Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tää väite, että kapinointi kuuluu murrosikään

myrsky

Tätä tuputetaan minusta niin vahvasti, että siinä tuntee itsensä helposti jo vialliseksi sellainen nuori, joka ei kapinoi. Kyllähän moni murkkuikäinen mellastaa, mutta ei se mikään tavoite taida olla. Luokassa oli ainakin entisaikaan aina myös ne kiltit, hiljaisemmat oppilaat. Myös yläasteella. Eivät kaikki kapinoineet vanhempiaan sen kummemmin kuin opettajiakaan vastaan. Edelleen näitä arempia ja hiljaisempia oppilaita löytyy ainakin kiusaamispalstan perusteella (löytyy osastosta Nuoret). Minusta on surullista, jos heidät ikään kuin sivuutetaan. Kun tolkutetaan vahvasti sitä, että kapinointi kuuluu nuoruuteen, niin sitä ikään kuin ei olekaan itse olemassa. Yhtä hyvin voisi sanoa, että hiljaisuus ja ujous kuuluvat murrosikään. Tai sitten voisi opettaa, että on monenlaisia murkkuikäisiä. (Toki on toivottavaa, että ujoja oppilaita jotenkin autettaisiin ja rohkaistaisiin...) Niin ja varmaan on niitäkin, joilla on kaikki hyvin, ei olla ujoja mutta ei myöskään tarvitse olla aggressiivinen ja uhmata auktoriteettia. Tämä on ihan normaalia monessa muussa maassa.

1

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opex

      Määrittelet kapinoinnin varsin kapeasti. Jos juttelee oppilaiden kanssa ja lukee heidän tekstejään, huomaa, että pinnan alla kytevää kritiikkiä ja kapinaa on hiljaisillakin oppilailla. Moni hiljainen teini päättää, että hänestä ei ikinä tule sellaista kuin mutsista. Moni koulussa menestyvä oppilas suhtautuu kouluun kriittisesti. Monet lukiolaiset innostuvat yhtäkkiä vaikkapa eläintensuojelusta tai politiikasta eli he ryhtyvät ideologiseen kapinaan. Kukin yksilö käy omaa kapinaansa sen mukaan, mikä on hänen luonteensa.

      Minusta jotakin on vialla, jos nuori ei näe aikuisten maailmassa tai yhteiskunnassa mitään sellaista, mitä kritisoida ja mitä vastaan kapinoida.

      Joillakuilla nuoruuteen kuuluu kapinaa kapinan vuoksi ja oma turhautuminen purkautuu jopa vahingollisella tavalla. Ei tätä mielestäni kukaan ihannoi, mutta onneksi sitä hieman sentään ymmärretään. Tavallisesti kuohuntavaihe kuitenkin jää taakse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe