Asuntoautojen ja vaunujen suihkut turhia

Aargh ahdasta!

Kun karavaanareita kuitenkin käy tällä sivulla.Kysyisin teiltä, käyttääkö kukaan teistä normaalikokoisen matkailuauton, tai vaunun suihkua?Eikö suurinosa karavaanareista käy suihkussa, saunassa leirintäalueiden huoltorakennusten pesutiloissa?
Mielestäni matkailuautojen ja vaunujen suunnittelijat ja valmistajat voisivat hieman ajatella, ängetessään väkisin jokaiseen matkailuautoon ja vaunuun näitä ahtaita lelusuihkukoppejaan, jotka vievät vain turhaa tilaa wc:ltä, jonka pitäisi olla huomattavasti tilavampi.
Joidenkin matkailuautojen wc tiloissa ei aikuinen ihminen mahdu asioimaan, ellei pidä ovea auki.Siltikin on ahdasta.Lavuaaria ja hanaa tarvitaan, mutta suihkut on aivan turhia.
Mutta ilmeisesti jatkossakin ko.autojen ja vaunujen valmistajat varustetaan näillä turhuuksilla ja tilasyöpöillä.Harmittaa!
Eipä ole matkailuautoja ja vaunuja suunniteltaessa ajateltu sitä, että myös isompikokoisten ihmisten pitäisi jotenkin mahtua liikkumaan näissä kotteroissa.
Joskus tuntuu että, kyseiset vehkeet on suunniteltu kääpiöille, tai pikkulapsille.

7

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse en tosiaan käyttänyt heinäkuussa-06 hankkimassani asuntoautossa suihkua kertaakaan itseni pesemiseen. Joskus yyterin keikan jälkeen jaloista hiekkaa pessyt.Seurustellessani naiskaverit käyttivät suihkua pillun,(ja joskus myös anaalin)pesemiseen aktin jälkeen,kun ei kylmänä aikana viitsi erikseen pukeutua lähteäkseen pesemään pimpsaa(ja tuhkaluukkua) leirintäalueen suihkutiloihin.
      Kyllä se siis kuitenkin tarpeellinen tila on. Mahtuisin siellä kyllä itsekin peseytymään,mut kaks syytä 1-pelkään vesivahinkoa ja 2-en jaksa aina olla täyttämässä vesisäiliötä,ja tyhjentämässä jos ei voi suoraan ulos päästää.Eikä saa suoraan letkulla vettä säiliöön.
      Naisille siis välttämätön,vaikka pienikin.Siis se suihkutila..ja onhan sitä puhdasta mukavampi..

    • Kulkukoira

      No ei ole käytetty auton suihkua, ei. On se kieltämättä mielessä käynyt kun esimerkiksi Unkarin helteissä ajaa pidemmän matkan, mutta paremmalta tuntuu kun sitten aikanaan pääsee leirintäalueiden palveluihin. Miksi kostuttaa koppia tavaroineen turhan takia. Vettä pidämme tankissa vain minimimäärän ja sekin usein turhan panttina, jatkossa tuskin pidämme sitäkään Viledaliinan kostuttamista varten muuten turhana painolastina.

      • kantovesi opettaa

        Vesi säiliössä tai tonkassa säilyy 2 vrk juomakelpoisena ja 4-5 vrk pesuvetenä, minkä jälkeen sen voi laskea kastelemaan luontoa. Tämänsisältöinen oli tutkimus veden laadusta.
        Pärjäähän sitä vaunun säiliölläkin, jos huuhtelee naaman lavuaarissa, hampaat pesee mukissa kastetulla harjalla sekä käyttää engelsmannin pesukinnasta eikä lorottavaa suihkua.
        Näin tulee pesu tehtyä melko mitättömällä vesimäärällä.
        MIten nää retkeilijät ja samoilijat hoitaa pesuasiansa.


    • uusi karvanaamari

      Harvasta vaunusta löytyy suihku, syynä vaunujen pienet vesisäiliöt.

      Matkailuautoista suihkuja löytyy, yleensä ovat tosiaan liian ahtaita ja huonosti sijoitettuja suihkutteluun.

      Mielestäni autossa tai vaunussa ei oletuksena pitäisi olla suihkua, mutta suihkua kaipaaville pitää olla saatavilla malli jossa on iso kunnollinen suihku.

      Muutamalta vaunuvalmistajalta löytyy malli, jossa on koko vaunun levyinen pesuhuone vaunun perällä. Tämä on toimiva malli. Suihkukaappi on riittävän iso.

      Jotta suihkua on järkevä käyttää, täytyy vesisäiliö olla riittävän iso. Deftleftsiltä saa ainakin 70 litraisen vesisäiliön vaunuun ja autoissahan on yleensä aina noin 100 litraa.


      Omassa vaunussa ei suihlkua ole, mutta jos olisi tilava suihku isolla vesisäiliöllä, varmasti käyttäisin reissussa.

      Me ei aina yövytä leirintäalueilla reissunpäällä, mutta suihkun puute pakottaa hakeutumaan muutaman päivän välein leirintäalueen palveluiden ääreen.

      Jos vaunussa olisi suihku ja iso vesisäiliö, ei tarvitsisi kuin huoltoasemalta käydä täyttämässä välillä vesisäiliötä.

    • Suihkuja on monenlaisia

      Käytän tyytyväisenä suihkua keskikokoisessa matkailuautossani ja mahdun suihkutilaan melko hyvin, vaikka olen "iso ihminen". Matkailuautoissa on melkoisia eroja juuri saniteettitilojen mitoituksen ja muodon suhteen niin merkkien, mallien kuin hintaluokkienkin välillä. Kaksi kertaa kalliimmassa autossa voi olla puolet pienempi suihkukoppi kuin siinä puolet halvemmassa, jos vain hieman kärjistän. Vapautta arvostaville on saniteettitila uuden auton valinnassa kriteeri nro 1. Se on tietysti valitettavaa, että ylipäätään suurin osa isojenkin autojen asuintiloista on nykyisin mitoitettu puolitoista metrisille pariskunnille. Mutta helmiäkin löytyy joukosta, kun vain jaksaa kahlata mallistoja läpi.

    • Adriatikki

      Meillä ainakin käydään reissussa ollessa suihkussa joka päivä. En ikinä ostaisi matkailuautoa, jossa ei ole suihkua. Sehän tarkoittaisi sitä, että joutuisi menemään leirintäalueelle! Olemme reissanneet monta kesää autollamme, ikinä ei ole tarvinnut leirintäalueelle mennä, rauhallisia puskaparkkeja löytyy kyllä. Miksi ihmeessä mennä leirintäalueelle, kun autossa on kaikki mahdollinen tarvittava.
      Voi olla, että olen ymmärtänyt karavaanarielämän väärin, mutta tämä on sitä reissaamista, josta me tykkäämme, voi ajella huolettomasti ilman aikatauluja ja pysähtyä nukkumaan kun siltä tuntuu.

      • cncnc

        Riippuu vähän auton käytöstä. Jos autoa käytttää pieneen retkeilyyn ei vessalle ole niin suurta tarvetta. Itse asun asuntoautossani, olen asunut jo muutaman vuoden ja vessa on melko välttämätön. Yövyn yleisillä paikoilla kuten isojen huoltsikoiden pihoilla ja joka kusihätää ei jaksais lähteä sisälle asemalle asti kävellen helpottamaan eikä yleisillä paikoilla viitsi kusta puskiin. Samoin on suihkun kanssa. Käyn joka päivä kuntosalin saunassa, mutta joskus on hyvä ottaa pikasuihkut autossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe