen takia poista hyvin pieneltä alalta terävällä veitsellä rungon kohdalta maalia pois.Samoin dekalin liimapinnalta snadisti maalia veks.Sen jälkeen pysyy ja tulee siisti.Käytä mahdollisimman vähän liimää.Esim.Revell neulaliimaa 39604.
   Kun malli on valmis.Suojaa ne kohdat jota et halua lakata.Ennen lakkausta pyyhi huolellisesti pölyt pois ja puhaltele jos ei ole paineilmaa käytettävissä.Lakkaa ohkaisesti pari kertaa.Anna kuivua hyvin pari päivää.
   Kiilloitusta ei tarvitse tehdä ollenkaa.Jos esim.vaikka vahaisit.Et saa dekaleitten välistä vahaa pois.Kuin suurella työllä.(Ei näe vaivaa) Eikä näkö siitä parane!
   Toivotaan että jotain apua näistä neuvoista on.
   Jos jotain vielä askarruttaa.Niin laita kysymystä.Koitetaan vastata.

   • Käsitteet ristissä?

    Dekaaleilla aloittaja tarkoittanee siirtokuvia. Detaljit on sitten näitä sinun ohjeistamia. Kyllä dekaalien alle olis hyvä laittaa siihen tehtyä ainetta, ja päälle kans.


  • dioraama1

   Lisäisin vielä tohon maalaukseen sen verran.Että jos olisi kyseessä esim.kulunut malli lentokone,auto,laiva, ym.joka pitää näytttä vaikka sodan taistelukentillä olleelta vehkeeltä.
   Niin silloin pohjamaali on erittäin tärkeä.Esim lentokoneet että saadaan ajan ja taistelujen patina alta näkyviin.

  • maalivaikeuksia

   Ostin joskus marketista halpis-metallisen New Rayn valmistaman 1/43 Citroen C4:n ja puutteelliset detaljointimaalaukset alkoi häiritsemään. Mulla on sekä Humbrolin että Revellin pienoismallimaaleja aika monta purkkia ja sävyä niin rupesin niillä detaljoimaan mutta voihan prkele kun on surkeita maaleja, Humbrolin mattamustasta tulee oman merkkisellä ohentimella kiiltävämpää kuin ns. kiiltävästä mustasta, Revellin maalit taas on kauttaaltaan kuin vetelää savea eikä ohutta luirua kuten maalin kuuluu olla. Tuollaisen savimaisen maalin levittäminen tasaiseksi pinnaksi on mahdotonta jolloin tulos on törkeän näköinen, Revellin neulaliiman neula on aina tukossa, Humbrolin ohentimen kannen muovinen lapsilukkomekanismi ei kestänyt purkin sisällön vaikutusta vaan hajosi osiksi jne., ei ole helppoa tämä mallailuharrastus...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   670
   2724
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   110
   2265
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   15
   1806
  4. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1040
  5. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   972
  6. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   177
   834
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   78
   787
  8. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   265
   734
  9. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   715
  Aihe