Ruokavalion muutos, plussia vai miinuksia?

Himpulapimpula

Kysyn lähinnä siksi, koska olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla nyt vajaa 2kk, ja enpä ole huomannut juuri mitään positiivista eroa. Keliakia oli ennen toteamistakin lähes oireeton, ainoastaan löysä vatsa.

Sekään ei ole juurikaan parantunut, mutta joitain parempia päiviä on jo välissä. Sitten niitä negatiivisia asioita joita mietin, johtuuko ruokavaliomuutoksesta? Väsymys ja hoikistuminen (ei välttämättä niin huono asia..), mitä pelkään, että johtuisiko kuitenkin jostain muusta sairaudesta? Vai jääkö mulla nyt jotain ravintoaineita saamatta, kun en leipää enää syö, en juurikaan edes gluteenitonta. Toisaalta tuo hoikistuminen voisi viitata siihenkin, että hiilarit on todella jääneet melkein kokonaan ruokavaliosta, riisiä ja perunaa syön jonkin verran. Mutta väsymys!! Onko muilla tämmöisiä oireita ruokavaliomuutoksen alussa?

Vai onko tässä joku liitännäissairaus jo näin pian (mulla todettiin keliakia lääkärin mukaan hyvin alkuvaiheessa), diabetes, kilpirauhanen tms.... ääääh, ei kait se auta kuin mennä hyppäämään lääkäriin taas :/

17

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aito ravinto

      Mitä syöt?

      Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (peruna sisältää runsaasti tärkkelystä, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Lisäksi liiallinen insuliini poistaa lähes kaiken sokerin verenkierrosta ja näin aivot jäävät ilman energiaa, jolloin ihminen väsyy. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa ja aivot saavat energiaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata muilla kasvikunnan tuotteilla, joissa on vähemmän hiilihydraattia, jolloin insuliinitaso pysyy vakaana ja ihminen virkeänä. Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa, juureksissa, marjoissa, pavuissa, linsseissä, hedelmissä ja kasviksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan.


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

    • Keliaakikko

      Eikö sulta testattu keliakian yhteydessä diabetestä, kilppareita tms? Itseltäni otettiin samantien koko kartelli. Luulin, että on ihan rutiini toimenpide :S

      Eikä sulta jää ravintoaineita saamatta jos vaan ohjeiden mukaisesti saat kuituja jostakin. Kasvikset ovat huono vaihtoehto, kuten tuo yksi täällä yrittää joka keskustelussa huudella. Itselleni ravitsemusterapeutti nimenomaan painotti, että kasviksista saadut kuidut eivät riitä.
      Pellavansiemen on hyviä ja samoin Fibrex (sokerijuurikaskuitu).

    • syödään rehuja

      Ravitsemusterapeutti sanoi?

      Itse pääsin eroon kroonisesta ummetuksesta, kun jätin viljat. Sen kuuluisan ruisleivän.

      Mihin perustuu VRN:n kuidun saantisuositus? Maksimaaliseen leivän/viljan syömiseen vai mihin? Miksi suurimmassa osassa maapalloa ihmiset eivät saa paksu- ja peräsuolen syöpää tai II-tyypin diabetesta, vaikka eivät edes tiedä, mitä ruis, täysjyvävehnä, kaura ja ohra ovat? Mutta meitä täällä pelotellaan, että jos ei syö 6-9 annosta täysjyvää joka päivä, niin noutaja saapuu takapuolisyövän, ravintoaineiden puutosten aiheuttamien sairauksien ja vaikka minkä taudin takia.


      Virallisten ravitsemussuositusten takaa löytyvät mm. leipomoteollisuuden menekinedistämisyhdistys Leipätiedotus ry ja kulutustavarajätti Unilever Oy.
      http://samisundvik.com/2013/09/13/viralliset-ravitsemussuositukset-nain-elintarviketeollisuus-meita-ohjaa/



      Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (peruna sisältää runsaasti tärkkelystä, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Lisäksi liiallinen insuliini poistaa lähes kaiken sokerin verenkierrosta ja näin aivot jäävät ilman energiaa, jolloin ihminen väsyy. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa ja aivot saavat energiaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata muilla kasvikunnan tuotteilla, joissa on vähemmän hiilihydraattia, jolloin insuliinitaso pysyy vakaana ja ihminen virkeänä. Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa, juureksissa, marjoissa, pavuissa, linsseissä, hedelmissä ja kasviksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan.


      EU hylkäsi Suomen leipomoteollisuuden terveysväitteet!
      Maaseudun tulevaisuus -lehti uutisoi 11.11.2011, että rukiin terveysväitteet menivät nurin. Suomalaiset suurleipomot Vaasan ja Fazer lähettivät Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle kaikkiaan 21 ehdotusta terveysväitteeksi leivälle. Ehdotuksista puoli tusinaa koski ruista. Efsa hylkäsi kaikki lähetetyt terveysväitteet yhtä lukuun ottamatta.

      Ainoan hyväksytyn terveysväitteen mukaan ruislesekuitu edistää vatsan toimintaa. Hylättyjen terveysväitteiden joukossa oli mm. se, että ruisleipä vaikuttaisi edullisesti sokeriaineenvaihduntaan tai veren kolesterolitasoon. Moni Efsan hylkäämä terveysväite löytyy myös suomalaisista ravitsemussuosituksista.
      http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/11/13/eu-hylkasi-suomen-leipomoteollisuuden-terveysvaitteet/



      Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.

      Pohjoismaiden ministerineuvoston selvityksen mukaan vain 8,5% suomalaisista sanoo syövänsä viisi annosta kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja.

      • Keliaakikko

        Kyllä, ravitsemusterapeutti sanoi. Arvaapa kumpaa uskon enemmän, häntä vai jotakin randomia joka huutelee jotain shaibaa suomi24:sen palstalla.


      • tärkki on peestä
        Keliaakikko kirjoitti:

        Kyllä, ravitsemusterapeutti sanoi. Arvaapa kumpaa uskon enemmän, häntä vai jotakin randomia joka huutelee jotain shaibaa suomi24:sen palstalla.

        Kyllä nyt on käynyt niin, että ravitsemusterapeuttisi on ollut leipomoteollisuuden sponsoroima puhuja. Mieti vähän. Maissa joissa ihmiset elävät pisimpään ja myös terveinä (esim.Japani) leipien syönti on jokseenkin tuntematon asia. Leipien ja viljan syönti yleensäkin on aivan tuore ilmiö ihmiskunnan historiassa. Kun ihminen aloitti viljan syönnin, niin keski-ikä ja pituuskasvu romahtivat. Tämä on pystytty todistamaan.


      • Keliaakikko
        tärkki on peestä kirjoitti:

        Kyllä nyt on käynyt niin, että ravitsemusterapeuttisi on ollut leipomoteollisuuden sponsoroima puhuja. Mieti vähän. Maissa joissa ihmiset elävät pisimpään ja myös terveinä (esim.Japani) leipien syönti on jokseenkin tuntematon asia. Leipien ja viljan syönti yleensäkin on aivan tuore ilmiö ihmiskunnan historiassa. Kun ihminen aloitti viljan syönnin, niin keski-ikä ja pituuskasvu romahtivat. Tämä on pystytty todistamaan.

        Juu juu, valaistunut suomi24 -keskustelija tietysti tietää enemmän ja lääkäritravitsemusterapeutit ovat samassa juonessa tässä suuressa salaliitossa.

        ...oikeasti, kuuntele itseäs.

        Terveille suositellaan etenkin tummaa leipää, koska se sisältää kuitua. Keliaakikot ottavat kuidut sokerijuurikkaasta, pellavansiemenestä jne.
        Sen takia leivän jättämistä ei terveille suositella, koska eivät sitten tajua kuitutarvettaan korvata muilla ja seuraavaksi onkin valtaisa ummetusepidemia, joka pahimmillaan sitten aiheuttaa paksusuolisyövän.

        Kyllä keliaakikko joutuu sen verran opiskelemaan ruokavaliota ja elimistön toimintaa, ettei mene noihin karppaajavedätyksiin. Kannattaisi ehkä sinunkin pysyä faktassa huuhaan sijaan.


      • www.findikaattori.fi
        tärkki on peestä kirjoitti:

        Kyllä nyt on käynyt niin, että ravitsemusterapeuttisi on ollut leipomoteollisuuden sponsoroima puhuja. Mieti vähän. Maissa joissa ihmiset elävät pisimpään ja myös terveinä (esim.Japani) leipien syönti on jokseenkin tuntematon asia. Leipien ja viljan syönti yleensäkin on aivan tuore ilmiö ihmiskunnan historiassa. Kun ihminen aloitti viljan syönnin, niin keski-ikä ja pituuskasvu romahtivat. Tämä on pystytty todistamaan.

        http://www.findikaattori.fi/fi/46


    • Keliaakikko

      Sitäpaitsi, miksi nämä ei-viljaa -fanaatikot eivät voi tehdä noita kokeilujaan perusterveillä? Miksi pitää tulla mainostelemaan ja tuputtamaan tuollaista sairaille ihmisille

      On vastuutonta alkaa sairaille ihmisille alkaa tuputtamaan jotakin sellaisia ohjeita, joita ammattilaiset eivät suosittele. Tuon kasviskuitu asiankin nimenomaan erikseen kysyin ravitsemusterapeutilta ja eivät hänen mukaansa riitä ainoaksi kuitulähteeksi. Joten se siitä.

      Pysyn itse kyllä visusti niissä ohjeissa, joita lääkäri ja ravitsemusterapeutti ovat suositelleet. Itse todellakaan lähde leikkimään terveydelläni ja hengelläni kun muutenkin nukkavauriot ovat jo olemassa.

    • terppa.

      "Kansainväliset ruokajätit pyrkivät vaikuttamaan ravitsemusterapeutteihin samaan tapaan kuin lääketehtaat vaikuttavat lääkäreihin. Tässä asiaa havainnollistava video, joka on kuvattu kansainvälisessä ravitsemusterapeuttien konferenssissa. Mukana konfressissa lobbaamassa ovat myös mm. McDonalds, Mars, Nestle, Pepsi, Pfizer, Abbot, Kellogg’s ja Unilever, jotka esittelevät pitkälle prosessoituja ja GMO-tuotteitaan."
      http://vimeo.com/59828051

      Onhan meitä aivopesty viimeiset 40 vuotta, jotta

      Viljaa pitää syödä runsaasti.
      Eläinrasvat ovat vaarallisia.
      Vähärasvaisia tai mieluummin rasvattomia maitotuotteita pitää syödä/juoda runsaasti.
      Prosessoitu kasvirasva on terveellistä.
      D-vitamiinin saanti ruuasta riittää (alle 8µg/vrk), vaikka aurinko on D-vitamiinin lähde ihmiselle ja purkista otettuna se on vaarallista.

      Tätä ylläolevaa mantraa noudattaa aivan kaikki terveyslehdet (Luontaisterveyslehteä lukuunottamatta), kaikki kuntoilulehdet, kaikki aikakauslehdet, kaikki "vauva"-lehdet, kaikki sanomalehdet sekä kaikki viralliset ravitsemusoppaat ja ravitsemusterapeutit jne...

      Samaa jorinaa vuodesta toiseen ja ruokaohjeita joka lehdessä. Kuka viitsii edes maksaa moisista lehdistä yhtään mitään. Selaan ne läpi kirjastossa ja olen tyrmistynyt.

      "Asiantuntijana" on yleensä joku yksittäinen ravitsemusterapeutti tai joku muu "auktoriteetti", joka on ihan varmasti oikeassa eikä muilta ole edes kysytty. Tieteelliset evidessit loistavat poissaolollaan.

      Aivopesu alkaa jo neuvolassa ja siitä se jatkuu koko elämän ajan.

      Kaikissa laitoksissa ja lukuisissa lounaspaikoissa noudatetaan myös tätä "virallista" ravitsemusta ja näinollen hinta/laatu ei kohtaa.

      Eihän tavallinen ihminen edes osaa kyseenalaistaa, kun kaikkialla kaikki kertoo aivan samaa.

      Kun sairastut, niin kukaan ei kysy, mitä suuhusi laitat, vaan saat runsaasti lääkkeitä. Jos lääkkeet ei auta, niin saat uusia lääkkeitä, kunnes monesti koko Pharmaca Fennica on läpi käyty. Tämän jälkeen vika on potilaan päässä.

      Vastavirtaan kulkevia tutkijoita, blogisteja ja lääkäreitä pidetään kummajaisina ja kansankiihottajina ja haukutaan yleisesti somessa, joka on mielestäni todella törkeetä.

      Nykyään on tietoa runsaasti saatavilla, jos sitä haluaa ja aihe kiinnostaa.

      Valitettavan harva haluaa ja vielä harvempi muuttaa käsityksiään, vaikka olis jo sairastunut esim. väärästä ravinnosta tai esim. D-vitamiinin puutteesta.

      • Keliaakikko

        Mistä nämä foliohattu kaverit oikein tulevat?


      • lue ne tutkimukset
        Keliaakikko kirjoitti:

        Mistä nämä foliohattu kaverit oikein tulevat?

        Kannattaa opiskella ravitsemusta ja lukea muutakin kuin mainoksia.

        Ja aina kannattaa kokeilla, mikä sopii ja mikä ei.


      • Keliaakikko
        lue ne tutkimukset kirjoitti:

        Kannattaa opiskella ravitsemusta ja lukea muutakin kuin mainoksia.

        Ja aina kannattaa kokeilla, mikä sopii ja mikä ei.

        Jos minun viestiini vastasit, niin nämä testailijat voisivat suorittaa testailunsa terveillä ihmisillä. En käsitä, että miksi tuota mantraa pitää tunkea jokaiseen keliakia-keskusteluun. Ovatko diabetes-palstalla yhtä innokkaita?
        Tai ovatko tuolla syöpä-keskusteluissakin tunkemassa tuota samaa roskaa?

        Keliakiassa on kyse sairaudenhoidosta, ei mistään ihmedieetistä. Joten on vaan todella outoa ja arvelluttavaa, miksi näitä mainosviestejä tungetaan tänne.


      • FoxMulder
        Keliaakikko kirjoitti:

        Mistä nämä foliohattu kaverit oikein tulevat?

        Nimenomaan. Ei helvetti noita salaliittoteorioita. Keliakian takana ovat oikeasti ufot.


      • eikannatajärkyttyä
        Keliaakikko kirjoitti:

        Jos minun viestiini vastasit, niin nämä testailijat voisivat suorittaa testailunsa terveillä ihmisillä. En käsitä, että miksi tuota mantraa pitää tunkea jokaiseen keliakia-keskusteluun. Ovatko diabetes-palstalla yhtä innokkaita?
        Tai ovatko tuolla syöpä-keskusteluissakin tunkemassa tuota samaa roskaa?

        Keliakiassa on kyse sairaudenhoidosta, ei mistään ihmedieetistä. Joten on vaan todella outoa ja arvelluttavaa, miksi näitä mainosviestejä tungetaan tänne.

        Minä olen perusterve omaehtoisesti ei-viljaa-eikä-maitotuotteita ruokavaliolla.


    • ded people
      • puuroähky

        "Kansainväliset ruokajätit pyrkivät vaikuttamaan ravitsemusterapeutteihin samaan tapaan kuin lääketehtaat vaikuttavat lääkäreihin. Tässä asiaa havainnollistava video, joka on kuvattu kansainvälisessä ravitsemusterapeuttien konferenssissa. Mukana konfressissa lobbaamassa ovat myös mm. McDonalds, Mars, Nestle, Pepsi, Pfizer, Abbot, Kellogg’s ja Unilever, jotka esittelevät pitkälle prosessoituja ja GMO-tuotteitaan."
        http://vimeo.com/59828051


    • puuroähky

      Suomalainen elää leivällä, pastalla, puurolla, makaronilla, perunalla, sokerilla, margariinilla ja rasvattomalla maidolla. Ja mikähän on lopputulos?

      lihavuusepidemia
      diabetesepidemia
      osteoporoosin jatkuva kasvu
      autoimmuunisairauksien jatkuva kasvu
      vatsa- ja suolisto-ongelmien jatkuva kasvu
      psyykkisten ongelmien jatkuva kasvu
      suolistosairauksien jatkuva kasvu
      allergioiden jatkuva lisääntyminen

      jne...

      Tällainen ruoka EI riitä, se sairastuttaa.

      Suurin osa suomalaisista kuvittelee, että ravinnolla ei ole mitään merkitystä, jos nappaa siinä sivussa jotain multitabsin kaltaista epäterveellistä monivitamiinia.

      Monelle tavallinen ruoka on lisäainepitoisia eineksiä, viljaa eri muodoissaan, sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasvirasvoja (margariini, kasvirasvakerma jne...), sokerisia muroja, sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

      Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

      Lyhyesti: virallisten ravitsemussuositusten mukaan aikuinen tarvitsee n. 100 grammaa hyviä rasvoja ja proteiinia päivässä. Lisäksi vähintään 500 grammaa kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Vettä janoon 1,5-2 litraa. Ja jos nälkä jää (lähinnä huippu-urheilijat), niin perunaa, riisiä ja viljaa.

      Ravinnolla on keskeinen merkitys psyykkiseen ja fyysiseen olotilaan ja terveyteen, joten EI ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa.

      Mutta mitä tekee THL? Surkuttelee mediassa, kun maitoa ei mene litraa päivässä, pelottelee D-vitamiinin syönnillä, leivän syönti vähenee ja voin myynti kasvaa, joka on viimeiset 30 vuotta myyty Venäjälle. Venäläiset ostavat laatua.

      Ja jatkaa samaa aivopesu, jota on kestetty viimeiset 40 vuotta, jotta

      Viljaa pitää syödä runsaasti
      Eläinrasvat ovat vaarallisia
      Vähärasvaisia tai mieluummin rasvattomia maitotuotteita pitää syödä/juoda runsaasti
      Prosessoitu kasvirasva on terveellistä.
      D-vitamiinin saanti ruuasta riittää (alle 8µg/vrk), vaikka aurinko on D-vitamiinin lähde ihmiselle ja purkista otettuna se on vaarallista.

      Lisäksi tätä ylläolevaa mantraa noudattaa aivan kaikki terveyslehdet (Luontaisterveyslehteä lukuunottamatta), kaikki kuntoilulehdet, kaikki aikakauslehdet, kaikki "vauva"-lehdet, kaikki sanomalehdet sekä kaikki viralliset ravitsemusoppaat ja ravitsemusterapeutit jne...

      Samaa jorinaa vuodesta toiseen ja ruokaohjeita joka lehdessä. Kuka viitsii edes maksaa moisista lehdistä yhtään mitään. Selaan ne läpi kirjastossa ja olen tyrmistynyt.

      "Asiantuntijana" on yleensä joku yksittäinen ravitsemusterapeutti tai joku muu "auktoriteetti", joka on ihan varmasti oikeassa eikä muilta ole edes kysytty. Tieteelliset evidennist loistavat poissaolollaan.

      Aivopesu alkaa jo neuvolassa ja siitä se jatkuu koko elämän ajan.

      Kaikissa laitoksissa ja lukuisissa lounaspaikoissa noudatetaan myös tätä "virallista" ravitsemusta ja näinollen hinta/laatu ei kohtaa.

      Eihän tavallinen ihminen edes osaa kyseenalaistaa, kun kaikkialla kaikki kertoo aivan samaa.

      Kun sairastut, niin kukaan ei kysy, mitä suuhusi laitat, vaan saat runsaasti lääkkeitä. Jos lääkkeet ei auta, niin saat uusia lääkkeitä, kunnes monesti koko Pharmaca Fennica on läpi käyty. Tämän jälkeen vika on potilaan päässä.

      Vastavirtaan kulkevia tutkijoita, blogisteja ja lääkäreitä pidetään kummajaisina ja kansankiihottajina.

      Nykyään on tietoa runsaasti saatavilla, jos sitä haluaa ja aihe kiinnostaa.

      Valitettavan harva haluaa ja vielä harvempi muuttaa käsityksiään, vaikka olis jo sairastunut esim. väärästä ravinnosta tai esim. D-vitamiinin puutteesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

      On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
      Loimaa
      89
      3609
    2. Kerro jotain kaivatustasi

      jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
      Ikävä
      115
      1673
    3. Sofian kylppärikuva.

      Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
      Kotimaiset julkkisjuorut
      114
      1256
    4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

      Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
      Ikävä
      104
      1053
    5. Illat ilman sua (mies)

      ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
      Ikävä
      101
      897
    6. 232
      889
    7. Jos meistä tulis jotain,

      niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
      Ikävä
      60
      877
    8. Kysymys haavemaihin

      Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
      Ikävä
      217
      765
    9. Rikoin sun sydämen.

      Se oli silti sulle oikein.
      Tunteet
      69
      757
    10. Iso vaalee vauhdissa

      Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
      Suomussalmi
      13
      731
    Aihe