Nostalgiaa Turusta

Kuulin, että Turussa aiotaan pitää vanhan rukoushuoneen muisteluseurat. Minun sisälläni alkoi sotaratsu heti kuopia, että sinne pitää päästä. Päivä oli määrätty, mutta osoittautui, että Heikinsuolla oli silloin isotseurat, joten Turun piti joustaa. Määrättiin uusi päivä jonka autuaasti unohdin. Kun sitten tiedustelin eräältä veljeltä, niin sain vastaukseksi: Ne pidettiin jo viime perjantaina. Aamen plottis siinä se oli.

Mieleeni tuli eräs tapaus, jonka kaiken uhalla aion kertoa. Eräs rakas veli sai kotikutsun. Eräässä porukassa sovittiin, että minä sanoisin muistotilaisuudessa joitakin sanoja. Muutamaa päivää aikaisemmin eräs henkilö ilmoitti saaneen sa tehtäväksi estä'ä minun puheenvuoroni. Toive oli tullut taholta, jota siinä asiassa ehdottomasti kunnioitin ja sanoin, ettei huolta. Hautajaiset eivät ole turnajaiset vaan arvokas saattojuhla, jossa jätämme lähteneen Jumalan armon varaan. Kuitenkin puhuin asiani nauhalle ja lähetin lähiomaisille, koska halusin muistaa veljeä, jonka kanssa sain pätkän matkaa kulken. Seuraavassa jutussa aion kertoa sen, mitä olisin halunnut nostalgiaseuroissa sanoa, jos siellä olisi ollut vapaansanan aika.

87

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kun alan muistella menneitä, niin poikkeuksetta tulee sellainen olo, että olisi niin paljon anteeksipyydettävää. Muutin Turkuun 1962 helluntain aikaan. Sain kodis silloiselta rukoushuoneelta, kun sisareni oli perheineen siinä kiinteistössä talonmiehinä.
      Heillä oli jo silloin suuri perhe ja talonmiehen asunto käsitti kakis huonetta ja keittiön ja eteiskopperon. Me saimme veljeni kanssa asuttavaksi ehkä kaikkein suurimman huoneen, josta vieläkin joskus harmittelen, että olin viheliäinen vuokralainen. Siosareni joutui huolehtimaan herttämisesta ym. Voi miten kovasti taakoitettu ihminen voi olla.

      Kohta muuttoni jälkeen alkoi remontti rukoushuoneella. Kellariin tehtiin keittiö ja ruokasali niin, että myöhemmin koko yläkerta saatiin salikäyttöön. Kivimiehet tekivät miehen työn, kun ampuivat kalliota sieltä sisätiloista niin, että yli kolmekymmentä autokuormaa sieltä ajettiin kiveä pois.

      Sitten alkoi uuvuttava nurkkien moukarointi. Siinä oli Aaro Luoma työnjohtajana ja pojat Heikki ja Matti olivat joka päivä mukan samoin minä veljeni kanssa, kun ei kehdannut olla poiskaan.Siihen aikaa oli Lepa Leo Simolin edeltäveisaajana ja hän joskus kutsui meitä poikia siihen lähelle tukemaan hänen laulamistaan. Silloin ei lukkareita oltu vielä ylennetty pöydän taakse, vaan hän veisasi etupenkista sieltä vasemmalta. Jatkan vielä, jos kiinnostaa itselleni voin kertoa näitä ilman tietokonetta.

      • essulessu9

        Kiinnostaa kuulla lisää.


    • teu,

      Olen lukenut nostalgiasi , ihan hyvä ,sanoit ensinmäisessä' osassa että olisi
      niin paljon anteeksipyydettävää . Usko vain synnit on annettu anteeksi oo30
      Pitkänä perjantaina Sinä pääsiäisenä , kun katuva Ryövcärikin pääsi
      paratiisiin .

      Sitten kirjoiti eräästä' papasta , oliko TV.

      Uskomaton , toi pommi juttu , sieltä on tullut ampukiviä lähes 200 mottia.
      mutta sellaisia ne talkoot tahtoo olla ,että kun aikansa kestettyään tulee
      valmistakin , hyvin muistan nuo matin ja heikin ,ja AARON . kun olin pikkupoika
      he tuli h-suolle kesä'lomalle Kaisan luo . joka oli poikien äidin ,äiti.
      Kaskun minun ä'itini isä oli .oli kaisan mies.

      Papan ensimmäinen vaimo kuoli n,1938 ja oli 56. vuotta .

    • Kyl_määki_turuus

      Kerro vaan lisää. Minullekin kaikki tuttuja, vaikken olekaan ollut turkulainen kymmeniin vuosiin enkä oikeastaan ennenkään.

    • vihne

      Kaikki nimet eivät ole tärkeitä. Se kellarikerros kunnostettiin vuoden 1962 aikana ja yläkerran sali 1963. Silloin olin varusmiepalveluksessa ja hehkeimmän kesän Matti Kurjen purjehduksella Väimerellä ja Mustallamerellä, joten siihen souvviin en osallistunut lainkaan.
      Molempien sisarieni perheille olen kiitollisuudenvelassa, koska he korjasivat minut huikentelevaisen nuorukaisen koteihinsa, että pääsin ammattiin kiinni ja omille jaloille. Aaro ja Hilja Luoman perhe oli tosi tärkeä siinä alkuvaiheessa, koska en tuntenut asluksi oikeastaan ketään ihmisiä. Johonkin aikaan kävin päivittäin siellä, kun me harrastimme Heikin kanssa varsinkin laajaa kyläilyä ja minä menin häntä hakemaan ulos silloin: Hilja oli ihana ihminen, joka keitti muistelen ihan joka päivä kahvit eikä ollut nyrpeä koskaan. Oli sitten sellanen Kurosen perhekkin, jossa oli tyttölöitä ja sehän aina nuorta miestä kiinnosti. Nyt täytyy sanoa hpeillen, että liiaksi siellä heitä valvotin ainakin joinakin aikoina. Jos menis nyt mummon viereen, ennenkuin menee liian levottomaksi nämä muistelmat.

    • Ehkä tästä tuli kuitenkin vähän erilainen mitä alunperin ajattelin.Jotain piti vielä kertoa suhteesta Luoman perheeseen. Ainakin se, että saunoimme Aaron ja veljeksien kanssa useasti, kunkaikissa taloissa ei ollut saunoja.

      Vaikka rukoushuonetta olikin saneerattu ja tilat viimeistä nurkkaa myöten otettiin käyttöön, niin heräsi ajatusta uudesta rukoushuoneesta. Jos asioita olisi hoitanut minunlaiset ihmiset, niin siihen olisi ryhdytty vasta viimeisessä hädässä. Joillekkin Jumala antaa näkökykyyä tulevaisuuteen.

      Vaihtoehtoja oli kolme, joista piti valita paras. Puretaan vanha ja rakennetaan siihen uusi. Etsitään valmis rakennus ja ostetaan isompi kiinteistö. Rakennetaan kokonaan uusi. Asialle laitettiin joitakin veljiä. Vasaramäessä oli joku muistelen seurakunnan kiinteistö, jota katsastettiin, mutta epäkäytännöllisenä hylättiin.

      Niihin aikoihin oli Yli-Vainion liikehdinnän aikaa ja helluntaiseurakunnat kasvoivat monilla paikkakunnilla. Myös Turussa oli herännyt ajatus, että myydä vielä nykyisinkin käytössäoleva ja rakentaa uusi. Myös se kiinteistö katsastettiin, mutta se myymisaie taisi kuitenkin kuihtua. Jäljelle jäi uuden rakentaminen, koska entisen tilalle rakentaminen olisi ollut kallis ja vaikea projekti.

      • juhan noustenmäki

        Wanhassa Turussa päätettin tehdä katton reikä, että saatiin suorayhteys taivaaseen.
        silloin oli hyvät seurat, mutta sade säällä tuli esteriä sisään ja päätettiin reikä sulkea ja saarnat muuttui kuolleiksi..


    • teu,

      Koska se päätö että teitte uuden , sinne kaitaisten tielle vaikea oli sekin
      Kun Arkkitehti oli piirtänyt taloon 18 kulmaa , ja kaikki kulmat oli Simon
      mielestä sen verran hankalia että hän halusi itse ne muurata , joten än
      teki päätöksen ,että opettaa tyttönsa muuraamaan ja he muuraa koko
      julkisivut yhdessä ,,, muistatklo .

      Kun minä olin siellä ekankerran ,salin kattoon ei ollut vielä tehty mitään
      Akustikka rakennelmia , sellaiseen oliu malli jostakin saaristolais kirkosta
      , toka kerta oli kun akusto rakennelmat alkoi valmitu,. Kolmas kerta kun
      tehtiin kittiä ja maalia ,,

    • su***

      Anteeks, että määkin sekaannu turkkulaise keskustelu. Minä ku käsiti, et Tusuus ei o yhtä uskovaist. Olin siel jonku aikka töis, ja must tuntus silt, että he ova ni sissäpäi lämpeneväist porukka, et ei ne Jeesuksest teirä mittä. Ai ni, Turkkuuha ne toivat se kristinuskonki oikkee ensimäiseks. Oisko siin ollu vie oikke väkivalta mukan.

      No onhan siellä se ikivanha tuomiokirkko. Kai sen pitäis nyt jo vanhuudeltaan niin kuinnioitusta antaa, että kyllä siellä voisi käydän myös lestadiolaisetkin esikoiset että vanhat. Onnee ja siunausta vain sinnekkin.

      Tää oli taas sitä su: n höpinöitä. Mutta kun on vanha ja jo vähän lapsellinen, niin ihminen tulee tällaiseksi vanhana. Kestäkää vielä parikymmentä vuotta.

      • teu.

        Kyllä siellä on 400-500 ja lapset , enkeleinä .

        Turun Tuomiokirkkoo alettiin Rakentaa n. 1286 siihen missä se nytkin on
        mutta venäläiset polttivat sen noin 1318 .
        Aikaisemmin oli aloitgettu Tiilikirkkoa joka muutetteein kivikirkoksi vaihe oli
        n.1290 . jas sitä ennenkin oli pieni Puukirkko joka oli n.1156 aloitettu rakentaa .
        ja sen valmistumisesta on tieto että se olisi ollut , kun sitä olisi 100 vuotta rak.-
        ennettu , Piispan kirkko oli Korisilla , sinne oli n9 km. matka se oli ollut jo valmis
        yli sata vuotta. Se oli Rakennettu n. 1100-1145.

        SellaISELLE LUKIJALLE joka ei tiedä kaikkia asioita :Viikinkien retket alkoi
        vähetä 1030 ja loppui n.1050. Siihen aikaan myös joki reitti alkoi käydä loppua kohti (se oli aurajokea pitkin Liedon vanhaanlinnaan )alkoi kulku vaikeutua sitten
        koroisten kohdalla maan nousema teki tenän Yhtenäaamuna siitä ei enää päässyt uiskolla , joen poikki oli kuroutunut kalli kynnys , siitä johtuen alkoivat rakentaa
        kaupunkia sinne , vaikka viikinkit oli hiljaa ,oli Novkorodilaiset sitä ahkerampia .

        Muutamassa VUODESSA OLI kaupunki pystyssä Täamä on sattunut noin 1099-
        1102 , ja kaikkia enemmän varoja kysyneitä rakennettiin sitä mukaan kun varaa
        oli Koroisten kaupunki oli alku turkuun ,,Myöhemmin he rakensi Tuomiokirkon ja
        Joen alkuun Turunlinnan ,

        Uhotin vielä' erään asian kun Ruotsista siihen aikaan tuli isonpi Laiva Varsinais-suomeen , se toi aina uudisasukkaan , jonkin sellaisen joka oli jo saanut Uskon .
        Näiutä matkoja on tehty jo 1045. Sittenmin Kuningas antoi siirtolaiselle LEHMÄN
        varsinkin sellaiset jotka muutti perheineen , joten kun Piispa Henrik tuli 1155
        hän ei tarvinnut alkaa ristriretkeä' heti rannikolta , koska ne oli jo samaa uskoa kuin piispakin , Piispa sai surmansa 1156 ,köyliössä Loppiaisen jälkeen .

        Niin sanoit että kestäkä'ä vielä parikymmenta vuotta , joo ,jos ei enpää tarvi
        eikö tuo tuosta kulu ..pitää vain pyytä Isältä apua ..


      • oopu
        teu. kirjoitti:

        Kyllä siellä on 400-500 ja lapset , enkeleinä .

        Turun Tuomiokirkkoo alettiin Rakentaa n. 1286 siihen missä se nytkin on
        mutta venäläiset polttivat sen noin 1318 .
        Aikaisemmin oli aloitgettu Tiilikirkkoa joka muutetteein kivikirkoksi vaihe oli
        n.1290 . jas sitä ennenkin oli pieni Puukirkko joka oli n.1156 aloitettu rakentaa .
        ja sen valmistumisesta on tieto että se olisi ollut , kun sitä olisi 100 vuotta rak.-
        ennettu , Piispan kirkko oli Korisilla , sinne oli n9 km. matka se oli ollut jo valmis
        yli sata vuotta. Se oli Rakennettu n. 1100-1145.

        SellaISELLE LUKIJALLE joka ei tiedä kaikkia asioita :Viikinkien retket alkoi
        vähetä 1030 ja loppui n.1050. Siihen aikaan myös joki reitti alkoi käydä loppua kohti (se oli aurajokea pitkin Liedon vanhaanlinnaan )alkoi kulku vaikeutua sitten
        koroisten kohdalla maan nousema teki tenän Yhtenäaamuna siitä ei enää päässyt uiskolla , joen poikki oli kuroutunut kalli kynnys , siitä johtuen alkoivat rakentaa
        kaupunkia sinne , vaikka viikinkit oli hiljaa ,oli Novkorodilaiset sitä ahkerampia .

        Muutamassa VUODESSA OLI kaupunki pystyssä Täamä on sattunut noin 1099-
        1102 , ja kaikkia enemmän varoja kysyneitä rakennettiin sitä mukaan kun varaa
        oli Koroisten kaupunki oli alku turkuun ,,Myöhemmin he rakensi Tuomiokirkon ja
        Joen alkuun Turunlinnan ,

        Uhotin vielä' erään asian kun Ruotsista siihen aikaan tuli isonpi Laiva Varsinais-suomeen , se toi aina uudisasukkaan , jonkin sellaisen joka oli jo saanut Uskon .
        Näiutä matkoja on tehty jo 1045. Sittenmin Kuningas antoi siirtolaiselle LEHMÄN
        varsinkin sellaiset jotka muutti perheineen , joten kun Piispa Henrik tuli 1155
        hän ei tarvinnut alkaa ristriretkeä' heti rannikolta , koska ne oli jo samaa uskoa kuin piispakin , Piispa sai surmansa 1156 ,köyliössä Loppiaisen jälkeen .

        Niin sanoit että kestäkä'ä vielä parikymmenta vuotta , joo ,jos ei enpää tarvi
        eikö tuo tuosta kulu ..pitää vain pyytä Isältä apua ..

        Sivistys on lähtenyt Turusta..... eikä ole koskaan sinne palannut


      • oopu kirjoitti:

        Sivistys on lähtenyt Turusta..... eikä ole koskaan sinne palannut

        Mahtoiko pysähtyä teidänkään paikkakunnallenne?Olisi ihan mukavaa käydä jokukin keskustelu ihan asiallisesti, mutta se näyttää mahdottomalta. Mikähän mahtaisi olla motiivi sotkeatämä avaus???


    • teu,

      Aivan niin Vihne , hyvin sanot Mutta minusta sivistys on saatu Jumalalta .
      missähä oopu ,oli silloin kun sitä jaettiin , toden näköisesti meni ohi.
      Tuossa sivistyksen jaossa on Kaksi hyvää puolta , ensin se ,että kunsitä
      jetaan jollekkin se ei vähene ,, ja sitten toinen puoli hekin saa jotka ottaa vastaan .
      Onkohan oopu saanut?.

    • Tietoakin olisi

      Saattaa olla että oopu luuli teun oleva kotosin Turuust.

      Otetaan oikiatakin tietoa välillä.


      Turun tuomiokirkon alkuvaiheista on hyvin vähän tietoa. Todennäköistä lienee, että kirkko on rakennettu aivan 1200-luvun lopulla puusta. Sen vihkimisen ajankohdasta on epävarmuutta.

      Kirkko on saatettu vihkiä käyttöön vuosien 1292 ja 1296 välillä tai 17. kesäkuuta 1300 tai 1300-luvun alussa, mahdollisesti 1309.

      Tutkimuksessa on ollut aikaisemmin vallalla ajatus, että kirkko olisi rakennettu tiilestä jo 1200-luvun lopussa. Teoria on kuitenkin kyseenalaistettu. Knut Draken mukaan kirkon ydinosa on todennäköisesti rakennettu harmaakivestä 1300-luvun loppupuolella. Markus Hiekkanen pitää Draken perusteluita kivikirkon nuoremmasta iästä vankkoina ja on esittänyt varhaisimmille kiviosille vielä myöhäisempää ajoitusta 1400-luvun alkuun. Kirkko omistettiin Neitsyt Marialle ja Suomen ensimmäiselle piispalle Pyhälle Henrikille.

      Vuonna 1318 novgorodilaisten kerrotaan polttaneen kirkon. Aikaisemmin vallineen käsityksen mukaan hävitystä seurannut rakennuksen uusinta laajeni uuden kuoriosan rakentamiseen, joten kirkon runko sai pääasiassa nykyisen laajuutensa.

      Aikaisemman käsityksen mukaan lisärakennuksen valmistuttua 1300-luvun puolivälissä korotettiin torni sopusuhtaiseksi laajennetun rungon kanssa ja jo sataluvun lopulla käytiin käsiksi uusiin laajennustöihin kappelien rakentamisella. Tätä jatkui pitkin 1400-lukua, kunnes kirkon vanha runko miltei kauttaaltaan ympäröitiin kappeleilla. Muun muassa itäpäädyn Kaikkien Pyhien kappeli on rakennettu 1470-luvulla.

      • teuvo jakkara

        Hieno avaus, mutta Turussa väkivalloin sammutettiin liikkeen sisänen missio. jossa ei ollut pahaa, vaan ekumeenisuutta. Siitä olisi kiva kuulla.


      • teu,

        Koska noitten tietojen mukaan , venäläiset poltti sen kivikirkon ?

        Luulen että se on tapahtunut silloin kuin se tilapäinen puukirkko oli
        1286-1296 pailleilla , sillä en ole kuullutettä kivi palaa,


      • teu.
        teuvo jakkara kirjoitti:

        Hieno avaus, mutta Turussa väkivalloin sammutettiin liikkeen sisänen missio. jossa ei ollut pahaa, vaan ekumeenisuutta. Siitä olisi kiva kuulla.

        " Jakkara"

        Ekumeenisuus , kai oli jo 70 luvulta saanut jalan sijaa ,meidänkin esikopistewn
        luona silloin vielä vähän ,ja kun se jatkui -80 luvun ,yleensä käy niin että palo
        on sammutettevissa , jos se uutena voidaan sammutytaa, kun se nyt vielä
        paloi 1996-7 siitä tuli sitten sellaISTA KUN TULI , Olin Turussa seuroisssa
        1996 kevät ja kesäseurat silloin se ei kai tapahtunut , mutta 1997 en ollut ..

        Mitä haluisit siitä tietää , nimittäin voi olla etten minäkään tiedä ..

        Jonkin laiseksi uhriksi nimitetty , on nyttemmin jo Pappi esikoispohjainen pappi .
        sen minä kyllä tunnen , mutten kerro mitään tämän enempää. toiseksi,
        ne poliisit oli AL.ja ES. jotka oli molemmat myös paikallis saarnaajia .
        sitä en tiedä ketä laitettiin ulos/ vaiko sisään. moron ..


    • En usko, että kaikkea kukaan haluaa käsitellä julkisesti. Vanhoillisuudessa on alettu pelata julkisuuspeliä, enkä ole nauttinut siitä yhtään.

      Sen verran voin sanoa viimevuosituhannelta, että Tortinmäen koululla oli mielenkiintoinen juhannus. Osallistuin sellaiseen yhteiskristilliseen tapahtumaan.
      Siellä eräs profeetallinnen julistaja sanoi saarnansa yhteydessä: Kolme vuotta sitten Turkuun tuli herätys, mutta seurakunta ei ottanut sitä vastaan.

      Samoin kallis Herran palvelijatar Hilja Aaltonen sanoi jossain haastattelussa, että herätyksen sade oli tulossa eli pilvi oli tulossa Turkuun, mutta se pysähtyi jostain syystä. Hän vain jäi ihmettelemään, että milloin se pääsee tulemaan.

      Jumala tekee hiljaista työtään julkisuudelta salassa eikä yhsikään hengessään ylpeä saa sitä nähdä. Varsinkin, kun edelleen on sama suhtautuminen: Eihän nasaretista tule mitään hyvää! Toinen on se Ilmestyskirjan rikastuinut seurakunta, joka sanoo: Meillä on neuvot kaikkiin asioihin. Siis minä olen rikas , minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse.

      • Vaarnasa on

        Niinhän se on.

        Jumala herättää ja kutsuu ja kokoaa lapsiaan kaikkialta sieltä missä Jumalan sanaa julisteaan ja Sakramentit oikein jaetaan.

        Jeesus kutsuu jokaista henkilökohtaisesti seuraamaan häntä, niin kuin Raamatusta näemme.

        Joskus herätyksiä tapahtuu useammallekin henkilölle kerrallaan. Kristinusko ei ole kuitenkaan mikään joukkousko, vaan jokaisella on henkilökohtainen suhde Kristukseen, ja hänen kauttaan Jumalaan.

        Aiavn kuin luonnollisissakin perheissä, lapset syntyvät kukin omalla ajallaan, heidät Kastetaan Jeesukseen Kristukseen Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Kasteen yhteydessä he saavat kukin oman yksilöllisen nimensä, jolla heidät tunnetaan. Lapset ovat kaikki erilaisia, harvemmin ovat identtisiä, jos onkin niin kaksi korkeintaan.

        Jos lapsia oikein kasvatetaan, niin heidän erilaisia lahjojaan kannustetaan, kehoitetaan ja tuetaan kehittämään. Jumala on hyvä.

        Samalla tavalla Kristuksen seurakunnassa on monelaisia jäseniä ja heillä kullakin erilaisia lahjoja Jumalalta.

        Ikävä kyllä, lankeemuksestamme johtuen on paljon tyrkyllä myös sellaisia "lahjoja", jotka Jeesukselle kokoamisen sijasta hajottavat seurakuntaa.
        Kun suhde Kristukseen jää ohueksi, silloin alkaa muodostumaan näkyviä jumalia seurakuntaan. mm. muita hallitsemaan pyrkiviä henkilöitä. Isiltä perityt ulkoa opitut säädökset, väärät Raamatun tulkinnat jne.

        On hyvin vaikeata uskoa Jumalaan jota ei näy, joka ei tunnu hyppysissä, jonka ääntä ei kuule.

        Kuten alussa sanoin, jos kosketus Kristukseen on syystä taikka toisesta ohut, väkevät Pyhällä Hengellä tayttymisen kokemukset esimerkiski puuttuvat henkilöltä, niin vaara näkyviin jumalaiin turvautumiseen on hyvin suuri.
        Kun joku persoona alkaa miellyttää useampia kuuluijoita, on vaarana että hänestä alkaa tulla ihmisten mielissä konkretia, johon voi tarttua ja turvautua.

        Lestadiolaisuus on hyvin voimakkaasti persoonallisuuksien uskonto.
        Ensimmäinen ja paras tyntekijä.
        kalliit saarnaajat,
        lahjakkaiksi mainostetut saarnaajar,
        korkeilla lahjoilla varustetut saarnaajat,
        vanhimmat, jne.

        Nämä mainitut, muun muassa, ovat vaarallisia merkkejä kun tällaisia nimityksiä heikoista ihmisistä alkaa kuulumaan seurakunnassa.


      • Terveisiä Turkuun
        Vaarnasa on kirjoitti:

        Niinhän se on.

        Jumala herättää ja kutsuu ja kokoaa lapsiaan kaikkialta sieltä missä Jumalan sanaa julisteaan ja Sakramentit oikein jaetaan.

        Jeesus kutsuu jokaista henkilökohtaisesti seuraamaan häntä, niin kuin Raamatusta näemme.

        Joskus herätyksiä tapahtuu useammallekin henkilölle kerrallaan. Kristinusko ei ole kuitenkaan mikään joukkousko, vaan jokaisella on henkilökohtainen suhde Kristukseen, ja hänen kauttaan Jumalaan.

        Aiavn kuin luonnollisissakin perheissä, lapset syntyvät kukin omalla ajallaan, heidät Kastetaan Jeesukseen Kristukseen Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Kasteen yhteydessä he saavat kukin oman yksilöllisen nimensä, jolla heidät tunnetaan. Lapset ovat kaikki erilaisia, harvemmin ovat identtisiä, jos onkin niin kaksi korkeintaan.

        Jos lapsia oikein kasvatetaan, niin heidän erilaisia lahjojaan kannustetaan, kehoitetaan ja tuetaan kehittämään. Jumala on hyvä.

        Samalla tavalla Kristuksen seurakunnassa on monelaisia jäseniä ja heillä kullakin erilaisia lahjoja Jumalalta.

        Ikävä kyllä, lankeemuksestamme johtuen on paljon tyrkyllä myös sellaisia "lahjoja", jotka Jeesukselle kokoamisen sijasta hajottavat seurakuntaa.
        Kun suhde Kristukseen jää ohueksi, silloin alkaa muodostumaan näkyviä jumalia seurakuntaan. mm. muita hallitsemaan pyrkiviä henkilöitä. Isiltä perityt ulkoa opitut säädökset, väärät Raamatun tulkinnat jne.

        On hyvin vaikeata uskoa Jumalaan jota ei näy, joka ei tunnu hyppysissä, jonka ääntä ei kuule.

        Kuten alussa sanoin, jos kosketus Kristukseen on syystä taikka toisesta ohut, väkevät Pyhällä Hengellä tayttymisen kokemukset esimerkiski puuttuvat henkilöltä, niin vaara näkyviin jumalaiin turvautumiseen on hyvin suuri.
        Kun joku persoona alkaa miellyttää useampia kuuluijoita, on vaarana että hänestä alkaa tulla ihmisten mielissä konkretia, johon voi tarttua ja turvautua.

        Lestadiolaisuus on hyvin voimakkaasti persoonallisuuksien uskonto.
        Ensimmäinen ja paras tyntekijä.
        kalliit saarnaajat,
        lahjakkaiksi mainostetut saarnaajar,
        korkeilla lahjoilla varustetut saarnaajat,
        vanhimmat, jne.

        Nämä mainitut, muun muassa, ovat vaarallisia merkkejä kun tällaisia nimityksiä heikoista ihmisistä alkaa kuulumaan seurakunnassa.

        On vain YKSI nimi ylitse muiden JEESUS. Kun hänessä pysytään, ei ongelmia tule.
        Kukin katsoo Kristukseen ja tomii etsien toinen toisensa parasta, eikä kukaan korota minkään nimisiä ihmisiä seurakunnassa. Kaikki olemme samalla viivalla.
        Jumalan rakkautta armoa ja anteeksiantamusta tarvitsevia heikkoja syntisiä ihmisiä. Rakkaus peittää paljon rikoksia. Kun JUmalan rakkaus täyttää ihmisen silloin hänen ei enää tarvitse vahdata vikoillen kanssamatkaajiaan Jumalan toisia lapsia.

        Kun Turusta nyt puhutaan niin minullakin on rakkaita muistoja Turun ystävistä, vilä elävistä ja edesmenneistä.


      • teu,

        Kun mainitsit ,tuon Hilja Aalosen ,oliko hänellä mitään tekemistä sellaisen
        miehen KANSSA KUIN, t.aaltonen . hän sopisi vaikka pojaksi ..

        Tortin mäki oli ennen PAATTINEN , mutta nykyisin turkua .Tuosta tiestä
        joka kulkee siitä yläneelle muistan kuulleeni , kerrottavan että yläneellä
        Uudenkartanon herra oli sanonut yhtewnä aamuna Renkeilleen teette tästä
        suoraan kaksi aitaa rinnakkain kaikkien soitten yli Paattisiin niinettä linja
        on turkuun , sitten lyötte sisäpuoliset seipäät poikki sitten ulkopoliset , sitten havutatte , riukuaidan päälliset ja ajatte 30 sm soraa päälle .

        Niin eikö tuo tie ala vamistumaan turkuun . Siitä metka juttu että se tie on vieläkin sillä paikalla , vaikka paljon on vettä virrannut vantaassakin sen jälkeen . Siellä'
        verranto kohde on YLÄNEENJOKI , joka on paljon lyhyempi ,ehkä alle 50 km.
        Tässäkin on niin että, Karinainen kuului ennevanhaan Marttillaan joka joskus
        1584. ltsenäistyi , kunnes sitten vuonna 2009-10 liittyi Pöytyään , nyt on Pöytyä
        niellyt jo Yläneenkin , Joten Marttilan Rajalta -pyhäjärveen Yläneellä on vettä
        n.3-5 km eli ennen miltei vedettömiä kuntia on nyt saatettu Järvi kunniksi ..

        Pöytyä oli 318. 7 neliökm. ,karinainen 91.9, ja Yläne 352.8. Yht. n. 763.4. neliökm.
        Huom. Pöytyä' kaappasi ensin karinaísen , kun sen kanssa oli 410.6 nelikm.
        Alkoi Yläneen kanssa neovottelut koska se oli 352.8, näissä asioissa ei yleensä
        pini kaappaa iosoa .. en tiedä tarkasti , miksei menty Marttilaan kun sieltä
        oli alunperin lähdetty. oliko kysymyksessä jokin vanha parta ,joka vielä siulloin
        on vaikuttanut ..


      • teu, kirjoitti:

        Kun mainitsit ,tuon Hilja Aalosen ,oliko hänellä mitään tekemistä sellaisen
        miehen KANSSA KUIN, t.aaltonen . hän sopisi vaikka pojaksi ..

        Tortin mäki oli ennen PAATTINEN , mutta nykyisin turkua .Tuosta tiestä
        joka kulkee siitä yläneelle muistan kuulleeni , kerrottavan että yläneellä
        Uudenkartanon herra oli sanonut yhtewnä aamuna Renkeilleen teette tästä
        suoraan kaksi aitaa rinnakkain kaikkien soitten yli Paattisiin niinettä linja
        on turkuun , sitten lyötte sisäpuoliset seipäät poikki sitten ulkopoliset , sitten havutatte , riukuaidan päälliset ja ajatte 30 sm soraa päälle .

        Niin eikö tuo tie ala vamistumaan turkuun . Siitä metka juttu että se tie on vieläkin sillä paikalla , vaikka paljon on vettä virrannut vantaassakin sen jälkeen . Siellä'
        verranto kohde on YLÄNEENJOKI , joka on paljon lyhyempi ,ehkä alle 50 km.
        Tässäkin on niin että, Karinainen kuului ennevanhaan Marttillaan joka joskus
        1584. ltsenäistyi , kunnes sitten vuonna 2009-10 liittyi Pöytyään , nyt on Pöytyä
        niellyt jo Yläneenkin , Joten Marttilan Rajalta -pyhäjärveen Yläneellä on vettä
        n.3-5 km eli ennen miltei vedettömiä kuntia on nyt saatettu Järvi kunniksi ..

        Pöytyä oli 318. 7 neliökm. ,karinainen 91.9, ja Yläne 352.8. Yht. n. 763.4. neliökm.
        Huom. Pöytyä' kaappasi ensin karinaísen , kun sen kanssa oli 410.6 nelikm.
        Alkoi Yläneen kanssa neovottelut koska se oli 352.8, näissä asioissa ei yleensä
        pini kaappaa iosoa .. en tiedä tarkasti , miksei menty Marttilaan kun sieltä
        oli alunperin lähdetty. oliko kysymyksessä jokin vanha parta ,joka vielä siulloin
        on vaikuttanut ..

        Ei ole Aaltosilla mielestäni yhteyttä. En ainakaan ole kuullut sen suuntaisia juttuja,


      • teu,
        vihne kirjoitti:

        Ei ole Aaltosilla mielestäni yhteyttä. En ainakaan ole kuullut sen suuntaisia juttuja,

        Siltikin on kiva tietää , Kiitos vihne .


      • teu,
        teu, kirjoitti:

        Kun mainitsit ,tuon Hilja Aalosen ,oliko hänellä mitään tekemistä sellaisen
        miehen KANSSA KUIN, t.aaltonen . hän sopisi vaikka pojaksi ..

        Tortin mäki oli ennen PAATTINEN , mutta nykyisin turkua .Tuosta tiestä
        joka kulkee siitä yläneelle muistan kuulleeni , kerrottavan että yläneellä
        Uudenkartanon herra oli sanonut yhtewnä aamuna Renkeilleen teette tästä
        suoraan kaksi aitaa rinnakkain kaikkien soitten yli Paattisiin niinettä linja
        on turkuun , sitten lyötte sisäpuoliset seipäät poikki sitten ulkopoliset , sitten havutatte , riukuaidan päälliset ja ajatte 30 sm soraa päälle .

        Niin eikö tuo tie ala vamistumaan turkuun . Siitä metka juttu että se tie on vieläkin sillä paikalla , vaikka paljon on vettä virrannut vantaassakin sen jälkeen . Siellä'
        verranto kohde on YLÄNEENJOKI , joka on paljon lyhyempi ,ehkä alle 50 km.
        Tässäkin on niin että, Karinainen kuului ennevanhaan Marttillaan joka joskus
        1584. ltsenäistyi , kunnes sitten vuonna 2009-10 liittyi Pöytyään , nyt on Pöytyä
        niellyt jo Yläneenkin , Joten Marttilan Rajalta -pyhäjärveen Yläneellä on vettä
        n.3-5 km eli ennen miltei vedettömiä kuntia on nyt saatettu Järvi kunniksi ..

        Pöytyä oli 318. 7 neliökm. ,karinainen 91.9, ja Yläne 352.8. Yht. n. 763.4. neliökm.
        Huom. Pöytyä' kaappasi ensin karinaísen , kun sen kanssa oli 410.6 nelikm.
        Alkoi Yläneen kanssa neovottelut koska se oli 352.8, näissä asioissa ei yleensä
        pini kaappaa iosoa .. en tiedä tarkasti , miksei menty Marttilaan kun sieltä
        oli alunperin lähdetty. oliko kysymyksessä jokin vanha parta ,joka vielä siulloin
        on vaikuttanut ..

        " teu "

        Sanoin tuossa väärin että itsenäistyi joskus 1580 ,se ei pipä paikkansa vaan
        Karinainen itsenäistyi 1909 . ollen sitä ennen ollut Marttilan Rukous huone kunta 1657. -1901 tuli kappeliksi ja seurakunta itsenäistyi 1908 .

        Tästä on kerrottu, Puolituhatta vuotta ,E.Sjöman ja ,, muistelmia Marttilan seurakuntien vaiheilta 1409 -1909 , O.Sihvonen on kirjoittanut vaiheita
        karinaisten kirkosta ja seurakunnan kehityksestä (1935) sekä A:Oja
        Karinaisten historia 1957. Toivon ettälukijani saa täyden selvyyden ajoista

        Koska kaikki eläminen ja oleminen oli kyllä kaukaisia asioita , joskus 1834-5
        on rakennettu Puukirkko joka vielakin on ja toimii ja jossa minäkin olen saanut
        Rippikoulun päätteeksi KONFIrMAATION , Jossa äitini ja isäni oli vihitty rovasti
        Lahtisen ensi töiksi ja kun Lahtinen pääsi eläkkeelle , hän siunasikin melkein
        viimeiseksi äitini. .

        Rukous huonekunta oli Kyrön nimisenä 1657 jolloinkuului Turun Arkkihiippa-kuntaan , MarttilanRukoushuenkuntana , muuttui kappeli seurakunnaksi .
        ,1901 voi olla kirjailijan aikaansaama , siksi että sai puolituhatta vuotta ,
        ei silti kyllä asukkaita jo oli ja niistä seurakunta koostuu . Vaikka se oli Rukoushuone kunta , on hyvin voinut olla 1409 alkaen - 1909 itsenäistui , mennen
        100 vuoden pä'ästä Pöytyälle n.2009. menettäen itsenäisyytrensä palaten Kappeli seurakunnaksi .


    • Jossain yhteydessä löysin raamatusta miten temppeliä rakennetaan. Sieltä rakennukselta ei saanut kuulua vasran eikä taltan kolkutusta. Kivet piti louhia kalliosta ja vuolla siellä louhimolla sopiviksi, ne vein nostettiin paikalleen.

      Nyt voisi kysyä onko joku seurakunta sellainen, ettei yhtään kolketta kuulu? Ei taida olla, mutta eri seurakunnat ovat niitä Jumalan louhoksia, joissa kivet vuollaan yhteensopiviksi. Niitä kiviä ei taida olla vielä kovin paljoa, jotka aidosti tuntevat missä Henki liikkuu oikeasti ja missä on aitoja Jumalan lapsia.

      • Teu,

        Minäkin luinjostain , mikä tuohon vaikuttaa Israelin Kivi materiaali , oli helposti
        kä'siteltävää materiaalia 3-5 päivään ,sen jälkeen se hapen ja Auringon vaiku -
        tuksesta oli kovaa ja kaikkiaan sen aikaisilla kaluilla melkein tekemättömiä ..

        Tästä pian saattaisi tulla TUOLLAINEN käsitys koska ne ei aivan läheltä tuotu
        ne saattoi olla MATKALLA niin kovaksi muuttuneita , että niitä ei saatettu sen
        'ajan kaluilla saadakkaan työstettyä. Salomon oli viisas ja saattoi kyllä sanoa
        noin , ettei kuulu kalke työs on pojat, palke.,.


    • viisaatvihneet

      Tunnen Teutan vaan en vihnettä, olisi aika teidänkin anteeksiantaa ja jättää uskonasioiden syvällinen pohdinta viisaampien ihmisten tehtäväksi!!!

      • teu,

        Ei medillä ole mitään sanomista keskenämme, satumme vain olemaan samaa maakuntaa , Eli Varsinais - Suiomea , sitä paitsi se oli minun kasvin paikka .
        minä olen syntynyt Satakunnassa .


      • Ilmeisesti olet sitä mieltä, että olisi jotain aihettakin anteeksiantoon. Minun ymmärrykseni mukaan niissä muistoissa, joita tuureporinkadulta kerroin, ei ollut yhtään kaunaista sanaa.

        Se, että olisin halunnut osallistua niihin seuroihin, kertoo vallan muusta kuin kaunaisuudesta. Minä olisin halunnut rakentaa yhteyttä, mutta sain aasinpotkun persuksilleni. Näin koen.

        Mitä sitten tulee anteekis antamiseen, on myöskin olemassa uskossa kasvaminen. Oletko sitä mieltä, että on oikei se, että hän joka tallasi varpaasi tallaa ne myös tänään ja huomenna ja sinulle jää anteeksiantajan osa eikä toisen tarvitse muuttua. Tämä ajttelu osoittaa, että kivien vuolemisesta ei ole juuri hajuakaan.


      • Truruus on näitäkin
        vihne kirjoitti:

        Ilmeisesti olet sitä mieltä, että olisi jotain aihettakin anteeksiantoon. Minun ymmärrykseni mukaan niissä muistoissa, joita tuureporinkadulta kerroin, ei ollut yhtään kaunaista sanaa.

        Se, että olisin halunnut osallistua niihin seuroihin, kertoo vallan muusta kuin kaunaisuudesta. Minä olisin halunnut rakentaa yhteyttä, mutta sain aasinpotkun persuksilleni. Näin koen.

        Mitä sitten tulee anteekis antamiseen, on myöskin olemassa uskossa kasvaminen. Oletko sitä mieltä, että on oikei se, että hän joka tallasi varpaasi tallaa ne myös tänään ja huomenna ja sinulle jää anteeksiantajan osa eikä toisen tarvitse muuttua. Tämä ajttelu osoittaa, että kivien vuolemisesta ei ole juuri hajuakaan.

        Vihne, tuollaisiin väliheittoihin ei kannata reagoida ollenkaan. Näitä riittää täällä.
        Taitaa Turku olla ainoa paikkakunta Suomessa jossa henkilö (pappi nykyisin) on painiotteella heitetty raivoissaan lattiaan esikoislen seuroissa. Ammatiltaan poliisit estivät virkavallan soittamista hätiin.


      • Kreikk.room.
        Truruus on näitäkin kirjoitti:

        Vihne, tuollaisiin väliheittoihin ei kannata reagoida ollenkaan. Näitä riittää täällä.
        Taitaa Turku olla ainoa paikkakunta Suomessa jossa henkilö (pappi nykyisin) on painiotteella heitetty raivoissaan lattiaan esikoislen seuroissa. Ammatiltaan poliisit estivät virkavallan soittamista hätiin.

        -Turku olla ainoa paikkakunta Suomessa jossa henkilö (pappi nykyisin) on painiotteella heitetty raivoissaan lattiaan esikoislen seuroissa. Ammatiltaan poliisit estivät virkavallan soittamista hätiin.-

        Kovaa on es.lest usko kun painiotteita tarvitaan henkilön (nyk. pappi) poistamiseksi es.lestojen kokouksesta. Olivatko poliisit es.lestoja?


      • tarkennus
        Kreikk.room. kirjoitti:

        -Turku olla ainoa paikkakunta Suomessa jossa henkilö (pappi nykyisin) on painiotteella heitetty raivoissaan lattiaan esikoislen seuroissa. Ammatiltaan poliisit estivät virkavallan soittamista hätiin.-

        Kovaa on es.lest usko kun painiotteita tarvitaan henkilön (nyk. pappi) poistamiseksi es.lestojen kokouksesta. Olivatko poliisit es.lestoja?

        Lakihenkinen kiihkoilija hyökkäsi seurakuntalaisen päälle. Alle jäin myös lapsi joka joutui käymään sairaalassa tarkistuttamassa vammansa.

        Tarkoitan että lakihenki ja mielenterveyden puuttuminen on vaarallinen yhdistelmä.

        Poliiseja ei saanut kutsua ettei häpeä paljastu. Kiltäjät olivat eläkkeellä olevia poliiseja, esimiesasemassa olleita.


    • su***

      No jo on teulla tietoa Tuuruus ja sen ympäristöstä. Se on ihnailtava asia.
      Mutta mitä tulee näin kivilouhittuihin rakennuksiin "ennevanhaan" niin Suomessa kuin muuallakin.
      Ei ainoastaan kirkkoja ole kivistä rakennettu. Kun Faaraot ja muut kuninkaat ovat oman kunniaksi ja muistoksi rakennuttaneet suuret kolossit ja pyramiidit orjatyövoimalla ja sen aikaisilla työkaluilla. Se on ihmeteltävä asia. En sitten tiedä kuin ka Jumala olisi siinä siunaustaan antanut orjaparoille.

      Rakennuttajien viisutta ja taitoa on nyt jälkikäteen ihmetelty. On myös sellaisia rakenteita ja kuvioita joita sen ajan insinöörit ja arkkitehdit ovat arveltu olevan muualta kuin tästä maailmasta.

      Olen kai tämän avelluttavan olettamuksen ennekin kai täällä kertonut. Mutta kerron sen nytkin, vaikka ette haluakkaan. Miksi ennen vanhoihin kirkkoihin on rakennettu suipomalllisen tornit. Vastaus, Ulkomaailmasta tuli tänne korkeimman älyn omaavia henkilöitä tai sen tapaisia. Nämä sitten rakensivat omilla taidoillaan ja tiedoillaan nämä ihmeet, mitä nyky viisaatkin ihmettelee. Sen jälkeen nämä rakentajat lähtivät "kotiinsa" tuollaisilla kirkon tornien näköisillä laitteilla, eli raketeilla. Kun he olivat menneet ylös jonnekkin, niin nämä täällä silloin maalla olevat uskoivat lähtijöidet sellaisia jumalaia, ja menevän taivaaseen takaisin. Tämän vuoksi oletettiin, että päästään taivaaseen kun rakennetaan samallaisia suippotornisia kirkkoja, jossa voidaan päästä lähemmäksi Jumalaa ja hänen vaikutukseensa.

      Mutta niin se vain minunkin mielestäni on, että kun on lapsesta asti olettanut kirkon olevan juuri sellainen suippotorninen ja sisältä holvimainen juhlavan tuntuinen. Pidän edelleen mennessäni sellaiseen kirkkoon olevani todella lähempänä Herraamme, kuin menen johonkin tiilikasaan jossa on vain risti katolla ja sisällä penkit vimeisen päälle jonkun huonekkaluliikkeen mallistoa. katto on säköisiä veonputkia täynnä. Alttari on kuin hevospuomin takainen baaritiski. Tällaine ei luo sitä Herran tunnelmaa , mitä vanha kirkolta tuoksuva oikea kirkkohuone.
      En halua pilkata nykykirkkoa, mutta minulle ne ei tuo mieleen sitä lapsuuden aikaista ensikäsitystä kirkosta. Ehkä nän sermoniatkin ovat siellä minulle virsikijan tekstejä myöten hieman vieraita. Samoin nämä kirkonpalvelijat ovat kuin puotipoikia ja tyttöjä kauppa tiskin takana.

      Vielä sanon, tämä on vain minun henkinen käsitykseni tunteesta nykykirkoista ja sen toimituksista. En halua sitä pilkaksi, mutta se on hyvä jos nyky ihminen hyväksyy sen ja käy edelleen pyhätössään useimminkin.

      Mutta on se nähty. Nyt on rukoushuoneet tulleet korvaamaan sen kirkkoajatuksen. Syvällisemmät ja edelleen raamatun kaikki jakeet lukeva ja niiden täyttämistä yrittävät ovat siirtyneet omiin tiloihin. Yrittämällä olla parempia ja synnittömämpiä
      kirkkoon jääneiden rinnalla. Minä olen vielä kirkon kirjoissa ja näin vanhana toivon sen kuitenkin minutkin maahan armahdettuna siunaavan

      • esles 121

        Jos uskot uskontunnustuksen, joka kirkossa luetaan, niin ja synnintunnustuksen ja päästön, olet kastettu ja siis uskot, pelastut.
        Tämä su:lle.


      • tunnen taudin!

        Savon ukko! Tuota menneen kirkon muistelua yms. muuta "mikään ei ole kuin ennen" -sanailua sanotaan vanhenemiseksi.

        Mikään ei ole kuin ennen! Joskus muinoin papitkin olivat sentään aikuisia ihmisiä. Siis MIKÄÄN ei ole kuin ennen!


      • su***
        tunnen taudin! kirjoitti:

        Savon ukko! Tuota menneen kirkon muistelua yms. muuta "mikään ei ole kuin ennen" -sanailua sanotaan vanhenemiseksi.

        Mikään ei ole kuin ennen! Joskus muinoin papitkin olivat sentään aikuisia ihmisiä. Siis MIKÄÄN ei ole kuin ennen!

        Olet teu oikeassa höperryksiä tässä ollaan.
        Millaista se on kun te pilkkajat olette vanhoja. Sinäkin esles, voit tehdä monta kertaa parannuksen, ja lukee syntisi tunnustuksen. Sitten olet yhtä höperö uskossasi. Näet lesta nuoresi tupakka suussa kaljapullo kädessä arvostelemassa, kuinka ennen oltiin tosissaan, luullen saarnamiehen pelastavan puheillaan. Ja esles, se ei yhtään auta minun mielipiteitäni kirkollisista toimista ja niiden arvostelemisista, vaikka lukisin synnin tunnustukseni. Olenhan sen lukenut monet kerrat rukouksissani Jumalalle. Hän on vain toivomukseni kuullut, eikä ole tehnyt minusta rauhatonta itsestään messiasta etsivää. Vaan on antanut minun elää sellaisena kun olen. Se on esles sillee vaikka olet kuinka lukenut teologiaa ja pannut itsesi likoon omien ja toisten syntien painosta, se loppujen lopuksi vie juuri samaan paikkaa muiden muitten syntisten kanssa. Tiedän, sinulla on ahdistus, vaikka sinä sitä elämän vapaudeksi kehuskelet toisille. Ota iisisti, tää on vain elämää. Katsomme vain, ettemme liian suureen syntiseen lehmän läjään astu.


      • teu,

        " su "

        Se on kyllä totta ettei kaikkia ole rakennettu kistä , eikä pelkästään kirkkoja,
        Totta on että Faaraon palatseja rakennettiin kivistä ,kuin myös pyramiidejä ,
        hallinto rakennuksia aivan kuin Mooses vuosina 1493-1487 eKr. kun hän
        rakennutti Ramses kaupunkia ..

        Hän oli saanut EDGYPTIN prinssin koulutksen , johon kuului SOTATOIMET
        ja ARKKITEHTUURI ja KIVENKÄSITTELY TIETO jonka hän antoi alaisilleen
        En väitä että silloin vasta kehitettiin kivirakennuksia , mutta ne saivat faaraon
        tunnustamaan kiven ikuisuutta muistuttavaksi . (Baabelin torni oli poltetuista
        tiilistä tehty ) mutta se olikin vuonna 3048EKr. aloitus. Sitä ennen ei oltu tehty mitään suurempaa , ja tästäkin tuli Fiasko , kun Jumala sanoi sekoittakaamme
        heidän kielet , niin Rakentaminen loppui ..

        Kenelle Jumala puhui tuossa Kieli asiassa Jeeus ja Pyhä Henki oli läsnä .
        Lähi-idän kiviaines on läppitten pehmeää , ja sitä voi 3 pv. muovata helposti
        (kuten aiemmin kerroin )sitten siihen vaikuttaa ilman HAPPI ja AURINKO.
        että sitä voi 4-5 pv. työstää vielä jotenkuten mutta yleensä 6, se on loppu.
        tai niinkuin muutkin kivet suurella vaivalla .

        Sanoit että arkkitehtiä muusta maailmasta ? Mistä ? kirjoitit jopa että olisivat
        liikkuneet raketilla , et kai ole tosissas , yhtä hyvin minä voin sanoa että
        naiset on veenukseta ja miehet on Marrissta , ja etrtä he on tulleet avaruus laivalla
        tänne tellukseen . ja höpön höpön , ei ole kuin 150 vuotta siitä kun polttomoot-
        tori kleksitty Höyrykone oli joskus 1700, mutta ei sen teholla voinut kuvitellakaan .

        Jos kuvitellaan että ne tuli taivaasta , Jumala ei ole tarvinnut koskaan apuja
        HÄN ON TULLUT OMILLAAN TOIMEEN.JA TULEE VIELÄKIN .
        Hänellä on 100 miljoonaa enkeliä ja 200 miljoonaa taivaallista sotajoukkoa.
        kaiken kaikkiaan uskon paljon mieluimmin Raamattuun kaikki on siellä
        kirjoitettu oikein , ja meidän pitää vain uskoa. mitä siellä sanotaan ..


    • Tästä ei pitänyt tulla lainkaan mitään negaatioiden temmellyskenttää. Halusin vain muistella minun elämäni tärkeitä ihmisiä ja tapahtumia, mutta se taitaa olla liikaa odotettu nykyisin.

      • sellaista iloa

        Ei pitänyt ei. Mutta aina siinä käy väistämättä näin. Jumalattomille tällainen käyttäytyminen on suunnaton ilo ja nautinto. "Ai ai ai, sellaisia ne uskovaiset ovat, enkös minä sitä sanonut." Piru on nauttinut palstalla jo useiden vuosien ajan.

        Ei uskova voi palstaa avata, joutumatta hyvin pian ivan ja pilkan kohteeksi.

        Mutta tapahtuneita tosiasioita ei pidä salata, vaan avoimesti käsitellä sellaisella tavalla josta on tulevaisuudessa hyötynä tällaisten tapausten välttäminen.


      • su***
        sellaista iloa kirjoitti:

        Ei pitänyt ei. Mutta aina siinä käy väistämättä näin. Jumalattomille tällainen käyttäytyminen on suunnaton ilo ja nautinto. "Ai ai ai, sellaisia ne uskovaiset ovat, enkös minä sitä sanonut." Piru on nauttinut palstalla jo useiden vuosien ajan.

        Ei uskova voi palstaa avata, joutumatta hyvin pian ivan ja pilkan kohteeksi.

        Mutta tapahtuneita tosiasioita ei pidä salata, vaan avoimesti käsitellä sellaisella tavalla josta on tulevaisuudessa hyötynä tällaisten tapausten välttäminen.

        Ei ole ulkopuolelta lestadiolaisuuden hyvä tätä palstaa avata, ettei jää jatkuvan parananuksen ja tuomion uhriksi. Räikeillä hävyttömillä nimityksillään. Tulevaisuudessa ei uskoa ulospäin sillee rakenneta, Ainakaan sellaisille, jotka käyttävät myös järkeä raamattuakin tulkitsemisessaan.

        Ai, ai millaista syntiä ulkopuolella tehdään. He ovat kaikki pi.run vallassa. Se on suunnaton ilo olettaa olevansa verellä pesty ja yläpuolella kaikkea syntisyyttä.
        Pi.run kärryt ajomiehineen ovat kolisseet täällä jatkuvasti. Seuraa negatiivinen temmellyskenttä.


      • 19+16

        Vihne, muistelusi olivat varmaan monen muunkin kuin minun mielestäni mukavia!

        Kerro vaan lisää! Ei kai näistä kaikista ketjuihin kertyvistä hälinöistä tarvitse välittää.

        Muuten aika hauska idea viettää "muisteluseuroja"!


      • Heikot ihmiset
        19+16 kirjoitti:

        Vihne, muistelusi olivat varmaan monen muunkin kuin minun mielestäni mukavia!

        Kerro vaan lisää! Ei kai näistä kaikista ketjuihin kertyvistä hälinöistä tarvitse välittää.

        Muuten aika hauska idea viettää "muisteluseuroja"!

        19 15

        Pelkästä kateudesta nämä paholaisen edustajat täällä hääräävät. Onhan se niin kamalaa kun syntiset pääsevät taivaaseen ja (omasta mielestään) hyvät ihmiset joutuvat kadotukseen. Näin se vaan on. Hyvät ihmiset eivät tarvitse parantajaa, he ovat parantumattomasti terveiksi tulleet, ja matkalla ikuiseen kadotukseen ilman uskoa Kristukseen.

        Ei ihminen helpolla myönny olevansa kadotukseen tumittu, ja ihan omasta syystään. Ei! Ylpeys on juuri tuo perisynti joka pani halveksimaan Jumalan
        sanaa. Kun vihollinen selitti Jumalaa paremmin mita Jumala oikeasti sanoi, niin se naula veti: "Sinusta tulee Jumalan kaltainen, tiedät hyvän ja pahan kuin itse Jumala"!

        Tällä tiellä ollaan. Tiesikö ihminen oikeasti hyvän ja pahan, sen jokainen voi kuunnella ja katsella mediasta tänään, ellei aikaisemmin ole tiennyt.


      • 19+15
        Heikot ihmiset kirjoitti:

        19 15

        Pelkästä kateudesta nämä paholaisen edustajat täällä hääräävät. Onhan se niin kamalaa kun syntiset pääsevät taivaaseen ja (omasta mielestään) hyvät ihmiset joutuvat kadotukseen. Näin se vaan on. Hyvät ihmiset eivät tarvitse parantajaa, he ovat parantumattomasti terveiksi tulleet, ja matkalla ikuiseen kadotukseen ilman uskoa Kristukseen.

        Ei ihminen helpolla myönny olevansa kadotukseen tumittu, ja ihan omasta syystään. Ei! Ylpeys on juuri tuo perisynti joka pani halveksimaan Jumalan
        sanaa. Kun vihollinen selitti Jumalaa paremmin mita Jumala oikeasti sanoi, niin se naula veti: "Sinusta tulee Jumalan kaltainen, tiedät hyvän ja pahan kuin itse Jumala"!

        Tällä tiellä ollaan. Tiesikö ihminen oikeasti hyvän ja pahan, sen jokainen voi kuunnella ja katsella mediasta tänään, ellei aikaisemmin ole tiennyt.

        Hei haloo, voisitko vähän rajoittaa - mikä olikaan tämän ketjun aloittajan tarkoitus?

        Anna hänelle tilaa muistella, olisi mukava kuulla lisää. Miksi kummassa on niin vaikea pysyä asiassa????


    • su***

      Anna olla jo. Sinun selityksesi on sama kuin lehmä veteen pas.kantaisi.

    • Tässä on sellainen ulottuvuus, että nuo heittelijät eivät ymmärrä minkälaisten asioiden kanssa ollaan tekemisissä. Kun joku sanoo jonkin avainsanan jostain tapahtumasta, niin sielunvihollinen on heti siinä onkivehkeitten kanssa saisiko aikaan kaunan heräämistä tai muuta häiriötä.

      Minä olen ajatellut, että kuolema on sellainen majesteetti, että sen pitäisi sulkea suumme kaikista epäkohdista mitä on ollut. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin kannattaa olla vaiti. Kun joskus mittailen mennyttä elämää, niin sieltä tahtoo väkisin nousta ne tappion ja häpeän hetket pintaan. Niillä on kyllä sellainen vaikutus, että ne murtavat omahyväisyyttä eikä rohkaise hyökkäämään sinne ja tänne.

      Vanhanruksan aikana elettiin vanhanajan yksinkertaista uskonelämää. Tehtiin asioita, jotka eivät olleet kristillisiä, mutta aina koitettiin tehdä myös parannustakin. Kun nuori mies menettää isällisen ohjauksen murrosikäisenä ja kohta muuttaa kaupunkiin pikkukylältä, niin mahdollisuudet ovat rajattomat eikä ole vielä syntynyt sitä ymmärrystä miten siinä ympäristössä eletään. Onneksi sitten Jumala johdatti avioliittoon henkilön kanssa, joka on kestänyt minua jo 47 vuoden ajan. Siinäkin on ollut paljon asioita, mutta Jumala on hyvä ja johdattaa, jos aliostumme siihen.

      • muuttis

        "Minä olen ajatellut, että kuolema on sellainen majesteetti, että sen pitäisi sulkea suumme kaikista epäkohdista mitä on ollut. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin kannattaa olla vaiti***. Kun joskus mittailen mennyttä elämää, niin sieltä tahtoo väkisin nousta ne tappion ja häpeän hetket pintaan. Niillä on kyllä sellainen vaikutus, että ne murtavat omahyväisyyttä eikä rohkaise hyökkäämään sinne ja tänne."

        Minua koskettaa tuo vihneen kirjoittama asia. Siinä on koeteltua, kypsää viisautta, jotka tahdon painaa mieleeni.

        Eletyt, vaikka anteeksi annetut asiat nousevat pintaan myös minulla. Menneestä jää arvet, jotka vasta alzheimer ( kuolema ) vie mennessään.
        Joskus olen toivonut, että olisin ollut kuuliaisempi ja siten välttynyt pahimmilta karikoilta, mutta olisinko nyt uskossa? Niinpä uskon, että olen tarvinnut kaiken kokemani ja se onkin ollut Jumalan suurta rakkautta, jotta kerran pääsisin Taivaan kotiin. Lapset tarvitsevat kuritusta ja oikein ymmärrettynä siitä voi olla kiitollinen.


      • salailu on epätervet
        muuttis kirjoitti:

        "Minä olen ajatellut, että kuolema on sellainen majesteetti, että sen pitäisi sulkea suumme kaikista epäkohdista mitä on ollut. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin kannattaa olla vaiti***. Kun joskus mittailen mennyttä elämää, niin sieltä tahtoo väkisin nousta ne tappion ja häpeän hetket pintaan. Niillä on kyllä sellainen vaikutus, että ne murtavat omahyväisyyttä eikä rohkaise hyökkäämään sinne ja tänne."

        Minua koskettaa tuo vihneen kirjoittama asia. Siinä on koeteltua, kypsää viisautta, jotka tahdon painaa mieleeni.

        Eletyt, vaikka anteeksi annetut asiat nousevat pintaan myös minulla. Menneestä jää arvet, jotka vasta alzheimer ( kuolema ) vie mennessään.
        Joskus olen toivonut, että olisin ollut kuuliaisempi ja siten välttynyt pahimmilta karikoilta, mutta olisinko nyt uskossa? Niinpä uskon, että olen tarvinnut kaiken kokemani ja se onkin ollut Jumalan suurta rakkautta, jotta kerran pääsisin Taivaan kotiin. Lapset tarvitsevat kuritusta ja oikein ymmärrettynä siitä voi olla kiitollinen.

        Asiat pitää ketoa aina sellaisina kun ne todellisuudessa ovat tapahtuneet.
        Henkilöt jotka ovat Jeesuksessa Kristuksessa kuolleet ovat Jeesuksen verellä päästetyt kaikista tuomioista. Mikä sen enemmän vahinkoa tekee kun pahojen tekojen peittely ja salailu. Kaikki ne kuitenkin ilmi tulevat kun ne valkeudelta rangaistaan. Siksi me kristityt emme salaile omia pahoja tekojamme emmekä toisten tekoja, koska me olemme Jeesuksessa kristuksessa soviteuiksi tyulleet JUmalan kanssa ja saaneet kaikki syntimme anteeksi. JOs kristitty tekee syntiä lähimmäistään kohtaa hän on käynytr tämän luna sopimassa asiat. Senkään tähden kristityllä ei ole mitään salattavaa, eikä mitään pelättävää,.

        Ylpeyden perkele (väärä kunnia/häpeä) se pahoja tekoja panee peittelemään, Jumala opettaa tuomaan synnit valoon ja näin ne tulevat Kristuksen verellä pudistetuiksi.

        Kukaan meistä ei tiedä mitä kaikkea luurankoja lestadiolaisuuden historiassakin on, niitä on salattu kunnes ne synnit julistettiinkattojen päältä
        ja saarnaajan (lapinvanhimman) hautajaisissa joku saarnaajaveli totesi miehen menneen katumattominen synteineen helvettiin.

        On vaarallista jos ihminen oppii elämään valhe-elämää tekopyhänä. Kaikki synnit kuitenkin sovittamattomina ja korhjaamattomina omantunnon päällä.
        Yksi puhuja sai vielä rahaa oikeudessa, kun aikansa raiskasi lapsiaan.

        MIksi tällaisia ihmistä itseäänkin painavcia tekoja ei tuosda valoon ja pestä pois Jeesuksen verellä. Näin Raamattu meitä opettaa. JOkainen joka on tällä tavalla toiminut, valossa käsitellyt rehellisesti luurangot, niin on saanut kiittää Jumalaa.

        Näin myöskin vältyttäisiin epäterveiltä ensimmäisltä ja parhailta työntekijöiltä kalliilta lahjoilta kalliilta saarnaajilta suurilla lahjkilla puhuvilta, joka on pelkkää ihmispalvonttaa ja ihmisten korottammista hyvin epäterveellä tavalla. Kaiken huippuna on valhe erehtymättömästä seurakunnasta, josta on tullut hyvin paljon vahinkoa lestadiolaisuudelle.


    • Lapsuudesta muistan ns lapinkävijät. Ne olivat omaa luokkaansa. Aluksi kai oli tarkoitus vain, että saarnaajat käyvät siellä ja sitten tarpeellinen apuhnekilökunta. Toivon, ettei tästäkään alkaisi mitään teologista vääntöä, vaan käsittelen sen ihan tapahtumien kautta.

      Sitten oli tapana kysellä lupaa saarnaajilta, että sopiiko lähteä. Ymmärsin, että vieraidenb vastanottomahdollisuudet olivat vajavaiset. Kun sitten kulkukalusto lisääntyi ja elintaso salli useammalle matkustaa, niin se pääsi pois kontrollista.

      Tekniikan kehittyessä aloitettiin seurojen äänen välittäminen 1973. Siinä tarvittiin joku pieni muuntajahomma, että puhelimesta saatiin ääni niihin sen ajan vaatimattomiin äänentoistolaitteisiin. Monet joulunajat ja sittemmin myös helluntain ajat on istuttu ihmettä kuunnellen. Leo Simolin oli henkilö, johon luotettiin tässä asiassa. Puhelimen luurista poistettiin mikrofonikapseli, ettei häiriintyisi lähetys. Olihan se jonkinlainen ihmentys, kun ensimmäiset hälyäänet Jellivaarasta kuuluivat Turussakin. Nyt saimme siis itse kuulla eikä tarvinnut tyytyä pelkkiin lämpimiin terveisiin.

    • Sitten otetaan palanen perimätietoa, kun Tuureporinkadun rukoushuoneen valmistumisesta olisi 90 vuotta.Siihen aikaan oli tapana purkaa hiorsitaloja ja siirtää niitä toisaalle. Perimätiedon mukaan Terijoelta oli purettu hirsihuvila, joka tuotiin tietenkin osina Turkuun ja pystytettiin silloiseen paikkaansa. Tiedonkulku oli ollut huono ja kellarikserros oli tullut noin kolme metriä liian pitkä niin, että pummassakin päässä ikäänkuin perustus oli puoplitoistametriä pitempi puuosia.

      Rakentajat jännittivät lopputarkastusta, että meneekö läpi. Jumala järjestiu ankaran sateen, joten virkamiehen ulkoinen tarkastus jäi nopeaan juoksemiseen rakennuksen siätiloihin. Näin tuli sekin virhe kuitatuksi.

      Sitä ennen oli kokoustoimintaa ollut Brahenkadun ja Ratapihankadun kulmatalossa. Siinä on vieläkin kaksi puutaloa pystyssä ja niistä toinen olisi ollut kokoushuoneena yhden asunnon osalta.Siinä pihassa toimi Turun Nuorten Apu ry, jonka tiloissa pidimme vankilalähetyksen tilaisuuksia useita vuosia, kunnes sen käyttö loppui vanhuuden vaivoihin ja talvet olivat siinä rasittavia.

      Lestadiolaisuuden ensimmäinen yhteinen rakennus on ollut Luostarinkatu 12. Se oli jäänyt uudenheräyksen haltuun ja talon purkamisen jälkeen siihen on rakennettu kerrostaloja ja siinä yhteydessä on kokoustila, jossa Uudenheräyksen toiminta loppui noin pari vuotta sitten. Vuoden verran pidimme Rauhan Sanan porukan kanssa vuorotellen kokouksia, kunnes talokompleksissa alkoi putkiremontti ja se toiminta siellä loppui siihen ja siinä tuli myös omistajanvaihdos. Uusiheräys kutistui siis pienehköksi raamattupiiriksi Turun alueella, siisn käytännössä toiminta loppui.

    • ePaimen.

      Vihneen ja muiden muistelmat Turust' olisivat mainiota tekstiä Rauhan Siteeseen! Harmi, että ne täällä s24 forumilla vaipuvat horisontin taakse.

      Vaan muistelujen vapaa julkaiseminen merkitsisi Rauhan Side Pravdan uudistumista sisäisesti, joten älä pidätä henkeäsi sitä odotellessa, voi naama mennä siniseksi

    • Joskus herää miettimään elämän kiertokulkua. Vuonna 1962, kun nuorukaisena saavuin Turkuun ja asetuin asuskelemaan, niin silloin oli jo jykevien miesten jamukavien mummojen kaarti. He näyttivät vanhoilta ja hallitsivat suvereenisti seurakuntaelämää.

      Jos ajattelen esimerkiksi niitä, jotka totuin näkemään pöytäin takana, niin kaikki ovat poissa. Menneet Herransa iloon. Nykyinen kaarti on kaikki minun muistoni aikana pestinsä saaneita. Oikein joutuu miettimään olisiko jokaisella sellainen auktoriteetti kuin oli sen ajan vanhoilla miehillä. Olivatko he todella vanhoja, en tiedä, mutta vanhoilta he näyttivät.

      Voiko olla niin, että me vähän haikailemme aikoja, jolloin kaikki oli niin selvää? Olivat totuuden patsaat, joihin nojata? Olisiko niin, että ne vanhat miehet olivat yhtä hukassa kuin itse on joskus. Olenko minä nyt se vanhus,jonka pitäisi sietää nojailua? Inhimillisenä prosessinä se tuntuu hassulta, mutta hengellisesti sen pitäisi olla uskossa kasvamista? Meillä on ollut hengelliset äidit ja isät, mutta heidän pitäisi muuttua kasvun myötä veljiksi ja sisariksi.

      Jos itsellä ei ole ollut kasvua ja nyt pitäisi täyttää hengellisen isän paikkaa jollekkin, mikä kauhea ajatus. Hengellinen isä, jolla ei ole aavistustakaan tärkeästä tehtävästään. Tähän tarvitaan herätystä ja asioiden tiedostamista.

    • Yhden asian vielä tässä haluan käsitellä, joka on ilkuisuuskysymys ja se on: Miehen ja naisen välinen suhde lestadiolaisuudessa varsinkin seratilanteessa.

      Joku väittää, että mies on rakennettu niin, ettei lainkaan pysty katsomaan naista kiimoittumatta.
      Joku väittää, että se on naisten syytä, miksi ovat naisia?
      Joku väittää, ettei paljastavaakaan asua pueta miesten huomion kalastelun takia.

      Mikä on totuus kysyn Pilaatuksen kanssa? Olen vanheneva mies, joka on kokenut elämän kevään kasvukivut. Kesän kukkien kauneuden ja elinvoiman. Jonka elämä kääntyy syyspuolelle pääosa jo lakastuu, mutta muutama kukka vielä uhmaa säätä niinkuin joku puska talomme pihassa kukkii täysillä vielä.

      Tiedän siis asioista jotain pientä. Jeesus sanoi, joka katsoo himoiten. Onko himoiten katsominen ainoa vaihtoehto. Joku sanoo, että kyllä on. Mies on mies. Tiedän, olen mies enkä plkkä henkilö.

      Tarkoittiko Jumala siis, että seuratilanteessa miehet ovat kiimoittuneessa tilassa eivätkä muista saarnasta mitään. Naiset paheksuvat näitä sovinistisikojaan, eivätkä muista kuunnella itselleen. Pois se meistä!

      Jumala antoi Pyhän Hengen Puolustajaksi. Mitä se on? Joku sanoo, että Pyhä Henki puolustaa meitä Jumalan luona ja viimeisellä tuomiolla. Miksi meitä pitää puolustaa Jumalan edessä? Eikö Jumala tiedä mitä ihmisessä on? Tarvitaanko synnintekemiseen Pyhän Hengen puolustusta? Ei tarvita!

      Puolustajan tehtävä on: Ristiinnaulita meidän lihamme himojen ja halujen kanssa,ettemme palvele syntiä ajatuksin, sanoin tai teoin.
      Puolustajaa tarvitsemme silloin erityisesti, kun synnin kiusaus meitä saavuttaa. Pyhä Henki voi uudistaa ihmisen niin, että puolisoonsa sitoutuneena ja Jumalan siunauksen siihen saaneena ihminen ei pidä mahdollisena toisten ihmisten katselua sillä silmällä. Tähän mahdollisuuteen Pyhä Henki tahtoo meitä johdattaa, että voimme katsoa toisiamme Jumalan kuvina ja taidokkaina Jumalan luomuksina säädyllisesti pukeutuneina Jumalan lapsina.

      • tämmäst tää on

        Duoda duoda. Eipä sitä kukaan väitä, ettei naista voisi kiimoittumatta katsella.

        Riippuu nimittäin täysin naisen ulkomuodosta, kiimmoittuuko häntä katsellessaan vai ei. Toinen merkittävä tekijä on miesten yksilöllisyys, ja myös sukukypsyys.

        Tunnettu tosiasia on kuitenkin se, että mies kiihottuu kainista naista katsellessaan, mikäli hän on seksuaalisesti normaali ja hormonitasot kunnossa. Kiihoittuminen ei suinkaan tarkoita tässä tapauksessa erektiota, vaan päässä tapahtuvaa mielenmuutosta, hormonitason kohotessa. Kiihottuminen tapahtuu siis tunnetasolla.

        Mitä me sitten sanomme himoksi? Ei se että mies ihailee kaunista naista, tarkoita vielä sitä että hän himoitsisi häntä. Vasta sitten kun mies ryhtyy erilaisiin toimenpiteisiin joiden päämääränä on sukupuoliyhdyntä tuon naisen kanssa, silloin on kysymys himoiten katselemisesta.

        Naurattaa vähän, mutta meillä on mediasta meillä on tietoa wessoista, joissa on koverrettu reikä naisten vessan puolelle. Silloin on himo kysymyksessä kun on ryhtynyt tuota reikää kovertamaan.

        Eräs nuori nainen kertoi aikoinaan nettiRuukussa miehestä, joka kouri Helsingin rukoushuonella hänen jalkoväliään, ja teon tehtyään MENI HARTAANA Jumalan SANAN KUULOON. Nainen kertoi, että pois oli
        lähdettävä.

        Kaikkia se leipä elättää, veli vihne!!! Vaikka me ajattelemme ja toimimme ihan eri tavalla, on joukossamme (myös uskovien joukossa) paljon erilaisia seksivammaisia ihmisiä.

        Vanhoillisissa on tullut esiin useita lapsiin kohdituneita seksirikoksia. Myös esikoilsestadiolaisuudessa on vastaavia tapauksia sattunut. Tekijät on usein hartaita hengen miehiä, merkittävissä asemissa seurakunnissaan.


      • Rammat oi rammat

        Sitten hieman tuosta puolisoon sitoutumisesta. Sekin on monien elämän aikana tapahtuneiden tekijöiden summa.

        Turvattomasti ensihoivaajaansa kiintyneellä ihmisellä on koko eölämänsä ajan vaikeuksia sitoutua ja liittyä toisen ihmisen kanssa.

        Kun on pienenä vauvana jatkuvasti pettynyt, tavarat polttaa vaipoissa, ruoan ja hoivan tulosta ei tiedä, tuleeko vai ei ja koska tulee. Pieni taimi pettyy pettyy
        ja pettyy, ihailevat äidin silmät ja hellät kädet jotka kutsuvat hänet elämään ja arvostamaan itseään terveellä tavalla, puuttuvat.

        Loppuun väsynyt masentunut äiti, syvältä katsovat silmät, rättiväsynyt elämäänsä kyllästynyt nainen vauvan silmien edessä. Sanoma on selvä, "mitäs tänne tulit kakara, minun vaivoikseni, mene pois. Kun näin vakavasti vammautuu pienenä lapsena, niin ikinä ei tule luottavaista ihmistä hänestä. Hän valitsee puolisokseenkin hylkääjän, joka kertoo samaa tuttua sanomaa mitä äitikin aikoinaan, mitäs tänne tulit, mene pois.


      • turuntautia
        Rammat oi rammat kirjoitti:

        Sitten hieman tuosta puolisoon sitoutumisesta. Sekin on monien elämän aikana tapahtuneiden tekijöiden summa.

        Turvattomasti ensihoivaajaansa kiintyneellä ihmisellä on koko eölämänsä ajan vaikeuksia sitoutua ja liittyä toisen ihmisen kanssa.

        Kun on pienenä vauvana jatkuvasti pettynyt, tavarat polttaa vaipoissa, ruoan ja hoivan tulosta ei tiedä, tuleeko vai ei ja koska tulee. Pieni taimi pettyy pettyy
        ja pettyy, ihailevat äidin silmät ja hellät kädet jotka kutsuvat hänet elämään ja arvostamaan itseään terveellä tavalla, puuttuvat.

        Loppuun väsynyt masentunut äiti, syvältä katsovat silmät, rättiväsynyt elämäänsä kyllästynyt nainen vauvan silmien edessä. Sanoma on selvä, "mitäs tänne tulit kakara, minun vaivoikseni, mene pois. Kun näin vakavasti vammautuu pienenä lapsena, niin ikinä ei tule luottavaista ihmistä hänestä. Hän valitsee puolisokseenkin hylkääjän, joka kertoo samaa tuttua sanomaa mitä äitikin aikoinaan, mitäs tänne tulit, mene pois.

        Ai niin, Turusta on tämäkin. Rakas ystävä ja tuttu. Seppo Jokinen, pastori ja terapeutti. Häneltä olen tärkeitä opetuksia saanut paljon näissä asioissa.
        Että kiitokset vaan sinne Turkkuseen päin.


      • muuttis
        tämmäst tää on kirjoitti:

        Duoda duoda. Eipä sitä kukaan väitä, ettei naista voisi kiimoittumatta katsella.

        Riippuu nimittäin täysin naisen ulkomuodosta, kiimmoittuuko häntä katsellessaan vai ei. Toinen merkittävä tekijä on miesten yksilöllisyys, ja myös sukukypsyys.

        Tunnettu tosiasia on kuitenkin se, että mies kiihottuu kainista naista katsellessaan, mikäli hän on seksuaalisesti normaali ja hormonitasot kunnossa. Kiihoittuminen ei suinkaan tarkoita tässä tapauksessa erektiota, vaan päässä tapahtuvaa mielenmuutosta, hormonitason kohotessa. Kiihottuminen tapahtuu siis tunnetasolla.

        Mitä me sitten sanomme himoksi? Ei se että mies ihailee kaunista naista, tarkoita vielä sitä että hän himoitsisi häntä. Vasta sitten kun mies ryhtyy erilaisiin toimenpiteisiin joiden päämääränä on sukupuoliyhdyntä tuon naisen kanssa, silloin on kysymys himoiten katselemisesta.

        Naurattaa vähän, mutta meillä on mediasta meillä on tietoa wessoista, joissa on koverrettu reikä naisten vessan puolelle. Silloin on himo kysymyksessä kun on ryhtynyt tuota reikää kovertamaan.

        Eräs nuori nainen kertoi aikoinaan nettiRuukussa miehestä, joka kouri Helsingin rukoushuonella hänen jalkoväliään, ja teon tehtyään MENI HARTAANA Jumalan SANAN KUULOON. Nainen kertoi, että pois oli
        lähdettävä.

        Kaikkia se leipä elättää, veli vihne!!! Vaikka me ajattelemme ja toimimme ihan eri tavalla, on joukossamme (myös uskovien joukossa) paljon erilaisia seksivammaisia ihmisiä.

        Vanhoillisissa on tullut esiin useita lapsiin kohdituneita seksirikoksia. Myös esikoilsestadiolaisuudessa on vastaavia tapauksia sattunut. Tekijät on usein hartaita hengen miehiä, merkittävissä asemissa seurakunnissaan.

        Minä kyllä pidän himona ensimäisen ajatuksen, joka nousee katsoessani toista sukupuolta, jos se on sellainen, että syntyy mielikuva jostain tilanteesta, esimerkiksi kuvittelu miltä tuntuisi silittää tai suukottaa. Jos alkaisin elätellä tuollaisia ajatuksia, olisin langennut jo tekoon. Henki ilmoittaa oitis, että varo, väärä suunta.

        Saatan katsella kauniita ihmisiä ihaillen ilman mitään himoa, samoin kuinka ihailen luontoa, eikä siinä olekaan mitään himoitsemista. Enemmän ihmisissä ihailen sisäistä kauneutta, joka on Jumalan lahjaa; elämän koettelemuksissa tullutta viisautta, josta lähimmäiset saavat iloita.


      • muuttis kirjoitti:

        Minä kyllä pidän himona ensimäisen ajatuksen, joka nousee katsoessani toista sukupuolta, jos se on sellainen, että syntyy mielikuva jostain tilanteesta, esimerkiksi kuvittelu miltä tuntuisi silittää tai suukottaa. Jos alkaisin elätellä tuollaisia ajatuksia, olisin langennut jo tekoon. Henki ilmoittaa oitis, että varo, väärä suunta.

        Saatan katsella kauniita ihmisiä ihaillen ilman mitään himoa, samoin kuinka ihailen luontoa, eikä siinä olekaan mitään himoitsemista. Enemmän ihmisissä ihailen sisäistä kauneutta, joka on Jumalan lahjaa; elämän koettelemuksissa tullutta viisautta, josta lähimmäiset saavat iloita.

        Nyt ollaan perimmäisellä rajalla. Näkevä ihminen rekisteröi näkemäänsä, ihmisiä ja eläimiä ja esineitä. Ne näyttävät joko inhottavilta ja luotaantyntäviltä, varsinkin asiat ja esineet tai sitten miellyttäviltä ja mukavilta. Koska tavallisesti ihmisellä ei ole intohimoista suhdetta tavaroihin tai eläimiin, niin se jää sille tasolle.

        Jumala loi miehen ja naisen väiin erityistä asiaa, jonka pitäisi auttaa eli johtaa parinmuodostukseen, joka on yhteiskunnan peruspilari ja myös jälkeläiset kuuluvat siihen. Jumala haluaisi johdattaa kaksi yhteen tarkoittamaansa henkilöä puhtaudessa toistensa yhteyteen. Silloin rakkaus, joka on taivaan lahjaa, on puhdasta ilman lihan pyyyteitä. Siis ensimmäinen katse ja siitä tuleva tunne voi olla kunnioittava tai sitten synnin turmelema , joka alkaa vaikuttaa kiusauksena himoitsemisen suuntaan.

        Kiusaus ei kuitenkaan ole vielä syntiä, koska Jeesuskin oli kiusattu kaikessa kuitenkin ilman syntiä. Siis se ratkaisee miten suhtaudumme kiusaukseen. Karkoitammeko se Jeesuksen nimessä ja veren voimassa Pyhän Hengen vaikutuksessa, vai alammeko elää ajatuksen kanssa, että jospa...


      • ei ole tämmäst
        tämmäst tää on kirjoitti:

        Duoda duoda. Eipä sitä kukaan väitä, ettei naista voisi kiimoittumatta katsella.

        Riippuu nimittäin täysin naisen ulkomuodosta, kiimmoittuuko häntä katsellessaan vai ei. Toinen merkittävä tekijä on miesten yksilöllisyys, ja myös sukukypsyys.

        Tunnettu tosiasia on kuitenkin se, että mies kiihottuu kainista naista katsellessaan, mikäli hän on seksuaalisesti normaali ja hormonitasot kunnossa. Kiihoittuminen ei suinkaan tarkoita tässä tapauksessa erektiota, vaan päässä tapahtuvaa mielenmuutosta, hormonitason kohotessa. Kiihottuminen tapahtuu siis tunnetasolla.

        Mitä me sitten sanomme himoksi? Ei se että mies ihailee kaunista naista, tarkoita vielä sitä että hän himoitsisi häntä. Vasta sitten kun mies ryhtyy erilaisiin toimenpiteisiin joiden päämääränä on sukupuoliyhdyntä tuon naisen kanssa, silloin on kysymys himoiten katselemisesta.

        Naurattaa vähän, mutta meillä on mediasta meillä on tietoa wessoista, joissa on koverrettu reikä naisten vessan puolelle. Silloin on himo kysymyksessä kun on ryhtynyt tuota reikää kovertamaan.

        Eräs nuori nainen kertoi aikoinaan nettiRuukussa miehestä, joka kouri Helsingin rukoushuonella hänen jalkoväliään, ja teon tehtyään MENI HARTAANA Jumalan SANAN KUULOON. Nainen kertoi, että pois oli
        lähdettävä.

        Kaikkia se leipä elättää, veli vihne!!! Vaikka me ajattelemme ja toimimme ihan eri tavalla, on joukossamme (myös uskovien joukossa) paljon erilaisia seksivammaisia ihmisiä.

        Vanhoillisissa on tullut esiin useita lapsiin kohdituneita seksirikoksia. Myös esikoilsestadiolaisuudessa on vastaavia tapauksia sattunut. Tekijät on usein hartaita hengen miehiä, merkittävissä asemissa seurakunnissaan.

        Ei se ole kiinni katsottavan ulkonäöstä, eikä katsojan kypsyydestä. Se on kiinni katsojan uskon tilasta, siitä miten lähellä Jeesusta kuljemme. Kaikkia se leipä elättää, uskovia ja uskonnollisia.


      • muuttis
        vihne kirjoitti:

        Nyt ollaan perimmäisellä rajalla. Näkevä ihminen rekisteröi näkemäänsä, ihmisiä ja eläimiä ja esineitä. Ne näyttävät joko inhottavilta ja luotaantyntäviltä, varsinkin asiat ja esineet tai sitten miellyttäviltä ja mukavilta. Koska tavallisesti ihmisellä ei ole intohimoista suhdetta tavaroihin tai eläimiin, niin se jää sille tasolle.

        Jumala loi miehen ja naisen väiin erityistä asiaa, jonka pitäisi auttaa eli johtaa parinmuodostukseen, joka on yhteiskunnan peruspilari ja myös jälkeläiset kuuluvat siihen. Jumala haluaisi johdattaa kaksi yhteen tarkoittamaansa henkilöä puhtaudessa toistensa yhteyteen. Silloin rakkaus, joka on taivaan lahjaa, on puhdasta ilman lihan pyyyteitä. Siis ensimmäinen katse ja siitä tuleva tunne voi olla kunnioittava tai sitten synnin turmelema , joka alkaa vaikuttaa kiusauksena himoitsemisen suuntaan.

        Kiusaus ei kuitenkaan ole vielä syntiä, koska Jeesuskin oli kiusattu kaikessa kuitenkin ilman syntiä. Siis se ratkaisee miten suhtaudumme kiusaukseen. Karkoitammeko se Jeesuksen nimessä ja veren voimassa Pyhän Hengen vaikutuksessa, vai alammeko elää ajatuksen kanssa, että jospa...

        Eikö me kirjoitettu mielestäsi samasta asiasta? vihne
        4.10.2013 11:36


    • Tarkoittiko tämä nyt sitä, että Pyhä Henki ei pysty tähän asiaan ja synti jää voittajaksi ihmisen elämässä?

      • Jeesus on tie

        Jos Jumalan armo Jeesuksessa Kristuksessa ei kelpaa lahjaksi syntiselle, niin kyllä siinä helvetti lopulta on edessä. Ei auta mikään!


    • Näyttää siltä, että Pyhä Henki ei kuulu kaikkien kristittyjen käsitysmaailmaan lainkaan. Hän on Jumala, Kaikkivaltias Jumala niinkuin on Isä Ja Jeesus Kristus. Jos Jeesus on kiusausten voittaja, niin Pyhä Henki pystyy tekemään meissä samaa, jos suostumme siihen kouluun. Älköön kukaan jatkako mitenkään nurjamielisesti tätä aihetta, koska ainakin minua hirvittää joskus ne heitot mitä tässä yhteydessä harrastetaan.

      • muuttis

        En jatka nurjamielisesti, mutta mielestäni kukin katsoo omista kokemuksistaan ja vinkkelistään päin. Sen lisäksi, vihne, olemme matkalla, siis vasta matkalla, kohti täydellisyyttä, jonka saavutamme toivon mukaan vasta perillä. Silloin, vasta silloin vajaa lakkaa ja täydellisyys alkaa.

        Mielestäni emme ikinä tule tuntemaan kaikkia syntejämme. Pyhä Henki herättää ja paljastaa niitä sen mukaan kuinka meille on parasta, että päämaali ei tule ylivoimaiseksi. Tässäkin on kyse mielestä. Kristityn mieli on olla tekemättä vastoin Jumalan tahtoa.

        Sekin, että katsomme toisen kristityn heikkoutta joissain asioissa tuomiten, jopa halveksien, on synti. Siihenkin minä joudun toisinaan, sen tunnustan. Onkin äärimäisen helppoa tuomita toista sellaisesta, jossa itse kokee onnistuvansa paremmin.

        Jokaisella on heikkoutensa, helmasyntinsä. Tähän sanot, että Pyhä Henki antaa voiman ja oikein sanot. Mutta ajallaan. Jos tulisi oikein voimaantuneeksi, kuinka voisi rakastaa heikkoa ja horjuvaa, siis heikkoa lammasta? Vaarana olisi tulla vahvaksi ja pulleaksi lampaaksi, joka puskee heikot pois vesilähteeltä. Eikä Jeesus niin ole opettanut.


      • muuttis

        Jos Jeesus on kiusausten voittaja, niin Pyhä Henki pystyy tekemään meissä samaa, jos suostumme siihen -vihne-

        Täytyy tunnustaa, että Jeesus oli Jumala täällä ollessaan, sekä ennen ja jälkeen -tietenkin. Me olemme ihmisiä ja periturmelluksesta emme pääse irti ennenkuin vasta kun se kuolemassa meistä riisutaan.

        Siksi emme tule itsemme = so lihamme puolesta pyhäksi ollenkaan, vaan tarvitsemme vieraan vanhurskauden uskolla omistaa itsellemme, jolloin olemme täydellisesti Jumalalle kelvollisia. Jumala ei hyväksy yhtään, pilkunkaan vertaa syntiä, ei yhtä ajatustakaan. Jeesus kaksin käsin tarjoaa aivan lahjaksi OMAA ITSEÄÄN meidän vanhurskaudeksemme.


      • Pysytään asiassa

        Vihne, puhu jatkossa vain omasta puolestasi. Ja opettele kuuntelemaan mitä toiset kristityt todistavat.

        On Fakta että Pyhä Henki, Isä ja Poika on YKSI. Kaikki kolme puhuvat samaa.

        On fakta, että henkilöt jota eivät tunne Raamatun sanaa juuri lainkaan, puhuvat mielellään pyhästä hengestä, joka todellisuudessa on heidän oma mielikuvituksensa.

        On tärkeätä pysyä sanassa, eikä lähteä kenenkään mielikuvitusten perässä laukkaamaan.


    • Käsität asian täysin väärin sikäli, että Pyhän Hnegen korottamionen ei ole toisen nollaamista.Toisaalta apostolöit sanoivat aikanaan: APT 4: 20. Sillä emme taida niitä puhumatta olla, joita me nähneet ja kuulleet olemme.

      Apostolitkin vetosivat omaan kokemukseensa. Jos minä sanon kokemuksesta, että Herra on hyvä ja pystyy minutkin johtamaan pelastukseen taivaassa, niin se ei vähättele ketään, koska sama on jokaiselle tarjolla.

      • muuttis

        Pyhää Henkeä ei voisikaan koskaan liikaa korostaa ja korottaa.

        Ymmärsitköhän itse mitä tarkoitin?

        Ihmiselle toisen vika niin usein ja niin helposti näyttäytyy jopa niin suurena, että hän alkaa ajattelemaan, ettei tuo toinen taida ollakaan Pyhän Hengen ohjattavana.

        Omavanhurskaus näyttäytyy tällöin valkeuden enkelinä ja se on paljon vaarallisempi havaittavaksi kuin itse musta paholainen. Puhun kokemuksen tuomalla varmuudella, on se niin monesti minua pitänyt otteessaan.

        Se ylentää toisten tuomariksi.

        Se myös alentaa armosta osattomaksi.

        Se tulee ja näyttää miten kelvoton ja viallinen olet ja sanoo ettei sinulla ole mitään mahdollisuutta.

        Pyhän Hengen erottaa ov:n puheesta siitä, että Hän osoittaa kohti armon lähdettä Jeesusta Kristusta. Itselle ja toisille.

        Minulla on valvomista tällä kohtaa joka apponen päivä. Siinä Herra minua auttakoon!


      • maan matkamies

        Vihne on pyöritellyt tässä Jeesuksen sanoja himoiten katselusta.

        Jeesuksen sanojen tarkoitus on kertoa tekopyhille, jotka luulevat olevansa vapaita huoruuden synnistä, että kuvittelevat turhia.

        Nykyajan kristillismieliset tekohurskaat ovat tulleet pyhemmiksi kuin Jeesuksen ajan fariseukset. Fariseukset luulivat olevansa haureudesta vapaat kun eivät tehneet huorin konkreettisesti ja kuitenkin heistä tehtiin sanalla huorintekijöitä. Nyt kun aikamme fariseukset ovat saaneet tiedon Jeesuksen sanoista Raamatun kautta ja ruvenneet järkensä valossa niitä tulkitsemaan, on päädytty siihen, että himoiten katsominen on synti, mutta houkutus himoon ei.

        Kyllä Jeesuksen ajan fariseukset varmasti osasivat kerskua Jumalan voimasta, jonka turvin he välttyivät huoraamiselta, he varmasti uskoivat, että himo ei vielä ole synti, vaan itse teko. Nyt meidän omat fariseukset tuovat yhden ominaisuuden lisää, nimittäin kiusauksen himoiten katselemiseen, jota ei vielä pidetä syntinä, vaan ainoastaan itse himoa. Ollaan taulukossa pykälää alempana, kun Jeesus kerran himonkin teki synniksi, mutta itse tilanne on sama: ei tunnusteta itseä syntiseksi.

        Vanha fariseus uskoi: En minä ole huoraaja, onhan Mooses ja isät meille tuon synnin määritellyt, enkä milloinkaan ole yhtynyt vieraaseen naiseen, kiitos Jumalan. Ehkä joskus joku himoitseva katse ja ajatus... Mutta ei se vielä syntiä ole.

        Myöhempien aikojen fariseus: En minä ole huoraaja. Onhan Jeesus meille tuon synnin määritellyt, enkä ole milloinkaan himoiten katsonut vieraita naisia, kiitos Pyhän Hengen. Olen joskus vain ihaillut Luojan luomaa kauneutta... Joskus, ehkä yhden kerran, olen saattanut tuntea kiusausta himoon, mutta ei se vielä syntiä ole.

        Jeesus tahtoo sanoa tekopyhille: sinä huorintekijä.


      • gb.

        Jotenkin tunnen ymmärtäväni vihneen tarkoituksen. Meidän tulisi ymmärtää uskovana Pyhän Hengen voima ja valta. Kun ihmiseltä otetaan joku synti ja kiusaus pois, se ei korota ihmistä. Kiitos Herralle, minäkin olen tuon joskus saanut kokea. Lopputulos ei suinkaan tehnyt minusta parempaa uskovaa, tapahtui päin vastoin. Siinä sitä ymmärtää oman vajavaisuuden ja heikkouden, miten paljon Jeesusta minä tarvitsenkaan. Hetkeäkään emme voi omilla voimilla kulkea. Se on sama kuin armolahjat, siinä tuntee itsensä pieneksi ja köyhäksi. Siinä joutuu niin pienelle paikalle, ettei jää epäselvää, kenelle kunnia kuuluu. Se on Armoa Armon päälle. Herra antoi, Herra otti. Kiitetty olkoon Herran nimi. Herran on kaikki. Jeesus on ristillä voittanut synnin. On tärkeää julistaa voitettua syntiä, ei syntiä. Me saamme taistella voitosta käsin. Taivaan Isän siunausta vihneelle ja muille. Rukoilkaa minunkin heikon edestä.


      • kyl se näin on
        maan matkamies kirjoitti:

        Vihne on pyöritellyt tässä Jeesuksen sanoja himoiten katselusta.

        Jeesuksen sanojen tarkoitus on kertoa tekopyhille, jotka luulevat olevansa vapaita huoruuden synnistä, että kuvittelevat turhia.

        Nykyajan kristillismieliset tekohurskaat ovat tulleet pyhemmiksi kuin Jeesuksen ajan fariseukset. Fariseukset luulivat olevansa haureudesta vapaat kun eivät tehneet huorin konkreettisesti ja kuitenkin heistä tehtiin sanalla huorintekijöitä. Nyt kun aikamme fariseukset ovat saaneet tiedon Jeesuksen sanoista Raamatun kautta ja ruvenneet järkensä valossa niitä tulkitsemaan, on päädytty siihen, että himoiten katsominen on synti, mutta houkutus himoon ei.

        Kyllä Jeesuksen ajan fariseukset varmasti osasivat kerskua Jumalan voimasta, jonka turvin he välttyivät huoraamiselta, he varmasti uskoivat, että himo ei vielä ole synti, vaan itse teko. Nyt meidän omat fariseukset tuovat yhden ominaisuuden lisää, nimittäin kiusauksen himoiten katselemiseen, jota ei vielä pidetä syntinä, vaan ainoastaan itse himoa. Ollaan taulukossa pykälää alempana, kun Jeesus kerran himonkin teki synniksi, mutta itse tilanne on sama: ei tunnusteta itseä syntiseksi.

        Vanha fariseus uskoi: En minä ole huoraaja, onhan Mooses ja isät meille tuon synnin määritellyt, enkä milloinkaan ole yhtynyt vieraaseen naiseen, kiitos Jumalan. Ehkä joskus joku himoitseva katse ja ajatus... Mutta ei se vielä syntiä ole.

        Myöhempien aikojen fariseus: En minä ole huoraaja. Onhan Jeesus meille tuon synnin määritellyt, enkä ole milloinkaan himoiten katsonut vieraita naisia, kiitos Pyhän Hengen. Olen joskus vain ihaillut Luojan luomaa kauneutta... Joskus, ehkä yhden kerran, olen saattanut tuntea kiusausta himoon, mutta ei se vielä syntiä ole.

        Jeesus tahtoo sanoa tekopyhille: sinä huorintekijä.

        Maan matkamies sanoi oikein. Jeesus todellakin puhui tekopyhille fariseuksille.
        Mehät tiedämme fariseuksen rukouksen ja kiitoksen siitä ettei hän ollut sellaisen syntinen, kuten muut ihmiset ovat.

        Ei tämä henki mihinkään kuollut ole, aina näitä "hyviä ja onnistuneita" kristittyjä poukkoilee seurakunnissa.


      • voe ihime sentään
        gb. kirjoitti:

        Jotenkin tunnen ymmärtäväni vihneen tarkoituksen. Meidän tulisi ymmärtää uskovana Pyhän Hengen voima ja valta. Kun ihmiseltä otetaan joku synti ja kiusaus pois, se ei korota ihmistä. Kiitos Herralle, minäkin olen tuon joskus saanut kokea. Lopputulos ei suinkaan tehnyt minusta parempaa uskovaa, tapahtui päin vastoin. Siinä sitä ymmärtää oman vajavaisuuden ja heikkouden, miten paljon Jeesusta minä tarvitsenkaan. Hetkeäkään emme voi omilla voimilla kulkea. Se on sama kuin armolahjat, siinä tuntee itsensä pieneksi ja köyhäksi. Siinä joutuu niin pienelle paikalle, ettei jää epäselvää, kenelle kunnia kuuluu. Se on Armoa Armon päälle. Herra antoi, Herra otti. Kiitetty olkoon Herran nimi. Herran on kaikki. Jeesus on ristillä voittanut synnin. On tärkeää julistaa voitettua syntiä, ei syntiä. Me saamme taistella voitosta käsin. Taivaan Isän siunausta vihneelle ja muille. Rukoilkaa minunkin heikon edestä.

        Pyhästä Hengestä on ihan ensimmäiseksi ymmärrettävä se ettei hän Puhu yhtään eri sanoja kuin Isä ja Poika.

        Jos Raamatun sanoma on huutokaupan varassa, ts. henkilö ei riittävästi tunne Jumalan sanaa, niin ei sitä puheet pyhästä hengestä poista. Päin vastoin, vilkkaalla ja vähän harhaisella adhd ihmisellä mielikuvitus toimii vilkkaasi pyhänä henkenä.


        Muun mussa helluntailaisten keskustelupalsta on täynnä harhaisten ihmisten mielikuvitustarinoita.


    • Hebr 4: 15. Sillä ei meillä ole se ylimmäinen pappi, joka ei taida meidän heikkouttamme armahtaa, vaan se, joka kaikissa kiusattu on, niin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.
      16. Sentähden käykäämme edes uskalluksella armoistuimen tykö, että me laupiuden saisimme ja löytäisimme silloin armon, kuin me apua tarvitsemme.

      Saapi sitä tehhä Jumalan sanaa tyhjäksi niin kauan, kun rahkeet kestää.

      Jaak 1: 2. Minun rakkaat veljeni, pitäkäät se sulana riemuna, kuin te moninaisiin kiusauksiin lankeatte,
      3. Tietäen, että teidän uskonne koettelemus vaikuttaa kärsivällisyyden.
      4. Mutta olkoon kärsivällisyydellä täydellinen työ, että te täydelliset ja kokonaiset olisitte ja ei missään puuttuvaiset.

      Matt 5: 46. Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitäkin rakastavat, mitä teidän siitä palkkaa on? eikö Publikanit myös niin tee?
      47. Ja jos te ainoastaan veljeinne kanssa soveliaat olette, mitä te sen kanssa erinomaista teette? eikö Publikanit myös niin tee?
      48. Olkaat siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.

      • maan matkamies

        Vihne vain pettää itseään, jos sanoo synnitön olevansa.

        Onhan se kova paikka rikkaan miehen myydä omaisuutensa.

        Velka on sata tynnyriä, vaikka 50 kirjoittaisi.


      • maan matkamies kirjoitti:

        Vihne vain pettää itseään, jos sanoo synnitön olevansa.

        Onhan se kova paikka rikkaan miehen myydä omaisuutensa.

        Velka on sata tynnyriä, vaikka 50 kirjoittaisi.

        Sinä siis jatkat vainoamistasi, vaikka voisit olla ihan vaitikin, jos haluaisit., mutta et jostain syystä pysty.


      • vihne kirjoitti:

        Sinä siis jatkat vainoamistasi, vaikka voisit olla ihan vaitikin, jos haluaisit., mutta et jostain syystä pysty.

        Nimittäin tullaista syyttelyä ja päällekäymistä ei luulisi voivan uskovan henkilön harjoittaa???

        Ihan ensimmäiseksi olisi mukava nähdä se juttu, jossa olen väittänyt olevani synnitön.
        Minulle ei tarvitse vastata, mutta Jumala seuraa myös näitä keskusteluja, kannattaa ottaa huomioon.


      • muuttis
        vihne kirjoitti:

        Nimittäin tullaista syyttelyä ja päällekäymistä ei luulisi voivan uskovan henkilön harjoittaa???

        Ihan ensimmäiseksi olisi mukava nähdä se juttu, jossa olen väittänyt olevani synnitön.
        Minulle ei tarvitse vastata, mutta Jumala seuraa myös näitä keskusteluja, kannattaa ottaa huomioon.

        En usko, että vihne kokee itsensä synnittömäksi. Ihmisen pohjaton periturmelluskin avautuu meille koittelemusten myötä ja onkin armoa sekin. Sillä mitä suurempaa on synnin tunto, sen suurempi on myös armon tunteminen. Eikö niin sanassa lue?

        Luulen, että hänellä on missio syntikeskeisyyttä vastaan.


      • maan m..
        vihne kirjoitti:

        Nimittäin tullaista syyttelyä ja päällekäymistä ei luulisi voivan uskovan henkilön harjoittaa???

        Ihan ensimmäiseksi olisi mukava nähdä se juttu, jossa olen väittänyt olevani synnitön.
        Minulle ei tarvitse vastata, mutta Jumala seuraa myös näitä keskusteluja, kannattaa ottaa huomioon.

        Outoa syyttää vainoamisen jatkamisesta, ikään kuin olisi roikkunut kauemminkin kurkussasi.. Joskus olen aiemminkin huomauttanut samasta asiasta, kun on sattunut silmään oodi pyhälle lihalle. Mistään vainosta ei siis tarvitse huolestua.

        Ilman muuta tulee puuttua tuollaiseen synnittömyyden harhaan, kun sellaiseen törmää.

        En usko, että kristitty oikeassa itsensä tuntemisessa jättää syntinsä Jumalalle tunnustamatta. Ihmetellä voinee, miksi asioita kierrellään?

        Sitä paitsi kirjoitin JOS luulee.., aivan Raamatun mukaan: Jos me sanomme, ettei meillä ole syntiä, petämme itsemme. Tähän arveluuni toivoin saavani kieltävän vastauksen, muttei tullut, eikä myöntävääkään. Mistä kiikastaa?


      • muuttis kirjoitti:

        En usko, että vihne kokee itsensä synnittömäksi. Ihmisen pohjaton periturmelluskin avautuu meille koittelemusten myötä ja onkin armoa sekin. Sillä mitä suurempaa on synnin tunto, sen suurempi on myös armon tunteminen. Eikö niin sanassa lue?

        Luulen, että hänellä on missio syntikeskeisyyttä vastaan.

        Muuttis! Sulla meinaa joku lamppu syttyä, mutta sinun tulee varjella sitä näiltä syntikeskeisyyden ihailijoilta, ettet mene samaan kelkkaan.

        Minä kuiskaan yhden salaisuuden: Dellaiset ovat herätyksen esteenä, jos pitää samaa syntiruutia tehdä aina vain lisää, niin ei ehdi kuunnella Pyhän Hengen sanomaa, jhoka vapauttaa, Ensin näyttää todeksi synnin ja sitten ohjaa Jumalan lasten vapauteen kädestä pitäen. Pidä se mitä sinulla on, ettei joku jotuninhurtta vie sinun rohkeuttasi.


      • muuttis
        vihne kirjoitti:

        Muuttis! Sulla meinaa joku lamppu syttyä, mutta sinun tulee varjella sitä näiltä syntikeskeisyyden ihailijoilta, ettet mene samaan kelkkaan.

        Minä kuiskaan yhden salaisuuden: Dellaiset ovat herätyksen esteenä, jos pitää samaa syntiruutia tehdä aina vain lisää, niin ei ehdi kuunnella Pyhän Hengen sanomaa, jhoka vapauttaa, Ensin näyttää todeksi synnin ja sitten ohjaa Jumalan lasten vapauteen kädestä pitäen. Pidä se mitä sinulla on, ettei joku jotuninhurtta vie sinun rohkeuttasi.

        Minä kuiskaan yhden salaisuuden: Dellaiset ovat herätyksen esteenä, jos pitää samaa syntiruutia tehdä aina vain lisää, niin ei ehdi kuunnella Pyhän Hengen sanomaa, jhoka vapauttaa, Ensin näyttää todeksi synnin ja sitten ohjaa Jumalan lasten vapauteen kädestä pitäen -vihne-

        Nyt kyllä luulen, että sinulla on väärä käsitys. Voi kun saisin ymmärrystä kirjoittaa paremmin ja ymmärrettävämmin ajatuksiani. Luulen nimittäin ettet nyt ole ajattelemassa ihan kohdilleen. Toisen kautta luulen tajuavani mitä tarkoitat. Täytyy koota ajatukset, ettei tule mitään vahinkoa.


      • muuttis kirjoitti:

        Minä kuiskaan yhden salaisuuden: Dellaiset ovat herätyksen esteenä, jos pitää samaa syntiruutia tehdä aina vain lisää, niin ei ehdi kuunnella Pyhän Hengen sanomaa, jhoka vapauttaa, Ensin näyttää todeksi synnin ja sitten ohjaa Jumalan lasten vapauteen kädestä pitäen -vihne-

        Nyt kyllä luulen, että sinulla on väärä käsitys. Voi kun saisin ymmärrystä kirjoittaa paremmin ja ymmärrettävämmin ajatuksiani. Luulen nimittäin ettet nyt ole ajattelemassa ihan kohdilleen. Toisen kautta luulen tajuavani mitä tarkoitat. Täytyy koota ajatukset, ettei tule mitään vahinkoa.

        Muuttis. Sinun ongelmasi on siinä, että haluaisit jotain uutta, mutta riiput tiukasti jossain vanhassa kiinni, joka vie sinun voimasi. Kahta ruohotukkoa ei pidä haikailla. Kumpikaan ei anna elämään voimaa. Pysy vanhassa, jos se on parempaa. Mutta älä sitten valita minulle, minä alan väsyä tässä, vaikka Jeesus ei väsyisikkään, mutta hae nyt sitten evääsi sieltä entisestä paikasta. Nyt olen sanonut mitä ajattlin ja sillä sipuli.

        Minä en ole vihainen vaan surullinen, miksi miksi miksi.


      • voiko tuo ol totta!?

        Väärä raamatunkäännös vihneellä:

        Hebr 4: 15. Sillä ei meillä ole se ylimmäinen pappi, joka ei taida meidän heikkouttamme armahtaa, vaan se, joka kaikissa kiusattu on, niin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.

        Hepr. 2:17 Sentähden piti hänen kaikessa tuleman veljiensä kaltaiseksi,
        että hänestä tulisi laupias ja uskollinen ylimmäinen pappi tehtävissään Jumalan edessä, '***) ... sovittaakseen kansan synnit.

        Hepr. 2:18 Sillä sentähden, että hän itse on kärsinyt ja ollut kiusattu, voi hän kiusattuja auttaa.

        EI OLE ENSIMMÄINEN KERTA, KUN VIHNE VERTAA ITSEÄÄN KAIKKIVALTIAASEEN JUMALAAN, - JEESUKSEEN KRISTUKSEEN.

        Siis: KUN kerran JEESUS Joka oli sentään ainoastaan kaikkivaltias pyhä Jumala, KESTI KIUSAUKSEN NIIN VELI VIHNE VETÄÄ vähintään SAMAN ELLEI PAREMMIN.

        Kyllä tämä on varma toditus ettei miehellä ole pienintäkään käsitystä omasta itsestään ja omista mahdollisuuksistaan JUmalan tahdon täyttäjänä. Toisin sanoin ilmaistuna, henkilöltä puuttuu koknaan itsensä tunteminen.

        Tässä näemme varottavan esimerkin kuinka vaarallinen on tuo harhaoopi, joka kieltää perisynnin tuhonneen ihmisen totaalisti pois kaikesta mikä on Jumalan tahto. Vain täysin sokea ihminen väittää kähdesta syntisestä syntyvän synnittömiä (siis Jeesuksia) toinen toisensa perään.


    • su***

      En nyt enempää tartu teidän keskeisiinne väittelyihinne. Mutta vihneelle sanoisin, että samantyylinen ohjaus oli minullakin avioliiton "ihanuuteen"Kun minä nuorena miehenä tulin keskisuureen kaupunkiin, jossa oli kaikenlaista tarjolla, että ne duunipaikasta saadut pennoset meinanneet riittää. Eteeni pöllähti enkeli, niin enkeli joka otti minut siipiensä suojaan. Uskon todella enkeleihin. Nyt tämän enkelin kanssa olemme räpytelleet siipiämme yhdessä vähän kauemmin kun sinä vihne, eli 57 vuotta. Elämäni on sitten ollut yhteisliito vielä kestäisi. Loppujen lopuksi tasaista liitoa. Toivon, että se liito loppuisui sinne missä laulu ja harppujen soitto raikaa ja kalakukot ovat pannassa.

      Nii siitä pyhästä hengestä Se voi olla jokapaikassa, ei ainoastaan Turussa tai Padasjoella Kuopijosta nyt puhumattakkaan. Jos annat pyhälle hengelle tilaa ajatuksissasi auttajana suojelijana, se suojelee oli piispsaa, pappia tai halonhakkaajaa. Mitään ei saa pyytämättä. Jumala on sellainen pyhähenkinpankkiiri, että jos on jatkuva anomus voimassa, niin voi varmistella elämäsi raiteilla pysymisen. Pitää vai varoa tuota helve.tin kärrymiestä. Häneltä ei saa kuin pahaa henkeä.....

      • kohtaonaikatäysi

        Ehkä su`lla olisi tärkeämpää varottavaa ja varrottavaa kuin tuo mainitsemasi ja nimittelemäsi kirjoittaja.

        Ilman Jeesusta kukaan ei voi mennä Isä Jumalan luokse. Tämä on Jumalan Sana. Kellä ei ole Poikaa, ei ole silloin Isääkään, on vakava paikka.


      • tee parannus
        kohtaonaikatäysi kirjoitti:

        Ehkä su`lla olisi tärkeämpää varottavaa ja varrottavaa kuin tuo mainitsemasi ja nimittelemäsi kirjoittaja.

        Ilman Jeesusta kukaan ei voi mennä Isä Jumalan luokse. Tämä on Jumalan Sana. Kellä ei ole Poikaa, ei ole silloin Isääkään, on vakava paikka.

        Savon ukko on vähän järkyttynyt. Hyvä niin, eihän sitä tiedä vaikka saisi vielä armon tehdä parannuksen. Sitä minä toivon, ei minulla henkilöä vastaan mitään ole, en edes lue hänen viestejään.

        terv, hevosmiehen appiukko


    • Jopku on sanonut: En päivääkään vaihtaisi pois! En ole iohan varma, vaikka haluaisin restauroida joitakin osia joistakin päivistä pois. Hyvä muisti on monessa asiassa hyvä, mutta joissakin asioissa äärettömän huono. Muistisairaudet ilmeisesti lisääntyvät, joka on ikävä asia ainakin läheisille. Monet sairastajat eivät kai osaa tilaansa arvioida eikä ehkä kärsiäkkään siitä ainakaan pahenevassa vaiheessa.

      Jos sairaus todetaan alkuvaiheessa, niin varmaan siinä joutuu jonkinasteiseen luopumistaisteluun. Ei haluaisi luopua sellaiseta, joka kuitenkin kuihtuu kuin lumiukko keväällä.
      Tänään olen siis Jumalan armosta mitä olen. Elämän aikana on ollut monta luopumistaistelua, mutta myös uuden löytämistä. Mitä olen tällä hetkellä, siihen on vaikuttanutmm: Ruoka, jota olen syönyt. Geenit, jotka vanhempani minulle antoivat Jumalan suunnitelman mukaan. Ympäristö johon synnyin ja vartuin.

      Seurakunta, jossa aikuistuin ja osan elämäntehtävääni suoritin. Työ, jonka Jumala minulle johdatti ilman omaa viisauttani. Siihen vaikutti suuresti jo edesmennyt ystäväni ja nuoruuden kaverini Risto Wartiainen, rauha hänen sieluleen ja muistolleen. Olen saanut valtion takaaman toimeentulon turvin tehdä asioita, jotka muuten eivät olisi olleet mahdollisia. Inkerin kirkkojen elvyttämisessä olen saanut olla yhtenä sekatyömiehenä muiden mukana. Minun panokseni on ollut hyvin vaatimaton, kun ammattitaitoani ei paljon voi rauhan aikana käyttää, eikä sitäkään taida enää olla jäljellä.

      Jumala on hyvä ja uskollinen. Ei päästä irti, kun on otteeseensa ottanut. Nykyisin tekemiseni on toisten määriteltävissä, en itse paljonkaan voi vaikuttaa. Raamattu käskee kavahtaa niitä, jotka itseään suosittelevat, joten en suosittele minulla on kyllin kestämistä itsessäni.

      • voi onnettomia voi

        Kysymys on ainostaan siitä että ihminen voittaisi omakseen Kristuksen.

        Kun Kristuksen vanhurskaus puetaan ylle, ei edes itse saatanalla ole minkäänlaista syyttämisen mahdollisuutta, sen peli samoin kun sen orjina työskentelevien peli on sinä päivänä loppuun pelattu.

        Siksi sen orjat täälläkin riehuvat joka päivä, kun se risoo tosi paljon toisten täydellinen vapaus 100% syytesuoja ilo ja onni. Ja itse on matkalla suoraan helvettiin. Ymmätrrän hyvin tuon vihan ja raivon.

        He eivät tunne lainkaan itseään, he ovat näet maailman ihanimpia ihmisiä omassa mielessään, sitten nuo saat'analliset Jeesuksen seuraajat, joissa
        on kaikki maailman synnit (jotka he ovat kristittyihin projisoineet) menevät autuaina taivaaseen ja nauttivat jo täällä täydellisestä vapaudestaan. Se
        risoo, me ymmärrämme sen hyvin. Miksi ihminen sitten kiusaa itseään vuodesta toiseen roikkumalla pyhien puhtaiden ja vanhurskaiden kimpussa, kun se on täysin hyödytöntä, eikä vbaikuta uskoviin muuta kuin suunnattoman ilon rauhasta Jeesuksessa kristuksessa. Orjan on tehtävä mitä isäntä kaskee.


      • muuttis
        voi onnettomia voi kirjoitti:

        Kysymys on ainostaan siitä että ihminen voittaisi omakseen Kristuksen.

        Kun Kristuksen vanhurskaus puetaan ylle, ei edes itse saatanalla ole minkäänlaista syyttämisen mahdollisuutta, sen peli samoin kun sen orjina työskentelevien peli on sinä päivänä loppuun pelattu.

        Siksi sen orjat täälläkin riehuvat joka päivä, kun se risoo tosi paljon toisten täydellinen vapaus 100% syytesuoja ilo ja onni. Ja itse on matkalla suoraan helvettiin. Ymmätrrän hyvin tuon vihan ja raivon.

        He eivät tunne lainkaan itseään, he ovat näet maailman ihanimpia ihmisiä omassa mielessään, sitten nuo saat'analliset Jeesuksen seuraajat, joissa
        on kaikki maailman synnit (jotka he ovat kristittyihin projisoineet) menevät autuaina taivaaseen ja nauttivat jo täällä täydellisestä vapaudestaan. Se
        risoo, me ymmärrämme sen hyvin. Miksi ihminen sitten kiusaa itseään vuodesta toiseen roikkumalla pyhien puhtaiden ja vanhurskaiden kimpussa, kun se on täysin hyödytöntä, eikä vbaikuta uskoviin muuta kuin suunnattoman ilon rauhasta Jeesuksessa kristuksessa. Orjan on tehtävä mitä isäntä kaskee.

        Pilkkaviestit kuuluvat asiaan. Jos täällä ei loistaisi evankeliumi, sanan kaksiteräinen miekka, hekään eivät aktivoituisi. Mutta meille kristityille heidän pilkkansa on kuin ansiomerkki .-) oikein ymmärrettynä. He luulevat tekevänsä meille kiusaa, tosiasiassa vain kasvattavat syntikuormaansa, josta kerran itse joutuvat vastaamaan Taivaallisen Tuomarin edessä.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      147
      2962
    2. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      316
      2092
    3. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      91
      2061
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      125
      1997
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1779
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1230
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      27
      1198
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1110
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      102
      999
    Aihe