Miten valmistaa metsästä rohtoja/ruokaa?

Oravantassu

Iltaa tässä melkein kaksikymmentä vuotias entinen skitsofreenikko ja erakko, nykyinen optimisti ja metsään kaipaileva kerrostalon asukki. Nyt monen vuoden perkeleen jälkeen olen taas vihdoin löytänyt jotain josta olen kiinnostunut: Omien rohtojen ja ruokien tekeminen metsästä. Olen päättänyt jättää kaikenmoisen filosohvittelun taakse ja alkaa TEKEMÄÄN asioita. Olen äärimmäisen kiinnostunut elämään tervettä elämää ja tutkimaan sitä miten kasvit tai se mitä me syömme voi vaikuttaa ihmiseen. Pyydän siis teiltä, vanhemmilta ja kypsemmiltä shamaaneilta ohjeistusta.

Itse tällä hetkellä kun menen metsään, näen siellä vaan outoja erilaisia muotoja erilaisissa varsissa. Minulla ei ole hajuakaan siitä mitä mikäkin kasvi tekee ja miksi, enkä ole varma miten sen muut saivat selville: nimittäin oliko kyseessä vain se että he kokeilivat kasveja erilaisiin tilanteisiin ja saivat näin tuloksia vai oliko metsien asukkien aistit ja tietoisuus tuolloin paljon selvempi, jolloin he kykenivät aistimaan mikä ominaisuus milläkin kasvilla on. Sen verran voin sanoa, että
omat aistini ovat aivan päin helvettiä, ja olenkin kiinnostunut siitä miten ne mahdollisesti voisi saada taas toimimaan.

Kaikenlaisen negatiivisen ajattelun olen jättänyt taakseni ja se perkele joka piti kokea kyllä opetti sen että itsensä epäilystä tai pelolle antautumisesta ei mitään hyvää koidu. Siispä eteenpäin uusin tuulin ja toivottovasti entistä tasapainoisemmin.

Huomio! Jos olet millään tavalla epävarma ihminen tai et pahemmin pysty nauttimaan elämästä niin elä anna ohjeita. (Kysy tätä itseltäsi ennen kuin vastaat.) Jos vastaat niin pistä mieluusti jotain tiettyjä (TESTATTUJA, PÄTEVIÄ) kirjojen nimiä, tai mitä tahansa josta voisin opiskella näitä luonnon hyötyjä. Ehkä omia keinoja? (KUNHAN PÄTEVIÄ, TESTATTUJA) Voinhan minä tietty mennä metsään ja kysyä kasveilta mutta voi vaatia vähän pitemmän ajan ennen kuin saan vastauksia, aistit näemmä paskana. Voit myös pistää mukaan luonnollisia ruoka reseptejä, keittoja, kaiken näköstä nyt mikä on toiminut sinun elämässäsi hyvin.

Voisitte myös suosittella mistä kannattaisi kysyä tätä (esim. sivusto, joku henkilö tms) jos täältä ei tule tarpeeksi päteviä vastauksia.

Tämä on siis viimeinen kuolinhuutoni, antakaa ohjeistusta mulle, niin annan kaikkeni maailmalle.

17

1106

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Oravantassu

   Kysyisin myös mistä löytäisin päteviä kirjoja lääkerohtojen tekemiseen luonnosta löydettävillä kasveilla./millä nyt lie niitä voi sitten tehdä.

   • 87474547

    Toivo Rautavaaran teos Hyötykasvit, löytyy kirjastoista.

    Malttia siihen rohtojen keräilyyn, monissa luonnon kasveissa voi olla vahingollisia aineita, vaurioittavat etenkin maksaa. Niistä vaan ei ole tehty niin kovin suurta haloota, koska käyttömäärät jää yleisesti vähäiseksi ja sen vuoksi ei uhkaa kansanterveyttä. Se on pisara lasissa, jos joku yksittäinen kokeilija sattuu sairastumaan. Ennenvanhaan uskottiin kaikennäköistä, ihmiset elivät hädintuskin seitsemänkymppisiksi...

    Sama juttu taitaa olla sienten kanssa, sillä ei pitäisi syödä kuin vain niitä tunnetuimpia ja hyväksi havaittuja.


   • hortoilu ja
    87474547 kirjoitti:

    Toivo Rautavaaran teos Hyötykasvit, löytyy kirjastoista.

    Malttia siihen rohtojen keräilyyn, monissa luonnon kasveissa voi olla vahingollisia aineita, vaurioittavat etenkin maksaa. Niistä vaan ei ole tehty niin kovin suurta haloota, koska käyttömäärät jää yleisesti vähäiseksi ja sen vuoksi ei uhkaa kansanterveyttä. Se on pisara lasissa, jos joku yksittäinen kokeilija sattuu sairastumaan. Ennenvanhaan uskottiin kaikennäköistä, ihmiset elivät hädintuskin seitsemänkymppisiksi...

    Sama juttu taitaa olla sienten kanssa, sillä ei pitäisi syödä kuin vain niitä tunnetuimpia ja hyväksi havaittuja.

    horttoruokaa
    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/09/12/hortoile-luonnosta-lahiruokaa-ilmaiseksi

    http://hortoilijat.blogspot.fi/p/tervetuloa.html

    http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/keruu/index.html


  • villiyrteistä moneks

   Hei kaikille jotka etsitte asiasta lisää tietoa,kärsitte masennuksesta tms.
   Jatkaisin asiaa tällaisella...

   Olen kiinostunut samoista asioista.Myös työnä.
   Periaatteessa olen takonut yrttiperinteen ja alan farmakologiset perusteokset läpi.Luultavasti et tai siis suurinosa luonnonyrteistä kiinostuneista ei ole kiinostunut yrteistä varsinaiselta lääketieteelliseltä pohjalta,vaan käytännössä.
   Eli...

   Luultavasti ymmärsin mitä ajat takaa.

   Aloita tällä nettisivustolla:
   http://www.yrttitarha.fi/

   Perustava raamattu luonnonmukaisesta elämäntavasta on:

   Toivo Rautavaara.Mihin kasvimme kelpaavat.wsoy 1994.

   Nimi ei anna paljonkaan toivoa,mutta sisältä löytyy varsinainen ylläripylläri.
   Periaatteessa neuvoo miten täyttää jääkaappi reissulla lähimetsään ja niitylle.
   Kirjan ohjeilla koko elämäntapa muuttuu 0 kulutuslinjalle.

   Yrtit,joita kehoitetaan syömään "pinaattina" kannattaa valmistaa nopeasti ryöppäämällä.Puristat ne liiasta keitinvedestä ja pyöräytät pannulla chilipippurissa ja valkosipulissa oliiviöljyn kera.Päälle ripaus suolaa ja pari raapaisua kuivaa pasta juustoa.

   Hyödyllinen sinulle on myös:
   Annemarta Borgen.Minun yrttini.Otava 2009.
   Hyvää mieltä tuottava kirja.Liirunlaarumia syötävistä villiyrteistä ja kasvatetuista.Historiaa ja semmoista.Itse pidän kirjasta valtavasti.

   Kasvien tunnistamisessa auttaa:
   Anis ja iisoppi.wsoy.Ostin juuri 17 eurolla netistä.
   Kirja on kiva,vaikka suppea.Hyvä puoli on että kuvaus sivulla on paljon tyhjää tilaa ja voit itse täydentää puuttuvia tietoja kasvista esim yrttitarhasivulta,joka on hyvin kattava.

   Suosittelen kirjoista ensimmäistä sinulle ehdottomasti.

   Lisäksi sinun kannattaisi tutustua omaa hyvinvointiasi edistäviin kasveihin.Mäkikuisma on hyvä.Humala-humulus lupulus torjuu ikäviä ajatuksia öiseen aikaan ja antaa rauhallisen unen.Tms muita hermoja auttavia kasvilajikkeita.

   Itse villiyrttien käyttäjänä huomauttaisin että idässä,Kiina jne...syödään lääkkeet keittona.Uskonkin että terveys löytyy ennenkaikkia ruoasta jota syöt.On helppo hurahtaa yrttiteehen,mutta tavan ylläpitäminen vaatii pitkäjänteisyyttä.Yrteillä kun on tapana alkaa vaikuttamaan vasta jonkin ajan jälkeen käytön aloitettuasi.Niiden syöminen on huomattavasti helpompaa.Itse teen sillä tavalla että kerään yrttejä,jotka sopivat terveydentilaani,kuivatan ne ja murskaan kaikki samaan 5 litran muovipussiin.Teen keittoja joka päivä,jotenka talvisaikaan nakkaan mukaan kourallisen yrttejä.Tämä säästää myös vihanneskuluissa aikana jolloin kaikki on kallista.Kannattaa kokeilla.Talvella keittoaineksena käytän paljon porkkanaa ja sipulia.Valkosipulia reippaasti.Salainen aseeni on inkivääri ja chili,jota joka ruoassa mukana.Kannattaa kokeilla.

   Toivottavasti tästä oli apua.

   • olittekin jo...

    Voi anteeksi.Antamani vinkit oli puolittain jo annettu.
    Mutta ilmeisesti muutkin olivat kokeneet Rautavaaran kirjan hyödyllisenä.Eli kasvinkeräilijän perusteoksesta puhutaan...


  • lehdoissakin
  • villiyrtti kurssit
  • jattasdiary
  • Anonyymi

   Mitä ihmettä on villiruoka? Mikä on kesyruokaa?

   Aina me olemme luonnosta ruokaa, sekä erilaisia mausteita, "lääkkeitä" sun muuta saaneet. Se on itsestäänselvyys ainakin meille jotka eivät vietä aikaansa 100% vain kaupunkien keskustojen kerrostaloissa. Minä, lapseni ja vanhempani, sekä heitä vanhemmat sukupolvet olemme liikkuneet luonnossa ja hyödyntäneet sen monipuolista tarjontaa. Ei se ole uusi ja ihmeellinen keksintö, ei mitään erikoista villiruokaa vaan normaaleja luonnon antimia. Nyt lähden karpaloon. Kuinkahan villejä ne ovatkaan?

   • Anonyymi

    Karpalot ovat aika kesyjä, mutta varo puolukoita!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Karpalot ovat aika kesyjä, mutta varo puolukoita!

    Järvet ovat täynnä villikaloja. Varokaa 😱


  • Anonyymi

   Mulla on pakastettuja kuusenkerkkiä. Mitä niistä voisi tehdä ja kuinka usein käyttää jotta saisi jotain terveyshyötyä?

   • Anonyymi

    Eikö kenelläkään ole mitään neuvoja ja vinkkejä annettavaksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö kenelläkään ole mitään neuvoja ja vinkkejä annettavaksi?

    Täällä on hyviä lähteitä tullut (erityisesti Rautavaaran teos), mutta tässä yksi verkkosivu lisää joka myös käsittelee aihetta: https://yrttitohtori.fi


   • Anonyymi

    Varmaan olet jo kuusenkerkkäsi pakastimestasi käyttänytkin kun tämä kysymyksesi osui vasta nyt silmiini.
    Itse olen kuusenkerkistä tehnyt siirappia, joka on hyvää yskänlääkettä ja muutoinkin ja teenä aivan erinomaista.
    Kuusenkerkät tulee kerätä keväällä ennen Juhannusta jolloin ne ovat parhaimmillaan.
    Kuusenkerkkäsiirapin teko-ohje löytyy varmasti netistä.


  • Anonyymi

   Hullua tämä villiyrttibuumi. Ahneet sillä rahastaa. Parhaan tiedon saa suvun vanhimmilta ja maaseudun asukkailta. Ilmaiseksi! Aina on osattu luonnon antimia käyttää 🙂

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinasta hieno juttu Suomen suurimmassa lehdessä

   Hienossa haastattelussa Martina kertoo mielenkiintoisesta elämästään kauniine kuvineen. Jutusta selviää muun muassa, ett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   363
   1860
  2. Kaukosuhteet.

   Mitä mieltä olette kaukosuhteista ja siitä että asutaan ainakin alkuun hyvin kaukana toisistaan niin että irl tapaamaan
   Sinkut
   348
   1750
  3. Nyt se on todistettu virallisesti. Suomalaiset ovat maailman tyhmimpiä.

   Suomessa on suurin usko massamediaan. Tämä sellittää paljon, miksi Suomi on tehnyt tyhmiä ratkaisuja historiassa. Mentii
   Maailman menoa
   308
   1350
  4. RKP suostuu jatkamaan, jos PS tekee myönnytyksiä maahanmuuttoasioissa

   Purra sanoi aikaisemmin ettei PS tingi enää yhtään. Pattitilanne.
   Maailman menoa
   244
   847
  5. Rällääjä bemari

   Joku vanha 5-sarjalainen bemari rällää hirveällä ylinopeudella tässä kylillä. Poliisia ei näy mailla halmeilla. Kohta sa
   Kiuruvesi
   29
   795
  6. Minua hävettää että olin joskus kanssasi

   Tai suorastaan oksettaa 😅😅
   Ikävä
   37
   781
  7. Kaipaan piristystä!

   Elämä potkii päähän. Voisko joku kertoa jotain hyviä juttuja? Vitsejä, ihan mitä vaan hauskaa.?
   Sinkut
   142
   767
  8. Jopa 35-vuotiaiden naisten kuolemissa on nyt hälyttävä piikki

   Jopa 35-vuotiaiden naisten kuolemissa on nyt hälyttävä piikki – Erikoislääkäri antaa tarkat neuvot, mitä pitää muuttaa
   Maailman menoa
   56
   711
  9. Onkohan sinun tunteesi lopullisesti ohi

   Minusta tuntuu, että alan olemaan itse jo aika rikki. Haluaisin tutustua, mutta mitään ei tapahdu. Minun syytä se on, i
   Tunteet
   35
   685
  10. No persut, päättyikö ne neuvottelut nyt?

   Hyvä RKP! 🤣🤣🤣
   Maailman menoa
   184
   649
  Aihe