Maakuntamalli vai jotakin muuta?

keskustellaanko?

Miten lienee vaikuttaa hallituksen päätökset naillä seuduilla? Oletteko miettineet vaikutuksia? Kunnan työntekijöitä on irtisanottu Kouvolassa ja YT:t menossa Jyväskylässä.
Miten mahtanee Eura selvitä? Liitosneuvottelut kulkevat jähmeästi ainakin Säkylän kanssa. Mikä siinä oikeasti tökkii, sitä ei tallaaja käsitä.

Noin yleensä ottaen, pää tulee vetävän käteen, kun kaikessa julkisessa supistetaan ja maksuja yksityisillä korotetaan.
Mielestäni itsenäisyys meni EU:n myötä.

7

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatketaanko?

      Samaa mieltä, EU oli suuri virhe. Valheilla kansa sumutettiin hyväksymään, vaikkakin 3/4 päätöstä ei ollutkaan, niinkuin olisi pitänyt olla. Päätös on ollut perustuslain vastainen.

      Eihän suuria säästöjä saada nippelihommia supistaen. Eteen tulee varmasti irtisanomiset myöhemmin. Viiden vuoden suoja on kohtuuton. Se pitäisi olla kertaluontoinen henkilöä kohti. Mikään firma ei menestyisi noilla opeilla.

      Samaa ihmettelen minäkin, miksi Säkylä ei siedä Euran suuntaa? Kemiat ei taida kohdata. Tiedän kyllä, että Säkylästä käydään Loimaan sairaalassa. Jotenkin tuntuu oudolle. Taitaa olla lähin. Entä paras? Ainakin me olemme saaneet hyvää hoitoa Satak.keskussairaalasta.
      Rauman suunta tuntuu luontevalta, jos Säkylä menee eri suuntaan.

      Maakuntamallia en täysin hallitse, joten se siitä. Kelan etuuksien leikkaus voisi palauttaa tk.n arvostusta, ehkä. Jonot tulisi ellei lääkäreitä lisätä. Nyt lääkärit ovat yksityislääkäreinä mahdollisesti päivätyönsä lisäksi. Rajaa siihenkin. Jotakin saisi palauttaa paikallisesti päätettäviksi.

    • yugh

      Mun mielestä Eura, Säkylä ja Köyliö on niin lähekkäin toisiaan että voisivat yhdistyä. Käytännössä samaa taajamaa.

      Säkylästä on yhtä pitkä Raumalle, Loimaalle kuin Vammalaankin, noin 50 km. Esim Huittisten suuntaa en ymmärrä ollenkaan, iso asumaton alue välissä ja ei mitään yhteistä muutakaan. Harjavaltaan päin menee luontainen asutusväylä ja se on lähimpänä, ja hyvä tiekin, mutta on sekin jo vähän liian Poria. Raumalle on sama matka kuin Huittisiin, ja samaan tapaan asumatonta välissä, eikä yhteistä mitään. Etelän suuntaan saa mennä melkein Turkuun asti ennen kuin tulee asutusta. Loimaan suunta on yhtä kaukainen kuin Ugi. Laitila nyt on ihan yhtä tyhjän kanssa.

      Eli Eura-Säkylä-Köyliö olisi luontainen kunta, samaa taajamaa ja asutus yhtenäistä, sekä yhteistä historiaa löytyy ja lyhyet välimatkat. Loppujen lopuksi ei merkitystä missä kirjastot yms sijaitsee, koska lyhyt välimatka. Ei se Säkylästä tai Köyliöstä ole mikään matka ajaa Euraan. Eikä se sitä tarkoittaisi että kaikki Euraan keskitettäisiin, eihän Eura paljon Säkylää kummempi paikka ole. Onhan esim Sastamalassakin uimahalli Äetsän taajamassa, vaikka päätaajama on Vammala.

      • selittäjä

        Kun tarkkoja ollaan, Huittinen on Säkylästä katsottuna lähempänä kuin Rauma. Huittisiin on Säkylän keskustasta noin 29 km. Säkylän keskustasta on Euraan 16 km, josta on edelleen 36 km Raumalle. Näin ollen Säkylän keskustan ja Rauman keskustan välimatka on peräti 52 km.

        Kuntaliitosasiat ovat omasta mielestäni haastavia. Kun Säkylää ja Köyliötä oltiin viimeksi liittämässä osaksi Euraa, vaadittiin Säkylän terveyskeskuksen ja lukion lakkauttamista. Kun Säkylän kunta kuitenkin päätti kunnostaa koulukeskustaan, vedettiin Euran päättäjistössä herneet sieraimiin. Jos terveyskeskus menee Säkylästä kiinni, siinä sitä taas nähdään, kun tarvittava apu ei ole riittävän lähellä. Ja jos asut säkyläläisenä vaikkapa Loimaalle vievän tien nurkilla, matka Euran terveyskeskukseen olisi selvästi pidempi kuin Säkylän terveyskeskukseen.

        Kun itse haluan käydä muuten vain kaupoilla, menen näin säkyläläisenä helposti sitä varten Raumalle. Ainakaan ensisijaisesti en tosin puolla liitosta siihen suuntaan, koska Rauma on jo kenties turhan etäinen päättämään Säkylän asioista paikkakunnan tasolla. Euran kimpan seuraukset pystyy päättelemään Kiukaisista. Helpoin tie Huittisiin on puolestaan tosi mutkainen. Se, joka menee Köyliön Vuorenmaan kautta. Matka Kokemäelle kestää muuten melko kauan, jos Säkylän julleja lähtisi sinne päättämään omista asioistaan. Ja ilmeisesti Kokemäkeä kiinnostaisi enemmän kimppa Harjavallan suntaan?

        Haastava asia sanoisin, jos jotain liitoksia pitäisi tehdä.


    • yugh2

      Euraa ja Harjavaltaa yhdistää? On ne niin punaisia, vois sopiakin yhteen.

    • Pro Säkylä

      Oivoi. Taas tämä älytön EuKöSä-liitoskeskustelu nostaa näköjään päätään.
      Mitä kahden /- nollatulosta tekevän ja investointeihinsa hukkuvan Euran liitos muka hyödyttäisi? Viiden vuoden työsuhdeturva takaa taatusti sen, että taloudellista hyötyä siitä ei ole. Köyliöstä ja Säkylästä karsitaan, Kiukaisten tapaan, pikkuhiljaa riuduttamalla kaikki palvelut pois ja ne keskitetään Euraan. Siinä loppuvat toimivat terveyskeskus, lukio ja useat muut palvelut. Virkamiehillä palkat nousevat kun ne harmonisoidaan ja kun käyttöönotetaan Euran sosialistinen johtamistapa, jossa kaikki kunnan palvelut järjestetään omana työnä, niin aika monet yrittäjät / yrityksetkin saavat siipeensä. Muutaman vuoden jälkeen taas todetaan, että liitosmiljoonat ja palvelut menivät ja edelleen ollaan persauki!

      • peruskuntalainen

        Palveluita pitäisi olla joka suunnalla, jotakin Säkylässä ja Köyliössäkin ja euralaiset sinne palvelua hakemaan..
        Nythän on mahdollista valita vuodeksi oma terveyskeskus. Vielä parempi olisi valinta joka kerralla. Tilanteet voi vaihdella.

        Huittista kyllä ihmetteln, mikä siinä vetoaa? Luulisi Harjavallankin olevan parempi, jos nyt näistä yhdistymisistä mitään koskaan tuleekaan.

        Se viiden vuoden suoja kertaluontoiseksi, niin olisi tolkkua kuluissa. Eurassa ollaan kovin hiljaa kunnanjohtajan eläköitymisestä. Luulisi itsekin huomaavan olevan aika siirtyä sivuun. Jo senkin vuoksi, kun tytär suhaa kovin ottein. Päättäjän tulisi tietää päätösten seuraukset, eikä sitä tietoa voi olla kuin yhteistyöllä.

        Kunnissa on oltu viime vuosina ahneita omille palveluille. Eura teki liian kalliin uimahallin, josta maksamista riittää. Vanhustetaloja rakennetaan ja tk.ta korjataan. Se on tärkeää.
        Säkylän tk. toimii hyvin, enkä ymmärrä sen lopettamishaluja. Oppia euralaisten olisi otettava. Köyliö on sovitteleva ja aika puristuksessa kahden välissä.


    • jeejee2

      Poriin rakennetaan pilvenpiirtäjät koko hiton satakunta sinne asumaan pariin taloon ja yks sale alakertaan josta saa sapuskat. Vanhat asuin alueet hävitetään ja susia ja ahmoja jne suojeluelukoita tilalle. Niin ja pakolaisten telttakylä. Jo on halpaa ja rahaa säästyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1929
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1281
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1159
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1095
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. 10
      980
    Aihe