Oikeestikko tarkka

porkkanat

Tuttava, ei kumppanini tai muutoinkaan perheeni jäsen, saattaa yhdeltä seisomalta jäädä painamaan uudelleen ja uudelleen saunan valokytkintä kiinni eli sammuksiin asentoon ja samaan aikaan toisella kädellään junttaa vieressä olevaa saunan ovea kiinni, vaikka se jo on VARMASTI kiinni. Homma kestää joskus "vain" pari-kolme minuuttia, mutta tuossakin ajassa toistoja tulee jo useita kymmeniä. Luulenpa että kerran tässä kesällä se "tunnollinen" toimitus kesti liki puoli tuntia. En ole ajasta varma, koska olin välillä mökissä sisällä, enkä voi tietää tekikö hän jotain muuta sillä aikaa ja alkoi homman alusta. (Äitinsä vaan ihastelee kun jälkeläinen on tarkka asioissa.) Onko kyseessä pakko-oire? Samaan persoonaan sisältyy myös nahkoja polttava pesuvesi ja repivä peseytymisvimma ja suunnaton raivo ja halveksunta kun muut eivät ole riittävän tarkkoja. Pisssst, hyssss. Se on äitinsä uskomus puhtaudesta ja siksi tämä ns. lapsonen on raadellut ihonsa ruville ja pesee sitten kahta hanakammi itseään kun kutittaa (tokihan ruvet kutiavat:-/) ja vaatteet sekä lakanat ovat veritipoilla...... eiku sit taas suihkuun tai oikein kuumaan saunaan.
Mitä pitäisi tehdä? Vai kohautanko vain olkapäitäni? Kyseessä on kuitenkin yli neljäkymmentävuotias ihminen, ei enää lapsi.

3

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OnOffOnOffOnOff

      On pakko-oireinen häiriö, jos noin paljon pitää toistaa. Se on yli normaalin menevää tarkistamisen tarkistamista. Sata on/off toistoa tulee ihan helposti, kun ei voi olla varma onko se virta tai ovi kiinni vaiko ei.

    • porkkanat

      En sit tiedä mitä pitäis tehdä. Kauhealta touhu ainakin näyttää ja miltä hänestä itsestään sitten mahtaa tuntua.
      Olen kans ihmetellyt miksi juuri se saunan ovi ja valokytkin - miksi hän ei sitten tee samaa vaikkapa mökin ulko-oven ja valojen kanssa. Ne kyllä hoituu ilman monia tarkistuksia ihan normaalilla keskittymisellä että kaikki on kunnossa. Saunaa lämmittäessään hän myös uudestaan ja uudestaan työntää alaluukkua kiinni, samoin varsinaista pesäluukkua. Hän valmistaa/ sekoittaa myös pesuvedet saaveihin ja lukemattomiin sankkoihin. Silloinkin hän koittaa useita peräkkäin toistuvia kertoja jokaisessa kipossa ja kupissa olevan veden lämpötilaa, uudestaan ja uudestaan... pienet lapsetkin jo hermostuivat ja nauraen matkivat sitä vesitouhua.

      Liekö siinäkin jotain samaa päähän pinttymää, kun kaikki sillipurkit, juomapullot yms. pitää kiertää niin lujaa, oikein hampaat irvessä kiinni ettei niitä sitten enää kukaan saa auki kohtuullisellakaan vääntämisellä (kaupasta tuodut purkit kyllä saadaan auki, muttei enää hänen sulkemiaan). Oppikaan ei mene perille vaikka kuinka asiasta on sanottu.
      Eihän tuommoiseen touhuun vieras ihminen pysty puuttumaan. Vaikeaa minun on mitään hänen läheisilleenkään sanoa, koskapa ovat asioilta silmänsä ummistaneet tähänkin saakka tai vain ihailevat pojan tarkkuutta.

    • OnOffOnOffOnOff

      Ei tuo paha ole, kun se liittyy vain noihin tiettyihin juttuihin. Kun oikein pahaksi menee, niin jo pelkkä kotoa ulos lähteminen saattaa kestää tunnin. Lieden ja muiden laitteiden tarkastaminen kestää. Ja sitten vielä lopuksi oven lukitseminen vie aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1530
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1247
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1034
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      84
      841
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      772
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      380
      748
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      123
      701
    Aihe