Burnout arjen pyörittämisestä

Kupla6

Olen reilu 40-kymppinen yksinhuoltaja ja yrittäjä. Firma ei tuota tulosta, mutta en sitä konkurssiinkaan haluaisi tällä hetkellä vetää. Yritän nettikaupasta saada raavittua vielä vähän rahaa firmaan sisään, että saisin laskut hoidettua pois ja sen jälkeen laitan koko oy'n pöytälaatikkoon.

Itselleni en kahteen vuoteen ole saanut penniäkään palkkaa, joka luonnollisestikin kiristää pinnaa ja omaakin taloutta. Sossu ei auta, soviteltua työttömyysrahaakaan ei kuulemma saa ja tänään sain vielä epäävän päätöksen päivähoitomaksujen vapautusanomukseenkin eli koko korttitalo taitaa nyt kaatua varhaiskasvatus- ja opetustoimen palvelupäällikön ymmärtämättömyyteen ja protokollanrakkauteen.

Asumme lasten kanssa keskeneräisesti remontoidussa omakotitalossa, jonne jäimme ex'n muuttaessa pois. Ensimmäiset kaksi vuotta elimme yhdessä huoneessa, muun asunnon ollessa täysin riisuttuna pinnoista ja sähköistä. Tällä hetkellä koko talo on myös tavarakaaoksessa, sillä suljetun kivijalkaliikkeen tavarat ovat nyt pitkin asuntoa. Sen myyntiin laittaminen siis on melko mahdotonta monestakin eri syystä, eikä myyntihinta kattaisi edes parinsadantuhannen lainaa, jota raahaan mukanani.

Lasten isästä ei ole mitään hyötyä ja maksaa minimielatusmaksutkin silloin kun muistaa. Lapset siis elävät kanssani ja vastuullani 24/7. Myös yritys ja oma talous ovat yksin minun vastuullani.

Alan olla väsynyt, kiukkuinen ja masentunut, kun vaikuttaa siltä, ettei ulospääsyä tilanteesta ole. Vaikka kuinka säntillisesti ja taikurimaisesti olen onnistunut tässä tyhjätaskuisessa elämässä hoitamaan kaikki maksut ilman häiriömerkintöjä, näyttää tilanne nyt siltä, että nuo 1000€ kasaantuneet päivähoitomaksut lähtevät ulosottoon. Sellaisia rahoja ei vain ole kaiken muun päälle. Tuntuu, että ihan turhaan tässä olen kärvistellyt miltei viisi vuotta kipurajoilla, kun lopputulos on kuitenkin tuo.

Suomessa oletus on, että kaikki yrittäjät kylpevät rahassa ja niille ei mitään tukea tarvitse antaa. Kunhan yrittävät k***ttaa. Totuus vaan on ihan jotain muuta. Yksinhuoltajatkin kuulemma vaan vetelevät tukia ja juoksevat baareissa. Totuus vaan kohdallani on ihan jotain muuta.

Totuus on se, että kuolemakin alkaa pikkuhiljaa tuntua elämää paremmalta vaihtoehdolta. Olen puhki, olen tyhjä ja menettänyt toivon paremmasta. En osaa enää edes haaveilla normaalista elämästä. Lapset ovat ainoa hyvä asia, mutta samalla huonon omantunnon lähde. En pysty antamaan heille sitä tasapainoista ja omistautunutta äitiä, joka toisenlaisissa olosuhteissa voisin olla, sillä raha- ja arkiasioiden vatvominen vie kaiken ajan ja järjen.

En odota keneltäkään mitään ihmemetodia tämän tilanteen purkamiseksi. Oli vain saatava sanottua tuo kaikki ulos, edes tänne. Kiitos, jos jaksoit lukea.

3

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miuki

      Jaksoin lukea mutta ei musta kauheesti apua oo.. Rankka paikka eikä ihme jos masentaa... :(

      Harvoin sitä mitään tukea kunnilta saakaan, aika pulassa sitä on jos joku asia elämässä ei ota onnistuakseen, tukea et saa. monilla yrittäjillä on hirvee stressi, firman kun pitäis menestyä.. Ja ei se helppoa sillonkaan oo, aina oot vastuussa koko hommasta.

      Ehkä palkkatyö tässä vaiheessa ois se keino päästä tuosta, yrittämistä voi yrittää myöhemmin...
      Lapset tarttee huomiota ja huolenpitoa... Se raha tilanne on mitä on, eikä se muutu yhdessä yössä, kuukaudessa vaan pitkällä aikavälillä...

    • pienyrittäjä myös

      Osut ytimeen kuvitellusta yrittäjyyden auvoisuudesta - todellisuus on monen pienyrittäjän kohdalla sitä, mitä kuvaat. Jos palkka jaettaisiin per työtunti, niin minimityöttömyyskorvauksin olisi parempi. Rahan vähyys uuvuttaa, ainainen työnteko uuvuttaa. Pitäisi jaksaa olla vanhempi (millä ajalla?). Totuus on, että tulee laiminlyötyä rakkaimpiaan - lapsiaan. En tiedä ulospääsyä, ehkä se on pillit pussiin ja yritys etsiä palkkatyötä 8h/päivä.

    • Hae apua

      Olisi tosi tärkeää nyt huolehtia itsesi ja lastesi psyykkisestä hyvinvoinnista.. ONko ketään sukulaisia, ystäviä? Kunnan lastensuojelusta voit saada tukihenkilön perheellesi. Lastensuojelusta tiukan paikan tullen saat myös avustusta esim. lastesi harrastuksiin, joita he tarvitsevat iloa tuomaan.

      Jos yrittäjyys näyttää tuolta, ehdotan, että kokeilet tavallista 8-16 työtä ja sitten pikkuhiljaa vähän kerrallaan maksat laskujasi.

      Tsemppiä! Itse asuin yksinhuoltajaäitini kanssa 35:n neliön yksiössä. Elimme taloudellisesti tosi niukkaa elämää, tyydyin vähään..minulla ei ollut ikinä niitä merkkifarkkuja eikä muutakaan, mutta äitini panosti koulutukseeni ja sain hyvän ammatin. Hänellä oli paljon huoia. Muistan, että sosiaalitoimessa kävi. Mutta hän hoiti arjen mallikkaasti, ei käyttänyt päihteitä jne. Ankeetahan se oli, mutta selvisin ehjin nahoin tähän päivään ja kunnioitan ja kiitän siitä äitiäni.

      Selviät kyllä, mutta hae uudestaan apua. Aloita sosiaalitoimesta/terveystoimesta. Kerro, että olet ihan poikki ja tarvitset apua.

      terv. Katjamaria

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe