Suomen Suurlähetystö, Kairossa on poistanut matkustuskiellon...

EgyptFun

Punaisen Meren lomakohteista:

"Matkustustiedotteet, 24.9.2013
Egypti: matkustustiedote

Egypti: Suosittelemme välttämään tarpeetonta matkustamista muualle Egyptiin paitsi Punaisenmeren lomakeskuksiin. Siinain pohjoisosiin ei tule matkustaa.
Suomen suurlähetystö
Kairo
Turvallisuustilanne jatkuu epävakaana koko maassa lukuun ottamatta Punaisenmeren rannikon lomakeskuksia (muun muassa Hurghadan alue, El Gouna, Makadi Bay, Soma Bay ja Marsa Alam, sekä Etelä-Siinailla Sharm el Sheikh, Dahab, Nuweiba ja Taba). Lomakeskukset ovat säilyneet rauhallisina yksittäisiä mielenosoituksia lukuun ottamatta.

Kehotamme välttämään kaikkea matkustamista Siinain niemimaan pohjoisosaan, jossa turvallisuustilanne on hyvin huono.

Syyskuun alussa määrätty ulkonaliikkumiskielto on voimassa 14 piirikunnassa: Kairo, Giza, Behera, Sohag, Pohjois-Siinai, Etelä-Siinai, Suez, Aleksandria, Minya, Assiut, Beni Suef, Ismailia, Fayoum ja Qena. Ulkonaliikkumiskielto ei koske Punaisenmeren piirikuntaa (Hurghada ja muut alueen lomakeskukset), eikä Etelä-Siinailla Sharm el Sheikhin lomakeskusta."

Matkavakuutukset siis taas voimassa Punaisen Meren lomakohteisiin matkustaville

12

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EgyptFun
    • 28x...

      Muistakaa että maa on menossa kohti raakaa sisällissotaa. Tilanteet muuttuvat päivittäin. Ulkoministeriö ei voi taata turvallisuuttanne missään lomakohteessa. Lisäksi vakuutusyhtiöt ovat hyvin haluttomia antamaan vakuutuksia Egyptiin suuntautuville lomille.

      Pommit tulevat vielä räjähtelemään nyt turvallisiksi esitellyissä paikoissa. Muutaman kymmenen kilometrin etäisyys kriisialueesta ei tee paikkaa turvalliseksi.
      Ymmärrän että tässä ovat todella suuret rahat kyseessä kun turistit kaikkoavat Egyptistä, mutta voiko ihmishengille hintaa asettaa?

      Älkää herran tähden matkustako Egyptiin vaan katselkaa muita lomakohteita.
      Suosittelen muita lähialueiden vakaita maita, vaikka Kreikan upeita ranta- ja kulttuuripaikkoja. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle mieluinen lomakohde.

      Varmaa on ainoastaan se että islamistit tulevat turisteja tappamaan.

      • EgyptFun

        Hyvä 28x...
        "Muutaman kymmenen kilometrin etäisyys kriisialueesta ei tee paikkaa turvalliseksi."
        Jos et sattumoisin tiedä niin Kairon ja Hurghadan välimatka on 520km.
        Vastaa jotakuinkin Hki-Vaasa väliä; jos Helsingissä mielenosoitetaan Greenpeacen puolesta - ei tunnu Vaasassa pätkääkään?
        Oot ihme jäbä, kun kirjoittelet vähä kaikien maiden matkailusivuille "varoituksiasi" ...


    • aina vaan Kairoon

      Terveisiä Kairosta. Palasin kahden viikon lomamatkalta 29.9. ja matkani oli erittäin onnistunut kuten aina Kairoon matkustaessani on ollut. Kairo on niin käsittämättömän kokoinen kaupunki, ettei hulina yhdellä alueella vaikuta mihinkään lopuissa osin kaupunkia. En silti nyt toki suosittele ensikertalaiselle ainakaan Kairoon lähtemistä, koska on hyvä tietää missä siellä ei sovi haahuilla. Paikallisten terveiset kuitenkin olivat, että vaikka heillä on eripuraisuutta ja jakautumista keskenään, molemmat osapuolet toivottavat turistit tervetulleiksi. Ainoastaan se pieni osa, joka on siellä aikanaan turisteja tappanut, on edelleen mahdollinen uhka koko maan alueella. Islamistit/Mursin kannattajat ja tämä ääriryhmä eivät ole yksi ja sama asia. Syyrian tilanne ja länsimaiden mahdollinen hyökkäys maahan vaikuttanee myös Egyptin tulevaisuuteen lisäämällä mahdollista rauhattomuutta.
      Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että ulkoministeriö ei KIELLÄ ketään matkustamasta yhtään mihinkään. Ulkoministeriö antaa suosituksia.

    • 28x...

      Kiitän nimim. aina vaan Kairoon! Annoit melko oikeellisen raportin.
      Minä rakastan kaupunkia sen kaukohistorian takia. Siellä olevista kulttuuriaarteista ei saa tarpeekseen koskaan. Olen vain nyt huolissani näistä äärimuslimeista jotka todellakin ovat tehneet ja tulevat tekemään turisti- iskuja.

      Toivon todella että maahan saataisiin rauha mikä ei nyt ole todennäköistä.
      Sen takia olen varoitellut maahan aikovia lomailijoita. Toivon että tunnistaisivat vaaran merkit koska ihmishenki on korvaamaton.
      Toden totta; Suomen ulkoministeriö ei voi kieltää kansalaisia menemästä jonnekin mutta heidän suosituksensa on otettava vakavasti.
      Kaikille toivotan kuitenkin hyvää alkaneen syksyn jatkoa missä sitten lienettekin!

    • EgyptFun

      Suomen Suurlähetystö Kairossa:
      "Suosittelemme välttämään tarpeetonta matkustamista muualle Egyptiin PAITSI Punaisenmeren lomakeskuksiin."
      Ei Hurghadassa eikä sen lähellä olevissa lomakeskuksissa ole ollut koko aikana ulkonaliikkumiskieltoa iltaisin, kuten suurissa kaupungeissa, joissa egyptiläiset keskenään rähinöivät oikeuksistaan eikä todella ole suunnattu turisteihin !
      Armeija on vallassa ja ovat kansalaisten puolella. Uuden presidentin vaaleista on annettu jo aikataulu, kuten armeijan komentaja lupasikin vallan otettuaan abt 30.6.
      Hurghadassa nyt olevat/asustavat suomalaiset ystävät kertovat, että turistit ovat alkaneet palailemaan sitä mukaa kun charter-lentoja eri maista on alettu lentämään.
      Suomalaisista matkatoimistoista ei ole kuulunut charter-matkoja ainakaan vielä.
      Elämä Hurghadassa on kuin ennenkin - kuulemma mukavaa!

    • pakkoloma1

      Egyptiläiseltä ystävältä ihan itseltään olen kuullut seuraavaa: turisteja ei ole ollut kunnolla kolmeen vuoteen. Sitten kun olen kiukutellut hänelle siitä että kun en pääse nyt lähtemään kun matkatoimistot peruivat matkat niin hän sanoo siihen että se on hyvä asia, turvallisuus ennen kaikkea.
      On harmittanut todella paljon nää matkojen peruutukset ja ei todellakaan ole sama asia lähteä Kreikkaan kuin Egyptiin ! Kuka sinne muutenkaan talviaikana haluaa mennä palelemaan ja vesisateisiin ? Kanariansaaret on juoppoja täynnä ja suomalaisia ihan liikaa. Kyllä tässä on ollut pakko löytää loma arabimaahan ja menen nyt sitten Arabiemiraatteihin joka on täysin eri asia kuin Egypti mutta ompahan arabimaa. Niin kalliskin että 2 viikon matka piti muuttaa viikon matkaksi. Mutta muuta "pakkolomaa" en löytänyt Egyptin tilalle.

      • pakkoloma1

        Pakkoloma muotoutuu siitä että varausmaksu oli jo maksettu sekä matkakumppanin loma-ajat sovittu työpaikalla, matkaa odotettu muutama kuukausi ja sitten totaalinen stoppi, ei lennetä. Mitäs siinä sitten teet, joko jätät koko talviloman tekemättä tai etsit väkisin uutta kohdetta.


    • ei kiitos ei

      Miksi näihin paskamaihin pitäisi ylipäätään matkustaa?

    • 28x...

      Kiitän asiallisesta kysymyksestasi nimim. ei kiitos ei!
      Et saanut yhtään vastausta koska kunnon perusteluja ei ole.Kaikki arabimaat ovat rähjäisiä, ihmiset hymyilevät edessäpäin ja räkäisevät kun käännät selkäsi. Nähty on. Joka saa**nan rättipäämaassa olen saanut vatsataudin. Länsimaissa en koskaan.
      Kaikki nämä muslimifanit ylistävät Punaista merta. Ryhdyn suosittelemaan heille Israelin Eilatia. On siisti maa, siellä ei kuseteta eikä ruokiin syljetä. Halvimmat lomat alle 500.
      Sama meri ja aurinko.Lisäksi maailman suurimpiin kuuluvat kulttuuriaarteet mm. Jerusalem bussimatkan päässä.
      Israelin armeija pitää kyllä huolen turvallisuudesta.

    • arabifani

      Hah, vai pitää Israelin armeija huolen turvallisuudesta !? Egyptiläinen ystäväni minulle tässä vähän aikaa sitten selvitti miksi Siinai on heillä niin turvaton paikka, siksi koska heillä on ollut sotaa Israelin kanssa ja erimielisyyksiä kauan ja aina jotkut israelilaiset pääsevät tekemään terrori-iskuja Siinailla ! Vaihdoin tuolloin lomakohteeni pois Sharm el Sheikistä kun alkoi oikeasti pelottamaan tuo niemimaa. Niin että ei ne sen kummempia ole kuin muutkaan arabit. Egyptissä ei turistin tarvitse pelätä lomallaan näitä heidän sisäisiä riitojaan joita heillä on keskenään mutta Siinaita saa pelätä koska siellä sattuu näitä terrori-iskuja israelilaisten tekemänä ja kohteena esim. turistibussit !!!
      Vatsataudin olen saanut itse jopa Kreikan saarilla jossa sanotaan veden olevan jopa juomakelpoista, tosin en koskaan ole sillä edes hampaita pessyt. Bakteerikannan vaihtuminen on ihan normaali asia meille suomalaisille ja muillekki pohjoimaalaisille kun lähdetään vähän kauemmas, sitä kutsutaan turistiripuliksi. Ei muuta kuin maitohappobakteereita ennen lomaa jo kauan aikaa ja kunnon lääkkeet mukaan, paikallisista apteekeista saa kyllä vielä tehokkaammat lääkkeet ripuliin kuin mitä meidän Imodium on.
      Ja mitä ihmeen ruokaan sylkemistä tarkoitat ??? Arabit ovat ainakin paljon kohteliaampia kuin suomalaiset, oli se sitten aitoa tai teatteria niin mielellään katselee noin kohteliaita ihmisiä.

      • arabifani

        ....jos itse käyttäydyt moukkamaisesti heille niin älä ihmettele jos näyttävät tunteensa, tuliluontoisia kun ovat. Jos olet ystävällinen niin varmasti saat takaisin samaa kohtelua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      62
      926
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe