Saako talvion

tuholainen on

hävitettyä roundup'illa. Nyt on käynyt niin jotta se talvio pahalainen on päässyt leviämään luvattomille alueille ja ensikeväänä ajattelin häntä häätää ko. aineella, nyt olen sen leikannut ja juuria kiskonut niinpaljon kun irti lähtee, mutta osahan jää pakosta kun on sellaista suolikkoa koko juuristo... kun alkaa viheriöidä ne leikatut keväällä niin rounduppia päälle. Tietääkö kukaan tehoaako vai kuuluuko niihin kasveihin joihin ei ole mitään vaikutusta.

7

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eedenistä itään

      Roundupin pitäisi tehota myös talvioon. Vaan en ole kokeillut. Oma talvioni elelee vaatimattomasti. Roundupin kanssa pitää olla varovainen, ettei tule tuhoja puutarhassa. Roundup ei valikoi vaan. tappaa tai vahingoittaa kaikkia kasveja.

    • tuholainen on

      kyllä tiedän että tappaa 'kaikki'... kaikki vaan ei ole kaikki oikeasti, on sellaisiakin mihin ei tehoa ja sitä silmällä pitäen kyselenkin jotta jos joku olisi juuri talvioon käyttänyt ja oliko tehoa vai onko se niitä joihin ei tehoa.Olen käyttänyt menestyksellä vuohenputkeen, sen sain pois jo 20v. sitten eikä ole uudelleen ilmestynyt.Oheis vauriot on helppo ehkäistä suojaamalla pahvilla tai käsin levittämällä märillä hanskoilla, tosin alla pitää olla suojahanskat.

    • Eedenistä itään

      Kyllä Roundup tappaa kaikki ruohovartiset kasvit ja ja pienet varvut. Mutta jotkut vahvajuuriset kasvit, kuten pelto-ohdake ja juolavehnä saattavat vaatia useamman käsittelyn. Roundupia käytetään peltoviljelyssä ns. kemialliseen kitkentään. Pellot ruiskutetaan Roundupilla tavallisesti keväällä ennen kylvöä.
      Eli käy niiden talvioiden kimppuun lämpimällä ilmalla, sitten kun talviot alkavat kasvaa uutta lehteä. Ehkä vielä tänä syksynäkin ehtii, riippuu ilmoista.

    • huomhuom

      Round up tappaa sen juuri kasvin, minkä lehdille sitä laittaa.
      E i se muita vahingoita.

    • kupai

      Round up kyllä tappaa talvionkin, mutta sitä laittaa monille monille lehdille, koska talvio tekee niin paljon rönsyjä, että jonkun juuret voivat jäävät eloon.
      Pinnasta ei voi todeta, onko jokainen rönsy varmasti saanut myrkyn, koska juuristo on niin tippaleipämäinen ja tiheä.
      Pari kertaa ainakin saa myrkyttää. Viikon parin päästähän näkee mihin Round up on tehonnut ja sitten uusi kierros. Tosin voi olla ihan pieniä versoja tulossa maanpintaan, että kaksi kertaakaan ei riitä. Heti keväällä vaan uusi kierros, jos ilmaantuu, johan talttuvat.
      Kyllä niistä eroon pääsee.

    • Rounduptalvio

      Myrkytä lehtiä jo nyt syksyllä, jos niitä on jäljellä repimisesi jälkeen, pääset helpommalla keväällä. Talvion juuret on tosiaan kuin kanaverkkohäkkyrää, mutta kyllä sen saa pois. Round up' han on juuri sellainen aine,että se tuhoaa juuret. Mahdollisimman monelle lehdelle Round Up'ia, se tehoaa.

    • tuholainen on.

      osan revin lähes kaljuksi, juuria tietysti on melkoinen määrä, osa jää keväälle, kädet on jo senverran pökkelöt kokokesän puutarhahommista jotta vaatii nekin talvilevon... keväällä sitten sitä myrkkyä sekä uusien nousevien että entisten päälle.. toivottavasti muutamalla kerralla lähtee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe