Saako talvion

tuholainen on

hävitettyä roundup'illa. Nyt on käynyt niin jotta se talvio pahalainen on päässyt leviämään luvattomille alueille ja ensikeväänä ajattelin häntä häätää ko. aineella, nyt olen sen leikannut ja juuria kiskonut niinpaljon kun irti lähtee, mutta osahan jää pakosta kun on sellaista suolikkoa koko juuristo... kun alkaa viheriöidä ne leikatut keväällä niin rounduppia päälle. Tietääkö kukaan tehoaako vai kuuluuko niihin kasveihin joihin ei ole mitään vaikutusta.

7

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eedenistä itään

      Roundupin pitäisi tehota myös talvioon. Vaan en ole kokeillut. Oma talvioni elelee vaatimattomasti. Roundupin kanssa pitää olla varovainen, ettei tule tuhoja puutarhassa. Roundup ei valikoi vaan. tappaa tai vahingoittaa kaikkia kasveja.

    • tuholainen on

      kyllä tiedän että tappaa 'kaikki'... kaikki vaan ei ole kaikki oikeasti, on sellaisiakin mihin ei tehoa ja sitä silmällä pitäen kyselenkin jotta jos joku olisi juuri talvioon käyttänyt ja oliko tehoa vai onko se niitä joihin ei tehoa.Olen käyttänyt menestyksellä vuohenputkeen, sen sain pois jo 20v. sitten eikä ole uudelleen ilmestynyt.Oheis vauriot on helppo ehkäistä suojaamalla pahvilla tai käsin levittämällä märillä hanskoilla, tosin alla pitää olla suojahanskat.

    • Eedenistä itään

      Kyllä Roundup tappaa kaikki ruohovartiset kasvit ja ja pienet varvut. Mutta jotkut vahvajuuriset kasvit, kuten pelto-ohdake ja juolavehnä saattavat vaatia useamman käsittelyn. Roundupia käytetään peltoviljelyssä ns. kemialliseen kitkentään. Pellot ruiskutetaan Roundupilla tavallisesti keväällä ennen kylvöä.
      Eli käy niiden talvioiden kimppuun lämpimällä ilmalla, sitten kun talviot alkavat kasvaa uutta lehteä. Ehkä vielä tänä syksynäkin ehtii, riippuu ilmoista.

    • huomhuom

      Round up tappaa sen juuri kasvin, minkä lehdille sitä laittaa.
      E i se muita vahingoita.

    • kupai

      Round up kyllä tappaa talvionkin, mutta sitä laittaa monille monille lehdille, koska talvio tekee niin paljon rönsyjä, että jonkun juuret voivat jäävät eloon.
      Pinnasta ei voi todeta, onko jokainen rönsy varmasti saanut myrkyn, koska juuristo on niin tippaleipämäinen ja tiheä.
      Pari kertaa ainakin saa myrkyttää. Viikon parin päästähän näkee mihin Round up on tehonnut ja sitten uusi kierros. Tosin voi olla ihan pieniä versoja tulossa maanpintaan, että kaksi kertaakaan ei riitä. Heti keväällä vaan uusi kierros, jos ilmaantuu, johan talttuvat.
      Kyllä niistä eroon pääsee.

    • Rounduptalvio

      Myrkytä lehtiä jo nyt syksyllä, jos niitä on jäljellä repimisesi jälkeen, pääset helpommalla keväällä. Talvion juuret on tosiaan kuin kanaverkkohäkkyrää, mutta kyllä sen saa pois. Round up' han on juuri sellainen aine,että se tuhoaa juuret. Mahdollisimman monelle lehdelle Round Up'ia, se tehoaa.

    • tuholainen on.

      osan revin lähes kaljuksi, juuria tietysti on melkoinen määrä, osa jää keväälle, kädet on jo senverran pökkelöt kokokesän puutarhahommista jotta vaatii nekin talvilevon... keväällä sitten sitä myrkkyä sekä uusien nousevien että entisten päälle.. toivottavasti muutamalla kerralla lähtee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe