Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

palomuuri

uutta ostamassa

hei
microsoft ilmoitti , että heidän palomuuri ja virustorjunta ei enään ole hyvää luokkaa , van jatkossa ns. riittävä ja suosittelee muunlaisten palumuuri/virustorjunnan kkäyttöä myös.

-muistelisin , että aiemmin ei suositeltu kolmanne osapuolen suojausta käytettäväksi , jos käyttää microsoftin omaa suojausta, ilmeisesti enään näin ei ole?

-onko jossain testejä , jossa on vertailtu netistä ladattavien palumuurien ja virustorjuntojen tehokkuutta?

26

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hieman epäilen tuota MS ilmoitusta..

    • saman jutun lukenut

      niin, tästähän oli viime viikolla netissä microsoftin tekemä juttu

    • uutta ostamassa

      maanantai 30.9.2013
      Päivän ohjelmisto ProduKey v1.65
      KOMMENTTI
      Ymmärrätkö datasi?
      KOMMENTTI
      Personoinnin kääntöpuoli
      Etusivu Kommentit Keskustelu Lehdet Tiedostot Posti Tapahtumat
      Kaikki uutiset
      Rekisteröidy Unohtuiko salasana
      TIETOTURVA
      Teemu Laitila, MikroPC, 26.9.2013, 11:46
      Microsoft tunnustaa: "Virustorjuntaamme ei ole suunniteltu olemaan paras"

      Microsoftin mukaan Security Essentials -tietoturvapakettia kehitetään olemaan ”riittävän hyvä” eikä suinkaan testivoitto mielessä, PCPro kertoo.

      Microsoftin vuonna 2009 julkaisema Security Essentials herätti närkästystä virustorjuntayhtiöissä, joiden mukaan Microsoft yritti omia niiden bisneksen.

      Tietoturvayhtiöiden ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, Microsoftilta vakuutetaan. Yhtiö kertoo, että sen tietoturvakehityksen painopiste on viime aikoina siirtynyt malliin, jossa se pyrkii enemmänkin toimimaan yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa kilpailun sijaan.

      PCPron mukaan uuteen strategiaan kuuluu Security Essentials -paketin pitäminen ajantasaisena, mutta tarkoituksena ei ole esimerkiksi keskittyä pärjäämään virusturvatesteissä. Microsoft suosittelee asiakkailleen myös muiden virustorjuntasovellusten käyttöä.

      Microsoftin Security Essentials -paketista vastaava johtaja Holly Stewart kertoo, että yhtiö on esimerkiksi siirtänyt resursseja oman sovelluksensa testioptimoinnista laajempien tietoturvauhkien tunnistamiseen. Microsoft myös jakaa tutkimustensa tulokset tietoturvayhtiöiden kanssa, minkä tarkoituksena on lisätä virusturvan monipuolisuutta.

      ”Ei ole tehokasta käyttää vain yhtä asetta. Kuten missä tahansa muussakin, monipuolisuudesta on hyötyä. Yksi ainut keino on heikkous”, Stewart kommenoi.

      Kaikesta huolimatta Microsoft kiistää, etteikö Security Essentials olisi silti hyvä, vaikka se on suunniteltu perustason suojaukseksi.

      ”Me tarjoamme asiakkaillemme korkeatasoisen ja suorituskykyisen sovelluksen ja jos he eivät halua maksaa erillisestä virusturvasta, me haluamme, että he ovat suojassa”, Stewart selvittää.

      • Voi hyvä sylyvi

        "Microsoft suosittelee asiakkailleen myös muiden virustorjuntasovellusten käyttöä"

        Ompas asiantuntevaa porukkaa, jo perus tallaja tietää että vain yksi virustorjunta kerrallaan koneeseen.


    • Palomuuri ei liity tähän asiaan yhtään mitenkään. Windows ei edelleenkään tarvitse mitään ylimääräisiä humpuukipalomuureja konetta sotkemaan.

    • Windowsin palomuuri on XP versiosta alkaen riittävän hyvä ja se pysyykin todennäköisesti hyvänä.

    • MSE on käytännössä juuri niin hyvä (surkea) kuin mikään virustorjuntaohjelma voi ikinä olla, eli tunnistaa vain korkeintaan n. puolet uusista haittaohjelmista niin kuin kaikki muutkin "hyvät" virustorjuntaohjelmat.

      Lisäksi OEM Windows lisenssi maksaa ~100€ kymmeneltä vuodelta mutta pelkkä
      F-Secure lisenssi maksaa 49,90€ / 1 vuosi = 499,00 € kymmeneltä vuodelta joten voi sanoa että MSE on todella hintansa arvoinen.

      • 1H8Pz0Y9

        Vieläkö uudet Windowsit pitävät oletuksena levyjakoja ja muita palveluita nettiin vai onko asia jo kunnossa? Mikäli on niin koko palomuurijuttu on aivan turhaa.


      • 1H8Pz0Y9 kirjoitti:

        Vieläkö uudet Windowsit pitävät oletuksena levyjakoja ja muita palveluita nettiin vai onko asia jo kunnossa? Mikäli on niin koko palomuurijuttu on aivan turhaa.

        Windowsissa on kuunteleva portti (445) nettiin päin auki jota ei voi järkevästi sulkea joten Windows kannattaa pitää palomuurin takana netissä.
        Windowsin oma palomuuri sulkee kaikki kuuntelevat portit nettiin päin oletusasetuksilla ja Windowsin (Vista, Windows 7, ja Windows 8) oma palomuuri tekee kaiken tarpeellisen eikä mitään ylimääräisiä palomuureja tarvita mihinkään.

        XP saattaa tarvita erillisen palomuuriohjelmiston joissain harvinaisissa erikoistilanteissa = on tarve tehdä joitain erikoisempia palomuurisääntöjä.


    • tartuntako

      Poistin flashin, koska win7 kaatui silloin tällöin kesken areenan katselun. Jotakin hämärää koneessani on oltava, sillä se kaatuu myös kesken essentialsin täydellisen virustarkistuksen, vaikka poistin flashin. Mikä adobea tai konettani vaivaa, kun en saa ladattua flashin uusinta versiota? Miten saan tehtyä täydellisen virustarkistuksen? Ei huvittaisi alkaa ihan alusta kovalevyn tyhjennyksellä. Miksi muuten youtube näkyy ilman flashia, vaikka videoiden alussa sanotaan tarvittavan sitä?
      Mulla on ilmainen ZoneAlarm palomuurina. Pärjääkö tosiaan pelkällä Essentialsilla?

    • Tuon Zonealarmin voi huoletta poistaa ( Ja kannattaakin) koska Windowsin oma palomuuri on täysin riittävä. ( Toimiiko tämän jälkeen essentialsin tarkistus?)

      Youtube näkyy ilman flashia koska se käyttää myös HTML5 standardia.

    • tartuntako

      Kiitos mielenkiinnosta vapunen! Poistin tänään ZoneAlarmin ja kone toimii jotenkin sutjakammin. Vieläkin Win7 kaatuu kesken Essentialsin täydellisen virustarkistuksen. Adoben sivuilta löysin keinon ladata Flashin suoraan niin, että koneeni torjunta ei pidä sitä haittaohjelmana.
      Flash on siis toiminnassa, mutta Essentialsia on vielä pähkäiltävä. Nopea virustarkistus onnistuu kyllä. Haluaisin tehdä täyden, koska totesin sen joskus löytävän viruksia, mitä nopea ei huomannut. En ole varma, onko koneellani virus, koska täysi virustarkistus ei keskeydy joka kerrralla samaan kohtaan ja aikaan. Välillä menee muutama minuutti ja toisinaan jopa vartti koneen kaatumiseen.

    • Kannattaa kokeilla ajaa esim Malwarebytesillä täysi tarkistus:

      http://www.malwarebytes.org/

      Asennusvaiheen päätyttyä ota ruksi pois "Kokeiluversio" kohdasta ja ennen täyttä virustarkistusta päivitä virustunnisteet.


      Myös MSE ohjelman uudelleen asennus voisi auttaa.

    • tartuntako

      moi vapunen!: Win7-kone kaatuu kesken täyden virustarkistuksen. Olen paikallistanut ongelman epäonnistuneeseen Nero-päivitykseen. Päivitys katkesi juuri, kun kone alkoi ladata uutta versiota Nero 8:sta. Koneelta ei löydy Nero-ohjelmaa, mutta epäilen siitä piileksivän ainakin jotakin koneen syövereissä (backup?), sillä täysi virustarkistus kaataa koneen nyt aina kohtaan users\minä\AppData\Local\Temp\20110928155657428\Applications\bdcore\...
      En halua alkaa alusta käyttiksen latauksella, vaan haluan päästä eroon Nerosta ja suorittaa täyden virustarkistuksen.

      Ongelma ei ole korjattavissa palauttamalla kone aikaan entiseen. En halua ladata myöskään mitään 'epämääräisiä' ilmaisohjelmia. En usko ongelman poistuvan MSE:n päivittämiselläkään.

    • Nero 8 uudelleen asennus ja sen jälkeen poisto voi poistaa sen kokonaan.

    • tartuntako

      Nero 8 ei voi asentaa uudelleen. Se tuli koneen ostaessani kiintolevyllä ja katosi kuvaamallani tavalla. Minulla ei ole Nerostani muuta tietoa kuin mainittu 8, sillä en yleensä rekisteröidy mihinkään. Tämän kokemuksen jälkeen en asenna Neroa enää ikinä. Olen muissakin ohjelmissa huomannut, että koneelle jää aina jotakin, kun poistaa asennuksen.

    • tartuntako

      En aja mitään epämääräisiä ohjelmia, mitkä poistavat mitä sattuu. Ongelmani on C:\käyttäjät\minä\yhteystiedot -kansiossa. Miten Yhteystiedot -kansion sisältöä saa muutettua? Siellä on nimittäin viittauksia Neroon, mitkä pitäisi saada poistetuksi.

    • Kansion sisältöä voi muokata normaaliitn tapaan.

      Ja Ccleaner ei poista mitä sattuu ja on luotettava ohjelma. Siitä voi itse valita mitä se poistaa ja se voi jopa auttaa ongelmaan poistamalla Neron jättämät tilanpäis tiedostot.

      Ainakin tuon AppData\Local\Temp\20110928155657428\Applications\bdcore\

      kansion Ccleaner voi tyhjentää.

    • tartuntako

      Poisto-ohjelmien ongelmana on, että tietämätön käyttäjä joutuuu päättämään, mikä poistokohde on turha. Täytyy paneutua tuon Yhteystiedot -kansion ominaisuuksiin ajan kanssa, jos sen sisällön saisi muokattua Nerotonta konetta vastaavaksi.

    • tartuntako

      Ongelma monimutkaistuu. Microsoftin virusscannerikin kaatoi tietsikan kesken etätarkistuksen. Koneen käynnistyksestä löytyi kaksi Neroon liittyvää kohtaa, mitkä jätin ruksaamatta eli käynnistämättä. Nekään eivät vaikuta tuon taivaallista. En millään viitsisi rekisteröityä Microsoftin keskusteluryhmään tämän takia. Voi olla, että Nerohaamut eivät sittenkään ole syy, koska kone kaatuu MSE:lla aina noin ajassa 11.35 Neron eri kohdissa.

    • tartuntako

      Ettei menisi liian helpoksi, kone kaatuu myös, kun katsoo esim. Areenasta Pokka pitää -jaksoa reilut 10 minuuttia. Kone kaatuu siis tuossa ajassa, katsoin mitä videota tahansa. Ilman Flashia ei taas pysty katsomaan, mitä haluaa. Edellä jo luulin, että ongelma liittyy jotenkin Flashiin, mutta enää en ole varma mistään. Aika outo juttu oli myös, että en saanut ladattua Flashia takaisin koneelle normaalisti, vaan vain Adoben sivuilta löytyvän kikan avulla.

    • tartuntako

      vapunen: "Kansion sisältöä voi muokata normaaliitn tapaan."
      Mitä tarkoitat normaalilla tavalla? Yhteystiedot -kansiossa näkyy sisällön kohdalla vain nimeni. Sovellus kohdassa lukee windowsin yhteystiedot, kun tarkastelee ominaisuuksia. Kone kaatuu kesken tämän kansion täyden virustarkistuksen.
      Vilkaisin Adoben sivuja ja huomasin Flash playerin aiheittaneen muillekin koneen kaatumista kesken videon katselun. Tuntuu kummalliselta, että se estäisi täyden virustarkistuksen tekemisen MSE:lla samalla tavalla koneen kaataen. Pystyn katsomaan DVD-levyä aivan normaalisti, joten koneen hetkelliseen ylikuormitukseenkaan en usko. Toisaalta kone kaatuu vain, kun nettivideota katselee yhtäjaksoisesti tarpeeksi kauan (5-20 min). Täysi virustarkistus kestää rittävän kauan kaataakseen koneen, mutta kone kaatuu, vaikka Flash player olisi poistettu.
      Huomasin myös, että ponnahdusten esto ei toimi kaikilla sivuilla samalla tavalla. Toisinaan sallitko-valinta vain vilahtaa näytön alareunassa ja ko. sivu ponnahtaa näkyviin ilman lupaa. Tästä ei ole ollut sen kummempaa haittaa.

      Voiko Flash playerin kytkeä päälle/pois jostakin tarpeen mukaan? En myöskään tiedä, miten virustarkistusohjelma on ohjelmoitu. Ehkä on mahdollista, että se joutuu syystä tai toisesta päättymättömään silmukkaan konettani tarkistaessaan. Ehkä se kaataa koneen turvallisuussyistä.

    • Sitä että sinne voi lisätä omia tiedostoja ym. Tätä tarkoitin lähinnä.

      Flash playerin voi kytkeä pois päältä selaimen laajennuksista. Voi olla että virustarkistus kaatoi koneen jonkun bugin tai virheen vuoksi. Tämä ei suoraan merkkaa sitä että koneella olisi haittaohjelmia tai muita.

    • tartuntako

      Luulisi, että sovelluksen 'windowsin yhteystiedot' sisältöäkin voisi muokata, koska siellä on viitteitä mm. Neroon, mitä koneellani ei enää ole. Myös Flash-vitteitä näkyi jäävän, vaikka Flash playerin poisti koneelta.
      Kas kummaa, Flash löytyy selaimen lisäosista, vaikka sitä ei ilmestynyt sinne päivällä, kun latasin sen uudestaan koneelle. Käynnistin koneen jopa pari kertaa uudelleen, mutta se näkyy vasta nyt lisäosana. Latasin Flashin jonkun Adoben IE ActiveX -linkin kautta, kun normaali lataus ei käynnistynyt. Varsinaista maallikkotunarin hakuammuntaa, etten sanoisi, vaikka en ihan metsäläinen olekaan tietotekniikan suhteen. En ole vain jaksanut paneutua näihin Win-kuvioihin, koska tyydyn yleensä siihen, että saan tehtyä tarvittavat jollakin tavalla.

      Muistelen kuukausia sitten tulleen jonkun isomman päivityksen, minkä kanssa uutisoitiin olleen ongelmia. En osaa sanoa varmasti, alkoiko koneeni oikkuilla juuri silloin. Neron epäonnistunut päivitys oli viime vuonna. ZoneAlarm tuli koneen mukana, mutta päivitin senkin joskus ihan uusiksi. En vain ollut ZA:iin tyytyväinen, joten halusin sen pois. Sitä ei saanut muistaakseni edes ladattua ilman, että sen valitsi oletusselaimeksi. Poistaessakin se ilmoitti, että virhetoimintoja saattaa ilmetä poiston jälkeen. Koneeni ongelmat alkoivat tosin jo ennen ZA:n poistamista, mutta en ole varma, alkoiko kone sammahdella vasta ZA:n päivityksen jälkeen.

    • tartuntako

      Aloitin kaiken alusta lataamalla Win7:n uudestaan. Kone kaatuu yhä kesken täyden virustarkistuksen. Ongelmana näyttää olevan Win7 SP1 (KB976932) -tietoturvapaketti, mitä en saa asennettua koneelleni millään. Se on tärkeä päivitys, mitä Microsoft tarjoaa säännöllisesti asennuksen epäonnistumisesta huolimatta. Koneeni ei tänään antanut edes ladata pakettia, vaan se kaatui monta kertaa heti, kun paketin automaattinen lataus alkoi. Jouduin tarkistamaan kovalevyn chkdsk:llä ja bittikartasta löytyi virhe. Tämän jälkeen koneeni asettui, kun päivitystä ei enää tarjottu. Pitäisi ehkä hankkia Win7-levy, millä SP1 -paketti on valmiina. Ilman SP1:stä konettani ei kohta päivitetä ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe