kotihoidontuki

leelia3

Haluan kertoa näkäkulma kodinhoitoukeen.Elämme todella hyvinvointi yhteiskunnassa ja valitettavasti raskaasti velaksi,Kodinhoidontuki ei ole kovin vanha etuus ,Noin 35 vuotta sitten aloitettiin ns äidin palkkaa maksaa.En muista aivan tarkasti vuotta ,mutta olin silloin pienten lasten työssä käyvä äiti.Se oli todella suuri uudistus .Alkuu maksettiin vuoden ajalta.Oli hyvä olla vauvan kanssa kotona,ja palata työhön n,vuoden kuluttua.Päivähoito oli laadukasta myös siihen aikaan.Nyt tätä etuutta maksetaa kunnes lapsi täyttää kolme vuotta.maksetaan tätäkin etuutta velkarahalla,Olen vahvasti sitä mieltä,että saavutetusta edusta on tingittävä.kaksi vuotta on jo sopiva aika palata työhön ja maksamaan tätä kulutusjuhlan laskua pienemmäksi seuraavalta sukupolvelta.

5

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ------------

      Itse olen työssäkäyvä äiti, joten asia ei sinänsä koske minua, mutta en usko, että kotihoidontuki oikeasti on niin suuri rasite yhteiskunnalle kuin jotkut luulevat. Päivähoito on kallista, joten varsinkin useamman lapsen äiti tulee ehdottomasti halvemmaksi, kun hoitaa lapsiaan niin pienellä kustannuksella verrattuna kunnalliseen hoitoon. Keskivertotuloisenkaan verot eivät riitä kattamaan oman lapsen kunnallisia päivähoitokustannuksia ja suuri osa naisista on huomattavastikin alle keskivertotuloisia. Lisäksi on vielä niitä, jotka ovat työttömiä, joten kotihoidontuen sijaan he laittavat lapsensa sinne kalliiseen päivähoitoon ja nostavat itse paljon kotihoidontukea suurempaa työttömyyspäivärahaa.

      Itse olen korkeammin koulutettu ja omaan kohtuullisen hyväpalkkaisen työn. Näkemykseni mukaan useimmat koulutetut ja hyvässä työssä olevat eivät jää kotihoidontuelle ainakaan koko kolmeksi vuodeksi, vaan palaavat työelämään joka tapauksessa aikaisemmin. Tuo tuki siis voi jopa säästää ennemmin kuin olla lisäkustannus.

      Ja mainittakoon vielä, että tienaan huomattavasti yli keskimääräisen palkan, mutta en silti maksa veroja niin paljon, että sillä kustantaisi kahden lapseni päivähoidon. Toisin sanoen, nämä vuodet, jotka minä voisin olla kotona lasteni kanssa kotihoidontuella, mutta olenkin töissä, ovat yhteiskunnalle kalliimpia kuin kotona oloni olisi.

      • Jotain hyvää

        Tuossa on varmasti perää, mutta minä kannatan silti tätä kotihoidonuudistusta, koska se saattaa pelastaa monet kotiäidit syrjäytymiseltä ja 20-25 vuoden työttömyydeltä.


      • ekoteko se on

        Useamman lapsen äiti tuossa toikin esille yhden tärkeän näkökohdan. Nimittäin sen, että nykyinen politiikka yleensäkin ohjaa hankkimaan enintään yhden lapsen. Kaikki tarvitaan työelämään (paitsi ettei työtä ole kaikille, vaan aika moni päätyy kortistoon) eikä ole varaa enää hoitaa muksuja kotona eikä viedä hoitoonkaan. Ei ainakaan useampaa. Siispä hankkikaa vain yksi, jos lapsia on ylipäänsä pakko hankkia. Syntyvyyttä olisi hyvä saada Suomessa reilusti alas.


    • Kotona kivaa

      Mistä tällaista "kodinhoitotukea" voi anoa.

      Otan mieluusti etuuksia vastaan! Mikäs sen leppoisampaa kuin hoidella kotia päivät pitkät.

      (Vai tarkoitatko lasten kotihoidontukea?)

    • Leelialle tiedoksi

      Tarvitaan hieman tarkennetumpaa laskutaitoa - elämän mittaavaa laskutaitoa, jotta voit noin kirjoittaa:

      "Olen vahvasti sitä mieltä,että saavutetusta edusta on tingittävä.kaksi vuotta on jo sopiva aika palata työhön ja maksamaan tätä kulutusjuhlan laskua pienemmäksi seuraavalta sukupolvelta".

      Olen rämpinyt työelämässä alkaen 60-luvun alkupuolen kotiapulaisesta ja päätyen 2000 luvulla muutaman vuoden sen yli taistelemaan eläkkeensaannistani sairaana valtion virasta. Tänä aikana olen monen lapseni kanssa elänyt erilaisten lasten hoitopaikkojen vaiheet tehdessäni alipalkattua ansiotyötäni. Viimeinen lapseni ehti mukaan -85 vuonna myönnetyn kotihoidontuen piiriin.

      Tietoni Suomen lähihistoriasta perustuu omiin kokemuksiini sisältäen 50-luvun pula-ajan, ja erityisesti rikkirevityn isän naapurikollegoineen antaman tiedon. Sen sota jätti jälkeensä; köyhyyden ja sairaat isät!

      On mielenkiintoista ollut nähdä se kyltymätön ahneus, mitä ikäiseni kanssakulkijat ovat esimerkillään näyttäneet jälkipolvilleen kuluneen 50 vuoden aikana? Kuin jatkuvaa korvausta vailla pulalapsuudestaan.

      Nostavat nyt korkeita eläkkeitä, koska "HANKKIVAT" sen muka itse - ja silti sotaan osallistujille riitti mainiosti kansaneläke?

      Homman nimi oli alunpitäen nostaa Suomi köyhyydestä ja siksi yhteisvastuullisesti lähti naisetkin tehdastyöhön. Mutta markkinavoimat nappasivat naiset rattaisiinsa lopullisesti. Itse rikastuakseen ja hyväuskoisia eläkkeillä houkutellen.

      Koko ajan kuitenkin niiden eläkkeenmaksajien riittävä syntyminen on pyritty estämään päättäjien toimenpitellä kaikin keinoin (mm.abortti- ja avioerolaki) ? ? ?
      Eikö ole huiputuksen maku hennoille äiti-ihmisillekään vielä valjennut? Kohta 1½ miljoonaa luulevaista ihmettelee, mihin katosi itsestäänselvät eläkkeenmaksajat? Maksajia on nykin jo liian vähän ja liian monen ansiotyöpalkka on sama kk:ssa kuin rahoillaan juhlivan eläkeläisen? Mutta edelleen sokeat Leelian tapaiset vähentäisivät valtion velkaa lasten kustannuksella - jotta loppuvat lapset?

      Raamattu sanoo, että mies tehköön otsansa hiessä työtä ja nainen KIVULLA lapsensa synnyttäköön...-.... aikuiseksi!
      NAISTEN TÖISSÄKÄYNTI ON SIIS MARKKINATALOUDEN OMA KEKSINTÖ, eikä ollenkaan luonnollista ihmisen perhe-elämää lähelläkään?

      Perheenäitien kohdalla on tapahtunut aikoinaan täydellinen luonnonvastainen mullistus; päättäjien tekemä alasajo ja maailmanlaajuisesti Suomi etukärjessä sen totaalisesti toteuttanut eroittamalla jo vauvatkin äideistään kokopäiviksi!
      Mieletön maa Suomi leikkii ja pitää hauskaa lastensa kustannuksella - median toitotus nuorten mielenhäiriöistä ja masennuksesta --------- ja välillä kuuluttaa koko maailmalle olevansa maailman rikkain ihannevaltio? Mutta sitten laittaa pikkulasten äidit halpatyövoimaksi ja nuoret rotevat miehet lenkkipolulle päivät pitkät työttöminä! ! !

      Mitenköhän olisi LEELIA, jos kuitenkin niitä velkarahoja vähennettäisiin ensiksi eläkkeistä heti niin, että jokainen eläkeläinen tulisi toimeen kansaneläkkeen kokoisella eläkkeellä?

      Nimittäin silloin sinullakin voisi olla tulevaisuudessa toiveita siihen tai ainakin kotihoidontukisummaan 350 e eläkkeenä?

      Jos äidit eivät saa edes 3 vuottakaan lastaan hoitaa luonnollisen ikiaikaisen 10 vuoden sijaan, lienee jokaisella laskutaitoisella vanhemmalla nopeasti omat ratkaisunsa? Onhan heillä kielitaitoa ja korkeaa tutkintoa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe