Volvon omamekaanikko-palvelu

Eikainäin

Haiskahtaa lisäkatteen saamisesta huollolle.

Huoltoneuvojat on jätetty pois ja mekaanikot hoitavat nyt senkin työn.

Asiakashinnat ei tietenkään tässä mallissa alene, mutta huollon kustannustaso kyllä halpenee.

Kohta ollaan siinä pisteessä että saa itse tuoda auton halliin ja vaihtaa itse öljyt. Maksat sitten normaalin laskun koska käytössäsi oli autokorjaamon tilat. Palataan sinne tee se itse hallien aikakauteen 80-luvulle?

19

2531

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Volvomees

   Et näköjään ole käyttänyt autoa kyseisessä huollossa. Huollon työnjohtajaa (eli neuvojaa) ei ole jätetty pois, koska saat itse päättäät, kumman kanssa haluat asioida. Yleensä Volvon merkkihuollossa huolletaan myös aika monta muutakin merkkiä, joilla ei omamekaanikkopalvelua ole. Tällä palstalla asiat huolettavat aina eniten sellaisia, joita ne eivät koske.

  • Kuis Toyotalla?

   Kyllä siellä puhelimeen vastaa ihan joku muu kuin huoltomies, edelleen ja sopii työt ja varaa ajan.
   Kuinka kede ihmisen täytyy olla kun keksii ajatella asiaa tuolta kannalta??

  • höpönpöpöä taas

   Täälähän ne kaiken maailman viisaat aina pyörii ja tietävät kustannustasot sun muut.

  • eikainäin
  • tulos tai ulos?

   Hieno visio Volvolta, mutta ei kestäne kauaa, kun palataan vanhaan. Kustannukset ratkaisee tässäkin asiassa lopulta.

   1. Korjaamon täytyy tuottaa edes hieman plussaa. Omamekaanikon e/h laskee nykyisestä reippaasti, koska noin puolet on muuta, kuin suoraan veloitettavaa. Taksaakaan ei voi juuri nostaa.

   2. Pitää olla aivan erityinen, että sama henkilö voi tehdä diagnoosit, korjaukset, huollot. pystyä vielä kiireettömään sosiaaliseen kanssakäymiseen asiakkaan kanssa. Jos olet hyvä mekaanikko, olet vähän onneton ihmisten kanssa. Jos olet hyvä asiakkaiden kanssa, et ole kovin hyvä mekaanikkona. Poikkeuksia toki löytyy, mutta keskimäärin asia on näin.

   3. Yksi kunnon aikavaraus voi ottaa 1/2h. Odottaako se työnalla olevan auton omistaja kiltisti siinä vieressä, vaikka sillä olisi kiire hakemaan lapsia päiväkodista?

   Varauksessa kartoiteaaan auton historiaa, huollon tarvetta, Tehdään lisämyyntiä, tarkisteaan mahdolliset kampanjat, luetaan oireisiin mahdollisia tiedotteita, tarkisteaan yhteystietoja, kartoiteaan vuokra-auton tarvetta, tilataan se yms. Taustatyö on lisääntynyt valtavasti ja se mekaanikko on vain jäävuorenhuippu. Siksi tämän henkilön tulee jatkossakin keskittyä olennaiseen eli suoraan laskutettavaan työhön.

  • premium korjaamo.

   voin kertoa yli 10v volvolla töissä olleena että koko helvetin omamekaanikko touhu revitty mekaanikon selkänahasta.koitat tehdä juurikin noin kuin yllä on kirjoitettu vielä sillä lisällä että teet koko paskan urakkapalkalla ja huonolla tuurilla kun palvelet asiakkaan mahd hyvin,teet tehtaalle raportteja,takuu anomuksia,varaat korjausaikoja ylipäätänsä kaikkea sitä mikä ei kuulu mekaanikon duuniin ja yrität tehdä surkean pienillä ohjeajoilla keikkaa jossain välissä kun ei puhelin huuda. niin jäät vielä urakkataulukon alle ja saat sen tonnin kuussa näppiin niin kylläpä lämmittää ihan vitusti mieltä.

   eli lyhyesti:teet kaiken sen minkä tekisit ku olisit yksityisyrittäjä työmaalla mutta naurettavalla korvauksella,niin ei kiitos.reilun vuoden ollut omamekaanikko ja nyt riittää pelleily.vain täysi aasi jää näihin hommiin.

   ja on sitten turha yrittää selitellä että on siellä työnjohtajat paikalla..joo on tasan niin kauan ku paletti alkaa pyörimään omillaan ja ylimääräiset ukot huitsin vittuun.ja huippu hieno omamekaanikko korjaamo on valmis,täynnä muuten aaseja tai just ammattikoulusta valmistuneita tolloja mitkä ei tajua heti että työnantaja kusee silmään ennenäkemättömällä tavalla.

   • Pelkkää kusetusta!

    Näin työskentelee esim. Kotipitsan pitsa (yrittäjät) ja ketju vie kaikki rahat ja sanelee säännöt! Ja sinä leikit yrittäjää!


  • järjen jättiläinen?

   Ei oikein aukea aloittajan logiikka mulle.
   Jos joku firma keksii säästöjä kustannuksiinsa, niin se on huono asia, varsinkin jos varsinaisen huollon tekijä keskustelee suoraan asiakkaan kanssa, niin siitä jää yksi väärinkäsityksen paikka pois välistä.
   Tuolla systeemillä ei tule niin suurta painetta irtisanoa huoltohenkilökuntaa tai korottaa huoltojen hintaa.
   Kuinka joku voikin ajatella asian noin kierosti, ilmeisesti syrjäytynyt töistä poispotkittu luuseri?

   • Kouluttajatar

    Kun tällainen uusi organisaatiomalli otetaan käyttöön niin se tehdään yhdessä henkilökunnan kanssa keskustellen.
    Kun näin toimitaan saadaan aikaiseksi paras mahdollinen tulos ajatellen henkilökuntaa ja asiakkaita.
    Näinhän nyky yrityksissä toimitaan!

    Tyytyväinen työntekijä niin on myös tyytyväinen asiakas sekä saadaan yritykselle myös paras mahdollinen tulos!


   • premium korjaamo..

    meni sun arvelut ihan päin persausta,lueppas kerran vielä ja mieti yritä edes.ei muutakuin kokeilet niin saat käsityksen asiasta jää arvailut pois.

    huoltojen hinnat nousee ihan kuin ennenkin,porukkaa potkitaan ulos samaan malliin kuin ennenkin jos yhtään siltä näyttää.

    ja että työnantaja neuvottelee tälläisestä muutoksesta työntekijöiden kanssa???no oikeastaan joo jos ilmoitus muutoksesta luetaan sellaiseksi?yhdessä mietitään miten homma pelaa?ei,ei sitten millään muotoa kun johtajat on visioineet kaikki valmiiksi.kyllä ne tietää miten homma pelaa.

    ja sitten viimeinen asia tälle valopäälle:oikein mielellään keskustelen,kyselen,neuvottelen,soittelen asiakkaalle niin jää se virhemarginaali aika pieneksi.asiakas tietää missä on vika ja suurinpiirtein kustannuskin on selvillä mutta siinä menee raja.ne kuuluu mekaanikon työnkuvaan jollain muotoa.mutta loppu ei.varsinkaan urakkapalkalla.

    vai miltä kuulostaa vittumainen vianetsintä urakka palkalla???erittän palkitsevaa niin stressitasolla kuin rahallisesti.

    jos ei pointti tuu selväksi niin kannattaa kokeilla kyseistä virkaa niin ei tarvii puhua mitä sattuu.


  • Revi siitä

   Muutama tuttu kaveri korjaamolla duunissa Olarin Biliassa Espoossa mutta ei kuulemma kovin kauaa enää.Heti kun löytyy kunnon duunimesta niin välittömästi jää kyllä Bilia taakse eivätkä edes kusase sinne suuntaan enää !

   • gs birotor

    Jää sitten kusella käynti kokonaan pois, kun noita bilbioita on joka suunnassa, jotkut lähempänä kuin toiset.....


  • Kyllä talot kaatuu

   Vielä pari vuotta sitten oli volvon koulutuksissa puhe et tulos tehdään parin viimeisen tunnin aikaan. Nyt tuo pari tuntia voidaan hyvin käyttää asiakaspalveluun, no miten käy tuloksen se laskee kun lehmän häntä. Ennen kun jätkä teki talolle rahaa 7.5h päivässä niin tällä omamekaanikko hommalla saadaan n.6h myytyä aikaa päivään. Olen yrittänyt laskea vaikka millä tavalla mut aina olen tullut samaan tulokseen et ei kannata mitenkään. Talo jää tappiolle samoin työntekijä. Paska homma mut mitään ei ole tehtävissä, muutakun nostaa kytkintä.

  • OyP....Ab

   Vai, että yhdessä henkilökunnan kanssa. heh, heh. Asia on juurikin näin, että päämies määrää ja jälleennmyyjä vikisee. Volvon älyköillä ei ole minkäänlaista kokemusta paikallisista olosuhteista tai siitä hektisyydestä tai paineista mitä siellä rajapinnassa koetaan. Ruotsalaiseen tapaan kaikki kyykytys tapahtuu vain hymyssä suin. Vai mitä Tomppa?

  • Säästetään

   Ikeassakin on jo itsepalvelu kassat joten siihen suuntaan ollaan menossa!

  • serviceköhuolto

   On omamekaanikko tai vieramekaanikko, työt tehdään joka tapauksessa samalla tavalla, kaikki mitä kys. huoltoon kuuluu, ja asiakashan niitä voi luetella vilelä lisää pitkän listan mitä haluaa autolle tehtävän.

  • aina ollut näin kele

   Muutos on pirusta ja saatanasta, on se huonoon tai hyvään suuntaan.

  • itepalveluu

   Itsepalvelu korjaamo pitäisi olla sais rupata ite kaikki niin tulis kuntoon.

  • korhonen2

   Niin, mutta yksi seikka, mikä on nyt uudella konseptilla jäänyt pois, eli kuka tarkistaa, että omamekaanikko laskuttaa tehdyt työt oikein. Ennen työnjohtaja kävi aina laskut läpi ja voin 100% varmuudella sanoa, että ei sellaista päivää ollut, ettei jotain korjattavaa löytynyt.

   Laskut kun päättyvät numerosarjan jälkeiseen ns. "tippa" numeroon ja se voi olla 12345-2 tai 12345-3 tai 12345-0 ja joissain tapauksissa se puuttuu ja viimeinen numero on silloin 9 eli 12349

   -2 loppuinen numero pitää sisällään usimmiten kaiken kyseiseen työhön liittyvän ns. lisätyön, jossain harvinaisissa tapauksissa sinne voidaan joutua lisäämään -3 loppuinen numerosarja. -3 on lisätyö, joka joskus puuttuu ko työstä. Mutta sitten -0 loppuinen sisältää aina kaiken työhön kuuluvan ja siihen ei koskaan saa laittaa mitään lisätyönumeroa. (muuten kusetetaan) ja asiakas maksaa kiltisti laskun tietämättä mitä nuo tarkoittaa.

   Sitten tuo 12349 on työvaihe, johon mekaanikko voi halutessaan laittaa ajaksi ihan mitä mieleen sattuu yleensä 0,4 - 1.0 välillä, vaikka aikaa työhön menisi esin 10min. toki se voi olla vaikka 6,5 eli 6,5 tuntia laskutusta.

   No tässä pieni vinkki noiden laskujen tarkisteluun.
   (mm. saman ajovalon polttimonvaihdossa ei siis saa olla kaksi kpl -2 päättyviä eli tippa kakkosia, jos on, olet tullu kusetetuksi.)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   89
   3560
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1669
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1239
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   104
   1039
  5. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   101
   892
  6. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   874
  7. 224
   872
  8. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   217
   763
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   67
   751
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   728
  Aihe