Miten kauan lääkkeitä?

terapiasta ehkä apua

Miten pitkiä aikoja olette syöneet ssri-lääkkeitä tai yl. lääkkeitä?

Oletteko joutuneet aloittamaan uusiksi lääkehoitoa?

5

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • O-CD

      Olen syönyt SSRI-lääkkeitä 16-vuotiaasta asti. Annos on pienentynyt huomattavasti ja lääkekin vaihtunut. Nyt olen 26-vuotias ja syön 15 mg Cipralexia päivittäin. Olin madaltanut annoksen 7,5 mg pitkän ajan kuluessa, mutta olon mennessä huonompaan suuntaan nostimme lääkärin kanssa annostusta nykyiseen 15mg/pv.

    • dwafesgdhg

      SSRI lääkkeet on ihan turhia pakko ajatuksiin tai pakko toimintoihin. Ei kannata niihin ruveta SSRI lääkitystä aloittamaan. Psyykelääkkeet voisivat toimia mutta välttäisin niitä kuin ruttoa viimeiseen asti.

      Ekaksi kannattaisi löytää todella hyvä psykologi joka ihan oikeasti tietää pakko toiminnoista ja ajatuksista.

      Toiseksi kannattaa tehdä ja syödä kaikkea joka "normalisoi" ajatuksia. Paljon raitista ulkoilmaa, terveellistä ruokaa ja yrittää saada hyvät unet. Fyysinen hyvinvointi tai sen parantaminen vaikuttaa mieleen myös. Tämä yhdistettynä terapiaan ja "altistus terapiaan" antaa mahdollisuudet parantua, ei lääkkeet.

      Voihan niitä lääkkeitä syödä jos haluaa mutta se on oikeasti pakko oireisiin ihan turhaa. Jos yrittää lääkkeillä parantua niin sitten jää se todellinen vaiva ja syy hoitamatta.

    • nkllnn

      Tämä ei nyt olennaisesti liity tähän asiaan, mutta tiedän ihmisen, jolla on ollut ocd ja hän on ensin purkanut asioitaan terapiassa ja sen jälkeen saanut apua SSRI:stä ja syömällä jonkin aikaa jonkin verran lihasrelaksanttitabletteja ("kuurina") - ne ovat siis rauhoittaneet mieltä. En kyllä tiedä tepsiikö kaikille tämä tai onko turvallista.

    • hohhoijaa

      Olen kokeillut 1,5 vuoden ajan useita eri lääkkeitä. Mikään ei ole auttanut :(

    • Hep!

      Minä aloitin 15-vuotiaana Seromexilla (en muista annostusta) ja söin sitä pari vuotta. En tiedä oliko siitä suoranaisesti pakko-oireisiin mitään apua, tuntui että se vain turrutti ihan täysin (jota nämä mielialalääkkeet yleensä tekeekin) ja passivoiduin kamalasti.
      Psykologini vaihtoi lääkitykseni Sertraliniin ja Risperidoniin sen jälkeen kun aloin saamaan paniikkikohtauksia, ja hän epäili niiden syyksi Seromexit.
      Uusia lääkkeitä söin 3 vuotta kunnes kyllästyin. Mielialalääkkeethän eivät tosiaan paranna oireita, ne vain piilottaa ne. Minä kyllästyin juurikin siihen turtuneeseen oloon, en jaksanut innostua mistään eikä mikään tuntunut miltään. Myös seksihaluni hävisivät lääkityksen myötä ja se palautuu todella hitaasti.

      Nyt olen kamppaillut pakko-oireiden kanssa 2 vuotta ilman lääkitystä. Joku mainitsitkin tuossa ylempänä, että fyysinen hyvinvointi vaikuttaa myös mieleen. Allekirjoitan tämän täysin. Pyrin käymään juoksulenkeillä päivittäin ja nukkumaan ainakin 8 tuntia yössä, ja huomaan heti eron jos jäänkin muutamaksi päiväksi sohvan pohjalle makaamaan ja unirytmini menee sekaisin. Väsyneenä ja stressaantuneena pakko-oireet tuppaavat pahenemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe