Mahtaakohan olla...?

Epäileväinen_eetu

Minulle on herännyt epäilys ms-taudista, mutta en vielä ole lääkärissä käynyt (sen aika on myöhemmin tällä viikolla). Viime talvena huomasin ettei ajatus oikein juokse ja tulee sellaisia toljotuskohtauksia, ettei osaa muuta kuin tuijottaa. En oikein jaksa keskittyä muiden puheeseen, vaan se menee suureksi osaksi ohi. Lisäksi talvella oli todella usein päänsärkyä.

Toukokuun tienoolla tuli selkääni isohko tunnoton/puutunut alue, eikä se ole hellittänyt hieronnoista huolimatta ja vaivaa siis edelleen. Samoihin aikaan oli kovia kipuja lonkissa, ettei lasten kanssa meinannut pystyä pelailemaan palloa. Ne kivut ovat hellittäneet jo. Kesän aikana oli paljon ongelmia virtsaamisen kanssa: virtsankarkailua ja lisäksi sellaista, ettei rakko tyhjene kunnolla. Esim iltaisin ennen nukkumaan menoa kävin useita kertoja pissalla, kun tuntui ettei rakko tyhjene ja aina on hätä. Jalkapohjiin (päkiöihin) on tullut tunnottomuutta (en erota onko esim lattia kylmä tai ei) sekä sellaista kihelmöintiä raajoihin.

Myös elohiiret ovat jokapäiväsiä pitkin kroppaa, ja varsinkin liikkumisen (mitä en enää oikein jaksa tehdä) tuntuu kuin ilotulitusta kropassa. Lihakset tuntuvat välillä myös todella jännittyneiltä vaikka niitä tietoisesti yrittää rentouttaa. Käsistä saattaa mennä voimat esim hiustenpesun yhteydessä, ettei meinaa jaksaa pitää niitä pään yllä pesun aikaa. Aamuisin jalat tuntuvat ihan pökkelöiltä, ihan kun olisin kävellyt koko yön.

Siinä tiivistettynä oireisto. En siis ole tutkimuksissa ollut (vielä), mutta epäilys on herännyt ja kyselisinkin olenko ihan hakoteillä tämän ajatuksen kanssa. Jos siis joku jaksaisi vastata, niin olisin tosi kiitollinen :)

3

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      Miksi mietit näitä?
      Lääkärissähän se selviää.

    • No johan on

      Todennäköisesti siksi miettii että kehoon on tullut poikkeavaa oirehdintaa joka sairauteen voi viitata. Se kun olisikin niin yksinkertaista että samantien pääsee lääkäriin, tutkimuksiin ja oireiden syy selviää. Ilman akuuttia hätää ei kovin nopeasti tutkimukset etene. Vertaistuki on tarpeen odotellessa!!

      Itselläni on saman kaltaisia oireita ollut vuoden verran. Ensi kertaa lääkärillä asiasta kävin maaliskuussa ja lähetettiin neurologille. Nyt tutkimukset käynnissä johtuen siitä että työkyky meni. Muuten odottelisin vieläkin.

      Samankaltaisia oireita voi aiheuttaa hyvin moni sairaus mm. diabetes, keliakia, borrelioosi... niistä tutkiminen taidetaan udein aloittaakkin.

      Jaksamista odotteluun ja parempia vointeja aloittajalle! Toivottavasti tutkimukset etenevät pian ja syy löytyy.

    • Et silleen...

      No ei se syy täältäkään selviä, vaikka kuinka hämmästelis tuntemuksiaan. Lääkäriin se on vaan mentävä, jotta syy selviää joskus. Voi jopa käydä niin, että ei selviä sielläkään ja tuntemukset poistuu itsekseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe