Onnistuuko kerralla?

Damka

Hei,olisin kysynyt sellaista asiaa,että kun olen kuvannut kuvat kamerassa olevalla suurimmalla resoluutiolla ja nyt haluaisin tehdä siitä vielä toisenkin kansion myös,,jossa kuvakoko olisi vaan pienempi. Ja kun kuvia on tullut otettua hyvin paljon,niin se on vaan aika hidasta pienentää niitä kuvia yksi kerrallaan ja olen miettinyt onko jotain konstia jolla voisi pienentää ne kuvat kaikki yhdellä kertaa? Olisin kiitollinen neuvosta jos sellainen onnistuu.

12

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Damka

      Unohdin mainita tuossa edllisessä kommentissani sen tiedon vielä,että käyttöjärjestelmänä minulla on Windows8 ja siinä valmiina olevat Paint ohjelma ja sen lisäksi netistä lataamani Photo Filtre7 jota vasta opettelen muutenkin käyttämään kun se on minulle ihan uusi ohjelmaJa kun kielitaidon puute lisäksi vähän aina hankaloittaa kun ohjelmat ovat englannin kielellä,mutta niithähän ei taida juurikaan noita ohjelmia varmaan pahemmin suomenkielellä ehkä kyllä ollakaan.

      Minulla oli aikaisemmassa koneessani Windows XPeessä kaksi ohjelmaa Photo Finish ja Photo Smart nimiset ohjelmat jolla ennen sain kuvankäsittely tarpeeni tyydytetyksi.Mutta kun vanha koneemme hajosi niin menetin ne ohjelmat siinä samalla sitten myös.Ja mieheni vaihtoi sitten Windows8 koneeseen,niin siihen ei onnistunutkaan enää näiden vanhempien ohjelmieni lataaminen vaikka minulla CD kiekot niihin ohjelmiin kyllä jäljellä vielä olikin.Ja nyt sitten ilman niitä on vähän orpo olo ja harmittaa kun täytyy sitten opetella jollain muilla ohjelmilla nuo hommat tekemään. Ja lopuksi sitten kysymys vielä,että mikä teidän mielestä muuten on parasja turvallisinkuvankäsittely ilmaisohjelma jossa olisi seuraavat toiminnat samassa ohjelmassa:

      -kuvan terävöittäminen
      -kuvan horisontin suoristaminen vähän kerrassaan kunnes se osuu täysin kohdalle.
      -kuvan värin säätö kylmästä lämpimämpään sävyyn.
      -kuvan rajaaminen
      -kuvan koon muutaminen.
      Ja sitten tietysti mahdollisuus muutenkin korjailla ja muokata kuvaa mielensä mukaan.

      Kiitos vastauksista jo etukäteen!

      .
      -värin säätäminen kylmästä lämpimään

    • Damka

      Pahoitteluni vielä kun vahingossa tuo ylimääräinen tekstirimssu jäi sinne loppuun roikkumaan.

    • m-venttiili

      IrfanViewtä käytän itse kun nopeasti täytyy tehdää koon muutoksia ja muita samanlaisia säätöjä joukolle kuvia. http://www.irfanview.com/
      Valitettavasti suomenkielistä käyttöliittymää ei vielä löydy viimeisimmälle versiolle, mutta kylläkin versioille 4.33. En tiedä toimiiko se versio Win 8:ssa.

      Gimp on monipuolisin (ja vaikeakäyttöisin) ilmaisista kuvanäsittelyohjelmista. Siihen saa jonkinlaisen suomenkielisen käyttöliittymän. Paljon ohjeita löytyy osoitteesta http://opigimp.gimp-suomi.org/.

      Picasa sopii yksinkertaiseen kuvankäsittelyyn ja kuvien hallintaan joten kuten. Kokeile.
      Paint.net on kuulemma ihan ok. Myös suomeksi.

    • toni.

      mielestäni paras kuvankäsittelyohjelma sinnulle on tämä corel http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15157/djnks/Corel-PaintShop-Pro-X5-FI-suomenkielinen-kuvankasittelyohjel

      siinä onnistuu useimmat korjaukset ja säädöt, tuota ryhmäpienennystä en ole tutkinut onnistuuko corelissa mutta jos tuolta löytyy, (tuo on corelissa mukana) http://product.corel.com/help/PhotoPro/540244831/Main/SU/Doc/wwhelp/wwhimpl/js/html/wwhelp.htm#href=Resizing_images.html siitä voit hakea mitä haluat tietää ja voihan ohjelman ladata koneelle ja testata ennenkuin ostaa omaksi

      sinänsä jos nuo mainitsemasi aiemmat xp koneen ohjelmat ovat olleet käyttökelpoisia niin toimisivatko tuossa 8 versiossa, luultavasti se xp on ollut 32 bittinen windows ja uusi 8 on luultavasti 64 bittinen ja jos nuo eivät toimi 64 bittisessä versiossa niin voi mennä voimisteluksi mutta jos muutat yhteensopivuustilaa vain siinä/niissä ohjelmissa vanhaan xp tilaan niin voi toimia taas uudessa koneessa jos ei tökkää mahdolliseen bittisyys eroon

      noin tuossa, vain esimerkinvuoksi photoshop7 joka toimii tässä 64 bit win 7 pro koneessa ja toimii win 8 pro koneessakin (32-64bit) http://vid1124.photobucket.com/albums/l563/Toni_Smolander/Yhteensopivuustila2_zpsa93c89b9.mp4

      ohjelman asentaminen voi vaatia asentaa järjestelmänvalvojana että lähtee edes asentumaan mahdollisesti mutta jos aiemmin toimineen ohjelman levyt ovat tallessa niin miksi niitä ei käyttäisi edelleenkin tuossa uudessa koneessa mahdollisesti

    • Damka

      Kiitos oikein paljon kaikista hyvistä vastauksista ja ohjeista teille kummallekin nimimerkille" m-venttiili" ja" toni"!!!

      Siinä olikin paljon hyviä vinkkejä kokeiltaviksi.Ja se oli mukava kuulla myös, että tuon Photo Filtren7 saa käännettyä suomenkielellekin myös ja olit laittanut vieläpä tosi selkeät ohjeetkin siihen sen tekemiseen myös.

      Ja 64 bittinenhän tää mun uusi kone nyt tosiaan on ja se entinen oli se 32 bittinen joten sehän siinä sitten tietysti vaikuttikin etten saanut niitä ohjelmia enää tähän nykyiseen koneeseen ladattua.Ja voi olla etten lähde niiden kanssa sitten voimistelemaankaan vaan katselen jos saisin jostain noista muista sen mieleiseni sitten niiden tilalle.

      Joten nyt vaan sitten kokeilemaan ja katselemaan mihin lopulta päädyn ja teille kummallekin oikein suuri kiitos vielä kerran kun tulitte mulle vinkkejä ja neuvoja antamaan!!!.

    • Tuo käy helposti ainakin FastStone Image Viewer ohjelmalla jonka voi ladata ilmaiseksi osoitteesta:

      http://www.faststone.org/download.htm

      Onhan noita muitakin ohjelmia tarjolla mutta tuo FastStone on lisäksi helppo peruskuvankäsittelyohjelma jos ei mitään suurempaa tarvitse tehdä manipulaatiorintamalla.

      Tuossa homma sujuu eräajona sille määrälle kuvia jonka olet valinnut ja kuvat voit ohjata saman nimisinä toiseen valikkoon tai muuttamalla samalla nimet samaan valikkoon muutettavien kanssa.

      Suosittelen!

      • FastStonella muunnos

        FastStone on minunkin suosikkini. Kokeilin sillä nyt tuollaista joukkopienentämistä, ja onnistuihan se ihan kohtuullisen helposti. Tässä esimerkiksi ohje miten saa muunnettua kansiollisen kuvia niin, että lyhyen sivun pituudeksi tulee 1200 pikseliä ja pienennetyt kuvat tallennetaan kansioon 1200.

        - Valitse muunnettavat kuvat, esim. hiirellä tai vaikka Ctrl-A:lla kaikki näkyvissä olevan kansion kuvat.
        - Valitse valikosta "Työkalut - Valittujen kuvien joukkomuuntaminen", tai paina F3.
        - Kirjoita tallennuskansio-kohtaan "1200" tai mikä vaan haluamasi nimi, tai selaa valmiiksi tehtyyn kansioon.
        - Rastita "Käytä lisäasetuksia" ja klikkaa "Lisäasetukset".
        - Sivulla "Muuta sivun kokoa" rastita "Muuta sivun kokoa".
        - Valitse "Sivun mukaan", "Lyhyt sivu", "1200" pikseliä, tai miten nyt haluatkaan koon säätää. Klikkaa OK.
        - Klikkaa "Muunna". Jos tallennuskansiota ei ollut vielä olemassa, klikkaa "Kyllä" kun kysyy luodaanko se.
        - Odota muunnos valmiiksi ja klikkaa "Valmis" niin muunnosikkuna sulkeutuu.

        Ja siellä ne pienennetyt kuvat köllöttää omassa kansiossaan.


    • Damka

      Kiitos "työeläkeläinen" antamastasi ohjelmaehdotuksestasi myös!!!Se olisi kyllä hienoa jos ne kuvat kerralla saisi tosiaan pienennettyä, ,joten täytyypä katsoa ja kokeilla miltä se ohjelma tuntuisi myös.Ja kiitti sullekin vielä myös!!

    • Damka

      Vasta nyt huomasin että" toni" oli laittanut nuo pari kiinnostavaa vinkkiä tuonne ennen jo" työeläkeläistä" joten meniköhän ne nuo kirjoituksemme ehkä jotenkin ristiin tai päällekkäin siinä sillä välin kun vastasin" työeläkeläiselle" kun en niitä silloin vielä huomannut,,joten nyt sitten oikein paljon kiitoksia sinulle toni jälleen niistäkin myös!!!

      Ja nyt oli vielä niiden lisäksi tullut nimimerkiltä "FastStonella muunnos " hyvät ohjeet tuohon FastStone ohjelmaan miten se useiden kuvien pienennys voidaan tehdäkin myös,joten oikein paljon kiitoksia siitä myös!!!

      Ja nyt vain katsomaan lisää noita kaikkia ja opettelemaan ja kokeilemaan miten ne toimivat ja mikä niistä lopuksi eniten sitten itselle parhaalta tuntuu.Joten oikein monet kiitokset vaan vielä kerran teille kaikille vastanneille!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1927
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1589
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1539
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1435
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1380
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1337
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1167
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe