Volvon omamekaanikko-palvelu

Eikainäin

Haiskahtaa lisäkatteen saamisesta huollolle.

Huoltoneuvojat on jätetty pois ja mekaanikot hoitavat nyt senkin työn.

Asiakashinnat ei tietenkään tässä mallissa alene, mutta huollon kustannustaso kyllä halpenee.

Kohta ollaan siinä pisteessä että saa itse tuoda auton halliin ja vaihtaa itse öljyt. Maksat sitten normaalin laskun koska käytössäsi oli autokorjaamon tilat. Palataan sinne tee se itse hallien aikakauteen 80-luvulle?

20

3413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Volvomees

      Et näköjään ole käyttänyt autoa kyseisessä huollossa. Huollon työnjohtajaa (eli neuvojaa) ei ole jätetty pois, koska saat itse päättäät, kumman kanssa haluat asioida. Yleensä Volvon merkkihuollossa huolletaan myös aika monta muutakin merkkiä, joilla ei omamekaanikkopalvelua ole. Tällä palstalla asiat huolettavat aina eniten sellaisia, joita ne eivät koske.

    • Kuis Toyotalla?

      Kyllä siellä puhelimeen vastaa ihan joku muu kuin huoltomies, edelleen ja sopii työt ja varaa ajan.
      Kuinka kede ihmisen täytyy olla kun keksii ajatella asiaa tuolta kannalta??

    • höpönpöpöä taas

      Täälähän ne kaiken maailman viisaat aina pyörii ja tietävät kustannustasot sun muut.

    • eikainäin
    • tulos tai ulos?

      Hieno visio Volvolta, mutta ei kestäne kauaa, kun palataan vanhaan. Kustannukset ratkaisee tässäkin asiassa lopulta.

      1. Korjaamon täytyy tuottaa edes hieman plussaa. Omamekaanikon e/h laskee nykyisestä reippaasti, koska noin puolet on muuta, kuin suoraan veloitettavaa. Taksaakaan ei voi juuri nostaa.

      2. Pitää olla aivan erityinen, että sama henkilö voi tehdä diagnoosit, korjaukset, huollot. pystyä vielä kiireettömään sosiaaliseen kanssakäymiseen asiakkaan kanssa. Jos olet hyvä mekaanikko, olet vähän onneton ihmisten kanssa. Jos olet hyvä asiakkaiden kanssa, et ole kovin hyvä mekaanikkona. Poikkeuksia toki löytyy, mutta keskimäärin asia on näin.

      3. Yksi kunnon aikavaraus voi ottaa 1/2h. Odottaako se työnalla olevan auton omistaja kiltisti siinä vieressä, vaikka sillä olisi kiire hakemaan lapsia päiväkodista?

      Varauksessa kartoiteaaan auton historiaa, huollon tarvetta, Tehdään lisämyyntiä, tarkisteaan mahdolliset kampanjat, luetaan oireisiin mahdollisia tiedotteita, tarkisteaan yhteystietoja, kartoiteaan vuokra-auton tarvetta, tilataan se yms. Taustatyö on lisääntynyt valtavasti ja se mekaanikko on vain jäävuorenhuippu. Siksi tämän henkilön tulee jatkossakin keskittyä olennaiseen eli suoraan laskutettavaan työhön.

    • premium korjaamo.

      voin kertoa yli 10v volvolla töissä olleena että koko helvetin omamekaanikko touhu revitty mekaanikon selkänahasta.koitat tehdä juurikin noin kuin yllä on kirjoitettu vielä sillä lisällä että teet koko paskan urakkapalkalla ja huonolla tuurilla kun palvelet asiakkaan mahd hyvin,teet tehtaalle raportteja,takuu anomuksia,varaat korjausaikoja ylipäätänsä kaikkea sitä mikä ei kuulu mekaanikon duuniin ja yrität tehdä surkean pienillä ohjeajoilla keikkaa jossain välissä kun ei puhelin huuda. niin jäät vielä urakkataulukon alle ja saat sen tonnin kuussa näppiin niin kylläpä lämmittää ihan vitusti mieltä.

      eli lyhyesti:teet kaiken sen minkä tekisit ku olisit yksityisyrittäjä työmaalla mutta naurettavalla korvauksella,niin ei kiitos.reilun vuoden ollut omamekaanikko ja nyt riittää pelleily.vain täysi aasi jää näihin hommiin.

      ja on sitten turha yrittää selitellä että on siellä työnjohtajat paikalla..joo on tasan niin kauan ku paletti alkaa pyörimään omillaan ja ylimääräiset ukot huitsin vittuun.ja huippu hieno omamekaanikko korjaamo on valmis,täynnä muuten aaseja tai just ammattikoulusta valmistuneita tolloja mitkä ei tajua heti että työnantaja kusee silmään ennenäkemättömällä tavalla.

      • Pelkkää kusetusta!

        Näin työskentelee esim. Kotipitsan pitsa (yrittäjät) ja ketju vie kaikki rahat ja sanelee säännöt! Ja sinä leikit yrittäjää!


    • järjen jättiläinen?

      Ei oikein aukea aloittajan logiikka mulle.
      Jos joku firma keksii säästöjä kustannuksiinsa, niin se on huono asia, varsinkin jos varsinaisen huollon tekijä keskustelee suoraan asiakkaan kanssa, niin siitä jää yksi väärinkäsityksen paikka pois välistä.
      Tuolla systeemillä ei tule niin suurta painetta irtisanoa huoltohenkilökuntaa tai korottaa huoltojen hintaa.
      Kuinka joku voikin ajatella asian noin kierosti, ilmeisesti syrjäytynyt töistä poispotkittu luuseri?

      • Kouluttajatar

        Kun tällainen uusi organisaatiomalli otetaan käyttöön niin se tehdään yhdessä henkilökunnan kanssa keskustellen.
        Kun näin toimitaan saadaan aikaiseksi paras mahdollinen tulos ajatellen henkilökuntaa ja asiakkaita.
        Näinhän nyky yrityksissä toimitaan!

        Tyytyväinen työntekijä niin on myös tyytyväinen asiakas sekä saadaan yritykselle myös paras mahdollinen tulos!


      • premium korjaamo..

        meni sun arvelut ihan päin persausta,lueppas kerran vielä ja mieti yritä edes.ei muutakuin kokeilet niin saat käsityksen asiasta jää arvailut pois.

        huoltojen hinnat nousee ihan kuin ennenkin,porukkaa potkitaan ulos samaan malliin kuin ennenkin jos yhtään siltä näyttää.

        ja että työnantaja neuvottelee tälläisestä muutoksesta työntekijöiden kanssa???no oikeastaan joo jos ilmoitus muutoksesta luetaan sellaiseksi?yhdessä mietitään miten homma pelaa?ei,ei sitten millään muotoa kun johtajat on visioineet kaikki valmiiksi.kyllä ne tietää miten homma pelaa.

        ja sitten viimeinen asia tälle valopäälle:oikein mielellään keskustelen,kyselen,neuvottelen,soittelen asiakkaalle niin jää se virhemarginaali aika pieneksi.asiakas tietää missä on vika ja suurinpiirtein kustannuskin on selvillä mutta siinä menee raja.ne kuuluu mekaanikon työnkuvaan jollain muotoa.mutta loppu ei.varsinkaan urakkapalkalla.

        vai miltä kuulostaa vittumainen vianetsintä urakka palkalla???erittän palkitsevaa niin stressitasolla kuin rahallisesti.

        jos ei pointti tuu selväksi niin kannattaa kokeilla kyseistä virkaa niin ei tarvii puhua mitä sattuu.


    • Revi siitä

      Muutama tuttu kaveri korjaamolla duunissa Olarin Biliassa Espoossa mutta ei kuulemma kovin kauaa enää.Heti kun löytyy kunnon duunimesta niin välittömästi jää kyllä Bilia taakse eivätkä edes kusase sinne suuntaan enää !

      • gs birotor

        Jää sitten kusella käynti kokonaan pois, kun noita bilbioita on joka suunnassa, jotkut lähempänä kuin toiset.....


    • Kyllä talot kaatuu

      Vielä pari vuotta sitten oli volvon koulutuksissa puhe et tulos tehdään parin viimeisen tunnin aikaan. Nyt tuo pari tuntia voidaan hyvin käyttää asiakaspalveluun, no miten käy tuloksen se laskee kun lehmän häntä. Ennen kun jätkä teki talolle rahaa 7.5h päivässä niin tällä omamekaanikko hommalla saadaan n.6h myytyä aikaa päivään. Olen yrittänyt laskea vaikka millä tavalla mut aina olen tullut samaan tulokseen et ei kannata mitenkään. Talo jää tappiolle samoin työntekijä. Paska homma mut mitään ei ole tehtävissä, muutakun nostaa kytkintä.

      • Anonyymi

        Heh, pakko kommentoida vanhaa, mutta meinaatko että ne huoltoneuvojat istuu tiskillä palkatta? :D Kyllä ne yleensä kovempaa palkkaa nostaa kuin mekaanikko tekemättä tuntiakaan sitä laskutettavaa työtä. Siinä vaiheessa kun laskutettava työ tippuu pari tuntia päivässä mutta sieltä heitetään kokonaan kovapalkkaisempi tiskin väki pois niin kyllä se voiton puolelle menee.


    • OyP....Ab

      Vai, että yhdessä henkilökunnan kanssa. heh, heh. Asia on juurikin näin, että päämies määrää ja jälleennmyyjä vikisee. Volvon älyköillä ei ole minkäänlaista kokemusta paikallisista olosuhteista tai siitä hektisyydestä tai paineista mitä siellä rajapinnassa koetaan. Ruotsalaiseen tapaan kaikki kyykytys tapahtuu vain hymyssä suin. Vai mitä Tomppa?

    • Säästetään

      Ikeassakin on jo itsepalvelu kassat joten siihen suuntaan ollaan menossa!

    • serviceköhuolto

      On omamekaanikko tai vieramekaanikko, työt tehdään joka tapauksessa samalla tavalla, kaikki mitä kys. huoltoon kuuluu, ja asiakashan niitä voi luetella vilelä lisää pitkän listan mitä haluaa autolle tehtävän.

    • aina ollut näin kele

      Muutos on pirusta ja saatanasta, on se huonoon tai hyvään suuntaan.

    • itepalveluu

      Itsepalvelu korjaamo pitäisi olla sais rupata ite kaikki niin tulis kuntoon.

    • korhonen2

      Niin, mutta yksi seikka, mikä on nyt uudella konseptilla jäänyt pois, eli kuka tarkistaa, että omamekaanikko laskuttaa tehdyt työt oikein. Ennen työnjohtaja kävi aina laskut läpi ja voin 100% varmuudella sanoa, että ei sellaista päivää ollut, ettei jotain korjattavaa löytynyt.

      Laskut kun päättyvät numerosarjan jälkeiseen ns. "tippa" numeroon ja se voi olla 12345-2 tai 12345-3 tai 12345-0 ja joissain tapauksissa se puuttuu ja viimeinen numero on silloin 9 eli 12349

      -2 loppuinen numero pitää sisällään usimmiten kaiken kyseiseen työhön liittyvän ns. lisätyön, jossain harvinaisissa tapauksissa sinne voidaan joutua lisäämään -3 loppuinen numerosarja. -3 on lisätyö, joka joskus puuttuu ko työstä. Mutta sitten -0 loppuinen sisältää aina kaiken työhön kuuluvan ja siihen ei koskaan saa laittaa mitään lisätyönumeroa. (muuten kusetetaan) ja asiakas maksaa kiltisti laskun tietämättä mitä nuo tarkoittaa.

      Sitten tuo 12349 on työvaihe, johon mekaanikko voi halutessaan laittaa ajaksi ihan mitä mieleen sattuu yleensä 0,4 - 1.0 välillä, vaikka aikaa työhön menisi esin 10min. toki se voi olla vaikka 6,5 eli 6,5 tuntia laskutusta.

      No tässä pieni vinkki noiden laskujen tarkisteluun.
      (mm. saman ajovalon polttimonvaihdossa ei siis saa olla kaksi kpl -2 päättyviä eli tippa kakkosia, jos on, olet tullu kusetetuksi.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe