Asensin poistoilmapuhaltimen, teinkö jotain väärin?

Miksuh21

Asensin painovoimaiseen ilmanvaihtojärjestelmään poistoilmapuhaltimen. Olen huomannut että ilma ei vaihdu riittävän nopeasti, niin oli pakko keksiä jokin helppo ratkaisu.

Mutta mutta, kun tässä pien-rivitalossa on yhteinen poistojärjestelmä niin mahtaakohan tuo jotenkin sotkea muiden asukkaiden ilmanvaihtoa? Poistohormi on suoraan oman asuntoni katolla ja samaan putkistoon tulee myös muiden asuntojen poistoilma. Nyt tuo puhallin poistaa 100m3 tunnissa. Ilmanotto on jokaisella asunnolla oma.

Sitten toinen kysymys vielä, kun luin että joku oli tehnyt samanlaisen asennuksen, niin hänellä oli käynyt siten että liesituulettimesta oli virrannut ilmaa sisälle. No yritin katsoa josko tässä tapahtuisi sama ilmiö, mutta se onkin aika hankalaa huomata että liikkuuko ilma liedessä? Miten sen saisi helpoiten tarkastettua?

12

6005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksuh21

      Niin ja piti vielä kysyä, että kun korvausilma toimii painoilmalla, niin olisiko siihenkin pitänyt tehdä jotain muutoksia tuon poistoilmapuhaltimen asennuksen jälkeen?

      Muuten, saako tuota puhallinta pitää käynnissä ympäri vuorokauden eli koko ajan? Siinä kyllä lukee että jatkuvaan käyttöön.

    • Voi juku

      Jos se on rivitaloyhtiö niin kenenkäs luvalla menet mitään virittelemään? Ethän edes omista sitä asuntoa!!!! Tämä on yleinen harha osakeyhtiöissä.
      Tyydy vaan tapetointiin ja maalaukseen jos haluat jotain tehdä. Kaikki muu on kielletty.

      • Miksuh21

        No saahan sen puhaltimen pois sieltä jos kerran se noin vaarallista on.

        Täytyy varmaan soittaa isännöitsiälle tai asunnon omistajalle ja kysyä asiasta. Mutta jos sulla on asiasta jotain tietoa, niin kerro ihmeessä että miksi puhaltimen asennus lähtökohtaisesti on kiellettyä?


    • eiääliö

      Jos liitit painovoimaiseen yhteishormiin puhaltimen, niin puhallat poistoilmasi naapureiden puolelle. Painovoimaiseen yhteiskäytössä olevaan hormiin ei saa liittää minkäänlaisia puhaltimia.

      Jos ilmanvaihto on huono, niin hormiin voisi laittaa katolle imurin, mutta tämkin vaatii suunnittelua ja ammattitaitia.

      • tolkkuu tolkkuu

        Vai että painovoimaiseen yhteishormiin rivitalossa, tuskin sentään

        Joku nyt sekoilee, joko oin yhteiskanavapoisto huipparilla tai erilliset painovoimaiset, mutta ei painovoimasita yteiskanavapositoa rivitalossa.


    • Miksuh21

      Okei, täytyy ottaa pois se sieltä.

      Otan isännöitsijään yhteyttä ja varmistan vielä häneltä asiasta. Miten muuten näin yleisesti, onko mitenkään mahdollista että tässä talossa olisi kuitenkin huone kohtaiset poistot? Onko se tavanomaisempi rakennustapa vai se että on yhteiset poistot?

    • Voi juku

      Koneellinen yhteinen poistoilmanvaihto on mahdollinen. Ei yhteinen painovoimainen. Mihinkään yhteiseen ei saa lisästä MITÄÄN. Muuten kellään ei ole kivaa. Painovoimainenilmanvaihto on ihan oma tieteen lajinsa. Itse olen vuoskymmenet asunut sellaisessa kerrostalossa. Täällä mökillä on sellainen. Se toimii hyvin. Tai sitten ei. Vähän riippuu ilmasta. Joskus tuntuu että matotkin lähtee lattialta. Toisinaan ei tapahdu mitään vaikka kuinka rukoilisi. Keskimäärin toimii hyvin.

    • Anonyymi

      Miten tämä homma eteni?

    • Anonyymi

      Hyvin kun vanha aloitus on nostettu !

      • Anonyymi

        Ilmanvaihdon teoria on silti edelleen sama.


    • Anonyymi

      Pitää huolehtia siitä, ettei asunnon alipaine nouse koskaan liian suureksi. Alkaaa silloin imemään korvausilmaa sieltä mistä sattuu tulemaan (jopa seinien raoista tai viemäreiden kautta).

    • Anonyymi

      Painvoimaisessa ilmanvaihdossa ei ole "yhteiskanavia". Oikein toteutetussa painvoimaisessa ilmanvaihdossa jokainen poistohormi on erillinen ja menee asunnon poistoritilästä/venttiilistä suoraan talon katolle ilman mitään haarautumisia. Ja yhdessä asunnossa voi siis olla useita erillisiä poistohormeja.

      Sen sijaan kerrostalojen koneellisessa poistoilmanvaihdossa (huippuimuri) on yhteiskanavat lähes poikkeuksetta. Siinäkin jokaisella asunnolla on omat erilliset korvausilmaventtiilinsä; yleensä useita eri huoneissa.

      Viimeksi mainittu (koneellinen poisto = huippuimuri) järjestelmä menee sekaisin, jos tuohon yhteiseen poistohormiin liitetään puhallin.

      Painovoimainenkin voi mennä puhaltimesta sekaisin, jos korvausilmaa ei tule tarpeeksi => yhteen poistohormiin liitetty puhallin alkaakin imeä likaista ilmaa muista poistohormeista!

      InsinööriX

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      158
      6527
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3908
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1809
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1390
    Aihe