Estrelanvuoristokoira

Mindeliini1

Hei. Olemme hankkimassa estrelanvuoristokoiran pentua. Olisiko kellään omia kokemuksia rodusta. Onko hyvä vahti? Ja tuleeko miten muiden koirien kanssa toimeen? Miten pentuaika oppiiko nopeaa esim. sisäsiistiksi ja peruskäskyt? Kaikki muukin omakohtainen koiratieto rodusta kelpaa.

7

2874

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wfeewfewfe

      Kasvattajalla oli kovat kriteerit, kun kysyin estrelanvuoristokoiraa. Hän ei myynyt koiraa minulle, koska en asu maalla, ja oikein taisi tehdä, sillä todella herkkähaukkuinen rotu kyseessä näyttelyissä kuulemani tiedon perusteella. Urokset ovat usein kovia ottamaan mittaa toisistaan, näin omistajat minulle kertoivat, joten siinä suhteessa narttu olisi parempi valinta.

      Kannattaa käydä koiranäyttelyssä, jossa tapaa rodun aitoja omistajia varmuudella. Täällä saattaa moni vain esittää eri rotujen omistajia, mutta kysyä toki täältäkin saa :-)

    • jepepwaan

      Hyvä että kasvattajalla on ne kriteerit. Estrela ei ole kaupunkinkoira. Vaikka se tottuisikin jossainmäärin ympärillä oleviin ääniin, sen on tapana yöllä vallankin ilmoitella liikkeistä. Ja sillä on sellainen ääni että se kantaa läpi talon.
      Itsellä on ollut estreloja, ja eine nyt normaalisti kovin herkkähaukkuisia ole, esim verrattuna pystykorvaan tai vaikka sheltiin tai collieen. Ja ei urokset keskenään ottele sen enenmpää kuin esim sakut tai rotikat. Vanvaluonteisia koiria kun ovat, samansukupuolen hyväksyminen ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys.
      Sisäsiistiksi oppii ihan samallatavalla kun muutkin koirat, se asia on kiinni omistajasta ei koiran rodusta.Ja tottakai se oppii peruskäskyt. Mutta huomioitavaa on, että se ei ole juurikaan miellyttämisenhaluinen koira, kuten esim paimenkoirat, noutajat. Ja kovin korkealle sen kanssa ei kannata tottelevaisuuden harrastusta suunnitella. Vaikka kyllä tiedän yhden naisen joka koulutti sarplaninacista tottelevaisuusvalion, mutta jokanaisen hommaa se ei ole. =) Ja estrela ei ole kovin laumasidonnainen koira, se ei lähtökohtaisesti pysy pihassa itsestään irti. Mutta kun harkinnan mukaan pitää sitä irti, ja niin että luoksetulo on ihan pienestä pennusta asti opetettu, sitä voi pitää irti.
      Mutta estrela on vastuuta vaativa koira, et saa kotona päästää vieraita sitä silittämään, vallankaan pieniä lapsia ellet itse valvo tilannetta. Kodin ulkopuolella se on vieraisiin nähden sangen välinpitämätön, mutta kotona se ei välttämättä vieraista kaulassa roikkujista pidä. Sen kanssa on liikuttava erilaisissa paikoissa paljon, hallit, pellot, autot, kadut.. kaikki mahdollinen. Se on nallekarhun näköinen, ja vallankin ennen kun ihmiset sekottivat sen leonberginkoiraan, usein tuli vähän kiusallisia tilanteita. Koira osaa suhtautua vieraisiin välinpitämämästi, vieraat välttämättä ei.
      Itsellä ei ole kokemuksesta estrelasta karjan vahtina, mutta olen lukenut siitä että siihen hommaan se sopii hyvin. Mutta sehän sen alkuperäinen tehtävä onkin

    • Mindeliini1

      Kiitos hyvästä vastauksesta. Nyt meillä on estrelanvuoristokoira. On hyvin sisäsiisti jo ei ole kun kahet pissat päästänyt sisälle koko viikon aikana mitä se on ollut meillä ja se on 9vk vanha no tietenkin kerran yössä sen pissalla käytän ulkona niin ei tuu yölläkään vahinkoa :) Kaikinpuolin mukava koiruus. Tosin luoksetulo ei ole itsestään selvyys se siis tuottaa ongelmia, mutta tuo rotukin varmasti siihen vaikuttaa todella, Onkos jollain vinkkiä miten harjottaa tuota luokse tulemista?

      • 3e32e2

        Mene koirakoulutuksiin.Mulla oli estrela,koutuksien ansiosta,siitä sai kelpokoirakansalaisen.Vieraita ei sietänyt silti kotona,kylillä kyllä.Varovainen kannattaa olla,ja seurata koiran kehitystä,vahtiminen alkaa kahden vuoden paikkeilla.


      • 3e32e2
        3e32e2 kirjoitti:

        Mene koirakoulutuksiin.Mulla oli estrela,koutuksien ansiosta,siitä sai kelpokoirakansalaisen.Vieraita ei sietänyt silti kotona,kylillä kyllä.Varovainen kannattaa olla,ja seurata koiran kehitystä,vahtiminen alkaa kahden vuoden paikkeilla.

        Unohtui,ei kyllä pysy pihassa ilman tukevaa aitaa,eikä kannata jättääkkään yksin pihalle,tarhakin on oltava melkoisen järeä.Muuten ei siellä pysy.Meillä tuo luoksetulo,ei ihan ollut koira nuorena kuulolla.Mutta koulutuksen ansiosta,kuitenkin totteli paremmin,ja hetkittän pysyi irtikin.Ihana ja alkukantainen,omasta perheestään välittävä,mutta kuitenkin haastava rotu.Toista en koskaan ottanut,vaikka koira olikin hyvä,vaatii mielestäni liikaa.Olin aina huolissani,ettei vain mitän sattuisi.Nyt on sylikoira,ei tarvitse miettiä vahtiviettejä,ja on huolettomampi :)


    • Hillbilly

      Mitään laumanvartijakoiraa ei pitäisi ottaa, jollei ole tarvetta nimenomaan vartiokoiralle. Laumis ei ole seurakoira. Mielestäni vähimmäisalue on pari hehtaaria aidattua lääniä mitä koira partioi. Itselläni on yksi estrela ja kolme maremmano-abruzzesea. Kaikki asuvat ulkona ympäri vuoden. Niillä on useita suojaisia nukkumapaikkoja ulkorakennuksissa, joihin menevät vain kovemmilla pakkasilla vähäksi aikaa. Kesäisin ovat vuohien ja lampaiden kanssa osan aikaa laitumella. Laumikselle on tärkeätä juuri öisin saada olla ulkona, sillä niiden vartiointivietti on silloin terävämmillään. En näe mitään järkeä pitää laumista öisin sisällä, sillä yölouskuttaminen on niiden henkireikä.
      Hommatkaa leonbergi , nöffi tai bertsu, jos haluatte ison ja näyttävän koiran seurakoiran virkaa toimittamaan.
      Ärsyttää kasvattajat, jotka myyvät näitä koiria taajamiin, jopa kerros-ja rivitaloihin.

    • Anonyymi

      minulla on jo toinen menossa on hyvä vahti mutta omapäinen osaa olla en suositteleyhtään isoa koiraa kerros tai rivitaloon

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe