Lihava lapsi 3kk

jauks_

Tänään oli tytön 3kk neuvola, ja heti tuli sanomista kun tyttö on ylipainoinen. Tytön mitat olivat 59cm ja 6,4kg. Olemme alkaneet viikko sitten antamaan työlle iltaisin velliä, koska tyttö nukkuu koko yön, ja on aamulla tosi kärttyinen nälän vuoksi. (Tyttö syö tuttelia, aloin syömään mielialalääkkeitä joten päätin lopettaa rintaruokinnan kokonaan jo tytön ollessa alle kuukauden ikäinen.) Itse syön hedelmä ja marja pilttejä silloin tällöin, ja olen antanut silloin myös tytön maistaa sen verran että tietää miltä maistuu (ei siis syö vielä kiinteitä). Ihmettelen suuresti miten 3kk vauva voi olla liian painava? Hänellähän on vain hyvä ruokahalu. Tyttö syö päivisin 3-4h välein ja yöllä nukkuu 9-10h putkeen unijatkot 3h aamulla heti ruuan ja vaipanvaihdon jälkeen. Ei missään nimessä saisi antaa velliä, vaikka ilman sitä kakkaa vettä, eikä ollenkaan maistatuttaa soseita koska teeluskillinen silloin tällöin lihottaakin niin hirveen paljon. Tultiin neuvolassa sellaiseen kompromissiin että saan antaa tytölle ennen nukkumaanmenoa puolet ja puolet sekotuksella tuttelia velliä jotta tyttö jaksaa nukkua paremmin.
Ja sitten toinen asia joka ihmetyttää, on se, miksi ei saisi 3kk lasta pitää rattaissa, vaikka selkänoja olisi todella loivassa istuma-asemmossa ja lapsi hyvin tuettuna? Tyttö tykkää katsella rattaista menoa, ei meinaa viihtyä vaunukopassa enää ollenkaan.

12

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minn85.

      Meijän vauva oli 3kk iässä 65,7cm ja 7720g. Ihan neuvolan siunauksella sai alkaa antaa velliä. Kiinteiden maistelu alotettiin hiukan ennen 4kk, sekin neuvolan siunauksella..

      Ihme th sulle osunu, jos tuommosia tyhmyyksiä laukoo.

      • isojavauvoja!!!!

        Isoja muksuja kyllä teillä, mutta mielestäni"ylipainoinen" on kuitenkin huono termi. meillä poika 3 kk ja 59 cm ja 5100 g.


      • pieni vauva
        isojavauvoja!!!! kirjoitti:

        Isoja muksuja kyllä teillä, mutta mielestäni"ylipainoinen" on kuitenkin huono termi. meillä poika 3 kk ja 59 cm ja 5100 g.

        Tämä ei ole tarkoitettu nyt mitenkään pahasti, mutta pikemminkin kyllä niin, että sinun lapsesi on keskivertoa lyhyempi ja kevyempi. :) Hänhän on kasvukäyrillä mitattuna siellä -2 -käyrällä sekä pituudessa että painossa.


      • Minn85.
        isojavauvoja!!!! kirjoitti:

        Isoja muksuja kyllä teillä, mutta mielestäni"ylipainoinen" on kuitenkin huono termi. meillä poika 3 kk ja 59 cm ja 5100 g.

        Iso joo, mutta hoikka toi meijän poika on syntymästä asti ollu. Nyt 9kk iässä jonkun 11kg eikä aavistustakaan mihin se sen painon on piilottanu..:D Toki on pitkäki, 77cm.

        Mutta niin se vaan on, vauvat on erikokoisia.


      • isojavauvoja!!!!
        pieni vauva kirjoitti:

        Tämä ei ole tarkoitettu nyt mitenkään pahasti, mutta pikemminkin kyllä niin, että sinun lapsesi on keskivertoa lyhyempi ja kevyempi. :) Hänhän on kasvukäyrillä mitattuna siellä -2 -käyrällä sekä pituudessa että painossa.

        Ei mene -2 käyrällä.


      • pieni vauva
        isojavauvoja!!!! kirjoitti:

        Ei mene -2 käyrällä.

        Missäs sitten? Täällä on nykyiset kasvukäyrät, voit syöttää tiedot ja katsoa. Joka tapauksessa vauvasi on kyllä keskivertoa pienempi.

        http://www.kasvukayrat.fi/kayra.html


    • ihmettelen kyllä

      Kuulostaa vähän erikoiselta ja on aika vaikea uskoa, että terveydenhoitaja todella olisi kutsunut vauvaa lihavaksi. Imeväisikäisiä ei yleensä ylipainoisiksi kutsuta, vaikka korvikkeella heitä ruokittaisiinkin. Lapsesihan on pituuden puoleen -1 -käyrällä ja painon puoleen siellä jossain 1 -käyrän tienoila. Yleensä nämä tasoittuvat vauvavuoden jälkeen.

      Kyllähän kolmekuinen on sen verran pieni, että loivakin istuma-asento vielä rasittaa selkää. Kannattaa ihan suosiolla odottaa sinne puolen vuoden iän tienoille, ennen kuin ratasosaa siirtyy käyttämään.

    • itse kyllä

      neuvolan tätinä sanoisin ennemmin tuosta liian aikaisesta kiinteiden annosta.Kuulostaa aivan hullulta syöttää noin pienelle velliä kun nukkuu muutenkin aivan loistavasti.Ja mitä järkeä rasittaa suolistoa kiinteiden maistelulla kun asialla ei ole vielä kiire eikä painon tai syöntivälien puolesta tarvetta.

    • jauks_

      Painotan nyt vielä sitä että tytön ollessa rattaissa hän on koko ajan tukevasti tuettuna siten ettei selkä ole mutkalla. Enkä syötä kiinteitä, vaan annan maistaa. Siinä on kyllä omasta mielestäni iso ero. Iltavellin kanssa tyttö jaksaa päivät paremmin kun unen laatu on toista luokkaa. En minä näitä valintoja ole tehnyt sen takia että yrittäisin jotenkin pitää tyttöä isompana kuin hän on, vaan sen takia että olen huomannut tytöllä olevan näin mukavampi olla. Ja vielä siihen korjaus, että neuvolantäti ei sanonut tyttöä lihavaksi, vaan ylipainoiseksi. (:

      • ...

        Eli jätät nyt nuo iltavellit vasta sinne 4-5 kuukauden ikään ja annat pelkkää vastiketta. Ehdottomasti neuvolantäti on nyt oikeassa, vaikkakin minusta lapsesi on normaalipainoinen.


      • ihmettelen kyllä

        Vaikka lapsi ei olisikaan mutkalla, niin vauvan selkärankaan tulee kuitenkin suoralla alustalla vähänkään pystyasennossa eri lailla painetta. Tuon ikäisellä selkä on vielä luonnostaan pyöreänä, ei suorana.

        Epäilen itse vähän tuota "unen laatua", vellissä kun ei ole yhtään sen enempää energiaa kuin korvikkeessakaan. Ellei teillä sitten ole ollut esim. jotain ongelmia pulauttelun kanssa ja lapsi nukkuu rauhallisemmin, kun kiinteämpi tavara pysyy paremmin mahassa.


    • Jakseri

      Äitikullat, vauva EI VOI OLLA YLIPAINOINEN!!! Hemmetti sentään, että vauvojakin ruvetaan painamaan dieettiprässiin!!! Lapsi kasvaa koko ajan, ja esim. se, että lapsi saa hampaita ja syö huonosti, voi näkyä noilla hiton käyrillä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      54
      2946
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2798
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1947
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1912
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1717
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1422
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1186
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1132
    Aihe