Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vaimo kiroilee ja huutaa päin naamaa jatkuvasti

erkkimerkkinen

Vaimo on viimeisillään raskaana. Kotielämä on suhteellisen helvettiä. Kuuntelen normaalistikin jatkuvasti sitä, miten olen "vi*un idiootti" ja "vittu mä en kestä sua kun oot niin tyhmä", mutta nyt homma lähtenyt käsistä entisestään.

Pysyn 95-prosenttisesti rauhallisena, vaikka vaimo kiroilee ja huutaa hyvin rajusti. Jos kysyn, voiko hän oli kiroilematta, hän sanoo ettei voi. Pelkään, miten käy kun lapsi syntyy. Jatkaako vaimo huutamista ja minulle kiroilua lapsen kuullen.

En mielestäni ansaitse tällaista kohtelua. Yritän toteuttaa omasta mielestäni jokaisen pienenkin vaimoni oikun parhaani mukaan. Silti hän löytää aina huomattamista ja ilmaisee sen kiroilemalla. Välillä hän tuntee pahaa mieltä siitä ja pyytää anteeksi, että on ollut ilkeä. Se ei kuitenkaan muuta mitään hänen käytöksessään.

Olen yrittänyt ehdottaa, pitäisikö käydä terapiassa. Hänen mukaansa kuitenkin minä olen ongelma. Olen kertaalleen jopa hänen vaatimuksestaan käynyt psykologilla, jotta sain yhden riidan päättymään. Hän ei suostu kuitenkaan lähtemään edes yhdessä psykologille.

Mikä neuvoksi? Surullisinta tilanne ons en takia, että lapsi on tulossa. Pelkään, kestänkö unettomuuden keskellä enää itse rauhallisena, kun vaimo huutaa taas miten olen "v*tun idiootti" ja parit v--tu stanat vielä perään.

20

945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • true.

      Serotoniinin puutostila aivoissa.Lääkärissä käynti on paikallaan ja se terapia siinä rinnalla.Vauvaan vaikuttaa suuresti kaikki tuollainen negatiivinen stressi ja masennus.Vaimolla on patoutunutta vihaa sisällään ja purkaa sen suhun.Tilanne pahenee kun vauva syntyy.Vaarana on, että viha siirtyy vauvaan.

    • Kokeiles tätä juttuu

      Jospa sinä olet ongelma? Pyydä häntä määrittelemään ongelma paperille, jotta voit tehdä sille jotain.

      Sitten sitä olisi helpompi rakentavasti käsitellä. Toivottavasti tilanne johtuu vain raskaushormooneista, jotka kuitenkin menevät ohi.

      Pyydäppä vaimoasi kirjoittamaan muutama rivi tänne tähän aloitukseen, luulisi että siitä se ainakin keskustelu syntyisi.

      Ei se juuri ota jos ei annakkkaan.

    • Vastaus..

      ongelmaan löytyy ensimmäisestä lauseestasi. Hormonit ne siellä vain raivoaa. Ole vaimosi tukena, tuskin hänellä itselläänkään on kovin hyvä olla. Kyllä se sitten helpottaa, kun vauva syntyy.

    • lapsen etu+

      Höpsis..Hormonit raskauaikana ei saa naista raivoamaan jos se ei ole aiemminkaan niin tehnyt.Sun vaimosi on kävelevä aikapommi ja jollet pitä sille ehdoksi hakemutumista terapiaan-eroat ja otat lapsen huoltajuuden.Noin käyttäytvä äiti ei ole turvallien vauvalle.Lastensuojelun tarkkailuun vaan ja haet sitten huoltajuutta.JOS ei nainen tajua muuttaa käytöstään.

      • Varsinainen neuvoja

        Jätä neuvomatta jos puhut puuta-heinää. Lapsen huoltajuutta ei noin vain oteta. Noin se menetetään.


    • mek

      Vaimosi on seksin puutteessa ja kiukuttelee sinulle ja älä missään nimessä ala tyoteuttamaan niitä vaimosi oikkuja ja ole meis talossa ja kerrot vaimollesi että tuollainen kiukuttelu on ihan hanurita ja se siitä-

    • Pakene ja lujaa

      Olet lyönyt kätesi passkaan.

    • Liiiibalaaba

      Lähde kesken huudon pois, tai huuda takaisin. Joskus myös halaaminen auttaa :D Pois lähteminen ja täysi katoaminen pariksi tunniksi saa vaimosi laittamaan anteeksi-viestejä, älä heti vastaa.. Kun tulet kotiin kerro vaimollesi kuinka hänen käytöksensä on väärin ja loukkaavaa ja kysy aikooko huutaa samalla tavalla lapsen kuullen. Mieheni teki mulle näin, ja laittoi miettimään. Nykyään lasken 10, aina kun vain kykenen.

      - Raivohullu rv 40 (normaalisti olen oikeasti kiva ihminen, mutta 3 vikaa viikkoa joko itkenyt tai valittanut ja kiroillut)

      • Minut..

        tuollainen katoaminen ja viesteihin vastaamattomuus saisi kyllä kihisemään raivosta entistä enemmän eikä siitä päivässä eikä kahdessakaan välttämättä pystyisi pääsemään yli. Halaamista kannatan!


    • c..

      Tuo teksti vaikutti nyt siltä että siinä ei mitkään jaksuhalit auta. Meillä jos emäntä käy aukomaan päätään turhan takia ja hakemalla hakee riitaa niin mie lähen menemään siks aikaa että alkaa pyydellä anteeksi. Joskus on mennyt 5 päivää kaverin sohvalla kun aikani kuuntelin turhanpäivästä nalkutusta ja v*ttuilua.

      Ei ne hormonit ja se että on nainen ja raskaana ja kuukautiset ja rinnat ja p*llu ja meikkien hinnat on korkealla ja että miehet ei tajua oikeuta käytttäytymään kuin hemmoteltu kakara.

      Jos äksyily ei lopu, lähde vähäksi aikaa evakkoon kotoa ja pyydä emäntääsi miettimään haluaako hän jatkaa kaltaisesi "v*tun idiootin" kanssa.

      Ps, ennen kun naiset teilaatte tämän tekstin, niin täten ilmoitan teille etten ole täydellinen, aloitan itsekin joskus riitoja mitättömistä asioista ja en olisi puoliksikaan yhtä hyvä ihminen ilman naistani.

    • A22222

      Vaikka tällaisissa tilanteissa usein ongelmana tuntuu olevan aggressiivinen käytös ja siitä ollaan huolissaan, kyse on usein ahdistuksesta, turhautumisesta ja/tai masennuksesta, joka purkautaa epäsopivalla tavalla.

      Vaikka hormoonit voivat kärjistää mielialoja, eivät ne pakota ketään käyttäytymään huonosti. Suosittelen lämpimästi teille pariterapiaa.

    • jhiopkölp

      pelkäiskö mahdollisesti tulevaa synnytystä ja alapään lopullista repeytymistä tunnottomaksi niin että se vähäinenkin seksielämänne loppuu kokonaan ja elämänne tulee oleen pelkkää paskaa. t. nainen

    • isä minäkin

      Sulla on outo nainen.Mietityttää miten sen pinna kestää vauvan kitinää ja yöheräämisiä ja mahdollista koliikkia..

    • 1 2 3 4 5 6 7 8 9...

      Luultavasti hänellä on vain hormoonit hieman sekaisin. Se on aika normaalia, sinnittele vain pahimman yli.

      Synnytyksen jälkeen hänellä on luultavasti vielä enemmän hormonit pinnassa ja meno voi pahentua. Ei tuolle oikein mitään voi, sellaista se on. Pitää koittaa vain sinnitellä. Pyri myös auttamaan kotitöissä paljon.

      Vauva-aikana imetys, vähäunisuus, kotona makaaminen ja mahdollinen synnytyksen jälkeinen masennus myös kiristävät naisten pinnaa ja meno luultavasti jatkuu. Siihen ei oikein auta mikään, koita vain sinnitellä. Koita auttaa asiassa ja jakaa valvotut yöt. Päivällä voit sitten töissäsi levätä, vaimo ei tähän kotona pysty.

      Jos lapsia tulee usaeampia, niin edelliset kohdat valitettavasti toistuvat. Kannattaa viettää paljon aikaa lasten kanssa, he tulevat olemaan todella iso ja palkitseva osa elämääsi, kunhan vain jaksat sitoutua.

      Lapsen siirryttyä leikki-ikään tai kouluun, lapsen menot aiheuttavat naisissa paljon stressiä kodinhoidon lisäksi. Luultavasti meno jatkuu näistä syistä samanlaisena, koita vain sinnitellä, kyllä se siitä. Kannattaa myös pitää vaimoa hyvänä ja lopettaa esim. omat harrastukset yhteisen hyvän vuoksi.

      Murrosiässä lapsi voi olla äidilleen todella raskas pala kasvatettavaksi ja se todella syö naisen voimavaroja. Sille ei oiken mahda mitään, koita vain sinnitellä mukana, kyllä se siitä. Kannattaa tällöin antaa vaimolle enemmän tilaa harrastaa ja toteuttaa itseään. Muista tehdä paljon töitä, että saat kustannettua vaimollesi kunnolliset puitteet hoitaa perhettä.

      Kun lapsi muuttaa kotoa, on se äidille kova pala. Tuon surun purkaminen luultavasti kohdistuu sinuun kuten aiemmatkin, mutta ei siihen oiken ole lääkettä. Koita vain sinnitellä ja pidä huoli, että teet puolesi kotona.

      Muutaman vuoden päästä vaimo jättää sinut, koska olet vätys ja hän uhrasi parhaat vuotensa sinun lapsesi vuoksi. Olet itsekäs sovinistisika. Sietäisit hävetä.

      • c..

        Tää oli hyvä!!


    • Raivonpuuska yleinen

      Voisiko kysymyksessä olls rsivopuuskasyndrooma?
      Mediuutiset .

      Maria Tojkander, 6.6.2006, 14:49
      .Raivopuuskasyndrooma luultua yleisempi
      .Väkivaltaan johtavia hallitsemattomia raivokohtauksia aiheuttava oireyhtymä IED (Intermittent explosive disorder) on pahasti alidiagnosoitu, selviää amerikkalaisesta tutkimuksesta.

      Oireyhtymän kriteerit täyttää jopa 16 miljoonaa amerikkalaista. Luku on paljon suurempi kuin aiemmin on arvioitu.

      Tutkimuksen mukaan kahdeksan miljoonaa amerikkalaista sairastaa oireyhtymän vakavaa muotoa, jossa raivokohtauksia on tiheämmin kuin lievemmässä sairaudessa.

      IED-diagnoosi edellyttää vähintään kolmea äkillistä, hallitsematonta raivokohtausta, jotka ovat tilanteeseen nähden liioiteltuja. Puuskan valtaan joutunut menettää itsensä hallinnan ja saattaa rikkoa jotakin, lyödä jotakuta tai uhkailla väkivallalla.

      Oireyhtymään sairastutaan tyypillisesti nuoruusiässä. Sairastunut kokee ensimmäisen kohtauksensa noin 14 vuoden iässä.

      Tutkijat harmittelevat, että maallikoiden lisäksi myös lääkärit pitävät helposti IED:n aiheuttamia raivokohtauksia huonona käytöksenä. Jos sairautta ei diagnosoida, ei sitä voida myöskään hoitaa.

      Vaikka useimmat tutkimuskyselyyn vastanneista olivat saaneet asiantuntija-apua mielenterveydellisiin ongelmiinsa, vain kolmannesta oli hoidettu raivokohtausten takia.

      Haastattelututkimus tehtiin vuosina 2001–2003. Aineistona on 9282 aikuista amerikkalaista.

      Tutkimus on julkaistu Archives of General Psychiatry -lehdessä.
      --------

    • Arvostusta hei!

      Onpa ap:lla hurja vaimo!

      No,joo, onhan ne raskaushormonit tietenkin sellaisia..

      Mutta, siitä HUOLIMATTA , hän on antanut itselleen luvan mennä liian pitkälle.
      Käsittääkseni normaalissa parisuhteessa osataan ja opitaan pitämään tuollaiset helvetilliset purkaukset omana tietonaan ja sisällään juurikin siksi, ettei loukkaisi toista tai jopa menettäisi toisen. Nyt kun hän on raskaana ja tietää sinun ymmärtävän ja olevan kiltti mies, hän antaa palaa oikein urakalla, koska hän kokee, että se on aivan turvallista, koska nyt et ainakaan häntä hylkää kun on lapsi tulossa jne.

      Oli miten oli, tuo on väärin, ja pahoin pelkään, että kun ihminen on kerran ylittänyt rajan, hän ei epäröi ylittää sitä uudestaankaan kun "siltä sattuu tuntumaan". Sinä taidat kyllä jäädä jalkoihin tässä kyllä.

      Menkään puhumaan jonnekin tai puhukaa keskenänne, mutta tuollaisen käytöksen on loputtava kertakaikkiaan. Et sinä ole mikään likakaivo ,jonne voi kaataa kaiken mielensä päältä. Vaimosi olisi syytä kyllä purkaa aggressiotaan johonkin harrastukseen tai vaikka kävelylenkkiin jos ei muuhun pysty.
      Ja nyt , ennen kuin lapsi syntyy sinä teet hänelle selväksi, että huutaminen ja haukkuminen loppuu just nyt. Sinun ei tarvitse kuunnella sellaista eikä todellakaan pidä.Jos vaimosi todellakin on oppinut nyt sen, että voi tuulettaa suustansa mitä tahansa ilman suodatinta, hänen on korjattava tapansa juuri nyt, ennen kuin se on jo hänellä selkärangassa.

      Jos et vihellä peliä poikki olet pian todella K.USESSA!

    • Patriarkaatit?
    • Kirjava osaaminen.

      Onneksi eri aloille valitaan uusia toiminnajohtajia, joilla ei ole vääriä käsityksiä ja vainoharhaisuuksia asoista.

      Äidit irti synnytysmasennuksesta järjestön uusi toiminnajohtajan Laura Piitulaisen mukaan synnytysmasennuksen hoito maassamme on kirjavaa.
      Lue lisää.

      http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/extranet/?x1596923=3602535
      ---------

    • niin tekisin

      Hae turvapaikkaa jostain ja vie lapsi mukanasi jahka se syntyy!

      Äänitä vaimon raivoamista todistusaineistoksi. Ei kukaan sossu anna hullulle akalle lasta. :) Onnea kasvatukseen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe