PPO:n uudet kokousasiat ja sääntömuutosesitykset

Kokousterveisin

Kokousasia kohta 1. toivon ettei kokous vahvista vaan päätetään että kohdassa 2. ei myönnetä vastuuvapautta vaan kohdan 3. muutoksella v 2012 palautetaan osuusmaksun korkoa 500 €/osuus..ei siis hallituksen esitettämää 10 €/osuus
Ns. ydinliiketoiminnan todellinen tulos oli n. 8 M€.. vararahastot, ylijäämät aikaisemmilta tilikausilta jne, eikä nyt esitettyä 873 455 €, koska suuri osa voittoa on käytetty tappiollisten konserniyhtiöiden tulosten oikaisuun..Datame-Dicame-Cuuma-Gisforest-BCC-jne mitä niitä piilossa onkaan ?

kohta 6. Tehty hyvä esitys..mutta halitus katsoo että se merkitsisi juuri sitä suuri enemmistö haluaa..osuuskunnan koko varallisuuden jakoa jäsenille..( joka ei jostain kumman syystä mene jakeluun hallitukselle ???) Minkä tulevaisuuden jakaminen vaarantaisi koska liiketoiminta on lakannut elisa kaupan myötä !

Todellisuudessa osuuskunnan jatkamisella on että kaikki rahat jää jakamatta vain hallituksen tekemän päätöksen pohjalta ( lukee säännöissä )..pahimmillaan siellä on että ne jaettaisiin käytön (laskutuksen suhteessa) mukaa..missä vertailupohja kun sitä käyttöä-laskutusta ei ole ? Menisi isoille yrityksille joilla on ollut yksittäiseen jäseneen verrattuna suurempaa laskutusta !..Siksi hallitus tällaista esittää..siellähän on vain toimitusjohtajia-pankinjohtajia jne !

Sääntömuutos 1.. Nimeksi Jokilaaksojen Sijoitus Osk ??? eipä olisi kovinkaan nykyaikainen esitys..??

2. Toimialan muuttaminen..sijoitustoimintaan..voi harjoittaa ..osittain omistamiensa osakeyhtiöiden kautta, tässä piilee myös vastuu niistä..datame-jne yhtiöistä joihin voitaisiin pumpata lisä rahaa sijoitustoiminnan nimissä josta tulisi varmasti jo pian tappioita..johon varat häviäisi

3. Jäseneksi liittyminen ei edellytä enää palvelukäyttöä ?..siis mitä palvelua kun ei ole mitään palvelua...

Arvoisalle osuukunnan jäsenelle tulleen kirjeen kommentteja :
a) PPO on osannut jättäytyä ulkopuolelle useista jälkikäteen tappiollisiksi osottautuneista hanke-ehdotuksista. Mitä ne on olleet ???
Päinvastoin mentiin 90-ja vielä 2000 luvulla sellaisiin mukaan joissa olisi kannattunut pysyä mukana..ainakin DNA olisi ollut sellainen, miksi se myytiin ?..Radiolinja-Datatie mm. olivat oikea-aikaisesti tapahtuneita ulkoistuksia mutta ne hoituikin eri ihmisten päätöksillä kuin nykyiset.

Nykytilanne siis tarkoittaa kääntäen että nykyhallinto ei ole osannut jättäytyä pois sellaisista hankkeista jotka osoittautuivat raskaasti tappiollisiksi...kukapa sen kissan hännän nostaa jos ei kissa itse.

Miksi Osuuskunta kannattaa purkaa = se toisi jäsenille rahaa vastoin hallituksen esitystä !
Verotonta osuusmaksun korkoa voidaan maksaa v 2012 osalta 500 €/ osuus ( useimmille yhteensä 1500 €/verottomana) ja v 2013 osalta samoin ja vielä' v 2014 sama summa..loput sitten mitä on jäljellä jaettaisiin v 2015 jolloin voidaan todeta kuka oli oikeassa..2012-2103-2104.. jäsenet vai hallinto !

10

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sijoitusjohtajalle

      Keskustelin eri pankkien ja rahoituslaitosten sekä sijoitusyhtiöiden vastuuhenkilöiden kanssa ja heidän käsitys on suunnitellun Osuuskunta PPO:n sijoitusyhtiön tulevaisuudesta se, että selvästi sen perustaminen alkaisi hyvinkin riitaisissa ja ristiriitaisilla näkemyksillä ja tämä tulisi olemaan merkittävä kompastuskivi hyvään lopputulokseen ja korkotuottojen aikaansaamiseen. Toiminnan aikana tulisi olemaan jatkuvia konfliktejä niin sijoituskohteiden kuin hallintohenkilöiden valinnassa. Tämä olisi jatkuvasti viemässä pohjaa toiminnan tehokkuudelta ja lisäisi merkittävästi kulurakenteita jatkuvien selvitysten, tilintarkastusten ja vaadittavien raporttien laadinnan takia.

      Hyvää tulevaisuutta toivoen.

    • Arvi Lint

      Jos olisin ollut ..mitä en ole ollut.. PPO:n toimitusjohtaja niin olisin jäänyt kunniakkaasti eläkkeelle ja antanut seuraajan..kuten edellinen tj teki.. hoitaa Osuuskunta PPO:ta tulevaisuutta rakentaen ja siihen panostaen.. Miksihän näin ei käynyt ? Mikä ihme on saanut kaikki hallitus-hallintoneuvosto ihmiset suostumaan koko lähes 100-vuotisen toimintafilosofian uhraamiseen "sijoitustoiminnan" alttarille. Kuka hyötyi Elisa kaupasta, miksi erityisitilintarkastusta ei tahdota tehdä, miksi ajan saatossa kerättyjä osuuskunnan varoja ei tahdota jakaa osuuskunnan jäsenille..Mikä tässä on takana ?...No Juha K Magneetissa sen meille tulee kertomaan..eikä siihen mene kauan kun MOT tuo taustat julki valtakunnan mediassa.

      • huuhaamedia

        Kärkkäisen julkaisemia antisemitistisiä valhekirjoituksia on turha tähän sotkea. Älä sinäkään haksahda kyseisen roskalehden hörhöilylinjalle.


      • PPO Lihoiksi
        huuhaamedia kirjoitti:

        Kärkkäisen julkaisemia antisemitistisiä valhekirjoituksia on turha tähän sotkea. Älä sinäkään haksahda kyseisen roskalehden hörhöilylinjalle.

        Näyttää vahvasti siltä, että PPO:n varallisuus yritetään keskittää muutaman hallintohenkilön omaisuudeksi. Osuuskunnan varallisuus,140 miljoonaa euroa, on hallinnon mielestä niin pieni raha, ettei siitä riitä jäsenille jaettavaa kuin hallituksen esittämä 10€/osuus, eli yhteensä 0,8 miljoonaa euroa. Pitäkää hyvät ihmiset puolianne nyt, älkääkä hyväksykö osuuskuntakokouksessa tilinpäätöstä eikä hallituksen esittämiä sääntömuutoksia, eikä nimimuutosta!

        Sen sijaan kannattakaa kokouksessa erityistilintarkastuksen aloittamista ja Häyrysen&Junttilan esittämää vapaan jakokelpoisen pääoman, eli 102 miljoonan euron jakamista jäsenille. Jollemme nyt pidä puoliamme, niin tuo pääoma on menetetty pysyvästi, kun osuuskunnan portit avataan hallinnon toimesta pelureille, pikavoittojen tavoittelijoille ja ennen kaikkea heille itselleen.

        PPO:n jäsen: Haluatko osuuskunnasta kolmella osuudella 5000€ vaiko hallinnon esittämän 30€? Mieti tätä ja äänestä kokouksessa sen mukaisesti. Vastassa meillä on mm. serbialainen jalkapallojoukkue, jota myös FC-Ypaksi kutsutaan, ja joka tulee käyttämään kokouksessa hallinnon ääntä veturimies, demaripoliitikko Eero Kippolan ja Oulaisten OP:n johtajan, Kai Pajalan ohjauksessa.

        Me PPO:n jäsenet olemme PPO:n toimitusjohtajalle ja hallituksen puheenjohtajalle vain vihollisjoukko. Tulee myös muistaa, ketkä ovat ajaneet osuuskunnan tähän kestämättömän kaoottiseen tilaan! Tätä ei ole jäsenistö tehnyt. Siihen syylliset tietäväyt kyllä tekosensa ja tunnistavat itsensä helposti katsomalla peiliin, mikäli sinne katsoo sydämessään omana itsenään, eikä pelkkänä vahanukkena.


    • Arvi Lint

      Nyt olen vahvasti sitä mieltä ettemme voi enää hyväksyä sitä, että muutaman vuoden Osuuskunta PPO:ssa toimineet voivat edelleen aikaansaada mielipiteidensä pohjalta tällaisen farssin . He eivät ole tehneet mitään konkreettista sen eteen että meillä on nyt 150 M€ kassassa.
      Itse palvelutuotanto on myyty joten mistään siitä ei meille osuuskunnan jäsenille ole mitään hyötyä..olemmeko elisan-soneran tai dna:n palveluiden käyttäjiä. Me vain maksamme mitä meidän operaattorit pyytää:..jota voimme kilpailuttaa.

      Nyt on aika saattaa Osuuskunta PPO:n historia finaaliin ja ottaa kertyneet rahat pois..keinolla millä hyvänsä.

      Olen vaihtanut mielipidettäni saatuani näitä voimakkaita kommentteja lukea eri palstoilta. Harmittaa miten tällainen tilanne on päässyt syntymään, miten asioita hoitaneet ei ole olleet aidosti ajan tasalla. Se varmaan voi stressatakin kun nyt tajuaa vedätyksen..jota se nyt selvästi vaikuttaa olleen, jotta jonkun-joidenkin henkilökohtainen glamouri taloudellinen etu on voitu hyödyntää.

      24.10.2013 klo 13 jälkeen olen tavattavissa Raahen Urheilutalolla jos kiinnostaa.

    • Arvi Lint

      Lueskelinpa tuolta osuuskunnan sivuilta sinne ilmestyneitä lausuntoja ja ihan tuli hymy huulille kun luin "riippumattoman varmennusraportin" tämän vuoden toiminnasta.. Viime vuoden 2012 tilinpäätöstähän ei hyväksytty johon kohdistui vahvoja epäilyksiä erilaisten konsernin sisäisten tulossiirtojen ja tappioita tuottaneiden yritysostojen peittelemiseksi.
      Nyt on siis suoritettu 1.1 -16.10.2013 jaksolta rajoitetun varmuuden antava tilintarkastus jonka evidenssin hankkimistoimenpiteet ovat olleet rajoitetummat kuin kohtuullisen varmuuden antava toimeksianto eikä tilintarkastajan tietoon ole tullut seikkoja jotka antaisivat aiheen olettaa, että hallituksen selostusta ei olisi laadittu kaikilta olennaisilta osin osuuskuntalain 4 luvun 15 & 2 momentin mukaisesti..Sama tarkastusyhtiö kuin v 2012 ja samat liirum laarumit.( niin standardi oli se 3000 jonka mukaan tehty )

      Mieleen tuli niitä esityksiä lukiessa ettei miltään osin oikeaa totuutta haluta millään ilveellä esiinsaattaa olipa kysymys konsernin sisäisten manipulointien osuus-tai eri yhtiöiden tuloksien esittäminen realistisesti sellaisena kuin ne on tilikaudelta olleet, koska niistä kävisi rajoittamattomalla varmuudella selville, että ei ole kunnioitettu osuuskuntalaisten kannalta osuuskuntalain 4 luvun 15 & 2 momenttia sekä lisäksi laki vaatii että :
      Viimeistä tilinpäätöstä koskevat asiakirjat, mainitun tilikauden ylijäämää tai tappiota koskeva osuuskunnan kokouksen päätös sekä hallituksen selostus ja sitä koskevat lausunnot on pidettävä nähtävinä ja lähetettävä 1 momentissa säädetyllä tavalla. (28.12.2007/1417)

      Lisäksi laki sanoo huomista 24.10 kokousta ajatellen :

      19 § Yhdenvertaisuusperiaate

      Osuuskunnan kokouksessa ei saa tehdä päätöstä, joka on omansa tuottamaan jäsenelle tai muulle henkilölle epäoikeutettua etua toisen jäsenen tai osuuskunnan kustannuksella.

    • Arvi Lint

      Olipa muurari saanut hyvät ohjeet kokouksen vetämiseen..meni yli 2 tuntia saada oikaistua väärään järjestykseen laaditun kokousjärjestyksen asialista.

      Kyllä osuuskunnan jäsenet osoittivat vahvan epäluottamuksen aikaisempia tj:n-hallituksen ja hallintoneuvoston tekemisiä kohtaan kun selvällä äänten enemmistöllä hyväksyttiin Erityistilintarkastus Osuuskunta PPO:ssa.
      Kokousedustajia peloteltiin, uhkailtiin..maaniteltiin..motivoitiin ja joku jopa hauskuutti esityksillään mutta niin vain sai kallispalkkaiset juristit ja asianajajat ja tj:n mieleistelijät ja myötäpuolet huomata että nyt oli osuuskuntaväki tosissaan joka tuli konkreettisimmin esille kun hallitus tajusi töpänneensä pahemman kerran ja vetikin sääntömuutosesityksensä pois. Ihan kävi sääliksi pääosallisia kun kehonkielet viestitti..p:kele kun minua on vedätetty..enkä ole perehtynyt saatikka ottanut kantaa vaan muurarin talutusnuorassa minua viety kuin pässiä narussa !

      Nyt vain jatketaan Luottokunnan mallin mukaista osuuskunnan alasajoa jolloin saamme kuitenkin suurimman osan takaisin siitä lähes 100 vuoden aikana meiltä kerätystä..kuten tj sanoi "vahvasta taseesta tukemaan osuuskunnan jäsenien taloutta"..se on siis n 138 M€ josta nyt ens vuonna otamme sen n.41,5 M€ jne.. pikkuhiljaa hivuttamalla homma hoituu..osuuskunnassahan äänestetään taas henkilövalinnoista seuraavassa kokouksessa jota muuten pitää jäsenien vaatia pidettäväksi heti v 2014 alussa, kaikki "luvut" on oikein tilinpäätöksessä joten asia järjestyy nopealla aikataululla ja esityslistalla ei tarvi olla kuin "osuusmaksun koron 500 €/osuus" maksuunpano ja siitä päätös.

    • Rantakatu

      MIKSI ERITYISTILINTARKAS-
      TUSTA VASTUSTETAAN?
      Erityistilintarkastusta vastustetaan voimakkaasti, koska vastuunalaisissa luottamus-
      tehtävissä Osuuskunta PPO:ssa ja sen omistamissa PPO Yhtiöt Oy konsernissa ovat tajunneet, että jos erityistilintarkastuksessa paljastuu, että asiat eivät ole kunnossa, he ovat juridisesti vastuussa asioista ja siten myös vahingonkorvausvelvollisia.

      Näin ollen on ymmärrettävää. että he vastustavat Osuuskunta PPO:n talousjohdon ja tilintarkastajien ohella erityistilintarkastuksen suorittamista ja asioiden selvittämistä loppuun asti.

      Erityistilintarkastus on nykyään rutiinitoimenpide talousrötösten Suomessa. Useim-
      miten sitä käytetään kun vähemmistö omistajista haluaa luotettavan ja riippumatto-
      man selvityksen yrityksen varallisuuden hoidosta. Erityistilintarkastus on toimivalle johdolle ja varsinaisille tilintarkastajille eräänlainen nöyryytys. Ainoastaan silloin kun on jotain salattavaa, sitä vastustetaan viimeiseen asti. Laki takaa 10 prosentin vähemmistölle oikeuden vaatia suoritettavaksi erityistilintarkastus.

      Keskeisin ongelma on Osuuskunta PPO:n päätoimialan myynti ja sen myötä miljoonaomaisuuden hoidon valvonnan suuri puuttellisuus.
      Ennen myyntiä päätoimialalla on ollut usean vuoden ajan hyvä tuloskehitys ja on mahdollistanut mm. sen, että osuuskunnan jäsenille on maksettu kunnon osuusmaksun korko vuosittain.
      Osuuskunta ja PPO:n oli ennen myyntiä eräs Suomen kannattavimpia Osuuskuntia/ yrityksiä.

      Mutta päätoimialan myynnin syyksi ja sen jälkeen siitä on sen tulevaisuudesta tietoisesti annettu väärä kuva. Yksityiskohtaisia syitä ei ole koskaan esitetty, eikä osuuskuntakokous eikä hallintoneuvosto saaneet perehtyä kaupan perusteisiin eikä tehtyyn kauppasopimukseen ennen eikä jälkeen kaupanteon? Myöskään ”omistajille” jäsenille tietoa ei anneta useista pyynnöistä huolimatta.

      Osuuskunta PPO:n yleinen kokous oli kuitenkin 24.10.2013 selkeästi sitä mieltä että koska toimitusjohtaja, hallitus sekä hallintoneuvosto ovat olleet haluttomia. saamattomia ja passiivisia vastaamaan esitettyihin kysymyksiin talousepäselvyyksistä, päätettiin käynnistää eritysitilintarkastus menettely. Julkisuuteen lähetetyssä informaatiossa he ovat sivuuttaneet itse asiat ja keskittyneet voimakkaaseen mustamaalauskamppanjaan erilaistiin veroseuraamus-laittomuustila jne. syihin vedoten.

    • H Eino

      nyt se on datame konkassa kun yrityssaneerauksen on raastupa todennut mahdottomaksi ylisuurien velkojen ja liian pienen liikevaihdon takia. Oli ne siellä raahen kokouksissa oikeassa jotka tätä asiaa kyseli ja esitti niitä faktoja..miksihän se hallinto ei ole vielä puuttunut asiaan, taitavat olla melko saamattomia tai hyvin kestitettyjä koko porukka !

    • H Eino

      Saa nähdä kuka on se meidän valitsema/valitsemat edustajat uskaltaa nostaa kissan pöydälle tässä "sammonryöstö" asiassa ? Edustajia on joka kunnasta mutta ketään ei ilmeisesti kiinnosta rohkaistua ja panna asialle pistettä. Yleensä kaikki ne jotka kokee asian olevan tärkeän lähtevät mukaan kun vain joku ottaa selkeän kannan ja vie sitä eteenpäin muille tiedoksi ja hoidetaan pöytä puhtaaksi.
      Oisko joku Merijärvinen rohkea ja käynnistäis Osuuskunta PPO:ssa asioiden selvityksen ?
      Kysymys kuuluu : Mitä haittaa on erityistili-toiminnantarkastuksesta jos siinä ei ole mitään epäselvyyksiä? Mistä johtuu että omistajajäsenet kokevat että jotain on mennyt pieleen ilman heidän suostumustaan?

      Nyt on rahaa poltettu ( ja tuntuu edelleen palavan) mm. Datame sitoumuksiin, kalliisiin konsultteihin joita rahataan joka jäsenkokoukseen tai jotka ovat antaneet lausuntoja ennen ja jälkeen tehdyn kannattavan liiketoimintakaupan.
      Olihan Herra hallituksen puheenjohtaja ollut näreissään kun Raahen 24.10.2013 kokouksen kustannukset voi olla jopa 10 000 €..paskat se puheenjohtaja-nätti pimu..oliko riekko ja sääntönikkari maksoi saman verran eikä mitään hyvää saaneet aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe