ilmarisen kieltävä kuntoutustukipäätös

pohjalla1

Hei, olen ollut psyykkisistä syistä pitkällä sairaslomalla, ja koettanut samalla pikkuhiljaa saada opintojani etenemään. Kun kelan myöntämä sairaspäiväraha kausi tuli täyteen, hain kuntoutustukea kelalta ja vähän työhistoriani vuoksi myös ilmariselta. Hakemuksen jätin toukokuun lopulla.
Olen ollut puolet tästä ajasta ilman muita tukia kuin asumistuki. Masennuksesta huolimatta sinnittelin kesän huolehtimassa kuolevasta äidistäni toisella paikkakunnalla ja lainasin puuttuvat vuorarahat sisareltani. Kun äiti kuoli ja toivuin pahimmasta, aloin soittelemaan ensin kelaan (jossa kerrottiin etteivät voi tehdä päätöstä ennen ilmarista) ja sitten ilmariselle josta osattiin sanoa että asiani on käsiteltävänä ja näissä menee joskus yli sen 3 kk ( eivät halua kuulemma tehdä kelan päätöksen kanssa ristiriitaista ratkaisua??). Hain toimeentulotukea sosiaalitoimistosta ( En pysty tuosta summasta maksamaan velkojani ). Tämän jälkeen soitin viikottain 3 viikon ajan ilmariselle ja pyysin kiirehtimään asiaa.
Perjantaina päätös tuli, kielteisenä. Perusteena päätökselle on se, että olen ollut lääkärinlausunnon mukaan pitkään masentunut, myös niiden lyhyiden jaksojen aikana jolloin olen ollut olosuhteiden pakosta töissä. Tehnyt siis töitä työkyvyttömänä. Odotan nyt, onko kela asiasta mitä mieltä. Jos sekin päätös on kielteinen , en tiedä mitä tehdä. Tuntuu vain niiin paskamaiselta. Toivottavasti helvetti on olemassa ja siellä on oma erityinen paikka vakuutusvirkailijoille.

4

299

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aprikoitsija

   Jos olet pystynyt töitä tekemään niin et kyllä saa eläkepapereita läpi mitenkään.

   Eikö sinun kannattaisi yrittää parantua ja pyrkiä sitten takaisin työelämään?

  • sairas työtön

   Joo kyllä se taitaa hylsy tulla kun olet kyennyt töissä käymään masentuneena. Kun on todella vaikeasti masentunut niin silloin ei kykene töissä käymään. Jo sängystä ylösnouseminen voi olla mahdotonta.

  • pohjalla1

   Kokemusta on myös syvemmästä masennuksesta. Yritän tosiaan hakea kuntoutustukea, jonka kanssa voisi opiskella enemmemmän omaan tahtiin. Amk:ssa kun ei mitään yksilöityjä opintosuunnitelmia tehdä.

   • sairas työtön

    Niin se kysymys tosiaan onkin oletko oikeutettu eläkkeeseen kun kumminkin välillä olet kyennyt töihin masennuksesta huolimatta. Välillä olet kuitenkin työkykyinen masennuksesta huolimatta, silloinhan ei kuulu työkyvyttömyyseläkkeelle.
    Minulta myös kela on hylännyt kuntoutustuen vaikken ole kyennyt töihin mutta heidän mielestään en ole sairas vaan minulla on tunnepuolen ongelmia. Onneksi sentään myönsivät terapiaan tukea.
    Minulla kun on ikikarenssi päällä niin en saa mistään mitään tuloja vaan toimeentulotuella joudun elämään.
    Mutta onneksi jostain tulee rahat elämiseen, en valita. Ymmärrän ettei helpolla laiteta eläkkeelle ennenkuin kaikki kuntoutus on yritetty läpi. Mietityttää että mitäs sitten kun tämä kuntoutus loppuu, nyt toinen vuosi meneillään eikä ainakaan vielä mitään apua ole siitä ollut.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   290
   1842
  2. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   436
   1729
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   933
  4. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   915
  5. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   64
   879
  6. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   58
   806
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   67
   801
  8. Miksi Sanna pukeutuu kuin katuhuora?

   Phyi! https://www.is.fi/viihde/art-2000009002181.html
   Maailman menoa
   229
   783
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   691
  10. Sopiiko sinulle?

   Jos nyt kaikesta huolimatta löydettäisiin yhteistä aikaa niin, että voisimme keskustella tämän sotkeentuneen lankakerän auki. Jos et itsesi vuoksi, ni
   Ikävä
   28
   660
  Aihe