Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Eläinsuojelutarkastuskäynti

neuvoja kiitos

Mitä tehdä vittuileville naapureille jotka syyttä nimettöminä ilmoittelevat Ympäristökeskukseen koirista joita on todistetusti hoidettu hyvin vuosikausia?

60

1873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+12

      Soita talon isännöitsijälle ja kysy kuka on ilmoituksen tehnyt.

    • ehdotus2

      Lähetä jokaisen rapun asukkaan postiluukusta viestiä, jossa kerrotaan ihmisestä joka puuttuu toisten asioihin ilman mitään syytä vahingoittaakseen naapureitaan sekä yhteistä talorauhaa epäsolidaariudessaan/narsismissaan.

      • vituttaa.net.II

        Jokaisen ovikelloa käyty soittamassa, harva uskalsi avata oveaan. Onneksi isännöitsijä sai tiedon asiasta jo etukäteen. Kuinka sairasta porukkaa, pitäisiköhän soittaa jokaiselle erikseen omanlaistansa apua kun ei yhteistyö näköjään toimi. Kyllä olisi vuorovaikutuksellisissa taidoissa parantamisen varaa monella.


    • typerykselle

      Hei

      Sinä, joka olet tehnyt ilmoituksen tässä talossa asuvasta saksanpaimenkoirasta, ottaisitko yhteyttä koiran omistajaan pikimmiten. Asia tulee joka tapauksessa ilmi lähitulevaisuudessa ja mielestäni olisi fiksua olla suoraan tekemisissä omistajan kanssa, jos jotain valittamisen aihetta löytyy eikä paeta anonymiteetin taakse. Jos et uskalla käydä soittamassa ovikelloa, voit pudottaa postiluukusta nimelläsi ja puhelinnumerollasi varustetun kirjeen.

    • ....................

      Vatsalaukunkiertymäoireistosta, joka on perinnöllinen sairaus, ovat eläinlääkärit antaneet ohjeistuksen (Viikissä sekä yksityisillä eläinlääkäriasemilla), syötä kaksi kunnon isoa ateriaa päivässä, välipaloja voit antaa muutaman pääruokien välillä esim. viiliä ja ruisleipää tai kanansiiven tai pienen luun jyrsittäväksi.
      Taloyhtiössä oletettavasti asuu muutama narsu, joka luulee tietävänsä 40 vuotta koiria omistaneita ja eläinlääkäreitä tarkemmin, kuinka koiraa tulisi ruokkia.
      "Koirasi on liian laiha", voi helvetti sentään. Sinä taidat olla liian lihava ja olet vain kateellinen hyvinvoivasti koirasta ja sen omistajasta.

    • eivoiollatotta.

      Pitääkö eläinsuojelustarjastajalle avata ovi tai ilmoittaa salattu puhelinnumero, mikäli hänelle on tehty asiaton ilmoitus? Vai pitääkö olla poliisi mukana, entä voiko poliisi vaatia puhelinnumeron tai henkilötiedot mikäli koira on hyvinhoidettu todistetusti eikä omistajalla ole hätää eli on nk. lainkuuliainen kansalainen?

    • keuda

      Mitäs tuosta, jos kaikki on kunnossa niin avaa ovi ja anna katsoa että kaikki on kunnossa.
      Parempi turha ilmoitus kuin ilmoittamatta jättäminen - ja sen takia eläimet kärsii.
      Jos kaikki on kunnossa niin syytä huoleen ei ole. Eläinsuojeluihmiset ovat osaavaa porukkaa ja hyvällä asialla, eivätkä turhasta niuhota.

      • neuvoja kiitos

        Kiitos tuestasi, mutten avaa kotioveani ihan kenelle vaan eikä tarvitsekaan. Mulla ja koirallani on todellakin kaikki kunnossa, sama eläinlääkäriasema 20 vuotta, naapureiden, ystävien perheen sekä ystävien tuki sekä todisteet kuinka olen hoitanut koiraani.
        Vituttaa vaan, kuka viitsii kiusata turhaan. Mielestäni kaikki on kunnossa silloin kuin koira voi hyvin kaikinpuolin eli en ymmärrä ihmisiä, jotka puuttuvat toisten asioihin perusteitta. Kohtuu rasittavaa enkä ymmärrä kuka tällaisesta hyötyy mitään kun koira ja omistaja on asuinalueella tunnettu ja tunnetusti omistaja on hoitanut koiransa asiallisesti. Ehkäpä vain kateutta tai ilkeyttä, mutta voimiavievää kuitenkin. Onneksi olemme koirakko, jolla on tavallista vahvemmat perintötekijät sekä psyyken että fysiikan suhteen.:)

        Turha ilmoitus on rikos. Kuulun itse eläinsuojeluporukkaan, jossa tarkoituksena on tehdä kaikki mahdollinen, etteivät eläimet joutusi kärsimään missään mielessä koskaan missään.


      • eivoiollatotta.doc

        Olin tänään itse käymässä lääkärissä kun henkilö oli käynyt koputtelemassa oveani eikä hän eläinlääkärinä meinannut sitä uskoa, vaikka siitä on todisteet olemassa siellä missä kävin. Oli naapurin mukaan käynyt uudelleen vielä vaikka sovittiin puhelimitse tänään kun soitin hänelle, että palataan huomenna asiaan ja kerroin olevani koko päivän kotona huomenna tavoitettavissa jolloin voisi tulla halutessaan käymään. Kotirauhan rikkomista? En pidä siitä, että koiraani haukutetaan turhaan, koska se ei koskaan ole ketään häirinnyt haukunnallaan eikä mitenkään muutenkaan. Ja tuosta on naapureiden todisteet myös olemassa.

        Missä menee Ympäristökeskuksen Eläinsuojelutarkastajien rajat?

        Tunnen nyt, että minua on kohdeltu väärin, vaikka olen myötämielinen ja solidaarinen, yhteistyökykyinen ihminen, ei ole ihan varma viitsinkö huomenna olla tavoitettavissa enää ollenkaan. Menen varmaankin koirani kanssa käymään eläinlääkäriasemalla jolla olen asioinut viimeiset 20 vuotta ja pyydän heitä hoitamaan asian loppuun asti eli selittämään tälle eläinlääkärille joka toimii eläinsuojelutarkastajana kuinka asiat aidosti ovat.

        Sen jälkeen teen rikosilmoituksen naapurista, joka on ilmoittanut koirastani erinäisille tahoille perusteettomasti.


    • kuka maksaa?

      Ei vieläkää selvinnyt mitä tapahtuu jos ilmotus on tehty ja yritetään omistajaa tavoittaa ja kaikki on ok, eikä häntä tavoiteta. Löytyykö kokemusta?

      • LAKIMIES I

        Siinä tapauksessa omistaja jätetään rauhaan ja ilmoittajalle tulevat saktiot. Mikäli turha ilmoitus on tehty, se johtaa sakkorangaistukseen eli siinä tulee kyseeseen perätön ilmianto, joka kuuluu osittain myös rikoslain piiriin. Myös perättömän lausuman tekeminen viranomaisille, joihin myös Ympäristökeskuksen alaisena toimivat eläinsuojelueläinlääkärit kuuluvat, ilman sen kummempia seuraamuksia noin päällisin puolin, mitä voidaan vain tuomioistuimen päätöksin todeksinäyttää, johtaa samaan.


    • syyt ja seuraukset

      "Eläinsuojeluihmiset ovat osaavaa porukkaa ja hyvällä asialla, eivätkä turhasta niuhota."

      Entä jos tällaista henkilöä, joka toimii eläinsuojeluaktiivina, tahallaan kiusataan saksanpaimenkoiraliiton aktiivien toimesta? Kuika siinä tapauksessa tulisi asiaan puuttua noin pidemmällä tähtäimellä?

    • 18+2

      Niin, mitä jos tullaan ovelle kolkuttelemaan syyttä? Eläinlääkäri jossa on asioitu vuosikymmeniä voi todistaa koiraa hoidetun erittäin hyvin. Eikö keneltäkään löydy samanlaisia kokemuksia, olenko todella ainut joka on joutunut tällaisen kiusanteon kohteeksi?

      Kukahan kannattaa tällaista toimintaa, käyttiskasvattajat?

    • käyttispilaako?

      Käyttölinjaisetkin pidetään todella laihoina muutamia vuosia jottei luusto eivätkä nivelet kärsisi ylimääräisestä painosta. Myös vatsalaukunkiertymästä perinnöllisesti kärsivät koirat tulisi syöttää vähintään 2 krt/päivä välipaloineen. Tästä kun tulee valitusta ihmisiltä ketkä eivät koskaan ole tutustuneet koirien ruokintaan, alkaa hieman vituttaa. Läänineläinlääkäritarkastaja vaan paikalle, vaikka eläinlääkäriasemalta äsken sanottiin, että he todistavat jos joku tulee valittmaan koiran voinnista jotain. He seuranneet kyseisen koiran terveyttä viimeiset 10 vuotta. Että ihan heh vaan voisin sanoa noille läänineläinlääkärin paikalle kutsuneille. Takana kun on myös perheyhteisö, sekä lukuisat ystävät sekä naapurit jotka voivat todistaa koiran sekä omistajan voivan hyvin, ei nähtävästi tarvitse kaikkea ihan tosissaan ottaa..

      • 9+17

        Laittaisiko sitten nimeä tänne kun selvillä on kuka teki perusteettoman ilmoituksen, onneksi isäsi on juristi. Tuosta seuraa vähintään sakkorangaistus.


      • the law
        9+17 kirjoitti:

        Laittaisiko sitten nimeä tänne kun selvillä on kuka teki perusteettoman ilmoituksen, onneksi isäsi on juristi. Tuosta seuraa vähintään sakkorangaistus.

        Rikosoikeudellisesti tuohan oli laiton uhkaus.


    • d42

      eläinsuojeluvalvojan on käytävä katsomassa tapaus,joka hänelle on ilmoitettu. Häntä ei ole pakko päästää sisään, mutta eläin on näytettävä. Mikäli asia menee hankalaksi, eläinsuojeluvalvoja ottaa mukaansa vranomaisen ( toistuvat, eri henkilöiden tekemät eläinsuojeluilmoitukset) jolloin on päästettävä tiloihin sisälle katsomaan.

      Jos eläinsuojeluilmoitus on tehty, kannattaa päästää tarkastaja sisälle asti käymään, ja pyyttää kirjalinen todistus käynnistä. Siinä on sitten todistusaineistoa jatkoa ajatellen.

      se, että eläinlääkärisi tietää koiran kunnon ei riitä, vaan myös koiran elinolosuhteet on katsottava. jos koiran vaan näyttää, ja se on hiukkaakaan huonossa hapessa, eläinsuojeluvalvoja voi tulla katsomaan asumisolot virka avun kanssa.

      jos ei ole salattavaa, kannattaa hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä pian.

      • aloittaja jatkaa

        Eläinsuojelueläinlääkäri kävi tänään, juttelimme noin puoli tuntia ja totesi koiran voivan hyvin sekä minut tunnolliseksi koiranomistajaksti koirani kunnosta päätellen. Että se siitä. Joku kadunkulkija oli tehnyt illmoituksen siitä, että koirani o liian laiha. Se on ollut koko ikänsä laiha, jotkut ihmisetkään eivät liho vaikka söisivät mitään ja vaikka olisivat täysin terveitä. Uroskoiran säkä 78, paino 38 kesäisin, 43 talvisin, eläinlääkärin mielestä koira sopusuhtainen eikä ollenkaan liian laiha. Eläinlääkäri tuntee mut ja kaksi sakuani 20 vuoden ajalta ja kun eilen soitin sinne, olivat valmiita todistamaan, että koirani voi hyvin sekä on hoidettu kaikinpuolin hyvin. Miksi tällaisia ilmoituksia tehdään, joissa ei ole mitään järkeä?


      • ps.
        aloittaja jatkaa kirjoitti:

        Eläinsuojelueläinlääkäri kävi tänään, juttelimme noin puoli tuntia ja totesi koiran voivan hyvin sekä minut tunnolliseksi koiranomistajaksti koirani kunnosta päätellen. Että se siitä. Joku kadunkulkija oli tehnyt illmoituksen siitä, että koirani o liian laiha. Se on ollut koko ikänsä laiha, jotkut ihmisetkään eivät liho vaikka söisivät mitään ja vaikka olisivat täysin terveitä. Uroskoiran säkä 78, paino 38 kesäisin, 43 talvisin, eläinlääkärin mielestä koira sopusuhtainen eikä ollenkaan liian laiha. Eläinlääkäri tuntee mut ja kaksi sakuani 20 vuoden ajalta ja kun eilen soitin sinne, olivat valmiita todistamaan, että koirani voi hyvin sekä on hoidettu kaikinpuolin hyvin. Miksi tällaisia ilmoituksia tehdään, joissa ei ole mitään järkeä?

        ps. syö päivässä 1,5 kg lisäaineetonta ravitsevaa ruokaa kahteen annokseen jaettuna sekä välipalat lisäksi, koira madotetaan 2 krt/vuodessa ja rokotukset ovat kunnossa, koira on tutkittu tämän vuoden puolella ja kaikki veriarvot priimaa, turkki kiiltää ja luonne sävyisä


      • .....

        Kiitos asiallisesta vastauksestasi.


      • koiriensa omistaja
        aloittaja jatkaa kirjoitti:

        Eläinsuojelueläinlääkäri kävi tänään, juttelimme noin puoli tuntia ja totesi koiran voivan hyvin sekä minut tunnolliseksi koiranomistajaksti koirani kunnosta päätellen. Että se siitä. Joku kadunkulkija oli tehnyt illmoituksen siitä, että koirani o liian laiha. Se on ollut koko ikänsä laiha, jotkut ihmisetkään eivät liho vaikka söisivät mitään ja vaikka olisivat täysin terveitä. Uroskoiran säkä 78, paino 38 kesäisin, 43 talvisin, eläinlääkärin mielestä koira sopusuhtainen eikä ollenkaan liian laiha. Eläinlääkäri tuntee mut ja kaksi sakuani 20 vuoden ajalta ja kun eilen soitin sinne, olivat valmiita todistamaan, että koirani voi hyvin sekä on hoidettu kaikinpuolin hyvin. Miksi tällaisia ilmoituksia tehdään, joissa ei ole mitään järkeä?

        Tiedätkö, ketkä niitä tekee. Yllättävän usein näistä talouksista löytyy ruokaa rakastava ihminen, ja ylipainoinen, sekä riittävän yleiskunnon omaavaton lemmikki. Se voi olla kani taikka kissa, se voi olla koira tai mikä vaan. Kuule, olen itsekkin saanut ovelleni (kiitos siitä, että tulivat reilusti ovelleni) ihmisiä, jotka olivat aivan järkyttyneitä, kun olivat havainneet meidät sellaisella yli kymmenen kilometrin lenkillä. Aktiivisen palveluskoiran kanssa. JOlla tuntuu ne kylkiluut. Siis vain tuntuu. Koira, joka on saanut ropit ja sertit, usein. Itse asiassa joka ikinen kerta, kun on kehässä käytykään. Rotu hiukan tuntemattomampi. Ulkomuototuomareilta vain kiittäviä arvioita. Ei olla käyty yhtään näyttelyä ilman serttiä.Tai ollaan joo, pentuluokasta, siellähän ei sertejä jaella. Kuuluu hyvin aktiivisiin, oikeastaan työkoirarotuihin.

        Aikaisemmat koiramme eläneet vanhoiksi ilman raihnaisuutta. Oikeasti hyvää elämää. Kun on tullut aika, ne on päästetty pois. Ei ole tarvittu sydänlääkkeitä, ei pitkällisiä kipulääkityksiä, ja ovat elelleet ihan täysipainoista elämää, vanhuusvuosina tarkemmassa seurannassa tosin.

        Yhdet ihmiset syyttivät minua ruokkimattomuudesta, kun aikuinen koirani ei kasvanut lainkaan. Ilmeet olivat näkemisen arvoiset, kun kuulivat, että tämän koiran ei kuulukkaan kasvaa isoksi, ja puhutte nyt lähes kuusivuotiaasta koirasta. Että ei ole mikään ihme, ettei sille sitä korkeutta ole tullutkaan muutamaan kuukauteen, kas kun ei sitä ole vuosiin tullut aiemminkaan. Pennuksi olivat luulleet, oli vain mennyt heidän oma rotumääritelmänsä pahasti pieleen. Ihan omaan hölmöytensä tajusivat itse.

        Ihmisiä on moneen junaan. Itse olen tarjonnut nähtäväksi virallisia papereita ja tietokantoja. Ei ole tähän mennessä kiinnostanut. Mutta eipähän ole ollut eläinsuojelukaan oven takana. Jos olisi, niin antaa tulla vaan. Ottaisin papereista kopiot, ja veisin tiettyihin postilaatikoihin. Kyllä se niemttömyys on aika hatara peruste, tietäisin tasan tarkkaan, keitä mahdollisesti ilmiannon takana olisi. Saattaisin liittää oheen lappusen, jossa toivoisin vastedes ottamaan asioista selvää mieluummin suoraan.

        Noh, kaupungissa törmää kaikenlaiseen ihmettelijään. Satun tietämään koira-asioista aika paljon. Neuvon kaikkia kysyjiä ihan mielelläni, jos vain osaan. Mutta vittuilijoita en kyllä katsele. Jos joku on ääliö, niin omahan on häpeänsä. Kyllä sen saman asian huomaa kaikki muutkin tarvittaessa. Eli sopii jättää omaan arvoonsa.


    • jatkoa...

      Ilmoituksen tekijä oli myös väittänyt ,ettei koiraa ulkoiluteta tarpeeksi. Onko tarpeeksi jos pitää joka paikassa 24/7 koiraa mukana, kun on niin onnellisessa asemassa, että saa himassa tehdä töitä ja koiran voi ottaa kaikkialle mukaan, minne ikinä lähteekin, esim. 7 t kesäisin ulkona, talvisin n. 3 tuntia päivässä yhteensä? Kuinka voi saada selville kuka tällaisia perusteettomia ilmoituksia tekee eläinsuojeluvalvojalle? Ihan oikeasti pikkuisen suututtaa vaikka hermorakenne on erittäin tasapainoinen ollut aina.:)

      • uskomatonta.

        Jos ei koiraa ulkoilutettaisi tarpeeksi se paskoisi sisätiloihin ja munuaiset olisivat sökönä virtsanpidättämisestä johtuen. Tälläpä koiralla ovat sisäelimet kunnossa eläinlääkärin mukaan eikä vahinkoja sisälle ole sattunut kuin 3 kk ikäisenä viimeksi eli noin 8 v sitten:)


      • tiedoksi2

        Nimenomaan et saa mitenkään. Vaitiolovelvollisuus. Eikä tästä mitään sanktioita tule ilmoittajalle. Viranomainen on velvollinen tarkastamaan paikan kun saa tietoon EPÄILYN eläinsuojelulainsäädännön vastaisesta eläimenpidosta. That´s it.
        Eikä lähde hetkiin/lainkaan tarkastamaan uudestaan samaa koiraa, kun ilmoitus on todettu aiheettomaksi.


      • lakia tunteva
        tiedoksi2 kirjoitti:

        Nimenomaan et saa mitenkään. Vaitiolovelvollisuus. Eikä tästä mitään sanktioita tule ilmoittajalle. Viranomainen on velvollinen tarkastamaan paikan kun saa tietoon EPÄILYN eläinsuojelulainsäädännön vastaisesta eläimenpidosta. That´s it.
        Eikä lähde hetkiin/lainkaan tarkastamaan uudestaan samaa koiraa, kun ilmoitus on todettu aiheettomaksi.

        Entä jos ilmoittajaa vastaan nostetaan syyte väärästä ilmiannosta/vahingonteosta, silloin hänen henkilötietonsa tulevat jokaisen asianosaisen tietoon, eikö niin?


      • tiedoksi 2:lle
        tiedoksi2 kirjoitti:

        Nimenomaan et saa mitenkään. Vaitiolovelvollisuus. Eikä tästä mitään sanktioita tule ilmoittajalle. Viranomainen on velvollinen tarkastamaan paikan kun saa tietoon EPÄILYN eläinsuojelulainsäädännön vastaisesta eläimenpidosta. That´s it.
        Eikä lähde hetkiin/lainkaan tarkastamaan uudestaan samaa koiraa, kun ilmoitus on todettu aiheettomaksi.

        Mitä sanotaan eläinsuojelulain 247/1996 pykälässä (1-5, 39, 42). Entä eläinsuojeluasetuksessa 396/1996 pykälässä (9).

        Onko omistajan syytä jos kasvattaja on myynyt hänelle koiran jota ei saa millään keinoilla lihomaan, siitäkö pitää antaa omistajalle muistutuksia joka on aina huolehtinut koiristaan erittäin hyvin?


      • 9+14
        tiedoksi2 kirjoitti:

        Nimenomaan et saa mitenkään. Vaitiolovelvollisuus. Eikä tästä mitään sanktioita tule ilmoittajalle. Viranomainen on velvollinen tarkastamaan paikan kun saa tietoon EPÄILYN eläinsuojelulainsäädännön vastaisesta eläimenpidosta. That´s it.
        Eikä lähde hetkiin/lainkaan tarkastamaan uudestaan samaa koiraa, kun ilmoitus on todettu aiheettomaksi.

        Mitäpä jos tarkastajan mielestä jotain on vialla muttei omistajan, eläinlääkärin joka tuntee henkilön koirineen vuosikymmenien ajalta, perheen, ystävien, tuttavien, naapureiden, onko tällaisessa tapauksessa tarkastaja oikeassa vain siksi että sattuu olemaan eläinsuojelutarkastaja?


      • juristi 1
        9+14 kirjoitti:

        Mitäpä jos tarkastajan mielestä jotain on vialla muttei omistajan, eläinlääkärin joka tuntee henkilön koirineen vuosikymmenien ajalta, perheen, ystävien, tuttavien, naapureiden, onko tällaisessa tapauksessa tarkastaja oikeassa vain siksi että sattuu olemaan eläinsuojelutarkastaja?

        Sitähän varten siinä lausunnossa on muutoksenhakuun mahdollisuus, jolla voi kumota koko tarkastuskäynnin tarpeellisuuden tarvittavin perustein sekä todistein. Perusteeton ilmianto on rikos.


      • tiedoksi2
        lakia tunteva kirjoitti:

        Entä jos ilmoittajaa vastaan nostetaan syyte väärästä ilmiannosta/vahingonteosta, silloin hänen henkilötietonsa tulevat jokaisen asianosaisen tietoon, eikö niin?

        Eläinsuojeluasioissa kenellä hyvänsä on oikeus epäillä eläinsuojelulakia rikottavan, ja oikeus ilmoittaa viranomaiselle epäilystään. Siitä, että tarkastus tehdään, ei ole valitusoikeutta.
        Kyseessä ei siis ole väärä ilmianto eikä vahingonteko.
        Ammattimaisesti eläimiä pitävät ovat täysin tottuneita eläinsuojelutarkastuksiin. Joissakin paikoissa ne tehdään lakisääteisesti vuosittain (eläinkaupat, -tarhat, ammattimaiset kennelit ja hevostallit ym), joissakin arpaonnen suosiessa (esim. vasikoita kasvattavat tilat) ja useimmiten jonkin ilmoituksen perusteella.

        Jos kerran asiat ovat kunnossa, niin mitä tätä enää vauhkoomaan? Toivoisitteko että tarkastuksia ei tehdä, ja että eläimiä kaltoin kohtelevat saavat rauhassa jatkaa touhujaan?


    • Suomen laki

      Hei

      ihmettelen, että eläinsuojelueläinlääkärillä on vaitiolovelvollisuus siinä suhteessa, ettei saa kertoa kuka on ilmoituksen tekijä eikä tekijälle kertoa muuta kuin että tarkastuskäynti on tehty, ei siis koiran kunnosta mitään eikä siitäkään saa sanktioita, jos ilmoitus on tehty turhaan/kiusantekotarkoituksessa.
      Mikäli tehdään rikosilmoitus perättömästä ilmiannosta tai laittomasta uhkauksesta, siinä tapauksessahan henkilötiedot jokatapauksessa tulevat julki.

    • rfmeiorhiweophri

      Toi ilmoituksen tekijä on käyttiksen omistaja, nimeä en täällä kerro, vain sen sanon että takaisin tulee. Hänen oma koiransa oli liian laiha josta tehtiin aikoinaan ilmoitus ja nyt yritti kostaa viattomalle. Näin nopeasti nää asiat selviävät.

      • gkytgkyggk

        Mistä te muka saatte ilmoituksen tekijän tiedot, jos nimettömänö tekee ilmoituksen? Ilmoituksen tekijähän pidetään jokatapauksessa salassa. Jos nimi tuodaan julki, niin sehän on rikos. Eikä toi äskeinen viesti tainnut olla edes aloittajan kirjoittama, vaan kenties erään säälittävän käyttisvihaajanarsun...


      • gkytgkyggk:lle
        gkytgkyggk kirjoitti:

        Mistä te muka saatte ilmoituksen tekijän tiedot, jos nimettömänö tekee ilmoituksen? Ilmoituksen tekijähän pidetään jokatapauksessa salassa. Jos nimi tuodaan julki, niin sehän on rikos. Eikä toi äskeinen viesti tainnut olla edes aloittajan kirjoittama, vaan kenties erään säälittävän käyttisvihaajanarsun...

        Koska sinä oletat jonkin mielestäsi säälittävän "käyttisvihaajanarsun" kirjoittaneen jonkin viestin jonnekin tai olet jopa tuon asiattoman ilmoituksen tekijä, luuletko pääseväsi pälkähästä noin vain? Katsos kun meillä täällä saadaan selville ihan kaikki eikä se sinulle mitenkään kuulu, miten.


    • Järviruoko

      Minä toivottaisin tarkastajat peremmälle tupaan ja tarjoaisin pullakahvit.
      Siinä voisi sitten kahvin lomassa keskustella asiat halki, poikki ja pinoon.
      Kun tarkastaja toteaa, että eläimen elinolot on kunnossa, eikä huomautettavaa ole, niin asiahan jää siihen. Antaa naapurin soitella vaan viranomaisille. Kun on riittävän monta kertaa käynyt viranomaiskierroksen läpi, niin kyllä se pilkka vielä sinne valittajan omaan nilkkaan kolahtaa.

    • 7+14

      Mitäpä jos tarkastaja kirjoittaa päätökseen, että koira on liian laiha hänen mielestään, mutta eläinlääkärin mukaan se on sopusuhtainen ja hyvin hoidettu ja terve? Ja ilmoittaa tulevansa uudelleen eikä koira ole lihonut?

      • kolkytviis

        Tostahan jää eläinsuojelijoiden rekkareihin merkintä jos noin tapahtuu eikä omistaja voi asialleko mitään? Kumpi tällaisessa tapauksessa on asiantuntevampi, eläinsuojelueläinlääkäri vai eläinlääkäri asema jossa koiraa on hoidettu vuosia? Tää on tosi mielenkiintoinen kysymys.


      • faktaa.
        kolkytviis kirjoitti:

        Tostahan jää eläinsuojelijoiden rekkareihin merkintä jos noin tapahtuu eikä omistaja voi asialleko mitään? Kumpi tällaisessa tapauksessa on asiantuntevampi, eläinsuojelueläinlääkäri vai eläinlääkäri asema jossa koiraa on hoidettu vuosia? Tää on tosi mielenkiintoinen kysymys.

        Eläinlääkäriasema, eläinsuojelutarkastaja voi saada kenkää. Tuskinpa 40 vuotta eläinlääkärinä toiminut henkilö erehtyy pahemmin kuin parikymppinen "eläinsuojelueläinlääkäri". Ja valitus lähtee todennäköisesti hallinto-oikeuteen?


      • 6+16
        faktaa. kirjoitti:

        Eläinlääkäriasema, eläinsuojelutarkastaja voi saada kenkää. Tuskinpa 40 vuotta eläinlääkärinä toiminut henkilö erehtyy pahemmin kuin parikymppinen "eläinsuojelueläinlääkäri". Ja valitus lähtee todennäköisesti hallinto-oikeuteen?

        Kertoisitko, mihin lainpykälään perustuu se, että eläinsuojelutarkastajan mielipide olisi muka merkittävämpi kuin ammattitaitoisen eläinlääkärin? Tai että vaitiolovelvollisuus sitoo kaikkia?


      • jep.
        faktaa. kirjoitti:

        Eläinlääkäriasema, eläinsuojelutarkastaja voi saada kenkää. Tuskinpa 40 vuotta eläinlääkärinä toiminut henkilö erehtyy pahemmin kuin parikymppinen "eläinsuojelueläinlääkäri". Ja valitus lähtee todennäköisesti hallinto-oikeuteen?

        Siellä todistetaan faktat faktoiksi sekä julkaistaan ilmoittajan henkilöllisyys,minkä jälkeen kaikkialle annetaan tiedoksi millaiset ihmiset tekevät aiheettomia ilmoituksia eli ovatko koiranvihaajia, käyttisten omistajia, katkeria läskejä, eläimille allergisia katkeria yksinäisiä ihmisiä, mielenterveysongelmaisia, joilla on omien lemmikkiensä hoidon kanssa ongelmia vaiko jonkini muunlaisia häiriintyneitä ihmisiä, joille siinä tapauksessa tullaan järjestämään oikeanlaista apua pikimmiten.. ;)


      • neuvo 1

        Tuonlaisessa tapauksessa voisi ottaa kasvattajaan yhteyttä/antaa eläinsuojelutarkastajalle kennelin nime mistä koira on ostettu ja kertoa suvun perinnöllisistä sairauksista, kuuluuko niihin esim. haiman vajaatoimintaa, vatsalaukunkiertymää, rakenteellisia poikkeavuuksia, suolisto-ongelmia, jonka vuoksi koira näyttää laihemmalta mitä todellisuudessa paino/pituus -indeksillä mitattuna on.


      • jeioewfmep

        Tais tulla liian vaikea kysymys..


      • ......

        Tuonlaisessa tapauksessa antaisin kasvattajan yhteystiedot ja mikäli ovat salatut, kotiosoitteen saa selville mistä vain.


      • pientä päivitystä
        6+16 kirjoitti:

        Kertoisitko, mihin lainpykälään perustuu se, että eläinsuojelutarkastajan mielipide olisi muka merkittävämpi kuin ammattitaitoisen eläinlääkärin? Tai että vaitiolovelvollisuus sitoo kaikkia?

        Ei mihinkään, sillä kyseisen koiran tarkasti oma eläinlääkäri joka tekee yhteistyötä eläinlääkärin kanssa joka on tuntenut henkilön ja koiriaan yli 20 vuotta. Eli eläinsuojeluilmoitus poliisin toimesta oli laiton ja perustui valheeseen. Koira on kuulemma hyväkuntoinen ja hoidettu erittäin hyvin koko ikänsä. Tällaista paskaa jotkut kateeliset kusiaivot aiheuttavat toisille. Tiedän myös tapauksen, jossa eläinlääkäriasemmalla työskentelevän henkilön koirasta oli tehty tarpeettomasti eläinsuojeluilmoitus. Kerron lisää kun asia on edennyt käräjäoikeuteen asti, jossa poliisi sekä ilmoituksen tehnyt henkilö joutuu edesvastuuseen perättömästä ilmiannosta.


      • helsingin poliisi
        pientä päivitystä kirjoitti:

        Ei mihinkään, sillä kyseisen koiran tarkasti oma eläinlääkäri joka tekee yhteistyötä eläinlääkärin kanssa joka on tuntenut henkilön ja koiriaan yli 20 vuotta. Eli eläinsuojeluilmoitus poliisin toimesta oli laiton ja perustui valheeseen. Koira on kuulemma hyväkuntoinen ja hoidettu erittäin hyvin koko ikänsä. Tällaista paskaa jotkut kateeliset kusiaivot aiheuttavat toisille. Tiedän myös tapauksen, jossa eläinlääkäriasemmalla työskentelevän henkilön koirasta oli tehty tarpeettomasti eläinsuojeluilmoitus. Kerron lisää kun asia on edennyt käräjäoikeuteen asti, jossa poliisi sekä ilmoituksen tehnyt henkilö joutuu edesvastuuseen perättömästä ilmiannosta.

        Tämä koira josta poliisi teki ilmoituksen sen jälkeen kun joku oli siitä tehnyt eläinsuojeluilmoituksen jo muutamaa kuukautta aiemmin todennäköisesti pääsee virastaan lähiaikoina. Koiran omistajalla sattuu olemaan usean kymmenen henkilön todisteet jotka kaikki puoltavat koiranomistajaa sekä kertovat koiran hyvinvoinnista. Asiaa ovat seuranneet henkilön vuosia tunteneet ja takuuvarmasti tietävät kuinka henkilö koiriaan on aina hoitanut. Eli; voiko poliisiin luottaa, joka tekee hyvinhoidetusta koirasta eläinsuojeluRIKOSilmoituksen vain sen vuoksi, koska koiraa pidettiin vapaana ympäristössä, joka jo ennestään sille oli tuttu sen perusteella, että autotielle ei ollut kohteesta matkaa kuin alle 100 metriä, mihin koira ei olisi missään tapauksessa itsestään lähtenyt ilman omistajaansa/tämän lupaa.
        Syyte: eläinsuojelurikos omaa koiraansa kohtaan.

        Helsingin Viikissä sijaitsevan eläintenhoitoyksikön läänineläinläärärin lausunnon sekä Securitas-vartiointifirman vartijoiden mukaan kyseessä on eläinsuojelurikos. Helsingin poliisista nuori naispoliisi teki tämän eläinsuojelurikosilmoituksen, jossa koiranomistajaa syytetään eläinsuojelurikoksesta, vaikkei koiran omistaja ole todistettavasti syyllistynyt koskaan lemmikkiensä kaltoinkohteluun vaan aina huolehtinut niistä asianmukaisella tavalla, jopa useita kertoja paremmin kuin koiranomistajat yleensä.


    • sulle aloittaja

      Lyödäänkö vetoa, että tämän ilmoituksen teki käyttiksen omistaja?

    • 20+9

      Meillä päin liikkuu yksi sakuparka, jota lähes aina kännissä oleva isäntä monottaa. Koira aggressiivinen toisille koirille, isäntä ei päästä kunnolla edes hajuja nuuhkimaan. Ikää alle 2 v. Tekisin ilmoituksen, mutta vaatii tarkat osoitteet ja ovikoodit! :(( En ole ainut kuka on koirasta huolestunut.

      • nauvo

        Seuratkaa missä asuu. Tuonlaisesta pitää ilmanmuuta tehdä pikimmiten ilmoitus. Ota kuva henkilöstä ja käy poliisilaitoksella. Itse menisin henkilökohtaisesti puhuttelemaan henkilöä jos tuollaista näkisin tai soittaisin heti poliisit paikalle.


    • _seropi08sakemann09_

      Suosittelen avaamaan oven jos eläintarkastaja tulee. Itse tiedät missä kunnossa koirasi ovat jne.. Minulle on tullut 2 kertaa eläintarkastaja, kun jotkut idiootit ovat soittaneet heille, väittäen ettei koiriani kohdella hyvin, ovat laihoja tms.. Oven olen 2 kertaa avannut, koska tiedän itse missä kunnossa koirani ovat. Molemmilla kerroilla sain heiltä puhtaat paperit, eli ei ollut mitään lainvastaista menettelyä. Molemmat kävivät 2012. Samaa perättömiä juttuja olen kuullut edelleenkin, mutta yhtäkään valvojaa ei ole näkynyt. Ilmoittaja tosin pysyy salassa, niin kauan kun tulee vahvistus siitä, että koirasi voivat hyvin. Jatkuvasta käynnistä voit nostaa kunnialoukkaussyytteen (muistaakseni kulkee sillä nimellä) ja ilmoittaja paljastetaan, jos menee poliisin tietoon.

    • Esimerkkitapaus: meille tuli myös eläinsuojelutarkastaja, kun yksi koira ison leikkauksen jäljiltä kipeänä ja tekemääni suojavaatteeseen puettuna, useamman päivän lääkkeistä tokkurassa nilkutti vain ihan minimaalisia lenkkejä. Erään omasta mielestään pätevän naapurin mukaan rääkkäsin koiraani. Riisuin siinä tien päällä tarkastan nähtäväksi koiran, keskellä talvea silloin, jolla oli siellä toppakankaasta mittojen mukaan tehdyn suojan alla tikattuna 25cm leikkaushaava...

      Olipa rääkätty joo, vaihtoehtoina lopetus tai leikkaus, enkä ole koskaan aikaisemmin tehnyt niin paljoa töitä löytääkseni oikeanlaisen, kokeneen lääkärin tekemään leikkausta, tai maksanut niin paljoa yhdellä kertaa eläinlääkärin palveluista.

    • oigjirojgrijgio

      Kirjoitustyylistä päätellen tämä taisi olla n.90% Flickin kirjoittama ketju?

      • kysynvaan

        Saatko ihan oikeasti jotain tuosta jatkuvasta loanheitostasi henkilö kohtaan jota et edes tunne?

        Oletko ihan aidosti noin kateellinen henkilölle, joka on onnistunut hoitamaan koiransa mallikelpoisesti?


    • meni terveys ja ilo

      Pari vuotta naapurini piinasivat minua ja puolisoani, soittivat kotiovelle terveystarkastajan ja eläinlääkärin eläimissämme ei ollut mitään vikaa ja puhtaat paperit antoivat molemmat. Tämä oli aika joka ahdisti ja itkin monta päivää, sekä noina vuosina sairastuin kolmoishermosärkyyn stressin sanelemana sekä verenpainetautiin. Naapurimme yrittivät juonia meille häätöä ja melkein siinä onnistuivatkin mutta todisteet pelastivat ja varoitukset kumottiin. Uhkasimme mennä poliisille ja siinä ne naapurit sitten heräsivätkin ja halusivat yhtäkkiä sopia kaiken, no me emme enää jaksaneet tapella ja nyt vuosi saatiin olla rauhassa. Kunnes puhelimeeni soitti jälleen eläinlääkäri, nyt joku ohikulkija oli tehnyt ilmoituksen. Toivotin tietenkin eläinlääkärin tervetulleeksi, mutta ei tullut koska tiesi, että olisi tullut turhaan. Voi helv.... sanon minä, mistä noita valittajia sikiää? Ymmärtäisin jos koiralla oikeasti olisi hätä, mutta kaikki on kunnossa. Niin miksi ihmeessä, jotkut ihmiset ovat olevinaan niin kaikki tietäviä? No marssimme suoraan poliisilaitokselle ja sielläkin sanottiin että, jos kolme ilmoitusta vielä tulee, voidaan rikosilmoitus tehdä. Joten nyt saa niitä muutamaa odotella. Että jos sinä Seinäjokelainen tunnistat itsesi tästä niin voin sanoa, että rikosilmoitus odottaa sinua, mikäli päätät vielä rakkaasta koirastamme ilmoituksia tehdä. Minä olen persoona joka taistelee vuoden varmasti, oikeuksista sen oikeilla nimillä. Ja varsinkin omalla nimellä mitä sinä et tehnyt, kun päätit ilmoituksen tehdä! Et edes tiedä koiramme rotua tai sen rakenteesta yhtään mitään, joten naurettavaa pelleilyä.

    • Paha saa palkkansa

      Kyllä jotkut ihmiset viitsivät olla oikeita persläpiä,ne elää vaan tehdäkseen kiusaa
      jollekkin, jonka ottavat silmätikuksi. Voimia sinulle ja perheellesi koirineen,älä anna periksi,ilkeydentekijä saa vielä maistaa omaa lääkettään, se on varmaa,häntä odottaa itku ja hammastenkiristys!

      • meni terveys ja ilo

        Kiitos kommentistasi. On niin hienoa huomata että niitä hyviäkin ihmisiä vielä on jäljellä. En anna periksi missään vaiheessa sen olen päättänyt. Koirassamme kun on kahta rotua, collie jolla on hieman hento rakenne, ja toinen rotu on Hovawart. Joten uroskoiramme sai Hovawartin vahvan etumuksen, mutta koko koiran rakenne kuitenkin on kuin collien, joten tätä tämä ihminen, joka ilmoituksen teki ei tiennyt. Tämä rotuyhdistelmä on harvinanen, ja minun puolisoni sisko kasvattaa tätä rotua. Ja ehkä juuri siksi rakenne tekee joillekin tepposet, ja heti ollaan sitten luulemassa, että koiraa pidetään jotenkin huonosti. Olisi ollut paljon fiksumpaa tulla kysymään, mutta heti pyritään jollain tapaa pätemään. Niinhän sitä sanotaan että paha saa maistaa omaa lääkettään, ja kyllä elämässä hyvin usein se toteutuukin.


    • Mitenmahdollista

      Jos tapauksesta on oikeasti tutkinta käynnissä, asiasta ei yleensä saa rangaistuksen uhalla hölistä ympäriinsä...

      • meni terveys ja ilo

        Ei siitä vielä ole mitään tutkintaa käunnissä. Lue viestini ajatuksella älä sen puolikkaalla. Pitää vielä tulla muutama (lisä ilmoitus) poliisille on vain esi-ilmoitus tehty, Ei kukaan ole kieltänyt täällä avautumasta. En ole tietääkseni tapauksesta, yksityiskohtia kertonut sen kummemmin. Noudatan vain Suomen sananvapauslakia (kertoa ja helpottaa omaa taakkaani) ei ole rikos kertoa omaa asuinkaupunkiaan. Eikä ole rikos kertoa jos on käynyt poliisinpuheilla.


      • meni terveys ja ilo
        meni terveys ja ilo kirjoitti:

        Ei siitä vielä ole mitään tutkintaa käunnissä. Lue viestini ajatuksella älä sen puolikkaalla. Pitää vielä tulla muutama (lisä ilmoitus) poliisille on vain esi-ilmoitus tehty, Ei kukaan ole kieltänyt täällä avautumasta. En ole tietääkseni tapauksesta, yksityiskohtia kertonut sen kummemmin. Noudatan vain Suomen sananvapauslakia (kertoa ja helpottaa omaa taakkaani) ei ole rikos kertoa omaa asuinkaupunkiaan. Eikä ole rikos kertoa jos on käynyt poliisinpuheilla.

        Ei siitä vielä ole mitään tutkintaa käynnissä. Lue viestini ajatuksella älä sen puolikkaalla. Pitää vielä tulla muutama (lisä ilmoitus) poliisille on vain esi-ilmoitus tehty, Ei kukaan ole kieltänyt täällä avautumasta. En ole tietääkseni tapauksesta, yksityiskohtia kertonut sen kummemmin. Noudatan vain Suomen sananvapauslakia (kertoa ja helpottaa omaa taakkaani) ei ole rikos kertoa omaa asuinkaupunkiaan. Eikä ole rikos kertoa jos on käynyt poliisinpuheilla. Sanavirheen korjaus =)


      • siten.

        HV. Asioista saa puhua julkisesti varsinkin jos on virkavallan laittomasta käytöksestä kyse. Viime aikoina on paljastunut yllättävän paljon viranomaisten tekemiä virkavirheitä joista todellakin kannattaa puhua kaikkialla.


    • kehä3 ulkopuolelta

      Samaa mieltä olen aloittaja terveys ja ilon kanssa. Kun ei ole rikostutkinta päällä, ei voi olla rikos kertoa. Eihän tuossa viestissä sanota miksi, tai minkä takia se ilmoitus tehtiin. Alussa puhuttiin vanhoista asioista, ja sitten tästä uusimmasta. Että siinäkin kerrottiin lähinnä koiran rodusta, joten poliisin sanominen ei ole rikos. Eikä koira rodunkaan. Tosi paljon joku siellä nimmarin turvassa, taas on tietävinään. Hanki silmälasit, saat näöntarkastuksen kaupanpäälle. lol lol ja lol

      • sisäpuolelta

        Aloittaja ei ole sama henkilö kuin terveys ja ilo -nimimerkki, joskin kummatkin ovat joutuneet turhanpäiten joidenkin kusipäiden silmätikuiksi, mikä ei nykyisin ole mitenkään harvinaista.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe