Kihloihin sitten kun...?

aida=====

Olemme olleet noin 3 vuotta yhdessä. Aluksi mies olisi halunnut heti ensimmäisenä kesänämme kihloihin, mutta ajatus jotenkin jäi enkä itsekään ollut vielä valmis. Viimekesänä hän kysyi sormukseni kokoa ja ehdin niitä jo sovitella ja haaveilla tulevasta, mutta mitään ei taaskaan tapahtunut. Otin asian puheeksi ja sovimme, että menisimme kihloihin yhteisellä matkallamme viikko sitten. Mutta mies ei kosinut silloinkaan, Ennen matkaa riitelimme kovasti, uskon sen aiheuttaneen osaksi tilanteen, ettei hän halunnut kosia minua. Olen puhunut asiasta ja sanonut etten halua olla suhteessa, jossa mies ei näe yhteistä tulevaisuutta. Enkä halua turhia lupauksia tulevista kihloista, jos niitä ei koskaan tapahdu. Mies vastaa että menemme kihloihin sitten kun meillä on mennyt pidemmän aikaa hyvin. Mitä tämä suomeksi tarkoitaa? Hän ei halua sitoutua minun? eilen juuri puhui kuitenkin yhteisestä talosta, lapsista jne. minun kantani on etten ala näitä hankkimaan ennen kuin toinen on varma, että haluaa olla kanssani aina.
Asia painaa minua kovasti ja tunnen että minussa on jotain kovasti pielessä. Olen hiukan turhautunut tilanteeseen ja epäilen mieheni oikeita tunteita. En jaksaisi enää jankata asiasta ja olenkin päättänyt että odotan vielä vuoden, jos mitään ei tapahdu, niin läden menemään.

12

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepulijeijaa

      Vaikea sanoa tuohon mitään tarkkaa.. Joka tapauksessa on hyvä, että tiedät mitä haluat. On myös ihan järkiajatus, että antaisit suhteellenne aikaa vielä puoli vuotta tai vuoden, kyllä siinä ajassa jo olennaiset selviää. Kireän aikajakson osuessa kohdalle ei kannata toimia hätäisesti. Ja muuten, sussa mitään vikaa ole! :)

      Koittakaa antaa välinne normalisoitua pois ns. pakkokihlautumisen stressaavasta ajatuksesta, jotta pääsette taas toteamaan kuinka hyvin todella viihdytte (tai ette viihdy) yhdessä eläessänne. Selvennä itsellesi tämän tulevan "lisäajan" kestäessä:

      a) haluatko sä todella tämän henkilön pyytävän sua vaimokseen ja kumppanikseen elämän ajaksi

      b) vai haluatko vaan että sua jo kosittaisiin ja tämä henkilö vaikuttaa tehtävään riittävän sopivalta?

      Toivottavasti näistä on apua, lykkyä tykö!

    • keskustele edes

      Kysymys taitaa olla pikemminkin siitä, mitä sinä haluat.
      Mies on tehnyt aloitteen puhuakseen yhteisestä kodista ja lapsista. Sinä et jostain syystä halua keskustella.
      Eihän se asia niin mene, että ensin ollaan kihloissa ja vihitään ja sitten aletaan miettiä, halutaanko asua maalla vai kaupungissa. Entä jos toinen haluaa lapsia ja toinen ei.
      Mieshän selvästi haluaa keskustella, löytyykö teillä yhteistä toivetta ja yhteistä tulevaisuutta. Tartu tähän mahdollisuuteen. Jos on kamalasti ristiriitoja toiveissa, niin sitten on parempi päättää suhde.
      Vai sanoiko mies, että haluaa ensin talon ja sitten ehkä joskus mahdollisesti voi harkita, menisikö kihloihin.?
      Mies on varmaan ihan ymmällään, kun sinä olet jankuttanut kihloihin menosta, mutta et halua edes keskustella perusasioista.

    • Tulevaisuutenne

      "Olen puhunut asiasta ja sanonut etten halua olla suhteessa, jossa mies ei näe yhteistä tulevaisuutta. Enkä halua turhia lupauksia tulevista kihloista, jos niitä ei koskaan tapahdu. Mies vastaa että menemme kihloihin sitten kun meillä on mennyt pidemmän aikaa hyvin. Mitä tämä suomeksi tarkoitaa? Hän ei halua sitoutua minun?"

      Vaikuttaa siltä, että mies ei ole sitoutunut suhteeseenne. Hän haluaa pitää takaporttia auki. Mies vaikuttaa ajattelevan, että parisuhteenne on jotakin sellaista, mihin hän voi mennä mukaan sitten, kun parisuhde on valmis ja toimiva. Hän ei näytä ymmärtävän, että hän on OSA parisuhdetta, ja että se muotoutuu sellaiseksi, ja juuri niin hyväksi, kuin hän siihen satsaa. Et voi yksin tehdä parisuhdetta, jossa mies kävelisi kuin valmiiseen pöytään.

      Kiinnostasi tietää, millaisesta perheestä mies on lähtöisin? Onko hän pilalle hemmoteltu, kenties?

      Epäempaattinen mies.

      • Tulevaisuutenne?

        KESKUSTELE EDES "Mies on tehnyt aloitteen puhuakseen yhteisestä kodista ja lapsista. Sinä et jostain syystä halua keskustella.
        Eihän se asia niin mene, että ensin ollaan kihloissa ja vihitään ja sitten aletaan miettiä, halutaanko asua maalla vai kaupungissa. Entä jos toinen haluaa lapsia ja toinen ei.
        Mieshän selvästi haluaa keskustella, löytyykö teillä yhteistä toivetta ja yhteistä tulevaisuutta. Tartu tähän mahdollisuuteen."

        Mistä sait vaikutelman, että mies haluaisi keskustella? Minulle tuli vaikutelma, että hänen kanssaan on vaikea keskustella niin, että mies ilmaisisi suunnitelmansa selkeästi.

        Minulle tuli vaikutelma, että mies on tuuliviiri ja epäkypsä, pitää aloittajaa varalla, kunnes löytää sen oikean, mitä se sitten ikinä miehen epäkypsissä mielikuvissa onkaan.


    • 13+6

      Kuulostaa tutulta tuo, että mies on ensin ryntäämässä suin päin kihloihin, mutta sitten yhtäkkiä muuttaakin mieltään. Liekö miehesi olisi suuttunut/katkera tuosta kieltäytymisestäsi ja siksi alkanut epäillä sinun sitoutumistasi häneen? Että siksi hän haluaa katsoa "että menee pitemmän aikaa hyvin" - häntä epäilyttää joko sinun sitoutumisesi suhteeseen tai teidän yhteensopivuus. Yhteensopivuus voi epäilyttää, jos erimielisyyksiä tai riitoja on paljon ja/tai niitä ei saada sovittua.

      Tai sitten inhottavimmassa tilanteessa, ei ole varma omista tunteistaan, jotka varmaankin heittelehtivät riitelyn takia, ja haluaa siksi katsoa, että mikä on suhteen hallitseva "tilanne". Tai sitten on vain yksinkertaisesti kusipää, joka ei aiokkaan hankkia yhteistä tulevaisuutta, vaan odottelee vain paremman tapaamista ja sillä aikaa olet hyvin (kodin)hoitolaite.

      On myös hyvinkin mahdollista, että mies haluaa ennen avioliittoa tietää, että toiveenne asunnosta, lapsista ym. sopivat yhteen, kuten oli jo ehdotettu.

      Itsekseen marinan ja turhan katkeroitumisen, piikittelyn ym. sijaan kannattaisi käydä yksi rehellinen keskustelu, jossa puhutte suhteestanne ja tulevaisuudesta (ei kihloista). Mitä mies toivoo, pelkää? Mikä epäilyttää?
      Mitä tarkoittaa "pidemmän aikaa" ?
      Eikö mies ymmärrä, että jokaisessa parisuhteessa on huonot hetkensä ja ongelmansa?

    • suoraan sanoen

      Suoraan sanoen. Mies taitaa olla epävarma omasta sitoutumisen asteestaan ja tunteidensa vahvuudesta. Roikottaa sinua, ja etsii sitä oikeaa.

    • höpö höoö

      Jep just sitä tarkoittaa, eikun vaik sanot ett sormus tänne tai lähde kävelemään.Ei syvät tunteet muutu riitelystä,tuo on tekosyy.Eks käytti samaa mutta viimelopussa sanoin et sormus sormeen jouluun mennessä tai tämä suhde on ohi ja eiköhän poika alkanu kosimaan.Harmi vaan et ehdin jo pettymykseltäni tehdä päätöksen erosta.Kyllä elämä on Tässä ja Nyt ja jos haluat naimisiin,sano se,EI ole vain ja ainoastaan miehen päätettävissä.

      • pakkonaimiin

        Samaa mieltä. Pakolla naimisiin tai ei ollenkaan. Mies vain väistelee tilannetta. sitten ero ja omaisuuden jakaminen. Tuttu juttu:)


      • Vaatikaa ajoissa
        pakkonaimiin kirjoitti:

        Samaa mieltä. Pakolla naimisiin tai ei ollenkaan. Mies vain väistelee tilannetta. sitten ero ja omaisuuden jakaminen. Tuttu juttu:)

        Samaa mieltä. Elämä on nimenomaan nyt ja sellaista kuin kihlaus ja naimisiinmeno ei tarvitse jäädä odottelemaan, jos on jo ollut selviä merkkejä epäröinnistä. Epäröinti ei vie suhdetta eteenpäin. Eikö mies tätäkään asiaa tiedä? Jos ei suostu/kykene kihlautumisesta puhumaan muuten, kuin esittämällä jotain sitkun ja sitkun ja sitkun-tyyppistä epävarmaa röhinää, ei se ole sun mies, eikä sitä todellakaan kannata jäädä paapomaan. Miehen epäröinti tarkoittaa ainakin minulle automaattista suhteen loppua.

        Entinen avomies oli kaikkia liittoja vastaan, mutta kieltäydyin muuttamasta yhteen ja johan alkoi liitot kelpaamaan. No kului pari vuotta asunnossa ja kun tuli puhe kihloista, alkoi miehelle ahdistus kasvamaan. Selitti että kun valmistuu, ehkä sitten kihlat. Hohhoijaa. Ihmettelin, miksi pitää valmistua ennen kuin voi mennä kihloihin, en saanut mitään vastausta minkä olisin ymmärtänyt. Valmistuminen ja kihlat kun eivät edelleenkään liity mitenkään toisiinsa.

        Sitten tulikin tämä: jos olisi mennyt hyvin tietyn aikaa, olisi mies mennyt kihloihin. Kysyin miksei se koko aika olisi voinut mennä hyvin, kun seurusteltiin, miksi vain tietty aika? En jälleen ymmärtänyt, ja pinna rupesi kiristymään pahemman kerran. Kertaakaan ei ole miehen aloitteesta parannettu tasan mitään meillä, ja sitten vaatii, että olisi pitänyt mennä hyvin! En laittanut yli vuoteen miehelle enää ruokaa tai tehnyt muutenkaan mitään kotona. Monta kertaa kehotin miestä tekemään jotain meidän eteen, mutta eipä tehnyt, joten en minäkään. Sittenkö tämä miettii, että miksi ei mennyt hyvin! Arvatkaa olisiko kiinnostanut enää mennä kihloihin ihmisen kanssa, joka ei millään tavalla ole omia virheitään suhteessa korjannut, mutta vaatii, että pitää mennä hyvin!

        En edes ehtinyt tuohon pakottamis-uhkailu-määräaikataktiikkaan, koska se oli jo sitten niin selkeää, että en mene kihloihin sen kanssa, vaikka kosisi.


    • aida===

      Eilen saatiin vihdoin juteltua edes hiukan järkevästi. Mies sanoi että kihlaus tapahtuisi vuoden sisällä. Itsellä edelleen todella epävarmat fiilikset. Pidän itseäni kuitenkin loppupeleissä aika fiksuna ja mukavana seurustelukumppanina ja toivoisin että kihlautuminen olisi ihana ilon ja onnen asia eikä jotain josta pitää olla huolissaan tai keskustella vakavasti. Puheessa vilahteli kyllä edelleen että katsotaan miten tässä nyt menee ja
      Odottelen nyt siis vielä ja annan omien tunteideni myös tasaantua. Päätin etten ota asiaa enää puheeksi. Jos hän minut haluaa, niin saa tehdä asian eteen jotain. Olen aina haaveillut aivan tavallisesta elämästä, johon kuuluu aviomies ja lapsia, jos nykyinen ei sitä voi tai halua tarjota sitä minulle, niin kerään rohkeuteni ja lähden kohti uusia seikkailuja ;)

    • Miehille oikeutta

      Sattumalta luin viestiketjun ja totesin sääliväni niitä miehiä jotka joutuvat painostuksen ja uhkailun alle kun on kyse kosinnasta. Jos ei ole vielä itse täysin varma, niin miksi kosia?!! Elämä parisuhteessa ilman kihlautumistakin on sitoutumista. Eikä vuosi, kaksi tai viisikään ole välttämättä riittävä aika kosintaan. Tehdäänhän se vain kerran elämässä. Joillekin tosin piisaa hyvinkin lyhyt aika varmistua elämänkumppanista. Ja toki jos naista paljon vaivaa asia ja on itse niin varma siitä että juuri 'hän' on se oikea, niin ei minun mielestäni ole väärin että nainen kosii. Täytyy vain olla myös valmis kieltävään vastaukseen,siitä suuttumatta. Täytyy joskus hieman jarruttaa ja muistaa että mihinkään ei ole valmiissa maailmassa kiire. :). Ja tämähän on vain minun mielipidettäni. :)

      • juumuttaei

        Sinänsä olet oikeassa, että painostus on väärin, mikäli tuntuu vielä, että tutustutaan toiseen ja selvitellään, kuinka yhteiselämä sujuu.

        Huomioi kuitenkin, että suurin osa näistä sitkun-tyypeistä on kuitenkin jaettavissa kolmeen ryhmään:
        1. tuoreet suhteet (ensimmäinen lauseeni)
        2. saamattomat vätykset
        3. valehtelevat ja huijaavat paskiai.set, jotka tietävät etteivät ole ikinä menossa naimisiin tämän naisen kanssa, mutta keksivät erinäisiä selityksiä, jotta kotiapulainen jäisi kuvioihin mahd. pitkään tai kunnes mies itse löytää "paremman".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9124
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2678
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      140
      2450
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1295
    Aihe