Voiko tyhmä päästä koskaan lääkikseen?

kiittihei

Olen 15-vuotias tyttö ja suurin unelmani on päästä lääkikseen:)

Mutta en vain osaa.Mikään ei jää päähäni ja tipun kärryiltä.Olen siis ysillä.

Tällä hetkellä matikka todistuksessa 6,ei hyvä :(
Fysiikka ja kemia taisi olla jotain 7 ja 8.

Kertokaa hyvät lääkiksessä olijat,miten tällänen melko laiska ja tyhmä pääsee lääkikseen.Mä tiedän,että se vaatii tuntien lukemista päivässä.Laskemista,lukemista ja pänttäämmistä.Mutta miten pää kestää?

Mua pelottaa etten pääse läkikseen sitten kun haen.

Mua ahistaa jo valmiiksi kaikki ne fysiikan ja kemian kaaviot,voiko hitaasti oppiva ihminen osata koskaan niitä.Matikasta puhumattakaan.

Pelottaa etten opi ajoissa.

17

1963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Realiteetti

      Tuolla yhdistelmällä, eli laiska ja tyhmä, ei pääse mitenkään. Tyhmän pitää olla ahkera, fiksu pääsee tässäkin vähemmällä.

      Tosin sinulla on vielä monta vuotta aikaa muuttua ahkeraksi ja tiedä vaikka fiksuksikin.

    • päätös

      Kuka tahansa suurinpiirtein normaaliälyinen voi oppia tarpeeksi kemiaa ja fysiikkaa päästäkseen lääkikseen. Kaikista ei voi tulla huippuluokan fyysikkoa tai kemistiä, mutta lukio-opinnoissa ja lääkiksessä sitä ei vaadita.Toisilta oppiminen vaatii huomattavasti enemmän työtä, mutta mahdollista se silti on. Kysymys on vain siitä, oletko valmis.

      Tuossa vaiheessa ei kannata alkaa hirveästi panikoimaan, koska tuo ahdistus varmastikin huonontaa oppimistasi. Kolme lukiovuotta on reilusti aikaa kääntää juna toiseen suuntaan. Toisaalta tässä myös punnitaan se, oletko oikeasti valmis tekemään sen työn, joka lääkikseen pääsemiseen vaaditaan vai oletko kuin se tyyppi, joka haluaisi NHL:ään, mutta pinnaa kuitenkin harjoituksista, kun kaupungilla kavereiden kanssa on kivempaa.

      Kysy opettajalta, olisiko hänellä lainata ylimääräisiä alempien luokkien fysiikan ja kemian kirjoja. Niistä voit yrittää kerrata nyt asioita, joita et aiemmin ole tajunnut. Yritä valmistautua mahdollisimman hyvin lukiota varten. Lukiossa ota pitkä fysiikka ja kemia. Pitkä matematiikka ei ole täysin pakollinen, tosin ainakin jollakin tasolla suositeltava. Biologian tarvitset myös, mutta sen oppiminen on helpompaa. Lisäksi ota tarvittaessa joitakin helppoja aineita, joiden opiskelu ei vie liikaa aikaa fysiikalta ja kemialta, mutta jotka kuitenkin saavat kurssikiintiösi täyteen.

      Keskity etsimään sellaisia menetelmiä, joilla itse opit parhaiten. Jos et tajua jotakin asiaa tunnilla, kysy heti opettajalta, äläkä jää miettimään sitä itseksesi. Kysy niin kauan, kunnes tajuat. Opettaja ei voi huonontaa arvosanaasi liiasta kyselemisestä. Jos et tajua jotain kotitehtävää useista yrityksistä huolimatta, älä vaivu epätoivoon vaan pyydä seuraavalla tunnilla selvitystä asioihin, joita et tajunnut. Tarvittaessa hanki rinnalle vaikka kirjastosta toinen tai kolmaskin kirjasarja, joista lukea asioita. Yksinkertaisesti tee kaikki, mikä on tarpeen oppiaksesi. Sen enempää et voi.

    • ...?

      Tarvitset täydellisen asennemuutoksen lukiossa. Luonnontieteisiin ja matematiikkaan (ja sanoisin kyllä, että pitkään sellaiseen) tulisi panostaa aika paljon, eikä kärryiltä varsinkaan lukiokurssien aikana saisi tippua (on vaikeaa opiskella monimutkaisia asioita, jos peruspohja on huono). Fysiikan ja kemian osalta on vaikea sanoa vielä mitään, yläasteen fysiikka ja kemia ainakin omana aikanani oli juuri sellaista pelleilyä, missä vähän katsellaan miten mikäkin toimii ilman sen suurempaa pohjaa...muutamat peruskaavat ja näin. Lukiossa tuohonkin tulee hieman muutosta, varsinkin fysiikassa pääpaino on laskuilla. Kaavoja tulee vastaan ja paljon...ne täytyy ymmärtää.

      Monet myös hakevat lääkikseen useaan kertaan, ekalla kerralla sisään ei monet pääse. Siitä ei nyt vielä kannata stressata, kyllä hakukertoja ehtii sitten tulla. Ota kuitenkin huomioon, että lääkikseen ekalla kerralla pääsevä on sitä lukion eliittiä... ja toisella tai kolmannella pääsevä osaa asiat silloin kuin se lukion eliitti. Eli se fy-ke-bi akseli tulee hallita hyvin.

      Pää kestää 8-10h lukemista päivässä, kun motivaatio päästä sisään on kova. Mutta jos opiskelu ei maistu, niin onhan se vähän naiivia kuvitella, että jotenkin pärjäät kokeessa paremmin, kuin ne jotka ovat oikeasti valmiita tekemään duunia asian eteen.

      TL;DR: Asennemuutos: mieti kumpi on tärkeämpää, muutaman vuoden totinen panostus kouluun vai loppuelämän varma, hyvin palkattu, arvostettu ala, joka vielä kiinnostaa sinua.

    • 23vuotiastyhmäopiskelija

      olen 23 vuotias suomi 24 keskustelujen herättä. olen aivan samassa tilanteessa. mitä sinä olit 2vuotta sitten. Tietotekniikan insinööriksi pääsin vain tuurilla ja nyt sitten kidun toista vuotta saamatta aikaan mitään ja numerot on fysiikoista 0 luokkaa. Toivosi on menetety lääkikseen on edes turha haaveilla T: Stressaantunut Tietotekniikan opiskelija

    • Fuksitypy

      Lisäisin vielä äskeisiin, että lääkiksessä opiskelukin on melkoisen kovaa työtä. Ei riitä, että pääsee sisään ja sitten kaikki hoituisi jotenkin automaattisesti, vaan suurinpiirtein sama opiskelutahti jatkuu. Toisaalta siihen on jo tottunut pääsykoelukemisen myötä.

    • iuy89

      Ensimmäinen askel päästä minnekään, on lakata väheksymästä itseään: jos pidät itseäsi laiskana, tyhmänä ja hitaana oppijana, olet todellakin sitä. Sinänsä nopeudella ei ole väliä, vaan sillä että opit. Sillä että
      - keskityt siihen mitä teet
      - teet kunnolla sen mitä teet
      - sitoudut todella tekemään sen, minkä olet aloittanut
      - olet sinnikäs, utelias ja todella haluat toteuttaa unelmasi
      - pidät itseäsi yhtä fiksuna kuin muutkin - ei tarvitse olla nero pärjätäkseen maailmassa.
      - viitsit, pystyt, teet, toimit.
      Ei sillä ole väliä montako kertaa joduut asian toistamaan jos toistat sen riittävän monta kertaa. Ymmärrätkö? Älä ahdistu laskuista yms. ne on ihmisen tekemiä. Ihmisen äly siis riittää. Askel askeleelta sinäkin pystyt vielä raivaamaan itsellesi mahdollisuuksia, mutta se ei tule ilmaiseksi. Eikä vuodessa. Lääkkikseen sinun pitää tehdä töitä eikä murehtia omaa tyhmyyttäsi tai muuta. Tee siis töitä!

      Valitse että tästä päivästä eteenpäin, joka ikinen päivä, vähintään semmoisen 20 vuotta olet:
      - yhtä fiksu kuin muutkin
      - teet ja saat tehdä aina parhaasi. Saat aina olla hyvä, saat aina yrittää ja saat onnistua. Et voi aina onnistua, mutta jos uskot aina epäonnistuvasi, et onnistu koskaan. Muista että myös onnistumiseen pitää antaa itselleen lupa: KUN menestyt, yrittää kateelliset lannistaa, muut vähätellä jne. joten ei sinun tarvitse tehdä sitä itse. Maailmassa on myös vastoinkäymisiä, joille et mahda mitään. Nekin saattavat sabotoida unelmasi. Älä siis suotta sabotoi niitä itse vaan tee parhaasi. Koska mikään ei ole itsestään selvää.
      - Ennemmin aina kannustat itseäsi. Otat oppia virheistäsi, et hauku itseäsi siis. Otat palautteen vastaan mutta aina enemmän hyvää kuin huonoa. Muistat aina mahdollisuuden.
      - Olet sitkeämpi, vahvempi ja parempi joka päivä. Jos tulee huono päivä, pidät vaan lepopäivän. Muuten, muista aina että eteenpäin sano mummo lumessa kun luodit vinkui.
      - Koskaan ei anneta periksi!

      Ja tee pitkän tähtäimen suunitelmia: sitoudu siis. Älä oleta valmistuvasi vuodessa vaan vuosissa.

      Nyt tekemäsi valinnat tekevät elämästäsi joko paljon helpompaa työn kautta eli että näät sen vaivan nyt ja nyt tuntuu hieman puristukselta, tai helvetin paljon vaikeampaa, kun rakentelet sillä seiskan keskiarvolla tietä minnekään kelvolliseen. Joten nyt heti hihat ylös ja töihin!
      Jos nyt alat keskittymään ja lukemaan, pärjäät. Joo, sinun pitää sitten vaan toistaa kaikki sata kertaa, jos kerran tarvitsee. Naapurin Liisalle riittää 10 kertaa ja joillekin ihmelapsille kerta. Se on heidän asiansa, sinulle riittää 100 kertaa joten tee se sata kertaa.

      Pyydä apua. Pyydä sitä tukiopetusta. Koska tottakai kaikki tuntuu vaikeammalta koko ajan. Kun tipahdat sen ensimmäisen kerran, menee juna eteenpäin ja joudut koko ajan juoksemaan kovempaa saadaksesi sen kiinni. Mutta sinun pitää kiinnostua omasta menestyksestäsi: mistä saat apua? Kuka sinua voi auttaa? Paljonko sinun pitää lukea enemmän? Kun keskityt, huomaat että asia helpottuu koko ajan. Mitä enemän opit, sen paremmin opit. Mitä enemmän uskot itseesi, sitä enemmän opit, sitä paremmin opit, ja mitä enemmän ja paremmin olet oppinut, sitä enemmän alat uskoa itseesi: se hyväkin voi olla kierre. Tee ja ponnistele itsellesi ennemmin hyvä kierre. Unelmat saattavat ja saavat muuttua kyllä moneen kertaan, mutta teet itsellesi nyt vaihtoehtoja. Nyt siis kannattaa ponnistella joka tapauksessa.

      Aina ei vaan anna itselleen lupaa olla fiksu ja yrittää. Mehän jo nimittelemmekin hyviä oppilaita: hikipinko tms. Mutta on hyvä olla hyvä. Me nimittelemme kilttejä: nyssyt. Mutta eikö kuitenkin voi olla kiltti myös olematta nyssy, pitäen omat puolensa? Meidät opetetaan jo peruskoulussa jollain kouluarvosanoilla pitämään itseämme älykkäänä tai tyhmänä. Ei ne sitä kerro (usko huviksesi). Älä usko. Tee oma tiesi. Älä jää rämpimään paskassa, mistä tietää vaikka sinä menestyisit kunhan vaan uskot itseesi. Mitä jos et olekaan tyhmä ollenkaan? Et voi tietää, jos et tosissasi kokeile. No, olit tai et, on paljon enemmän merkitystä nyt juuri sillä, miten paljon panostat itseesi ja elämääsi, miten paljon hankit itsellesi vaihtoehtoja. Kympin keskiarvolla pääsee mihin vaan, vaikka et koskaan saavuttaisi sitä, kannattaa se pistää tavoitteeksi ihan varmuuden vuoksi.
      Maailmassa ei välttämättä saa mitään ahkeruudella eikä hyvällä asenteellakaan, mutta laiskuudella ja huonolla asenteella ei takuulla saa mitään. Ymmärrätkö mitä se tarkoittaa? Sitä, että voit tehdä itsellesi mahdollisuuden tai pilata sen. Voi kun ymmärtäisit, että sinä olet elämäsi luoja ja jos teet itsestäsi tyhmän, olet sitä. Jos päätät pystyä parempaan, pystyt. Ajattelepa, että loogisten päättelyiden kokeissa jopa 5-10 pisteen muutos parempaan on mahdollista: ei siis rajaton älyn kasvu vaan huomattava kapasiteetin käyttöön saaminen! Mitäpä jos sinulla uinuu 10 lisäpistettä siellä pääkopassa vaan koska pelkäät olevasi tyhmä ja et näe riittävästi vaivaa?

      Mitä enemmän teet, sitä enempään pystyt.

    • teejotain

      Tyhmä ja laiska ei pääse lääkikseen ikinä. Kannattaisiko muuttaa asennettaa ja aluksi lopettaa laiskottelu, niin ehkäpä voisit myös huomata, ettet et olekaan tyhmä?

    • tsinkisgan

      Voit päästä ja moni pääseekiin. Osa on hyviä oppimaan ulkoa ja kuitenkin surkeita käytännön tekijöitä - tätäkään ei mitata koskaan. Suurin este numeroille on oma motivaatio (oma kokemus). Eli jos tavoitteesi on lääkis - työskentele sen eteen. Suuri osa ei vielä tee mitään sinun iässä. Jos kuitenkaan et pääse sinne niin voit harkita saman alan muita hommia ja opiskella myöhemmin. Tai voit hakeutua ulkomaille opiskelemaan - lääkärin työssä tulet joka tapauksessa pärjäämään kuten Esa Laihokin....

    • Mmmmmmmmmmmm

      Et ole tyhmä! Lääkis ei kuitenkaan välttämättä ole sinua varten. Ei varmasti ole mielekästä päntätä monta vuotta opintoja, jotka ovat liian vaikeita. Mitäpä jos miettisit jotain muuta alaa? Maailma on täynnä mukavia ammatteja:)

    • vielä.yksi.vinkki

      Onpa muuten ilahduttavan kattavia vastauksia suomi24:llä. Kai 15-vuotias tyttö saa niitä sitten helpommin kuin 40-v. Pertsa...

      Noh, joka tapauksessa kannattaa tutustua oheiseen sivuun, kun pohtii peruskoulun jälkeisiä opintoja (ks. erityisesti ohjeet sivun lopussa). Viitataanpa sivulla lääketieteenkin opintoihin vaihtoehtona.

      http://www.simoterho.com/kauppatieteetmotiivi.html

    • ctttt

      Ellet hat hallitse fykeä niin et ikinä tule pääsemään . Tuskin niin tyhmä oot että et pääse minnekään.

    • lääkiksee_vaa

      Lukiossa enkusta, bilsasta, fyssast, kemiasta, pitkäst matikast (Ruotsista) kaikista laudaturit nii luulis pääsevän. Ehkä pari E:tä ei haittaa mut L ois hyvä :) Tsemppiä!

    • Valelääkäriksikö

      Emme tarvitse tyhmiä lääkäreitä jotka suoriutuvat rimaa hipoen opikeluista ne tappaa potilaansa.

    • aaatapukkaa

      Miten sujuu fykebi??? Tuottaako vaikeuksia saada kahdeksan kokeista? Tai kuinka kovan työn takana se on tai tuleeko vitosta ja kuutosta ja panostat todella kokeisiin. Unohda silloin lääkis.

    • RuotsiOpo

      Tuolla yhdistelmällä, eli laiska ja tyhmä, ei vielä pääse minnekään. Mutta jos olet lisäksi ruotsalainen, niin silloin sinulla on jo syntymässäsi koossa kaikki tarvittavat ominaisuudet päästä opiskelemaan mille alalle tahansa.

      Suomessa on ruotsalaisille varattuja kaikkien alojen korkeakoulutuspaikkoja reilusti enemmän kuin mitä ruotsalaisia ylioppilaita tulee vuodessa, ja reilusti enemmän kuin millekään muulle Suomen väestöryhmälle.

      Eli siitä vaan maistraattiin ja ruksi ruotsalaisruutuun, niin elämä aukeaa sinullekin, ilman turhaa hikoilua.

    • onniykxillä

      Valitse lukiossa pitkä matematiikka ja syventävät fykebi. . Tyhmä ei pääse. Tänään on pääsykoe. Eipä tarvi jännittää enään.

    • hmmmmpp

      Noh, ulkomaille noilla arvosanoilla voisi päästä, kun niihin tarvitaan lähinnä motivaatiokirjeet ja ei ole pääsykokeita. Eräs tuttu oli noin 7-8 oppilas lukiossa. Kirjoitti magnaa ja cumlaudea ja haki lääkikseen Laviaan, Riikaan. Siellä ollut 5 vuotta nyt, pärjännyt hyvin opinnoissa ja tehnyt lääkärin hommia viikonloppuisin. Saa mieletöntä palkkaa. Eli on mahdollisuuksia siis kouluttautua jossain muualla kuin Suomessa. Tossa Riian yliopistossa tosiaan opiskellaan englanniksi. Sairaanhoitajaksi ja lähihoitajaksi toki voisit päästä, jos hoitoala kiinnostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe