Matkavaikutelmia

PdlC kutsuu

Olin Ponta Delgadassa viikon matkalla. Osallistuin Aurinkomatkojen suureen saarikierrokseen ja puolipäiväretkelle kaksoisjärville. Muuten kuljeskelin kaupunkia ristiin rastiin.

Ihan mukava oli loma, mutta sydän ei tuonne jäänyt. En usko, että menen toista kertaa. Jokin vain paikassa tökki.

Aurinkomatkat on päättänyt lopettaa matkat Azoreille vähäisen kysynnän vuoksi. Nytkin yli puolet matkalaisista oli äkkilähtöläisiä eli viikon matka 300-450 euroa. Noilla hinnoilla firma tekee reilusti tappiota.

9

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itsellä tökkii

      Saattaisi kauppa käydä paremmin, kun olisi viikonloppulennot... Sama juttu Madeiralle.

      • Hjuva juttu

        AMllä olikin tullut jossain välissä Madeiralle myös sunnuntailähdöt myyntiin, nyt helpotti ;))
        Josko Azoreillekkin 2014-15 talvikaudella...


    • Tyytyväisyys matkaan on suhteessa siihen kohdistettuihin odotuksiin. Niinpä on tärkeää, että odotukset ovat oikeat. Azorit eivät ole massaturismikohde, mutta tarjoavat nautintoja eri aktiviteeteista ja harrastuksista kiinnostuneille.

      Suomalaisryhmiä Azoreilla on käynyt vuodesta 2005 lähtien. Joka vuosi São Miguelilla vierailee ryhmien lisäksi useita suomalaisia omatoimiatkailijoita ympäri vuoden. Suurimmaksi yksittäiseksi matkailijaryhmäksi Azoreille ovat nousseet saksalaiset, toisena ovat pohjoismaalaiset.

      Kahden suomalaisen matkatoimiston (Aurinkomatkat, Lomamatkat) toiminta Azoreilla vaikuttaa ylimitoitetulta. Markkinoinnissa on tärkeää, että viesti Azoreista siellä Suomessa kohdistetaan ei pelkästään ns. suurelle yleisölle vaan myös erikoisryhmille.

      Azoreilla käy vuosittain monia suomalaisia, jotka ovat vierailleet Azoreilla aikaisemmin, jotkut heistä jo lähemmäs kymmenen kertaa.

    • Corinneap

      Itse tulin viikko sitten Azorien kiertomatkalta (Aurinkomatkat). Vaikka kaupungeissa (Ponta Delgada ja Horta) ei nyt hirveästi nähtävää ollut, meni kuitenkin saarien (Sao Miguel, Faial ja Pico) kiertelyssä päivät mukavasti. Osa porukasta jäi vielä viikoksi ja olivat menossa patikkaretkille ja vuokraamassa autoa.

      Matkan kohokohta oli ehdottomasti kumiveneellä (14 hlöä) tehty retki Faialin etelärannikolle valaita katselemaan, ja kun delfiinien (2 eri lajia) lisäksi nähtiin kuulemma harvinainen valas (Bryde's whale), jota seurailtiin jonkin aikaa.

      Muutenkin luonto oli upea ja Terra Nostran (Furnas) sekä Antonio Borghesin (Ponta Delgada) puutarhat mykistäviä paikkoja. Samoin kaksoisjärvet ja niiden hylätty hotelli :)

      Ruokapaikkoja ei meinannut kummastakaan kaupungista löytyä, mutta pari oli mahtavia. Hortassa on Peterin baari, jossa seinät ja katto päällystetty purjehtijoiden viireillä ja lipuilla. Ponta Delgadassa taas oli panimon ravintola, jossa oli hyvää ruokaa (vaikkakin hajamielinen tarjoilija...). Ja "oikeita" hampurilaisia varten piti mennä ostoskeskus Parque Atanticoon (Burger King ja KFC, sekä hieno kaskelotti-vesiseinämä aulassa). Muualla hampurilaisessa ei ollut sämpylää :P

      Itse saattaisin mennä takaisin Azoreille, vaikka vain siksi, että jos sattuisin näkemään valasetkellä kaskelotin, miekkavalaita tai (kuten eräs Aurinkomatkojen ryhmän porukka keväällä) sinivalaan.

      • "Ruokapaikkoja ei meinannut kummastakaan kaupungista löytyä". Tätä väitettä olen suomaisilta tällä palstalla lukenut useamman kerran viimeisen kuuden vuoden aikana, jotka olen Ponta Delgadassa asunut. Olen käsitellyt portugalilaista ravintolakonseptia kotisivuillani. Se poikkeaa suomalaisesta, mikä saattaa olla syynä siihen, että "ravintoloita ei löydetä". Ravitsemusliikkeita (joissa saa syödä vähintään jotakin) Portugalissa ja myös täällä Azoreilla on huomattavasti enemmän asukasmäärää kohti kuin Suomessa. Niitä eivät Portughalissa vedä suuret ketjut isoin ilmoituksin kuten Suomessa vaan perheet tai pienet yrittäjät. Jonkinasteinen ulkona syönti on vakavasta taloudellisesta kriisistäkin huolimatta vielä melko yleistä Portugalissa. Eikö kirjoittaja Ponta Delgadassa käynyt Portas do Marin satamakeskuksessa, jossa on tarjolla moderneja ravintoloita vähän vaativampaankin makuun? Siellä on muuten myös Burger King ja onhan meillä täällä mäkkärikin, tosin hieman keskustan ulkopuolella, Meillä on täällä Portugalissa on vahva oma ruokakulttuuri, myös "pika" sellainen, mistä johtunee, että pizza-, kebab- ja hampurilaiskulttuurit eivät ole lyöneet itseään läpi samalla tavoin kuin Suomessa.


    • 15+8=?

      Sorry this beeing in English, but 2014 holidays to the Azores by Aurinkomatkat are canceled ?

      • Pirkko83##

        Kauniit maisemat ja auto kannattaa ehdottomasti vuokrata ja kiertää saarta. Seitsemän päivää on kuitenkin liian pitkä aika perillä. Tekeminen ja näkemiset loppuvat aikaisemmin. Ja kun ainakin loppusyksystä sää on niin ailahtelevaa, niin meidän viikkoon lokakuun lopussa ei paljon aurinkoisia päiviä mahtunut.


      • Pirkko83## kirjoitti:

        Kauniit maisemat ja auto kannattaa ehdottomasti vuokrata ja kiertää saarta. Seitsemän päivää on kuitenkin liian pitkä aika perillä. Tekeminen ja näkemiset loppuvat aikaisemmin. Ja kun ainakin loppusyksystä sää on niin ailahtelevaa, niin meidän viikkoon lokakuun lopussa ei paljon aurinkoisia päiviä mahtunut.

        São Miguelin sää ei ole millään tavalla "ailahtelevaa", vaan aurinkoisten, pilvisten ja sateisten jaksojen vaihtelu on aivan normaalia ympäri vuoden. Silti koskaan ei ole kaamosta, koskaan ei ole kylmä eikä todella kuumakaan. T-paidalla saattaa tarjeta joulukuussakin eikä villapaiadalle ole paljon käyttöä. Sadetakkia en omista, en myöskään kumisaappaita. Totta on, että lokakuusta maaliskuuhun sataa eniten, mutta myös tällä ajanjaksolla saattaa esiintyä kuivia kausia, joina esim. hyötypuutarhan kastelu on valttämätöntä. Keskimääräiset säätiedot löytyvät mm. osoitteesta http://www.worldweather.org/003/c00006.htm. Lämpötilojen vuosittainen vaihtelu on vähäistä, sademäärissä sen sijaan saattaa olla melkoistakin heittoa.

        Viikon matkaan kuuluu kahdeksan päivää ja seitsemän yötä kohteessa. Kokonaisia päiviä saareen tutustumiseen jää siten kuusi. Jos kysymys on pelkästään pääasiallisiin luontokohteisiin tutustumisesta pintapuolisesta, riittää pari-kolme päivää perillä. Se miten kauan Azoreilla viihtyy, riippuu luonnollisesti myös matkailijan kiinnostuksen kohteista. Saariryhmällä on oma historiansa ja kulttuurinsa, johon voi tutustua mm. saariryhmän lukuisissa museoissa sekä kansanjuhilla joita etenkin kesäaika on tulvillaan. Muina aikoina vuodesta São Miguelin kunnat, etenkin Ponta Delgada, tarjoavat erilaista korkeakulttuuria vaativampaankin makuun.

        Joulun aikaan São Miguel tarjoaa fantastiset mahdollisuudet tutustua paikalliseen juhlaperinteeseen, etenkin jouluseimiin, jotka kuuluvat erottamattomasti azorilaiseen jouluun.

        Monet tulevat Azoreille pitkälti nähdäkseen valaita. Saarilla voi mm. patikoida, surfata, uida, sukeltaa, kalastaaa, purjehtia, pelata golfia, ratsastaa ja harrastaa canyoningia ja geocachingia. S'ao Miguel tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet tutustua tuliperäisyyteen asiantuntevien oppaiden johdolla.

        Nimmerkki saa koko vuoden kulumaan Ponta Delgadassa ongelmitta ja vielä enimmäkseen kotipiirissä. Koskaan ei aika tule pitkäksi, pahin ongelma on laiskuus ja joskus inspiraation puute.


    • RituL

      Lienee aikas yksilöllistä, miten pitkäkestoinen matka kannattaisi ostaa.
      Viikko on aika lyhyt aika pääsaarella, siinä ehtii toki hyvin käydä monessa paikassa ja tutustua Ponta Delgadaan. Kunnon rentoumista ja rauhallilsuutta kaipaavalle sopii hyvin kaksikin viikkoa. Viikon matkalla paluu alkaa häämöttää jo kolmen neljän päivän kuluttua matkan alusta, lopussa mielen valtaa ajatus "ai hitsi, olispa vielä toinenkin viikko, täällä on monenlaista hienoa nähtävää ja koettavaa, tuollakin olis mukava kuljeskella ihan rauhassa" ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe