Jämijärven pelastus

persus4

Näillä Jämijärvi säilyy :)
Kaken hännystely lopetettava
Posasta eroon välittömästi
Areena myyntiin vaikka eurolla
Hiihtotunneli "tuottavaan käyttöön"

14

344

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pelastuspartio

   Se areena olisi pitänyt tehdä keskustaan, siihen mihin se paikka oli jo varattu 90-luvulla, nyt se on tuolla korvessa kuntalaisten käyttämättömissä ja keskuskoulun urheilusalista olisi voinut tehdä lisää luokkahuoneita, niin olisi saatu kaikki kakrut samaan kouluun ja kyläkoulut olisi voitu sulkea ja kunta olisi säästänyt paljon rahaa. Jämillä olisi mennyt pienempikin areena, se on liian suuri nykyisellään. Nyt aika monelta leviää persukset näistä kommenteista.

  • jämppäläinen

   Aina kun tehdään, aina löytyy valittajia..........

   Jämi Areena on hyvä rakennus, joka on tarpeellinen. Siitä erittäin hyvä osoitus on, kun Areenalla joulukuun puolivälissä on Jämin Joulukylä tapahtuma. Joulukylä on hyvin hoidettu ja saanut niin asiakkailta kuin myyjiltäkin positiivista palautetta. Joulukylien järjestäjilläkin on varmasti ollut vastoinkäymisiä matkan varrella, mutta ne eivät ole näkyneet varsinaiseen tapahtumaan. Eli heillä on ollut asiantuntevuutta järjestäessään tapahtumaa. Ja nyt tuntuu siltä, että tilanne on se, että tulijoita tapahtumaan myyjiksi odottaa useita kymmeniä. Se, jos mikä on hyvä asetelma, johon harvemmin päästään.

   Hyvin Jämin mäelle kävijät ovat osanneet (useita satoja, tuhansia......), siis mielestäni paikka on mitä oivallisin. Jämin alueella on hyvät parkkipaikat, mitä Jämijärven keskustasta ei löydy vastaavaa mistään. Kokonaisuutena hyvin ajateltu. Mutta ainut, mikä on ongelmana mitä yllä olevat kirjoittajatkin ehkä tarkoittanevat, on että, muinakin vuoden aikoina Jämi Areenalle pitäisi löytää parempaa käyttökapasiteettia. Joulukylän tapahtuman järjestämisestä on paljon opittavaa Areenan käyttöön. Joulukylä on toteutettu nöyrällä asenteella ja ennen kaikkea kävijöitä huomioiden.

   Nyt kun Jämillä on Areena, tunneli ja Lomahotelli Jämi sekä aika paljon majoitustilaa, niin nyt alkaa olla pikku hiljaa mahdollisuuksia järjestää isompiakin tapahtumia. Se on jo näytettykin, kun isoista massatapahtumista Jämi on selvitynyt mallikkaasti. Ja talkooporukka on ollut esimerkillistä ja aktiivista.

   Juhantalo on saanut paljon positiivista alueellamme aikaan. Jos hän ei olisi ollut toimijana ja promoottorina, tilanteet olisivat aivan erilaiset tällä hetkellä. Myöskin Joutsenlahti on toiminnan mies, eri tavalla vain. Kaikkia tarvitaan.

   Taitaa olla niin, että Kakea tarvitaan kuntien yhdistymisessäkin ......

   Tällä hetkellä Posa on se mikä hoitaa ko. asioita alueellamme. Ja jos esim. terveydenhoito viedään Sastamala/Tampereen suuntaan, pelkona on, että meillä ei ole koko terveyskeskusta jonkun ajan kuluttua. Sekään ei ole järkevää, eikä hyvä ratkaisu varsinkaan autottomille. Jos joskus oma terveysasema loppuisikin, niin silti Kankaanpää on suhteellisen lähellä ja hyvien, nopeiden yhteyksien päässä.

   Tässä oli nyt toisenlaisia näkemyksiä asioihin kuin yllä. Koskaan ei pääse eteenpäin, jos ei ota riskejä. Ja ne riskit voivat joskus olla suuriakin. Asioissa ja kehityksessä pitää mennä eteenpäin ja uudistus asenteella.

  • Pelastuspartio

   Kunnan toimialaan kuuluvat palvelujen tuottaminen, terveys, koulutus, kirjasto ym palvelut.. Ei yritystoiminta. Yhä enemmän Jämin toiminnasta siirretään kunnan vastuulle ne toiminnot mitkä ei kannata. Hiihtoputken jotenkin ymmärtää kunnan tuettavaksi palveluksi. JämiAreenalla ei voi järjestää mitään ilmaiseksi, kaikki maksaa ja tapahtumat on järjestettävä vapaan markkinatalouden ehdoilla. Ilmaistoiminnalla ja tyhjänä pitämisestä JämiAreenasta tulee vain kuluja kunnalle. Muutamien suurten tapahtumien takia moista rakennusta ei olisi kannattanut rakentaa, vaan pienempi , koska noin suurelle käyttökapasiteetille ei vuodessa ole juurikaan tarvetta. Jämi-Areenan-vetovoima alkaa hiipumaan alkuhuuman jälkeen. Juhlien järjestämiseen, sisätilat on aika ankeat ja puolet tyhjillään. Joulumyyjäiset nyt kantaa muutamien aktiivisten ihmisen vetämänä, mutta kuinka kauan.

  • kuntalainen66

   Kyllä mennään vainen kuntaliitokseen.,.... välittömästi lähtee kunnanvirasto, yläaste, terveyskeskus, apteekki...... saattaa siinä häipyä huoltoasema ja kuppilakin.... Autoita on odotettavissa oli kumppani kuka hyvänsä. Peruste; Säästöjä on löydettävä kolmeluokkainen yläaste opettajakuntineen on aivan liian kallis yksikkö pidettäväksi, loppuu... Hyvä kun ala aste jää... Kunnanvirasto hiljenee terveyspuolen säästöihin menee terveyskeskus jos kuntaliitokseen kestää...... Sen jälkeen asukkaat suuntaa lopullisesti johonkin kolmesta keskuksesta jonne nyt jo karkaa iso osa päivittäistavara kaupan asiakkaista kun rauta ja maatalous tavarat haetaan niistä. Sitä onko Jämi Arenalla ja Hiihtoputkella tulevaisuutta isossa kuntayksikössä voi vaan arvailla, mutta kuntien taloustilanteen olessa se mikä on todennäköisyys Arenaan ja putken kuntavetoisuuteen on heikko. Jäminmäellä pitäisi pikaisesti päästä siihen että pärjätään ilman kunnan satojen tuhansien tukea muuten on edessä kylmät ja pimeät ajat.

  • Apuja tarvitaan

   Jämillä menestyy bisnesidealla, joka lyhykäisyydessään menee sillä tavalla, että itse tarjotaan majoitustiloja (edullisia ylläpitää) ja yhteiskunnan tai hölmöjen yrittäjien varoilla järjestetään sirkushuveja (kalliita ylläpidettäviä).

   Ja samalla tietysti pitää taukoamatta lobata ajatusta, että aivan kohta pian nopesti ja tuota pikaa tuhannet innokkaat hiihdon ja sadan muun urheilulajin, ulkoilun, luonnon, marjojen, ilmailun jne. jne. harrastajat matkaavat pää kolmantena jalkana Jämille kuluttamaan suuuuria rahojaan. Ja asian varmistamiseksi pitää kunnan ehdottomasti osallistua vielä seuraavaan ja sitä seuraavaan pienen pieneen investointiin.

   Jämijärven tarvisi liittyä pariksi vuodeksi vaikka Espoon kaupunkiin, niin saataisiin joku roti tuohon Jämin "kehittämiseen". Oman kunnan päättäjien resurssit eivät siihen todistettavasti riitä.

  • Pelastuspartio

   Onhan tuo Jämin touhu sellaista, että haetaan Eu tukia kaikenlaisiin kehityshankkeisiin. Kun hanke päätyy todetaan, että mitä sitten tämän jälkeen, jäi kaluttu luu käteen se oli sitten tässä. Käännytään kunnan puoleen, kyllä sieltä rahaa annetaan, kun on pakko.

  • kiinnostunut

   Onko jatkossa tulossa kouluja myyntiin?

  • Pelastuspartio

   Haluatko ostaa keskuskoulun sekin tulee myyntiin muuntaman vuoden päästä, ei ole varaa siihen remonttiin jota se tarvitsisi, annetaan vaan putkien haljeta kaikessa rauhassa.

  • Varoittava esimerkki

   Jämi-Areena oli jo myynnissä, mutta eipä vaan löytynyt ostajaa. Syykin on selvä, yksikään ostokykyinen taho ei kokenut sijoituksesta olevan taloudellista hyötyä. Tästä voi vetää selvän johtopäätöksen, että areenan rakentaminen oli alun perinkin virhe.

   Nyt on syytä selvittää kuka tuon virheen takana oli, ja selvittää ko. henkilön mahdolliset uudet ideat perinpohjaisesti, ennen kuin niiden suhteen tehdään mitään muuta. Virheistä kannattaa oppia ettei toista samoja virheitä kerta toisensa jälkeen.

  • Pelastuspartio

   Tässä toimitaan kuitenkin markkinatalouden ehdoilla, vaikka säätiö hallinnoisikin toimintaa sillä mäellä. Jämijärven kunta yrittää tulla joka paikassa väiin pelastajaksi. 300 000 euroa ei varmaan oltu varattu mihinkään talousarviossa, jos olisi ollut se rahamäärä varattuna, se olisi täytynyt kaivaa muilta momenteilta pois. 300 000 euron säästöt olisi jo vaatinut lomautuksia kunnan henkilökunnalta. Nyt sitten vaan kunta ottaa käytännössä Jämi-Areenan lyhentämättömän lainan, muutoinhan edessä olisi ollut konkurssi ja Jämi-Areenan kulut juoksee yhä, tilanne on yhä auki, kunta ei moista hallia tyhjäkäynnillä oikeastaan tarvitse. Olisko se sitten tarvinnut antaa puoli-ilmaiseksi, muutamia kiinnostuneita sentään oli, nyt ei taida enää olla ketään. Mitkään seinäkiipeilyt ei hallia pelasta. Samoin hiihtoputki. Leppäskosken sähköyhtiökin taisi antaa paljon vanhoja sähkölaskuja anteeksi, muutoin putki ei olisi selvinnyt kuiville.

  • kuntalinen66

   Markkinataloudsta ei Jäminmäellä ole TIETOAKAAN! Ei niin kauan kun " ei sen väliä kyllä kunta maksaa" jatkuu...... Lieneekö tähän kunnan nöyryyteen syynä että osalla päättäjistä on " omalehmä ojassa" ja lopulta kovassa Jämin puollustuksessa onkin takana oman mökin käyttöaste tai sen maksamaton pankin luotto.......
   Markkinataloutta voi vilkaista katsomalla Jämijärven monagoa, tyhjiä ikkunoita on enemmän kuin niitä joissa on valot! Nuoriso karkaa muihin kuntiin! Miksi? Yksi syy lienee ne Helsingin tason vuokrahinnat joita HH koittaa kiskoo pikkukylän asunnoista! Markkinataloudessa hinta otetaan markkinoilta Jamijärven vuorahinnoissa se on jostain muualta! Onhan näissä korkeissa vuokrissa tietty hyvääkin,sosiaali menot on pienemmät kun asunnot on tyhjinä! Muuten Jämin kiipeilyseinän yks etu on se että vihdoinkin Areenalla on joku edes osan päivää paikalla niin kauan kuin sitä kestää ettei se ole autio ja tyhjä :)

  • kiinnostunut

   Mitä keskuskoulu ja Jämi-areena maksavat?

  • Jämppäläinen

   Oikeassa olevat ja asioista tietävällä ihmisellä ei juuri kavereita ole ja tukea tule koskaan, pässinpäät ovat laumasieluja ja muutamien ihmisten vapaasti vedätettävissä. Siksi asiat tuntuvat hyvin usein menevän päin mäntyä.

  • yhteinen etu

   Toreenpuhujat ei oo koskaan yösijaa saaneet, sanottiin ennenvanhaan Pohjanmaalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   146
   2408
  2. Miehelle tämä

   Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.
   Ikävä
   135
   1372
  3. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1232
  4. Pim pom ovikello soi :)

   mitä tekisit jos kaivattusi ilmestyisi ovesi taakse :)
   Ikävä
   90
   972
  5. Mitä ikävöimäsi sanoi sinulle viimeisen

   Kerran kun juttelitte?
   Ikävä
   47
   964
  6. Miten Putin pystyy elämään hirvittävien tekojensa kanssa?

   Osaako joku sanoa, että miten Putin pystyy elämään kamalien, yli ymmärryksen menevien pahojen tekojensa kanssa? Vielä i
   Maailman menoa
   294
   932
  7. Naisten salibandyn Veera Kauppi on lesbo .

   Ja Ylen toimittajat hehkuttaa yli-sanoin ! YLE on sateenkaari yhtiö joka toimii verorahoin . ! Minkä signaalin sali
   Maailman menoa
   140
   893
  8. Asiat olisivat voineet olla toisin

   jos olisit näyttänyt että välität hänestä. Vain hänestä.
   Ikävä
   40
   794
  9. Olen nyt virallisesti homo

   Tulin juuri firman pikkujouluista. Tämä vanhempi nainen, joka on ahdistellut minua töissä, jatkoi ahdistelemistani pikku
   Sinkut
   70
   708
  10. Minulla on vain yksi jouluntoive

   Toivoisin ihmeen, että nähtäisiin. Mutta jos ei tänä vuonna, niin tuleehan noita jouluja.
   Ikävä
   30
   675
  Aihe