Pakko-oireita?

AUTTAKAAMUA

Elikkä.. Olen 17v tyttö ja elämäni on muuttunut melko vaikeaksi. Pakko oireeni alkoivat jo n.2,5vuotta sitten. Pakko-oireeni olivat lähinnä näitä ''Jäikö kahvinkeitin päälle, nyt tulee tulipalo'' ''jäikö hana valumaan'' yms. No, kerran n.1v sitten kävi niin että olin vahingossa(vaikka muka tarkastan aina ettei mikään jää päälle) jättänyt hellan levyn päälle ja siinä oli paperia ja vaikka mitä.. Tulin kotiin ja haistoin alhaalla palaneen hajun.. Sydän hyppäs kurkkuun ja juoksin portaat täysiä ylös. SIELLÄ OLI PIENI TULIPALO! Olin tosi paniikissa mutta sain palon sammutettua. SE OLI JOTAIN IHAN JÄRKYTTÄVÄÄ. Siitä mulle jäi tosi paha ''trauma'' ja nykyään jos lähden jonnekkin täytyy tarkistaa hella,kahvinkeitin,vesihana,leivänpaahdin ja kaikki vähintään 2kertaa ennenkuin saan mielenrauhan ja voin lähteä. Myös asunnon ovi on yksi ongelma, se mun täytyy kokeilla kanssa vähintään kaksi kertaa jotta uskon sen varmasti olevan lukossa. MITÄ MÄ TEEN? ON HIRVEETÄ YLIPÄÄNSÄ LÄHTEE MINNEKKÄÄN KUN PELKÄÄ NIIN PALJON ETTÄ KÄMPPÄ PALAA,TAI TULEE VESIVAHINKO,TAI ETTÄ JOKU TULEE ASUNTOON SISÄÄN AVOIMESTA OVESTA.

Onko näihin pakko-oireisiin jotain lääkitystä?Terapiaa? En oo koskaan kehdannu sanoo kellekkään muulle kuin äidilleni kärsiväni tämmösistä oireista. Näiden pakko-oireiden tullessa elämääni elämästäni on tullut yhtä helvettiä.

Joka ikinen kerta kun lähen jonnekkin en voi olla ajattelematta päälle unohtunutta hellanlevyä,vesihanaa tai lukitsematta jäänyttä ovea. Samat pakko-oireet tapahtuvat myös esim mökillä, jos ollaan lähdössä mökiltä mun täytyy käydä tarkistamassa pariin kertaan hellanlevyt ja kaikki ja siltikään en saa mielenrauhaa. MITÄ MÄ VOIN TEHDÄ? OLEN TODELLA LOPPU NÄIDEN OIREIDENI KANSSA.

5

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • normi-ihminen

      Ei ole lääkitystä, etkä sellaista noilla perusteilla tarvitsekaan. Samanlaisia ihmisiä on maailma täynnä eivätkä he mitään pillereitä käytä. Terapiaa voisit kokeilla, koska se on turvallisen vaihtoehto. Muuten kai tiedät, että hellan päällä ei pitäisi koskaan säilyttää mitään, siis ikinä. Sen säännön kuin muistaa ja noudattaa niin välttyy heti suurelta riskiltä.

    • AUTTAKAAMUA

      Kiitos vastauksesta! Tiedän että hellan pällä ei koskaan saa säilyttää mitään enkä siinä yleensä mitään säilytäkkään mutta kerran olin kiireisenä unohtanut juuri tulleet postit siihen hellalle. Siitä lähtien nämä pakko-oireet ovat pahentuneet pikkuhiljaa ja tehneet elämästä yhtä helvettiä.

      Aina kun olen poissa kodistani en voi olla ajattelematta että kotini on palanut kun tulen takaisin vaan olen aina lähes 100% varma että nyt se koti on palanut. Eilenkin oli tämmönen tilanne että olin n. 30min lenkillä.. Kun tulin takaisin haistoin palaneen koti-pihalla. Juoksin taas henki hievärissä kotiini mutta tälläkertaa siellä ei palanutkaan vaan menin sitten takas ulos katsomaan niin siellä jotkut vaan grillasivat kerrostalon pihalla, säikäyttivät kyllä hyvin!

      Muhun iskee aina hirvee paniikki jos haistan palaneen. Tai jos esim oon menossa kotiin ja kuulen paloauton äänen.

      Mutta kiitos jos olet sitä mieltä että oireeni eivät ole niin pahat että vaatisivat lääkitystä. Olen siis vielä jokseenkin normaali ja täyspäinen? Varmasti on ihmisiä joilla on vielä pahempia pakko-oireita kuin minulla mutta nämä ''pienetkin'' pakko-oireet rajoittavat elämää,aiheuttavat ahdistusta & paniikkia.

    • fffffffffhhhhhhhhhh

      Meillä on ilmeisesti käynnistymässä vertaistukiryhmä pääkaupunkiseudulla, jos kiinnostaa, niin laitan tietoja.

      T:Sami

      • VäsynytjaRikki

        Mua kiinnostaisi todella paljon tuo vertaistukiryhmä, olisin kiitollinen tiedoista jos on tulossa! :)


    • ...

      Mulla on myös samanlaisia pakko-oireita... Aina pitää hella tarkistaa ja kaikkea muutakin. Aluksi kerran katsominen riitti, mutta vuosien kuluessa oireet on pahentuneet... Parasta kai olisi kun on vaan tarkastamatta tai tarkastaa kaikki kerran ja luottaa siihen että kaikki on pois. Helpommin sanottu kun tehty tiedetään!! Nykyään itsekkin tarkastan monta kertaa hellan muita juttuja. Ja en luota enää näkemääni, saatan katsoa hellankin monta kertaa ja sitten kumminkin tuskailla että se jäi päälle enkä katsonut tarpeeksi.. Neuvoja en kyllä osaa antaa, muutakun että terapiaa voi aina tietysti kokeilla ja sen että älä päästä tarkistus kertoja lisääntymään, koita välillä tosiaan vaan kerran tarkistaa ja lähteä vaikka kuinka hirveältä tuntuisi.. Tietysti varmasti se sinulle paljon vaikeampaa, kun kerran kerta tapahtui se tulipalokin.. :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      88
      1692
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1322
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1297
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1206
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1094
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      893
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      390
      837
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      822
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      805
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      133
      776
    Aihe