Navigaattori vai puhelin

USA:an?

Auttakaahan tietämätöntä;

Lähitulevaisuudessa tarkoitus (vuokra-auto)lomailla USA/Florida suunnalla reilu pari viikkoa, ja kyselisin viisaammilta mikä on järkevin/edullisin laite navigaattoriksi?

Eli onko ”perinteinen autonavigaattori” ainoa oikea valinta, vai pärjääkö esim. Nokian (Lumia) puhelimella yhtä hyvin?

JOS autonavigaattori fiksumpi valinta, niin mikä merkki/malli olisi sellainen johon saa USA-kartat ja jopa Karibian meren saaret? Ja mitä tuollainen vimpain voisi suunnilleen maksaa (Suomesta ostettuna)?

JOS taas kännynavigointi hinta-laatusuhteeltaan järkevämpi valinta, niin mikä merkki/malli olisi sopivaisin? Ja eikös se mennyt niin, että ainakin Nokian puhelimilla (Lumia) voi karttoja käyttää/navigoida offline-tilassa, ja ei ole vaaraa että syntyisi kauheita kuluja datasiirrosta??

Autovuokraamoista tietenkin saa halutessaan navigaattorin, mutta hinta (suhteessa auton hintaan) hämmästyttävän kova ainakin tähän mennessä katsotuista vuokraamoista...

7

527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hesu.

      Jos taloudesta löytyy valmiiksi kumpikin laite niin valinta on navigaattori, mutta jos on tehtävä laite hankintoja niin puhelimen kanssa pärjää aivan hyvin.

    • mieti vielä

      Taitaa kuitenkin olla paras valinta se autovuokraamon navi, ainakin toimii ja on päivitykset kohillaan. Ei se niin kallis voi olla et kannattaa ostaa oma laite.

    • Itselläni on molemmat (Garmin ja Lumia) ja aito navi on ylivoimainen kännykkänaviin verrattuna. Kyllä kännykkänavillakin pärjää ja kartat voi ladata sinne etukäteen, joten datamaksuja ei tule, mutta tässä muutama peruste oikean navin puolesta.
      Navia joutuu joka tapauksessa käyttämään ajon aikana ja siihen oikea navi soveltuu paljon paremmin. Valikot ovat selkeät ja oheispalvelut (huoltoasemat, motellit, kaupat, sairaalat, nähtävyydet ym.) löytyvät heti. Kännykkänavissa joudut käyttämään dataa näiden palvelujen löytämiseen, etkä kyllä kykene siihen, jos ajat samanaikaisesti. Sanoisin, että "roadtripin" aikana itse navigointi paikasta toiseen on se pienin osa ja siitä selviää kännykkänavikin. Ne oheispalvelut ovat se tärkeämpi juttu ja siinä "oikea" navi on ylivoimainen.
      Jos hankit navin, niin osta se Suomesta ja harjoittele käyttöä ennen matkaa. Suomesta ostettuna se puhuu suomea ja on ilonasi vielä matkan jälkeenkin.
      Jos vuokraat sen auton yhteydessä, niin se maksaa noin kympin vuorokaudelta. Jos merkki on sinulle tuntematon, niin opetteluun menee aikansa, etkä varmasti halua ruveta opettelemaan sitä matkasta väsyneenä Miamin lentokentällä.
      Tässä muutama ajatus tähän keskusteluun.

      • kettu juttu

        No Jenkkilssä pärjää hyvin ihan perinteisellä kartallakin, sen verran isot ja suorat tiet varsinkin Floridassa.


      • kettu juttu kirjoitti:

        No Jenkkilssä pärjää hyvin ihan perinteisellä kartallakin, sen verran isot ja suorat tiet varsinkin Floridassa.

        Tietysti pärjää, itsekin ajanut siellä alkuvuosina pelkän karttakirjan avulla. Suurten kaupunkien liittymissä ja rampeissa paperikarttaa käyttävä tarvitsee hyvän ennakoivan apukuskin eikä kumpikaan ehdi kyllä maisemia ihailla.
        Paperikartasta ei myöskään selviä nuo oheispalvelut. Paperikartta tarvitaan ehdottomasti navin rinnalle. Reitin suunnittelu kannattaa tehdä paperikartan avulla ja antaa sitten navin toteuttaa se.


      • fulldeviced

        Lumiassa on niin pieni näyttö että ei varmaan pärjääkään erikoistuneille naveille. Mutta on noita (phablet) kunnon puhelimeen saatavia navigaatio softiakin. Jotta softan hankinta kannattaisi pitäisi laite olla valmiina. Navit eivät puolestaan pärjää niissä oheispalveluissa tabeille. Oheispalvelut kun eivät ainakaan itsellä rajoitu pelkkien huoltoasemien tai POI-pisteiden etsiskelyyn. Usein tietoa tarvitsee aikatauluista yms..tietoja esim. aukioloajoista. Uutisiakin olisi kiva lueskella.
        Tosin tuolloin on syytä hakeutua wlan-hot spotille.
        Molempi parempi. Hyvä että on vaihtoehtoja. Suunatus näyttäisi olevan että pitäisi olla mukana ainakin puhelin, navigaattori ja tabletti.


      • kunnon kartta mukaan
        JukkSa kirjoitti:

        Tietysti pärjää, itsekin ajanut siellä alkuvuosina pelkän karttakirjan avulla. Suurten kaupunkien liittymissä ja rampeissa paperikarttaa käyttävä tarvitsee hyvän ennakoivan apukuskin eikä kumpikaan ehdi kyllä maisemia ihailla.
        Paperikartasta ei myöskään selviä nuo oheispalvelut. Paperikartta tarvitaan ehdottomasti navin rinnalle. Reitin suunnittelu kannattaa tehdä paperikartan avulla ja antaa sitten navin toteuttaa se.

        Kuinkahan sitä pärjättiin ennen naveja?
        No vitsi vitsi. Navi helpottaa, mutta paperikartta on syytä olla rinnalla, ei olisi ensimmäinen kerta kun navi neuvoo jonnekin hevon vit... ja vieraassa maassa ilman kartaa on ns. kusessa. On siinä mukava kysellä jossain slummissa mustilta diilereiltä neuvoa tai olla jossain maissipellon keskellä ihan yksin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe