6,5 kk lapsi kieltäytyy kiinteistä

mari.a.h.1

Ehdotuksia kaipaan. Eli pikkuinen on syönyt kiinteitä 3 kk:sta, ensin tietysti tosi vähän, sitten enemmän. Hyvin on mennyt kaikki, mitä on suuhun laitettu. Vauvalla on refluksi ja ruoka-aineallergioita, joiden vuoksi tällä hetkellä ei mene kuin hirssipuuroa, mustikkaa ja porkkanaa. Ja tietysti maitoa. 3 päivää sitten kieltäytyi kiinteistä. Mitään ei tapahtunut, ensin kieltäytyi vähän ja lopulta ei ollenkaan. Vaihdettiin kummilusikka muoviseen, on nyt ssanut leikkiä ruualla (mustikkapuurolla leikkiminen onkin sitten ihana soppa), saa näprätä kolmea muuta muovilusikkaa ja leluja samaan aikaan. On leikitetty, yritetty syöttää sormella. Jos ruoan onnistuu saamaan suuhun, se uppoaa, mutta suu ei vaan tahdo avata. Erikoiskorvike on mennyt jo pitkään ja sitäkin menee tosi vähän. lapsi on täysin hyvävointisen oloinen, tai siis refluksi aiheuttaa ongelmia ja vatsakipuja, mutta niitäkään ei ole kovin paljoa enempää. Ongelma on se, että tuon refluksin vuoksi olisi todella hyvä saada kiinteitä menemään myös, ne kun pitävät paremmin sen maidon siellä mahalaukussa. Lääkitys on, mutta sekin on ollut jo kauemmin aikaa. Ei mitään uutta paitsi että tuntuisi käteen että ylähammas (ensimmäinen) olisi tulossa. Nyt äsken syötin hirssimustikkapuuroa, joka oli oikein hyvän makuista ainakin omaan suuhun ja onnistuin sitä vähän saamaan alas. Sillä seurauksella, että ei huolinut iltamaitoa ollenkaan. Eli nälkä tuli niillä muutamilla lusikallisilla tyydytettyä. Kai. Ehdotuksille olisin avoin, että onko mitään muuta mitä voisi yrittää? Aina on tuo ollut pieniruokainen, mutta nyt menee jo ihan käsittämättömäksi. Tähän saakka on kasvanut normaalisti, mutta tähän saakka on syönytkin paremmin. Maitoa menee myös vähemmän, mutta menee sitä nyt kumminkin joku yli 5 desiä päivässä.

Ja ennen kaikkea jätänkö kiinteiden yrittämisen pariksi päiväksi kokonaan vai yritänkö sitkeästä pari kertaa päivässä?

5

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -valk. noit

      En turhaan stressaisi asiasta. Itse vastaavassa tilanteessa yrittäisin ehkä kerran päivässä kunnes menee taas paremmin alas.

      Katsele sitäkin, että mitä vauvasta tulee ulos. Meillä oli monesti sellainen kausi, että vauva joi maitoa ihan liikaa (yli litran päivässä) mutta tuolloin tuli paljon suoraan ulos kakkana. Kun juomiset normalisoitui, tuli kakkaa noi kerran päivässä, eli olettaisin, että vastaan oettu ravinto oli käytetty sitten paremmin, kun poika pysyi kuitenkin kylläisenä ja kasvoi.

      Meillä yksi juttu joka tuntui auttavan allegioihin ja masuvaivoihin oli probioottien mukaan otto. Poika syntyi keisarinleikkauksella ja täten jäi vaille ns, normaaliflooraa. Onhan tää toistaiseksi aika tutkimatonta , mutta tosiaan meillä se auttoi.

      • = valk noit

        Sitten jos pidemmän aikaa (viikko) ei ruoka maistu, niin menisin neuvolaan tms. Tuossa iässä on kuitenkin tosiaan ne hampaat tulossa ja muutenkin tunteet herkillä.


    • s.t1

      Tarjoa pelkkää sormiruokaa. mm. pelkkiä mustikoita ja keitä puurosta niin paksua että voi sydä sormin.

      1v pääruoka on kumminkin maito. Älä turhaa murehdi, ohi se menee kumminkin pian!

    • äire

      Pidä vaan ruoka-ajoista kiinni, tarjoa kiinteitä, mutta älä pakota syömään jos ei syö, tärkeää kuitenkin on että pysyisi se ruokailurytmi niin, että aina tiettyyn aikaan on sitä kiinteetä ja lapsi syö sitten niin paljon kun syö, yksi lusikallinenkin on parempi, kun ei mitään.

      Hampaiden tulo voi olla yksi syy miksi ruoka ei maistu. Meillä ainakin ruokahalu katosi, kun alkoi ensimmäiset hampaat tulemaan ja helpotti kun ne puhkes ja voihan se olla vaan joku kausi ettei ruoka nyt maistu, mutta kyllä se ohi menee ku sinnikkäästi vaan tarjoaa sitä ruokaa säännöllisesti. Mutta korostan vielä: älä pakota syömään väkisin, ettei ruokailusta muutu epämiellyttävä kokemus lapselle, vaikka se itselle välillä tuntuisikin ikuiselta taistelulta.

    • aiheen aloittaja

      Kiitokset vastauksista. Nyt menee jo vähän, mutta ihan hirveää sottaamista ruokailut kyllä on. Ollaan jatkettu kolmasti päivässä kiinteiden antamisen yrittämistä samaan aikaan kun itse syödään ja jotain jo siis menee. Eilen aloitettiin possu kerran päivässä porkkana-maitososeessa ja se on mennyt yllättävän hyvin. Olen antanut leikkiä itse ruokaan kastetuilla 3:lla lusikalla ja sitten sivusta itse neljännellä lusikalla laittanut suuhun silloin kun on avannut suuta laittaakseen itse lusikkaa suuhun. Ei tuota oikeastaan pysty pakottamaan syömään, koska jos se ei avaa suuta, niin se ei avaa. Yrittänyt olen myös olla stressaamatta asiasta parhaani mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe