1v saa itkupaniikkikohtauksia öisin? APUA!

Auttakkee!

Eli meidän pieni on juuri täyttänyt 1v.Nyt parina yönä on nukahtanut tosi nätisti klo 21, mutta herää tunnin parin päästä ja itkee lohduttomasti 3-4 tuntia. MISTÄ TÄMÄ JOHTUU???
Tällä viikolla yöunille menemisestä on tullut yhtä helvettiä. Poika on kukkunut klo 1.00 saakka. Ei auta mikään. Olen saanut huijattua nukkumaan sillälailla, että tuijottaa led-kynttilää sylissä ja laulan. Enää sekään ei auta. Pahin tässä on tuo yöunilta herääminen huutamaan. Kuulostaa varmaan naapureille kuin pahoinpitelisimme toista. Hellimme vuorotellen miehen kanssa. Mikään MIKÄÄN ei auta. Ei maito ei syli ei MIKÄÄN.

Hän on ollut aina huono nukkumaan. Nukkui ekat puolivuotta max.puolen tunnin päikkäreitä kerrallaan. Öisin on aina heräillyt useasti.
Kun lopetin imettämisen hänen ollessaan 10kk ja siirryttiin pulloon, yösyömiset rajoittuivat 5 kerran sijasta kahteen kertaan.


Tämä lohduton itku on paniikinomaista huutoa. Mikä neuvoksi????

5

2873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 443322

      menetkö siihen heti hyssyttelemään kun herää vai odotatko hetken?

    • Auttakkee!

      Yleensä kuulostelen hetken kitinän laatua. Joskus vain inahtaa ja nukahtaa uudestaan. Joskus huutaa enemmän ja nousee seisomaan. Menen laittamaan lapsen makuulleen ja silittelen ja nukahtaa.
      Nyt viime aikoina kumpikaan keino ei ole hyvä eikä rauhoitu millään. Hetken jaksaa olla hiljaa ja keskittyä liikkeeseen sylissä tms ja huuto alkaa taas. Lapsi kiemurtelee sylissä ja huutaa.

      Olen nyt antanut nukkua vain yhdet päikkärit, koska jos nukkuu kahdet niin yöunille menee vasta kikkakolmosten ja muiden huijausten jälkeen vasta yli puolen yön.
      Huuto kuulostaa vähän niinkun tuskastuttavan turhautuneelta. Olen aivan puulla päähän lyötynä hoomoilasena kun ei ymmärrä :O

      Samat päivä- ja iltarutiinit ollut pitkään.

      • unettomien kausia

        Meilläkin on ollut molempien kohdalla ohimenevästi yöllisiä itkuja. Uskoisin johtuvan kehityksestä; päivän aikana tapahtuu paljon, josta on ns. tietoisempi. Lisäksi oppii uusia taitoja sekä oppii käsittelemään tietoa eri lailla.

        Kakkosen kohdalla osasin jo suhtautua aika neutraalisti näihin. Itku yleensä paheni, jos menin ottamaan syliin ja koitin pitää pidempään sylissä. Tuolloin lapsi alkoi rimpuilemaan pois sylistä, itki kahta kauheammin eikä enää rauhoittunut sänkyynsä lainkaan.

        Eli jos olette sulkeneet pois hampaiden tulon, korvatulehduksen tms. sairauden, niin kokeile seuraavia...

        - Kuulostele itkua; jos alkaa äkisti ja korkealta, voi lapsi nähdä unta. Oikein sydäntäriipivää itkua, joka parissa minuutissa vaimenee nyyhkytykseksi. Näihin ei passaa puuttua, koska lapsi saattaa herätä unestaan "kesken".
        - Jos itku alkaa hiljaisesta ja kovenee, niin kannataa reagoida nopeasti. Pieni rauhallinen hyssytys, hyminä (ei ääneen puhuminen) ja peitteleminen sekä pikainen poistuminen. Mikäli itku jatkuu tai alkaa uudestaan, tee sama uudestaan.
        - Jos itku ei meinaa loppua tai näyttää yltyvän; nosta lapsi syliin rauhallisesti, halaa, heijaa pari kertaa tms. ja nosta takaisin sänkyyn. Peittele, silitä päästä ja hymistele hieman sekä poistu paikalta.

        Puhun nyt omista kokemuksista ja siitä miten meidän itkukohtaukset loppuivat. Joskus sängyn äärellä joutui käymään 20 kertaa yön aikana, joskus riitti pari kertaa.

        Tärkeintä on antaa turvallisuuden tunne; joku on lohduttamassa ja syliin pääsee, jos on turvaton olo. Muista myös johdonmukaisuus siinä mitä teet.

        Tärkeimmäksi huomasin, että liiallisella sylittelyllä ja laulumisella yms. lapsi heräsi liikaa unesta, suuttui ja kiukustui, kun ei enää saanut unesta kiinni ja tuosta seurasi tuota sylissä rimpuilua ja ns. yli-itkua, joka saattoi jatkua tunteja. Eli anna lapselle mahdollisuus nukhataa itse.. :)


    • Hampaat vaivaavat?

      Moi. Voi johtua hampaiden tulostaa. Meillä poika tekee juuri tuota, että nukahtaa ja sit herää n. Tunnin päästä huutamaan. Ei rauhoitu millään. Voi hetkeksi nukahtaakin, mutta taas herää huutamaan. Olen huomannut, että silloin hampaita tulossa. Koita antaa nestemäistä panadolia. Meillä siitä on ollut iso apu. Nukahtaa hetken päästä lääkkeen antamisesta. Hampaat vaivaavat vaihtelevasti. Toivottavasti tästä oli apua!

    • 12 + 7

      Onko refluksitauti suljettu pois? Vai onko sitä muutenkaan enää tuon ikäisellä? Siinähän se mahasta kurkkuun nouseva tavara polttelee ikävästi jonkin aikaa.
      Meilläkin oli suunnilleen tuon ikäisenä pojalla joskus yöllisiä "hätäkohtauksia", alkoi yhtäkkiä huutaa kovaa ja kun rauhoitteli ja otti sylii niin kamppaili vastaan, ikään kuin olisi ollut muissa maailmoissa eikä tunnista edes vanhempia. Kohtaus ei kyllä kestänyt kuin ehkä 10 minuuttia kerrallaan, mikä tietysti tuntui sekin ikuisuudelta kun toisella niin kova hätä :( Kasvaessa nuo hävisivät kokonaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe