Thyroxin-lääke ja mieletön väsymys

väsynyt_

Aloitin Thyroxinin käytön tasan viikko sitten, nyt joka päivä (paitsi ensimmäiset päivät ma ja ti) olen ollut todella väsynyt ja nuutunut. Lääkkeen annostus on kuitenkin vielä aika pieni, 25 mikrog/ 1 tbl/ päivä. Mietin tässä että onko aina kun aloittaa Thyroxinin, väsynyt vaikka pari viikkoa, mikä tosin kuulostaa aika utopiselta. Vai kuulostaako? :D

Perimmäinen kysymykseni onkin että kannattaako minun jatkaa vain tätä lääkitystä ja nostaa 3 vkn päästä annostusta 50 mikrog, lääkärin ohjeistuksen mukaan vai pitäisiköhän heti ottaa yhteyttä lääkäriin?

10

10181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nosta nyt

      Ensin. On pieni annos.

    • ontäävaikeeta

      sain thyroxin lääkityksen keväällä vaikka arvoni olivat viitearvojen sisällä. Lääkitys on puolikas 0,1mg tabletista päivässä. Aluksi oireet hävis ja samoin väsymys ja ketutus, mutta nyt on alkanut samat vaivat hiipimään takaisin. Nostin annosta tänään, eli otan nyt kokonaisen tabletin ja katsotaan mitä tapahtuu.
      Ja kyllä, lääkärille pitäisi mennä ja labraan jne, mutta itsellä tosi hankala tilanne lääkärin kanssa ja koska vielä tabletteja ja reseptiä on, niin luotan omaan olotilaani ja teen ihan itsenäisen nostopäätöksen. Olen niin kyllästynyt väittelemään lääkärien kanssa siitä että EN ole masentunut ja TIEDÄN että vointini ei ole hyvä. Katsotaan nyt mitä annoksen nosto tekee ja syksyn aikana sitten kerään voimat ja marssin lääkärille ja labraan.

    • väsynyt_

      Kaikki sympatiat sulle, "ontäävaikeeta" ja ymmärrykset koska oon jo vuosia tapellu lääkäreiden kanssa siitä, onko mulla vajista vai ei. Ja kaikki merkit on viitannut siihen, jopa mun kosmetologi oli sitä mieltä että mulla on. Oireet: väsymys, pitkät masennuskaudet, turvotus, kuiva iho ja päänahka, milliumit silmien ympärillä, ailahtelevat mielialat, todella epäsäännölliset menkat, kaulan turpoaminen, listaa voisi jatkaa loputtomiin... lisäksi kummallakin vanhemmallani on kilpirauhasen vajaatoiminta. Mutta ei, mä olin lääkärien mielestä vain masentunut ja tarvitsin citalopraamia tai mirtatsapiinia. Vasta nyt sain taisteltua itselleni edes thyroxinin, vaikka luulen että tarvitsisin armouria. Mutta katsotaan nyt, josko toi lääke alkais alkukankeuden jälkeen tehoamaan.. :)

    • ei enää väsynyt_

      Sympatiat myös sinulle väsynyt_. Itsellä myös oli kilpirauhasen vajaatoimintaan sopivia oireita: väsymys joka pahentui iltaa kohden, nälkä joka paheni päivän mittaan, kuuma olo ja hikoilu kuumalla säällä, makean nälkä johon makea auttoi. Lääkäri ei halunnut antaa thyroxinia kun arvot olivat kunnossa mutta jopa mun putkimies oli sitä mieltä että selvä vajaatoiminta oli! Onneksi asia selvisi kun vein auton korjaamolle ja mekaanikkokin oli samaa mieltä ja sain häneltä kirjallisen lausunnon jonka näytin lääkärille!!!

      • Anonyymi

        : D


    • väsynyt_

      Pyysin mielipidettä ihmisiltä joilla on kokemusta ko.asiasta, en sinun "ei enää väsynyt_" :laisilta vttumaisilta henkilöiltä. Joten jatkan edelleen kyselyä muilta kohtalotovereilta!

    • ole tarkana

      Seuraa tilaasi. Ei vaikuta heti ja eripäivinä erilailla. Katso, ettei sydänoireita, likatoimintaa synny!
      Itse on paras tutkija!

      • Thyro Ksiini

        Omakohtainen kokemukseni on se, että tyroksiini liian pienellä annostuksella aiheuttaa todella heikon olon. Itse en voinut muuta, kuin maata sängyssä, kun sain alkuun 25mikrogramman lääkityksen. Kun nostin sen omatoiminesti 0.05milligrammaan, niin alkoi jo vähän helpottamaan ja 0.075 mg vei taas tilannetta paremmaksi, mutta siedettävä olotila alkoi olla vasta 0.150 annoksella. Yleensä annoksen noston jälkeen on parempi kausi, mutta se jotenkin siitä aina hiipuu takaisin päin. Annokset ja hoitovaste on tietenkin aina yksilöllistä.


    • ups111

      Moikka! En muista enää alkua, mutta keväällä söin 0,1mg thyroxinia 1 tabletti/pv. Kesällä arvot olivat TV4 17, TSH 0,07 ja T3V 3,1. Olo oli ihan ok pitkästä aikaa, vähän hämäsi tuo THS:n alhaisuus mutta työterveyslääkärin mielestä se oli ok. Sairauteni ilmeni vuoden 2013 alussa jolloin aloin turpoamaan enkä millään konstilla saanut sitä turvotusta pois. Liikun noin 8h viikossa ryhmäliikuntatunneilla ja pidän tarkkaa kirjaa syömisistä. Päiväässä syön 1400kcal huolimatta siitä liikunko vai en, viikonloppuna yleensä vähän rennommin. No tätä painoo on silti tullut aika tasaisesti 10 kg (painaindeksi 24.9). En mitenkään sää painoa tiputettua. Ruokavalioni on myös täysin maidoton ja viljaton. Marraskuun kokeet olivat tv4 ja tsh 0,03. Lääkärin mielestä ok eikä t3v arvoja halunnut enää testata. Ajattelin nostaa hieman tätä annostusta, sillä olen varannut ajan yksityiselle sisätautilääkärille, mutta jono on kuukauden päähän. Olen nyt myös muutamana päivänä syönyt thyroxinia 1,5mg eli nostanut annoksen omatoimisesti. Lämpö edelleen 36 tai alle aamuisin, mutta olo on parempi. Kai yliannostuksen oireet tuntisi nopeasti jos sellaisia olisi? Mielestäni mulla on väärä lääkitys tai jotain..

    • Vanha vajis

      Nosto 0,1mg:sta suoraan 0,15mg:aan omatoimisesti on liian suuri. Sehän on 50%:n nosto, vaikka sun labra-arvot T3-V:tä lukuunottamatta hyvät! Liikatoiminnan oireet voivat tulla melkein heti tai vasta viikkojen tai parin kuukaudenkin kuluttua nostosta. Mulla kesti 2-3kk ennen liikkiksen oireiden tuloa. Aivot toimivat korkealla Thyroxin-annoksella hyvin, voin siinä mielessä loistavasti, mutta lepopulssi nousi 170:een! Muitakin liikkiksen oireita ilmeni pitkällä viiveellä.

      Laske annos vähintään 0,125:een ja pidä annos vakaana seuraaviin testeihin. (Testeihin ei saisi mennä ennen kuin 4-6 viikkoa edellisestä nostosta/laskusta.) Tuo 25 mikrogrammaakin voi olla liikaa, etenkin kertanostona. Jos tarvetta nostoon on, pitää se aina tehdä pienin askelin! Pyydä lääkäriltä resepti myös 25mikrogramman tableteille, niin hienosäätö on helpompaa. Jo sen puolikkaalla 12,5mikrolla (joka tai joka toinen päivä) on merkitystä vointiin.

      Lääkäri ei tietysti anna resrptejä sen mukaan, että potilas itse muuttaa annostuksia, etenkään noin tuore tapaus, mutta jos annostus 0,125mg:aa osoittautuu sopivaksi, on helpompi ottaa 1 iso 1pieni tabletti kuin ryhtyä pilkkomaan isoa neljänneksiin. -Tosin läääkäri saattaisi määrätä 0,1mg ja 0,15mg vuoropäivinä, jolloin ison tabletin neljänneksiä ei tarvita.

      Et kerro painoasi etkä pituuttasi, mutta 1400kcal päivässä kuulostaa liian vähältä. Et ehkä laihdu, koska syöt liian vähän. Se hidastaa kilpirauhasta. Nyt kun olet lääkityksellä, nosta kalorit kulutuksesi mukaiseksi. Jos pidät sen vaikka 500kcal sen alla, laihdut varmasti. Minimi 1500kcal/vrk. Suosittelen hidasta laihdutusta, sillä nopeassa kehon lihasmassa vähenee ja se johtaa painon jojoiluun. Sitä paitsi kilpparin vajislaiset eivät edes saisi laihduttaa hyvin vähäkalorisilla dieeteillä, koska se vaikuttaa kiloirauhaseen.- Mutta tarviiko sun laihduttaa? Painoindeksin mukaan olet normaalipainoinen.

      Sydäliiton sivustolla on yksi energialaskuri, jolla voi arvioida oman kulutuksen ja Kiloklubin sivustolle rekisteröityneenä voit seurata syömisiäsi ruokapäiväkirjan avulla. Siitä näet esimerkiksi, mikä on ruokavaliosi proteiini-, rasva- ja hiilihyraattijakauma. Molemmat löytyvät netistä googlaamalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe