2v painonpudotus

mitä teen

91cm ja 16.5 kg. Neuvolasta sanoivat että ei nyt laihikselle mutta tarkkailtava ruokailua. Miten siis saan painon tippumaan, vai pitääkö saada? Ei meillä mässäillä pullaa ja karkkia joka päivä. Joskus saa palan suklaata tai jos käy vieraita niin palan pullaa. Mutta ei siis todellakaan jatkuvalla syötöllä.
Aamuisin ulkoillaan n 30 min kävellen, iltapäivällä myös ellei ole sellainen reitti että tiet lähellä niin silloin rattaat mukana. Sitten juoksee omalla pihalla, kiipeilee, muiden kanssa juoksee leikkipuistossa yms.
Aamupalaksi on puuroa tai jugurtti ja jotain hedelmää.
Lounas; lämminruoka
Päivällinen: lämmin ruoka tai joskus puolukka-ruispuuroa
välipala: jugurtti tai leipä juustolla/makkaralla. Yleensä leipä jää syömättä
iltapala: puuroa
Maito on rasvatonta ja sen käyttö hieman vähentyny kun ei saa enää pullosta.

Joskus kun tullaan ulkonta ja aamupala on syöty aikaisin niin saa hedelmän tai leivän ennen kuin on lounas aika

Mutta en tiedä että mitä minä nyt teen, alanko vähentämään ruokakertoja vai? en mie nyt lautastakaan pullolleen ruokaa laita. Esim tänään oli riisiä ja kanaa. kauhallinen riisiä ja kauhallinen kanaa. Enkä nyt tarkoita jotain jättikauhaa.

30

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä tee mitään

      Tässä on meidän kolmen tyttären pituudet ja painot 2 vuotiaana:
      esikoinen tasan 2 v paino 14,7 kg, pituus 88 cm
      keskimmäinen tasan 2 v paino 13,63kg, pituus 88 cm
      kuopus 1v11kk paino 12,8 kg, pituus 87,5 cm

      Kellekään ei ole sanottu painosta ikinä neuvolassa mitään, vaikka kuten huomaat esikoinen lienee aika samaa kaliiberia kuin sinun lapsesi tuossa pituus-paino suhteessaan, eikä muutkaan paljon häviä. Kaikki tyttäremme ovat nyt aikuisia ja normaalipainoisia ja ihan vaan kuriositeettina kuopus on lapsista pisin. ;)

      Me vanhemmat olemme myös normaalipainoisia ja meillä on syöty kotiruokaa ja vältetty eineksiä kuin ruttoa. Näinköhän teidän neuvolantäti on vain jotenkin "ärhäkkä" sanomaan? ;)

    • lihavuus sairasta

      Kolme senttiä pituudessa ei tuon ikäisellä tarkoita tosiaan, että painoa voisi olla kaksi kiloa enemmän. Aikuisillahan tämä olisi ok.

      Esikoisesti on ollut pulska, mutta onhan aloittajan lapsi lihava. Kaksi rasvakiloa tarkoittaa kolmen litran tilavuutta. Kun tämän sijoittaa alle metrisen vartaloon, on ero huima.

      • Älä tee mitään

        Olet siinä mielessä oikeassa, että lasten painoindeksitaulukko antaa eri arvot avaajan lapselle ja esikoiselleni. Mutta mistä tiedämme, että kyse on pelkästään rasvakiloista? Voihan avaajan lapsen luusto poiketa todella paljon esikoisestani, joka on erittäin siroluinen tyttö. Esimerkiksi hänen kengän kokonsa on nyt aikuisenakin 36 ja pituus vain 160 cm.
        - - - - -
        Esikoiseni:
        Aikuista vastaava painoindeksi on noin 29.5 kg/m2.

        Ikäisekseen pitkillä ja lihaksikkailla lapsilla painoindeksi saattaa olla yli 25, vaikka rasvaprosentti on normaali. Jos näin ei ole, lapsi on todennäköisesti ylipainoinen. Painoindeksiä on syytä seurata kerran kuussa, ettei se enää nouse. Painoindeksin saaminen normaalialueelle on suotavaa.

        Tämän lapsen normaalipainon alue on 11.1 - 13.6 kg.
        - - - - -
        Avaajan lapsi (oletuksena että hänkin on tyttö):
        Aikuista vastaava painoindeksi on noin 32.6 kg/m2.

        Lapsi on lihava. Painonhallinta on välttämätöntä tulevien terveysongelmien välttämiseksi.

        Tämän lapsen normaalipainon alue on 11.9 - 14.5 kg.


    • drtyuop

      Mitä tarkoittaa lämmin ruoka? Siis onko aina ihan vaan kana-riisi tyyppistä, vai onko usein hampurilaisia ja pizzaa tms?

      Jos käytte jossain, siis ihan missä vain, vaikka kaupassa, niin käveleekö lyhyetkin matkat itse? Joskus näkee sellaisia pullukoita leikki-ikäisiä, joita yhä kannetaan sylissä vaikkapa parkkipaikalla autoon, prismassa kärryjen luo jne... siis se sellainen jatkuva hyötyliikunta lienee vähintään yhtä tärkeää, kuin pari kertaa puoli tuntia päivässä. Entä mitä lapsi leikkii sisällä? Istuuko töllön ääressä paljonkin, vai rakentaako majoja, leikkiikö piilosta jne?

      Olen toki kuullut pullaemmistakin lapsista, mutta kun terkkarikin suositeli painonseurantaa, niin näihin asioihin kiinnittäisin huomiota.

      Oma lapsi on nyt n. 2v. 90cm ja 13kg. Esikoinen oli samassa iässä hoikka hujoppi, 96cv ja 13,5kg.

      Meilläkin annetaan pullaa kun käy vieraita, ja lauantaisin mässytetään karkkia.:)

    • rasvattomuus lihotta

      Hieman ylipainoinenhan tuo aloittajan lapsi jo on. Itsellä tyttö 93cm 11,7kg. Hoikka, muttei sairaalloisen laiha. Voin kuvitella, että vähän lyllerö olis, jos tuohon 5kg pistäis lisää.. Kun itselläkin, aikuisena, tuo 5kg tarkoittaa jo yhtä vaatekokoa ja huomattavaa ulkonäkömuutosta :) Hyvä, että neuvolassa kiinnitetään asiaan huomiota jo nyt kun tilanne on viel hallittavissa. Teidän ruokavalionne on mun näkemyksen mukaan ihan liian virallisterveellinen. Siinä on liikaa viljoja ja hiilareita ja aivan liian vähän rasvaa ja proteiinia. Viljat on tosi ravinneköyhää. En nyt tarkoita, että pelkkää munaa ja pekonia ammupalaksi, mutta kyllä meillä esim. aamupalalla 2v 9kk syö kananmunan ihan kokonaan melkein joka aamu. Ja juustot on rasvaisia ja maito tilamaitoa.

      • Älä tee mitään

        Onko nuo lasten pituudet teillä kaikilla kirjoittajilla 2-vuotispituuksia, eikä esim 2v6kk pituuksia? Koska tosi pitkiä lapsenne on! Näistä meidän tytöistä (kahdesta nuoremmasta) tuli kuitenkin aikuisina 170cm pitkiä, vaikka he olivat 2-vuotiaina "vain" 87,5 ja 88 cm:n "pätiköitä". :D

        peesaan edellistä kirjoittajaa siinä, että tuosta on tutkimustietoakin, että rasvatonta maitoa juovat lapset ovat lihavampia kuin täysmaitoa juovat lapset. Ihmetellä täytyy, miksi päiväkodeissa ja kouluissa yhä lapsille juotetaan rasvatonta maitoa, kun homogenoimaton luomutäysmaito olisi paljon terveellisempää.


      • lihavuus sairasta

        Voi jestas tätä logiikan viuhumista!

        Viisi kiloa tarkoitaa tässä tapauksessa 50 prosentin painonnousua. Olen itse 70 kiloa painava nainen, tähän sitten 35 kg lisää, niin ollaan samoissa suhteissa. Olenko silloin "vähän lyllerö"?

        En totisesti, vaan karmaiseva läski.


      • tietoisku keittiöstä
        Älä tee mitään kirjoitti:

        Onko nuo lasten pituudet teillä kaikilla kirjoittajilla 2-vuotispituuksia, eikä esim 2v6kk pituuksia? Koska tosi pitkiä lapsenne on! Näistä meidän tytöistä (kahdesta nuoremmasta) tuli kuitenkin aikuisina 170cm pitkiä, vaikka he olivat 2-vuotiaina "vain" 87,5 ja 88 cm:n "pätiköitä". :D

        peesaan edellistä kirjoittajaa siinä, että tuosta on tutkimustietoakin, että rasvatonta maitoa juovat lapset ovat lihavampia kuin täysmaitoa juovat lapset. Ihmetellä täytyy, miksi päiväkodeissa ja kouluissa yhä lapsille juotetaan rasvatonta maitoa, kun homogenoimaton luomutäysmaito olisi paljon terveellisempää.

        Päiväkodeissa ja kouluissa juotetaan rasvatonta maitoa jo pelkästään siksi, että EU maksaa niille ns. maitotukea. Sitä saa vain rasvattomasta maidosta. Tokihan sen käyttäminen tulee silloin halvimmaksi ja hinta se on mikä nykyisin kaiken määrää, vaikkei viralliset ravitsemussuositukset väkisin rasvatonta tuputtaisikaan.

        Meillä on juotu vastoin suosituksia luomua täysmaitoa. Lapsi on ollut kasvanut pituus-paino-suhteensa puolesta koko ajan 0-käyrällä eli mahdollisimman sopusuhtaisesti.


    • mitä teen

      Aloittaja täällä.
      Meillä ei syödä pitsaa tai hamppareita. ikinä. Kerran olen pitsaa tarjonnut mutta ei kelvannut. Kyseessä on poikalapsi. Muutimme juuri toiselle paikkakunnalle, edellisessä paikkakunnalla ei neuvolassa ikinä sanottu mitään. Ihan hyvää vaan että sanoivat, kait. Vaikka ei tuo nyt mikään syöttöporsas ole minun mielestäni.
      Kauppaan kun mennään niin kävelee itse kaupassa, työntää pikkukärrejä. Jos on paljon ostettavaa niin sitten istuu kyydissä koska pojalla on tapana olla tottelematta ja huitoo kaikki alas hyllyistä. Mutta siis ei kanniskella kaupassa tms.
      Sisällä yritän myös innostaa "riehumiseen", mutta se ei toimi niin hyvin kuin ulkona. Sisällä piirretään, leikitään autoilla, rakkennellaan palikoilla, leikitään koiran kanssa. Enkä mie nyt voi pakottaa poikaa väkisin juoksemaan sisällä ja riehumaan.

      Meidän ruokavaliosta. On kanaa ja jauhelihaa. riisiä, makarooni, perunaa. joka aterialla tarjoan tomaattia, kurkkua. Mutta yleensä ne kelpaa siihen asti kunnes pitää nielasta, sit syletään ulos. No tomaattia syö kyllä onneks. Keitetyt porkkanat ei mee, vaikka niitäkin viikottain tarjoan. Jos en voi antaa riisiä, perunaa tai makaroonia niin mitä mie niitten tilalla annan? pelkkää jauhelihakastiketta tomaatilla??

      Jos ei aamupalalla voi antaa puuroa niin mitä? Kananmunista poika tykkää, kovasti. Mutta jos annan vain yhden munan (ei syö pekonia, kokeiltu monesti) niin eihän se täytä kun seuraavaan ruokailuun on kuitenkin 4-5 tuntia.

      Jos poika nyt tästä pitäisi saada laihtumaan, tai paino pysymään samassa niin eihän se voi tapahtua niin että annan pojan nähdä nälkää.
      Eikä se ole kirkossa kuulutettua että poika olisi esim 3 vuoden päästä lihava. Ja itse en pidä häntä lihavana. Kyllä nyt sen olen huomannut että on vähän isompi kuin muut joita leikkipuistossa näkee. Mutta että lihava?!

      Niin ja vaihdanko nyt rasvattoman maidon siniseen maitoon?

      • mahdatko nyt

        kertoa ihan totta noista ruuista? Mielestäni syötte aika vähän,omat luirut lapseni syövät kyllä enemmän.Ja aamupalan jälkeen seuraavaan ruokailuun on kyllä liian pitkä väli,itselläkin tulisi jo nälkä jos 4 tai 5 tuntia pitäisi seuraavaa ruokaa odottaa..


      • kokkaava äiti -77

        "Meidän ruokavaliosta. On kanaa ja jauhelihaa. riisiä, makarooni, perunaa. joka aterialla tarjoan tomaattia, kurkkua. Mutta yleensä ne kelpaa siihen asti kunnes pitää nielasta, sit syletään ulos. No tomaattia syö kyllä onneks. Keitetyt porkkanat ei mee, vaikka niitäkin viikottain tarjoan. Jos en voi antaa riisiä, perunaa tai makaroonia niin mitä mie niitten tilalla annan? pelkkää jauhelihakastiketta tomaatilla??"

        Tosi vähän ja yksipuolisesti menee kasviksia kyllä, ja niihin suhteessa sitten paljon hiilihydraattia (perunaa, pastaa, riisiä).

        Onko lasta yritetty totuttaa syömään kasviksia monipuolisesti ja onko hän vain noin nirso? Jo se voisi auttaa jos vain onnistuu, että nuo riisit, pastat ja perunat vaihdetaan suurimmaksi osaksi lämpimään kasvislisäkkeeseen. Niistä saa ihan maistuvia jos näkee vähän vaivaa. Pelkkä keitetty porkkana ei kovin kummoista ole. Eivät maistuisi itsellenikään.

        Tässä yksi vinkki, jota tehdään meillä usein ja uppoaa hyvin lapsellekin: pilko vaikkapa kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja tomaattia sopiviksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Laita paistinpannulle hiukan voita ja kasvikset sitten sinne pannulle. Kypsennä korkeintaan keskilämmöllä kunnes kasvikset ovat sopivia. Mössöksi ei tarvitse kypsentää, mutta tietysti raakakaan ei ole kiva. Mausteita perheenne tottumusten mukaan. Meillä syödään aika maustettua ja lapsi on tottunut siihen, joten mukaan menee tyypillisesti pienen suolamäärän lisäksi esim. intialaista maustesekoitusta (saa kaupasta valmiina) tai sitten sekalainen valikoima erikseen laitettavia mausteita, kuten esim. inkivääriä, jotain pippuria, yrttimausteita,... Vain oma makunne on siinä rajana.

        Näin saadaan kasvislisäkkeestä maustettua ja maistuvaa ja sitä voi muunnella paljon valitsemalla erilaisia kasviksia ja maustamalla eri tavoin. Erikseen keitetty ja sitten mukaan lisätty parsa- tai kukkakaalikin on ihan toimivaa tuossa, paitsi tietysti jos joku ei tykkää kyseisistä kaaleista. Tuota mainitsemaani kasvislisäkettä voi tehdä kerralla reilummin ja laittaa ylimäärän lopuksi jääkaappiin. On hyvää vielä toisellakin lämmityksellä. Kolmatta en enää kokemukseni mukaan suosittele.

        Ei siis ole pakko tyytyä kasvislisäkkeessä pelkkään porkkanaan (maistuisiko muuten porkkanaraaste lapsellenne paremmin kuin keitetty porkkana?) tai esim. herne-maissi-paprikaan tai kurkkuun tomaattiin.

        En oikein ymmärrä tätä nykyistä rasvattoman maidon ylivaltaa ja sen suosittelua kaikille. Kuten joku tuolla edempänä kirjoitti, niin todella löytyy tutkimustietoa, että rasvatonta maitoa juovat ovat usein pyöreämpiä kuin täysrasvaista maitoa juoneet. Meillä on juotu tosiaan luomua täysmaitoa (kaupasta saa nykyisin sitä sekä Valion että Arla-Ingmanin purkeissa) ja lapsemme on hoikka.

        Riisin, perunan ja makaronin tilalle voisi kokeilla myös keitettyä kvinoaa (quinoaa) joka toimii ruoanlaitossa riisin tavoin. Se on vähempihiilihydraattista ja sisältää enemmän mikroravintoaineita (mineraaleja ja hivenaineita) sekä proteiinia kuin riisit, perunat ja makaronit. Ei olisi ainakaan ns. tyhjää ruokaa joka vain täyttää mahaa, mutta ravitsee heikonlaisesti. Kvinoaa voi sekoittaa keitettynä tuohon mainitsemaani kasvislisäkkeeseen vaihteluksi, tai lisätä keittoihin, tai keittää vaikka puuroksi. Kvinoaa saa tavallisista marketeistakin.

        Niin ja tosiaan, siihen jauhelihakastikkeeseenhan voi piilottaa raasteena esim. porkkanaa, palsternakkaa tai kesäkurpitsaa. Siitäkin tulisi jo kasviksia eikä menisi pelkällä tomaatilla ;)

        Pari ideaa vain :)


      • aloittaja vastailee
        kokkaava äiti -77 kirjoitti:

        "Meidän ruokavaliosta. On kanaa ja jauhelihaa. riisiä, makarooni, perunaa. joka aterialla tarjoan tomaattia, kurkkua. Mutta yleensä ne kelpaa siihen asti kunnes pitää nielasta, sit syletään ulos. No tomaattia syö kyllä onneks. Keitetyt porkkanat ei mee, vaikka niitäkin viikottain tarjoan. Jos en voi antaa riisiä, perunaa tai makaroonia niin mitä mie niitten tilalla annan? pelkkää jauhelihakastiketta tomaatilla??"

        Tosi vähän ja yksipuolisesti menee kasviksia kyllä, ja niihin suhteessa sitten paljon hiilihydraattia (perunaa, pastaa, riisiä).

        Onko lasta yritetty totuttaa syömään kasviksia monipuolisesti ja onko hän vain noin nirso? Jo se voisi auttaa jos vain onnistuu, että nuo riisit, pastat ja perunat vaihdetaan suurimmaksi osaksi lämpimään kasvislisäkkeeseen. Niistä saa ihan maistuvia jos näkee vähän vaivaa. Pelkkä keitetty porkkana ei kovin kummoista ole. Eivät maistuisi itsellenikään.

        Tässä yksi vinkki, jota tehdään meillä usein ja uppoaa hyvin lapsellekin: pilko vaikkapa kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja tomaattia sopiviksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Laita paistinpannulle hiukan voita ja kasvikset sitten sinne pannulle. Kypsennä korkeintaan keskilämmöllä kunnes kasvikset ovat sopivia. Mössöksi ei tarvitse kypsentää, mutta tietysti raakakaan ei ole kiva. Mausteita perheenne tottumusten mukaan. Meillä syödään aika maustettua ja lapsi on tottunut siihen, joten mukaan menee tyypillisesti pienen suolamäärän lisäksi esim. intialaista maustesekoitusta (saa kaupasta valmiina) tai sitten sekalainen valikoima erikseen laitettavia mausteita, kuten esim. inkivääriä, jotain pippuria, yrttimausteita,... Vain oma makunne on siinä rajana.

        Näin saadaan kasvislisäkkeestä maustettua ja maistuvaa ja sitä voi muunnella paljon valitsemalla erilaisia kasviksia ja maustamalla eri tavoin. Erikseen keitetty ja sitten mukaan lisätty parsa- tai kukkakaalikin on ihan toimivaa tuossa, paitsi tietysti jos joku ei tykkää kyseisistä kaaleista. Tuota mainitsemaani kasvislisäkettä voi tehdä kerralla reilummin ja laittaa ylimäärän lopuksi jääkaappiin. On hyvää vielä toisellakin lämmityksellä. Kolmatta en enää kokemukseni mukaan suosittele.

        Ei siis ole pakko tyytyä kasvislisäkkeessä pelkkään porkkanaan (maistuisiko muuten porkkanaraaste lapsellenne paremmin kuin keitetty porkkana?) tai esim. herne-maissi-paprikaan tai kurkkuun tomaattiin.

        En oikein ymmärrä tätä nykyistä rasvattoman maidon ylivaltaa ja sen suosittelua kaikille. Kuten joku tuolla edempänä kirjoitti, niin todella löytyy tutkimustietoa, että rasvatonta maitoa juovat ovat usein pyöreämpiä kuin täysrasvaista maitoa juoneet. Meillä on juotu tosiaan luomua täysmaitoa (kaupasta saa nykyisin sitä sekä Valion että Arla-Ingmanin purkeissa) ja lapsemme on hoikka.

        Riisin, perunan ja makaronin tilalle voisi kokeilla myös keitettyä kvinoaa (quinoaa) joka toimii ruoanlaitossa riisin tavoin. Se on vähempihiilihydraattista ja sisältää enemmän mikroravintoaineita (mineraaleja ja hivenaineita) sekä proteiinia kuin riisit, perunat ja makaronit. Ei olisi ainakaan ns. tyhjää ruokaa joka vain täyttää mahaa, mutta ravitsee heikonlaisesti. Kvinoaa voi sekoittaa keitettynä tuohon mainitsemaani kasvislisäkkeeseen vaihteluksi, tai lisätä keittoihin, tai keittää vaikka puuroksi. Kvinoaa saa tavallisista marketeistakin.

        Niin ja tosiaan, siihen jauhelihakastikkeeseenhan voi piilottaa raasteena esim. porkkanaa, palsternakkaa tai kesäkurpitsaa. Siitäkin tulisi jo kasviksia eikä menisi pelkällä tomaatilla ;)

        Pari ideaa vain :)

        Täytyykin kokeilla tuota kvinoaa.
        Onko siis parempi tosiaan siirtyä tavalliseen maitoon, eikä rasvattomaan?

        Olen itse ollut pienenä yhtä nirso vihannesten/kasvisten kanssa.
        Olin meidän perheestä ainut kuka ei niitä syönyt. Mielummin jätin ruuan syömättä kuin söin kasvikset lautaselta. Olen yhä nirso, en tykkää niiden mausta. Joten olen varmaan tahtomattani opettanut lapselleni saman. Vaikkakin olen nyt niitä yrittänyt syödä itsekkin, mutta lapsi varmaan näkee kasvoilta että en tykkää ja ehkä matkii?
        Olen muutenkin itse erittäin nirso. Esim. ennen lasta, söin vuoden pelkkää kanaa ja riisiä/makaroonia. En muuta. On tosi harvoja ruokia joista pidän.

        kukkakaalia ja ruusukaalia olen myös pojalle keitelly, mutta ei.
        Tomaattia lisäsin viimeeks jauhelihakastikkeeseen ja se meni.
        kesäkurpitsa on tosi tosi pahaa, sitä en pysty syömään, en vaikka mikä olisi. Mutta voisin kokeilla josko poika söisi.

        Söin myös elämäni ensimmäistä kertaa wokkivihanneksia. Noh, maissia en pystynyt syömään, mutta muuten meni, runsaalla nesteellä. Ajattelin kokeilla sitä pojalle, lisään vaikka kanaa ja nuudelia.


    • mitä teen

      Viisi kertaa päivässä syödään, niinkuin on suositus.
      Aamupala (8.00)
      Lounas (12.00)
      Päivällinen (15.30-16.00)
      Välipala (18.00)
      Iltapala (20.00)

      joten ei se neljän tunnin väli tule kuin aamupala-lounas ja lounas-päivällinen välissä :)

      • jännä rytmi

        Tämä nyt ihan mielenkiinnosta, mutta miten teillä on päädytty tuohon, että lounas ja päivällinen ovat peräkkäin? Syövätkö aikuisetkin noin? Miten ihmeessä selviätte iltaan, jos päivällinen on jo ehkä ennen neljää? Meill lapsi syö samassa tahdissa aikuisten kanssa seuraavasti: aamupala 8.00, lounas 11.30, välipala 14.30, päivällinen 17.30, iltapala 19.30 tai 20.


      • välipalat turhia
        jännä rytmi kirjoitti:

        Tämä nyt ihan mielenkiinnosta, mutta miten teillä on päädytty tuohon, että lounas ja päivällinen ovat peräkkäin? Syövätkö aikuisetkin noin? Miten ihmeessä selviätte iltaan, jos päivällinen on jo ehkä ennen neljää? Meill lapsi syö samassa tahdissa aikuisten kanssa seuraavasti: aamupala 8.00, lounas 11.30, välipala 14.30, päivällinen 17.30, iltapala 19.30 tai 20.

        Ihmettelen näitä suosituksia viidestä ateriointikerrasta. Neljä riittää aivan hyvin parivuotiaalle. Kolmen lapseni kanssa olen toiminut kutakuinkin näin:

        Aamupala klo 7.00 puuroa, marjoja, jukurttia, munaa, leipää, hedelmiä vaihtelevasti
        Lounas klo 11.00 normaali kotiruoka, kasviksia paljon maitoa ja leipää, mutta vasta varsinaisen ruuan jälkeen

        Välipala 15.00 viiliä, mysliä, ehkäpä sämpylä tai joskus keittoa, kuitenkin kevyempi juttu kuin ateria

        Iltapala/päivällinen klo 18.00 eli ei aina tässä vaiheessa lämmintä ruokaa, mutta usemmiten kyllä. Nukkumaan seitsemän ja kahdeksan välillä. Kun ei ihan viimeiseksi syö ennen nukkumaanmenoa, niin maittaa aamiainen hyvin.

        Ainahan vähän päivästä on kiinni, miten ollaan kylässä tai reissussa jne. Mitään ns. herkkuja ei tässä vaiheessa harrastettu ollenkaan. Mitä nyt kylässä ja synttäreillä. Se riittää.


      • jännä rytmi
        välipalat turhia kirjoitti:

        Ihmettelen näitä suosituksia viidestä ateriointikerrasta. Neljä riittää aivan hyvin parivuotiaalle. Kolmen lapseni kanssa olen toiminut kutakuinkin näin:

        Aamupala klo 7.00 puuroa, marjoja, jukurttia, munaa, leipää, hedelmiä vaihtelevasti
        Lounas klo 11.00 normaali kotiruoka, kasviksia paljon maitoa ja leipää, mutta vasta varsinaisen ruuan jälkeen

        Välipala 15.00 viiliä, mysliä, ehkäpä sämpylä tai joskus keittoa, kuitenkin kevyempi juttu kuin ateria

        Iltapala/päivällinen klo 18.00 eli ei aina tässä vaiheessa lämmintä ruokaa, mutta usemmiten kyllä. Nukkumaan seitsemän ja kahdeksan välillä. Kun ei ihan viimeiseksi syö ennen nukkumaanmenoa, niin maittaa aamiainen hyvin.

        Ainahan vähän päivästä on kiinni, miten ollaan kylässä tai reissussa jne. Mitään ns. herkkuja ei tässä vaiheessa harrastettu ollenkaan. Mitä nyt kylässä ja synttäreillä. Se riittää.

        Niin, siis TEILLÄ riittää. :) Lapset on niin erilaisia. Meidän lapsemme esim. käy nukkumaan vasta kahdeksan ja yhdeksän välillä, joten on hyvä syödä joku (proteiinipitoinen) iltapala vielä tuossa päivällisen ja nukkumaanmenon välillä. Sitä paitsi syödäänhän teilläkin välipalaa, ainut ero on se, että ei ole enää erillistä iltapalaa. Kyllä se aamupala maittaa, vaikka söisi iltapalankin, ja jos ei maita niin mitä sitten? Syö sitten lounaalla enemmän.


      • ei täällä
        välipalat turhia kirjoitti:

        Ihmettelen näitä suosituksia viidestä ateriointikerrasta. Neljä riittää aivan hyvin parivuotiaalle. Kolmen lapseni kanssa olen toiminut kutakuinkin näin:

        Aamupala klo 7.00 puuroa, marjoja, jukurttia, munaa, leipää, hedelmiä vaihtelevasti
        Lounas klo 11.00 normaali kotiruoka, kasviksia paljon maitoa ja leipää, mutta vasta varsinaisen ruuan jälkeen

        Välipala 15.00 viiliä, mysliä, ehkäpä sämpylä tai joskus keittoa, kuitenkin kevyempi juttu kuin ateria

        Iltapala/päivällinen klo 18.00 eli ei aina tässä vaiheessa lämmintä ruokaa, mutta usemmiten kyllä. Nukkumaan seitsemän ja kahdeksan välillä. Kun ei ihan viimeiseksi syö ennen nukkumaanmenoa, niin maittaa aamiainen hyvin.

        Ainahan vähän päivästä on kiinni, miten ollaan kylässä tai reissussa jne. Mitään ns. herkkuja ei tässä vaiheessa harrastettu ollenkaan. Mitä nyt kylässä ja synttäreillä. Se riittää.

        ainakaan riittäisi neljä ateriaa, edes minulle aikuiselle.Ja kyllä maistuu aamupala vaikka syötäisiin miten tuhti iltapala.Syödään myös toinen lämmin ateria 15.30-16.00 kun joku ihmetteli miten niin aikaisin niin siis kuten ketjusta voi päätellä eri tavat ja eri lapset.


      • Kulinaristikokki
        välipalat turhia kirjoitti:

        Ihmettelen näitä suosituksia viidestä ateriointikerrasta. Neljä riittää aivan hyvin parivuotiaalle. Kolmen lapseni kanssa olen toiminut kutakuinkin näin:

        Aamupala klo 7.00 puuroa, marjoja, jukurttia, munaa, leipää, hedelmiä vaihtelevasti
        Lounas klo 11.00 normaali kotiruoka, kasviksia paljon maitoa ja leipää, mutta vasta varsinaisen ruuan jälkeen

        Välipala 15.00 viiliä, mysliä, ehkäpä sämpylä tai joskus keittoa, kuitenkin kevyempi juttu kuin ateria

        Iltapala/päivällinen klo 18.00 eli ei aina tässä vaiheessa lämmintä ruokaa, mutta usemmiten kyllä. Nukkumaan seitsemän ja kahdeksan välillä. Kun ei ihan viimeiseksi syö ennen nukkumaanmenoa, niin maittaa aamiainen hyvin.

        Ainahan vähän päivästä on kiinni, miten ollaan kylässä tai reissussa jne. Mitään ns. herkkuja ei tässä vaiheessa harrastettu ollenkaan. Mitä nyt kylässä ja synttäreillä. Se riittää.

        Sinä Välipalat turhia, kyllä päivällinen on lounaan ohella yksi päivän pääaterioista. Teillähän sitä paitsi nukutaan silloin, kun useimmat suomalaisperheet ovat juuri nousseet päivällispöydästä ja alkaneet viettää aikaa perheensä kesken!

        En haluaisi olla teidän perheessä lapsi.


      • ei kai kello
        Kulinaristikokki kirjoitti:

        Sinä Välipalat turhia, kyllä päivällinen on lounaan ohella yksi päivän pääaterioista. Teillähän sitä paitsi nukutaan silloin, kun useimmat suomalaisperheet ovat juuri nousseet päivällispöydästä ja alkaneet viettää aikaa perheensä kesken!

        En haluaisi olla teidän perheessä lapsi.

        19.00-20.00 mitenkään erikoisen harvinainen nukkumaanmenoaika ole lapsilla..


      • Moni malli toimiva
        Kulinaristikokki kirjoitti:

        Sinä Välipalat turhia, kyllä päivällinen on lounaan ohella yksi päivän pääaterioista. Teillähän sitä paitsi nukutaan silloin, kun useimmat suomalaisperheet ovat juuri nousseet päivällispöydästä ja alkaneet viettää aikaa perheensä kesken!

        En haluaisi olla teidän perheessä lapsi.

        Kyllähän 19-20 on aika tavallinen nukkumaanmenoaika parivuotiaalle. Ja kirjoittajan perheessä ilmeisesti toimii tuollainen poikkeava rytmi ihan hyvin. Hän kyllä sortuu siihen kuvitelmaan, että heidän rytminsä on ainoa ja oikea, mutta ei me muut tehdä sitä samaa virhettä, eihän? :) Maailmassa on aika paljon muitakin systeemeitä ruokailulle kuin täkäläinen viiden aterian malli ja ne voivat olla yhtä lailla toimivia. Hyväksytään erilaiset toimintavat, eikös juu?


    • ...

      Kannattaa pitää ruokapäiväkirjaa, johon kirjataan aivan kaikki päivän syömiset. Usein välipaloista, joita ohimennen napataan, kertyy enemmän kaloreita kuin päivän aterioista yhteensä. Ihmisillä on myös taipumus arvioida alaspäin annoskoot.

    • rasvattomuus lihotta

      Kahden samanpituisen aikuisenkaan luiden painossa ei ole kuni maks. kilon vaihtelua. Eli luut eivät selitä painoeroja. Lihas toki painaa enemmän kuin läski :) Ja aamupalalla meillä syödään esim. keitettyä kananmunaa, erilaisia munakkaita, smoothieita, turkkilaista jogurttia marjoilla jne.. Joskus jopa pala leipää :) Ja meidän 2v 9kk pärjää mainiosti neljällä aterialla koska joka ateria sisältää aina riittävästi myös rasvoja ja proteiinia. Meillä tyttö herää n. 8.30. aamupala syödään n.klo 9, lounas n.13, päivällinen n. 17.30 ja iltapala n.20.30.

      • ei siitä kiinni

        Meillä ei myöskään vältellä rasvaa eikä proteiinia, mutta lapsi herää viimeistään seitsemältä, useimmiten jo puoli seitsemältä, joten päivään tulee sitä kautta viisi ateriaa. Lounas on väkisinkin jo ennen kahtatoista, illallinen taas lähempänä kuutta. Siinä välissä on pakko pieni välipala syödä, samoin vielä illalla, koska nukkumaan mennään vasta kahdeksan jälkeen. Ei se välttämättä siis ole huonon ravitsemuksen syytä, jos päivässä on viisi ateriaa. Jos meidänkin lapsi heräisi vasta puoli yhdeksältä, niin varmasti olisi meilläkin vain neljä ateriaa. Vaan kun herää yleensä kaksi tuntia aiemmin...


      • on tää niin

        ihmeellistä miten toiset ihmiset yrittävät väkisin tuputtaa omia tapoja ja rutiineita muille.Pieneen mieleenkään ei tule että tavat ja ihmiset ovat erilaisia.Tästähän se kiusaaminen alkaa,vanhemmista jotka näyttävät esimerkkiä erilaisuuden hyväksymättömyydestä.


      • ...

        Juu, mutta useat 2-3 vuotiaat heräävät jo tuntia tai paria aikaisemmin. meillä herätään klo 6:45. ja käydään nukkumaaan klo 21:00.


      • tarkoitin tuon
        ... kirjoitti:

        Juu, mutta useat 2-3 vuotiaat heräävät jo tuntia tai paria aikaisemmin. meillä herätään klo 6:45. ja käydään nukkumaaan klo 21:00.

        omien tapojen tuputus viestin tuolle neljän aterian ruokailjaperheelle.


    • mitä teen

      Aloittaja täällä taas :)

      Joku tuossa kysy että miten ollaan päädytty tälläiseen rytmiin.
      Iltaan selvitään ihan hyvin koska välipala o 18.00. Ja iltapala on 20.00 ja yhdeksältä mennään nukkumaan.
      Meillä tuo rytmi on nyt vain mennyt noin että lounaan jälkeen poika nukkuu (13-15.00 välillä) ja sitten päivällinen. Toki se voi muuttua sitten kun poika jättää päikkärit pois.
      Jos meil syötäs välipala päikkäreitten jälkeen ja sit sillo kuuden pintaan päivällinen niin sitten ei iltapuuro maistu ja sit heräillään yöllä ja kiukutellaan heti aamusta alkaen. Kokeiltu on =)

    • äityli+poitsu2011

      Siskoni molemmat pojat olivat 2-vuotiaina tosi saman kokoisia kuin teidän poika, eikä heille ymmärtääkseni koskaan neuvolassa mitään painosta kommentoitu. Ihan normaalipainoisia ovat molemmat pojat nyt 7- ja 11- vuotiaina, ja aina ovat syöneet samaa ruokaa oman ruokahalunsa mukaan kuin muukin perhe. Jos ruokavalio on kunnossa (kuten kuulostaisi olevan), niin jatka vaan samaan malliin. Eiköhän ne kilot siitä tasoitu. :)

      Itselläni on myös saman ikäinen poika (2v mitat 94,2cm ja 13,4 kg). Meillä aika saman tyyppinen ruokarytmi kuin teillä, tosin välipala ja päivällinen toisin päin. Mehuja en pojalle juota kun juhlatilanteissa tai kesähelteellä, mutta pullaa, keksejä ja pizzaa syö sillointällöin. Valmisruokia syötän melko harvoin, mutta esim jugurtti on yleensä ihan normaalia valmiiksi maustettua ja melko sokerista versiota. Viinirypäleet, vesimeloni ja ananas ovat meidän pojan suurta herkkua.

    • Kulinaristikokki

      Ainoat asiat, mitä avaajan pojan ruokavalioon olisin muuttamassa olisi, että aamupala- ja välipalajugurtit korvaisin sokerittomalla vaihtoehdolla, jollei ne sitä jo nyt ole.

      Vähentäisin myös viljaa, pastaa ja riisiä ja korvaisin kasviksilla ja juureksilla. juureksista saa maistuvia soseita ja pyreitä, jos narskuvat kappalaeet eivät vielä maistu.

      Tämän lisäksi ei tietenkään sokeripitoisia juomia, eikä missään nimessä RASVATTOMIA maitovalmisteita. Ne pullat ja suklaat unohtaisin kokonaan toistaiseksi.

      Suosittelen painonhallinnan vuoksi kaikille 5:n ateirian rytmiä. Kaksi lämmintä ateriaa: lounas ja päivällinen ovat painonhallinnassa aa ja oo. Aamupala ja kaksi välipalaa, pitävät verensokerin tasaisena.

    • pupulle ruokaa

      Tuolla vähän ylempänä on myös nimimerkki kokkaava äiti -77 kirjoittanut tänään 3.11.2013 aika hyvältä näyttävän kasvislisäkkeen ohjeen, josta voisi olla iloa ap:n lapselle tai jollekin muulle jolla kasvisten syönti tökkii. Ajattelin kokeilla sitä meillä kunhan käydään ensin kaupassa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      16
      2148
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      84
      2078
    3. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1377
    4. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      10
      1206
    5. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      146
      1178
    6. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      81
      1153
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      249
      886
    8. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      173
      864
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      834
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      59
      811
    Aihe