Lahden diakonia instituutti/muut ns. "srk-opistot"...

epätietoinen..

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinnosta olisin kiinnostunut ja huomasin että koulutusta järjestää moni "kristillinen opisto" kuten juuri tuo lahden diakonia instituutti.Millaista opiskelu tuollaisessa koulussa on,onko siis oltava joku hihhuli vai opiskeleeko noissakin kouluissa ihan "tavikset" =)) ei siis niin uskovaisetkin?

9

932

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • höpö

   Mä opiskelen Lahden diakonian instituutissa lastenohjaajaksi eikä mun mielestä tarvitse olla mikään "hihhuli". =) Koulussa järjestetään messu kerran kuussa, mutta se on vapaaehtoinen. Uskonnollisia aineita on jonkin verran, riippuen tutkinnosta, mutta pääosin niillä tunneilla on ollut ihan leppoisa tunnelma. Kyllä sielä suurin osa opiskelijoista on "ihan tavallisia" ihmisiä. =)

   • alkuperäinen

    Voisitko kertoa lisää tuosta koulusta ja vaikka myös tuosta lastenohjaaja koulutuksestakin =)


   • höpö
    alkuperäinen kirjoitti:

    Voisitko kertoa lisää tuosta koulusta ja vaikka myös tuosta lastenohjaaja koulutuksestakin =)

    Mitähän mä kertosin.. :) Lastenohjaaja-koulutus kestää 3 vuotta, ite opiskelen 2.vuotta. Koulutukseen kuuluu työharjotteluja, joihin kuuluu kirjallisia ja käytännön tehtäviä. Jos on käyny aiemmin lukion tai suorittanut jonkin ammattitutkinnon, perusaineista (matikka, äikkä ym.) voi saada hyväksilukuja näistä aineista, joten niitä ei tarvitse käydä toiseen kertaan. Koulussa on ainakin mun mielestä ihan kivoja maikkoja ja opiskelijoita on kaiken ikäsiä. Mulla itellä on noita hyväkslukuja aika paljon, joten koulupäivät on usein aika lyhyitä. Koulupäivät ei taida yli 15.45 kestää, eli aikaa jää kyllä muuhunkin kuin opiskeluun. :)


  • *ninia*

   minä opiskelen siellä eikä se ole mitään hihhuli touhua, oon ihan tavallinen ihminen...ei tarvitse olla uskossa tossa koulussa!se on todella hyvä koulu, opettajat on tosi mukavia ja opetus on asianmukaista.

  • Minsku

   Moi!
   Ei sun tartte pelätä jotain koulua jonka nimessä mainitaan sana Diakonia! Mä opiskelen _ _ _ _ _ diakoniaopistossa lähihoitajaksi. En ole itse lestadiolainen tmv., luokassamme heitä on joitakin, mutta on myös aivan ääripäästä olevia. joten meitä on moneksi. Tet:ssä meidän piti päiväkodissa pitää muutama hengellinen tuokio ja kerran tai kaksi vuodessa laulamme ehkä virren (esim. jouluna). Joten ei tää musta niin kamala paikka ole. Tosin se tuntuu imartelevalta, kun kaikki tutut aina luulee et musta tulee joku diakonissa!

   • kysyn vaan

    jos opiskelee lastenohjaajaksi joka pätevöittää seurakunnan lapsityöhön, ja ei ole omaa vakaumusta niin meinaatteko seurakuntaan töihin? silloin kai olisi hyvä olla sen takana mitä lapsille opettaa?


  • deft

   Ite oon tuleva NuVa (kevät 2007) ja tän koulutuslinjan alun nähneenä, niin tokihan meitä yritettiin aluksi ajaa sisään sellaiseen periaatteelliseen toimintaan. Sitten kun lehtorit tajusi, ettei se uppoa niin kitkettiin noita kristillisiä sisältöjä esmes työssäoppimisjaksojen tavoitteista ja sen sellaisista. Ehkä oudointa meidän koulussa on se, että varsinaisia "uskiksia" löytyy nimenomaan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskelevista (ja useat suoraan peruskoulusta tänne tulleita nuoria)... tainoh, voihan se olla niinkin että moon ite vaan törmänny kristillisiin opiskelijoihin omalta koulutuslinjalta.
   Harmittaa vaan, että meitä "Dinuja" pidetään vissiin tän koulun alimpana pohjasakkana. Tiettyjen lehtoreiden kanssa voi tulla helposti niin sanottuja "pärstäkerroin"-ongelmia ja se on kanssa ärsyttävää. Toisaalta, sellaista se on vissiin kaikissa suhteellisen pienissä kouluissa...

  • janna1989

   Oon kuullut, että ainakin nykyisin Lahden diakonialaitoksessa on aivan surkeat opettajat. Ei tosin kaikki, mutta monet aika kehnoja. Kavereita opiskelee siellä ja ovat puhuneet aika paljon pahaa siitä koulusta. Itse opiskelen Seurakuntaopistolla Järvenpäässä ja koulun opettajat ovat aivan parhaita! Ei voi muuta ku kehua koko koulua! :)

   En tiedä kuinka paljon on vain kavereiden asenteista riippuvaa, ettei opettajat ole kivoja heidän mielestään.Kerroinpa nyt kuitenkin mitä olen kuullut ja lisäksi oman kokemukseni toisesta hyvästä oppilaitoksesta. Jokainen tekee omat valintansa ja kokee asiat eri tavalla. :)

  • Anonyymi

   Lahden diakoniaopistossa nykyisin ihan järkyttävä meno. Sivusta seuranneena olen kuullut miten paljon käytöshäiriöisiä tyyppejä tuolla on. Opiskelurauha on olematon. Häiriötyypit saavat mellastaa, eikä noihin kyllä puututa. Pitäisi olla suvaitsevaisuuteen ja siihen miten ihmisten tulee käyttäytyä, enemmän opetusta. Mitähän noistakin vielä tulee......

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   300
   2129
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   116
   2015
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   70
   1520
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   154
   1480
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   206
   1453
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   1099
  7. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   98
   759
  8. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   40
   752
  9. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   310
   752
  10. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   63
   716
  Aihe