Toinen kaksosista aggressiivinen

väsynytriehumiseen

Kiusaa ja häiritsee toisen leikkejä ja minun puuttuessa asiaan käy kimppuuni lyömällä, puremalla, raapimalla, potkimalla..
Karkailee, ei käyttäydy kaupassa. On nyt 4v. Muutoin aika ilomielinen lapsi, ja kovin riehakas. Harkitsevampi veli ei aina jaksa samankaltaisia leikkejä mutta päiväkodissa on "samanmielisiä" kavereita, mutta siellä leikit sujuu eikä ole lyönyt tms muita.
Olen koittanut jäähyä, josta rauhoittuu hetkeksi mutta saattaa hyvin jatkaa kiusaa hetken päästä. Leluja on pitkin hyllyjä otettu takavarikkoon ja joskus kun riehuu, yritän rauhoittaa sylissä, jolloin tyytyy sylkemään mun päälle.
Jos jätän huomiotta huonon käytöksen, käy veljensä kimppuun että saa huomiota, ostin yhden kirjan nyt aiheesta (lastenkirjan) muttei ole kauhean kiinnostunut sitä lukemaan.

3

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuplien äiti

      Kuin omasta elämästäni tuo esimerkki, kyseessä vain kaksostytöt! Annapa arvaan, että se riehuja on A vauva eli ensin syntynyt? Pitää todellakin paikkaansa, että nämä A-lapset ovat vilkkaampia ja "johtajia" ja B-lapset sitten rauhallisempia seuraajia, veturi ja sen vaunu! Tämä kuulemma jatkuu kaksosten välisissä suhteissa läpi elämän. Meillä tämä toinen neiti helpolla päsmäröi toista ja joudun siihen usein puuttumaan ja pitämään hiljaisemman puolta. Näissä tilanteissa saattaa käydä kimppuuni, purren, potkien jne., mutta olen todennut tämän holdingin eli rauhallisen kiinnipitämisen tehokkaaksi tavaksi rauhoittaa lapsi eli pidän tiukasti sylissäni ja puhelen rauhallisesti, kunnes rauhoittuu. Sylkee ja rimpuilee aikansa, mutta rauhoittuu lopulta. Nykyään näitä riehumisia on vähemmän. Kaksoset saattavat hakea joskus sitä huomiota tuplasti enemmän äidiltä ja isältä, juuri koska ovat kaksosia.
      Sen olen huomannut että tuplien kanssa tulee paljon enemmän näitä erillaisia vaikeita tilanteita, kun yksösten kanssa ja niitäkin minulla on useampi. Kaksosten kasvatus on oma taitolajinsa!
      Uskon, että kun poikasi kasvavat, terävimmät kulmat hioutuvat pois, kouluikään mennessä helpottaa, näin ainakin tätini mukaan, jolla myös kaksospojat, jotka tappelivat paljon. Ainahan voit kysyä kasvatusneuvolasta myös vinkkejä ja oletko monikkoperheet toiminnassa mukana? Sieltäkin löytyy tukea ja vinkkejä nimenomaan näihin tuplaongelmiin! Onko sulla ketään joka jakaa kasvatusvastuuta? Allekirjoitan täysin sen, että kaksosten kanssa on rankkaa!
      Tsemppiä ja voimia sinne!

      • tuplien äiti

        Lisään vielä, että joskushan kaksosista toisella saattaa olla erillaisia oppimis-tai käytöshäiriöitä esim.adhd:ta ym. Tämä ei ole mitenkään tavatonta. Onko tuplasi syntyneet millä viikoilla ja minkä painoisina? Ja onko neuvolassa muuten kaikki mennyt ok?


    • Tuplaäiti

      Meillä kaksosten väliset kinastelut loppuivat siihen kun hankin heille eri harrastukset ja myöhemmin menivät eri luokalle kouluun. Kerroit, ettei päiväkodissa ole ongelmia, mikä on kertoo tilanteesta paljon. Ovatko kaksosesi kuinka paljon yhdessä vai onko heillä riittävästi omaa aikaa, jotta voivat tuntea itsensä kokonaiseksi myös ollessaan ilman sitä toista puoliskoa? Rauhallisempaa lasta ainainen yhdessä olo ei ehkä häiritse, mutta tätä toistapa se saattaa häiritä. Onko kaksosillasi omat huoneet vai jakavatko he sen keskenään?

      Meillä tosiaan auttoi se, että molemmat saivat joka päivä omaa erillistä aikaansa. Monikaan meistä ei jaksa olla toisen kanssa 24 h/7.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe