MONDEO Edellä kävijä luokassaan jo 20vuotta!!

MONDEOMAN hml

MK1
Mondeo esiteltiin vuonna 1993 viisivuotinen ja kolmen miljardin punnan kehitysohjelman tuloksena. Mondeo sai ”Vuoden auto” -tittelin vuonna 1994. Siitä lähtien auto on saanut palkintoja kahden vuosikymmenen ajan ympäri Eurooppaa asettaen uusia standardeja luokassaan.

Mondeon eurooppalaisten asiakkaiden saatavilla on edistyksellisiä ja kohtuuhintaisia ominaisuuksia. Ensimmäisen sukupolven mallissa oli vakiovarusteena kuljettajan turvatyyny, valinnainen matkustajan turvatyyny sekä uusia edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten luistonesto, säädettävä iskunvaimennus, lukkiutumattomat ABS-jarrut sekä ohjaustehostin


MK1 FACELIFT
Uudistettu Mondeo päivitetyllä muotoilulla esiteltiin vuonna 1996. Siinä oli valinnaiset sivuturvatyynyt, jotka tulivat vakioksi kaksi vuotta myöhemmin, sekä nelikanavaiset ABS-jarrut. Auto oli myös aiempaa kevyempi.


MK2
Ford lanseerasi toisen sukupolven Mondeon vuonna 2000. Autossa oli Fordin Intelligent Protection System -turvajärjestelmä, joka käytti antureita määrittelemään tehokkaimmat hätätilanteissa tarvittavat turvallisuusominaisuudet. Lisäksi tuolloin esitellyssä Mondeossa oli lämmitettävät takaistuimet, automaattiset ajovalot sekä sateen tunnistavat tuulilasinpyyhkimet, jotka olivat ensimmäistä kertaa saatavilla Ford-ajoneuvoon.

Mondeo oli niin suosittu, että sanonta “Mondeo Man” otettiin käyttöön ja se pääsi Isossa-Britanniassa jopa sanakirjaan. Sillä kuvailtiin viime vuosikymmenen alkupuolella uutta säätyä.


MK3
Näyttävä kolmannen sukupolven Mondeo esiteltiin valkokankaalla vuonna 2006 Bond-elokuvassa ”Casino Royale”, ja auto tuli myyntiin seuraavana vuonna.

Uuden mallin myötä Ford-kuljettajat pääsivät hyötymään ensimmäisten joukossa teknologioista, joita olivat muun muassa aktiivinen vakionopeudensäädin, Interactive Vehicle Dynamic Control -järjestelmä sekä Ford Easy Fuel -tankkausjärjestelmä, joka estää auton tankkaamisen väärällä polttoaineella.

Mondeo päivitettiin jälleen vuonna 2010 uusimmalla Ford EcoBoost -bensiinimoottorilla sekä lisäominaisuuksilla, kuten kaistanpitoavustimella, Driver Alert -teknologialla sekä automaattisilla kaukovaloilla.

Mondeo on saanut 20 vuoden aikana yli 20 palkintoa muun muassa Kroatiassa, Tšekin tasavallassa, Saksassa, Hollannissa, Norjassa, Venäjällä, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa.

Luokkansa johtava ajodynamiikka on ollut aina Mondeo-kokemuksen kulmakivi. Se käy toteen viimeisimmissä suorituskykyisissä malleissa, kuten V6-moottorilla varustetuissa ST24-, ST200- ja ST220-malleissa, nykyisessä 200 hevosvoiman 2.2-litraisessa Duratorq-dieselmoottori- ja 240 hevosvoiman 2.0-litraisessa EcoBoost-bensiinimoottorimalleissa.

Ford kehitti hiljattain Mondeota CO2-päästöjen ja polttoaineenkulutuksen osalta. Mondeon CO2-päästöt ovat alimmillaan 119 g/km* ja polttoaineen kulutus on 4,6 l/100 km, kun autossa on 2.0-litrainen Duratorq-dieselmoottori. Moottorista on tehoversioita aina 163-hevosvoimaiseksi saakka. Mondeossa on nyt enemmän tehoja kuin sen kilpailijoissa, joiden CO2-päästöt ovat alle 120 g/km.

Mondeossa on myös Ford ECOnetic -teknologioita, kuten älykäs uudelleen latausjärjestelmä, Ford EcoMode -järjestelmä, joka tarkkailee ajon taloudellisuutta, sekä aktiivinen etusäleikkö, joka vähentää ilmanvastusta.


JA VOITTOKULKU JATKUU!!
Täysin uusi globaali Mondeo saapuu Eurooppaan vuoden 2014 lopussa. Sen kehittyneitä teknologioita ovat muun muassa palkittu ja polttoainetaloudellisuudessa ylivoimainen 1.0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori, bensiinikäyttöinen hybridi, luokkansa ensimmäiset mukautuvat LED-ajovalot sekä ensimmäistä kertaa Euroopassa Fordin ilmatäytteiset takaistuimen turvavyöt, jotka on suunniteltu vähentämään päähän, kaulaan ja rintaan kohdistuvia vammoja.


http://auto.fi.msn.com/uutiset/tältä-tämä-auto-näytti-20-vuotta-sitten

8

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monella ajanut

      Itellä ollut jokaista korimallia Mondeoita ja kaikki olleet todella hyviä autoja!
      Uusin on tietenkin parhain ja hiljaisin..Mielestäni 2004 MK2 oli näppärämpi kaupungissa, mutta onpa se hieman pienempikin!!

      Se oli uutena hienoa kun MK2:ssa minullakin oli lisävarusteina tuulilasin lämmitys, takapenkin lämmitin ja nahkaiset ilmastoidut etupenkit!! Naapurin Volvo kuskikin oli kateellinen, kun ei vastaavia edes saanut V70!!!

      • Hienoja kamppeita on

        Samoin on nyt myynnissä olevissa Desing ja Titaniun-business malleissa loistavat varusteet!!! Paljon paremmat ja moni puolisemmat kuin omassa 2007Ghiassani...Onhan tekniikkaa tullut paljon tietysti lisää 6vuodessa!!

        Pitäisiköhän vielä ostaa uusi Mk3, ennen Mk4 markkinoille tuloa!?!?


    • köffffffffff

      Jep .. motsku on ollut joka asiassa edelläkävijä. Myös vikatilastoissa ja ruostumisessa ... hihihiiiiiii
      Motsku kulkee voitosta voittoon ... hahhhaaaaaaaaaa

      • jeeppppppsssssss

        Tuo on totta!!!!!
        Mondeot ovat nykyään hyvin ruostesuojattuja ja ovat yksiä viattomimpia autoja!!


    • Uutta kehiin!!

      Kyllähän Mondeo on varsinkin 2000luvulla ollut todellinen luokkajohtaja, loistavalla hinta-laatusuhteella!!! Ja on saanut hyviä lisävarusteita, mutta suomessa vaihtoautot ovat usein melko karvalakkeja...

      Kävin eilen kokeilemassa 2.0 203hv Ecoboost Mondeoo vm.2010 Powershiftillä!!
      Kyllä oli tehoa ja vääntöö farkussa, mutta silti kulutusmittari näytti alle 9L/100km!!
      Kyllä taitaa vanha 2.0 farkku-mondeo vaihtua tuohon isompaan ja uudempaan menijään!!

      Ei varmaan uisteluvene paljoa tunnut persiillä!?

      • köffffffffff

        Jeppp ... foooordi on edelläkävijä vikatilastoissa ja ruosteessa. Molempiä löytyy autosta tuhottomasti ..

        hahhhhhaaaaaaaa ... fooord kulkee voitosta voittoon ...hihihi...
        myös vikatilastoissa ja ruosteisemman auton maineessa ...


        sutta ja sekundaa koko kosla täynnä


    • Monteomiäs
    • Mondeoman Stadista

      Takana 20 vuotta historiaa – Bond-auto pääsi jopa sanakirjaan!!!

      http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288621149221.html

      "Täysin uusi Mondeo saapuu Eurooppaan vuoden 2014 lopussa. Sen kehittyneitä teknologioita ovat muun muassa palkittu ja polttoainetaloudellisuudessa ylivoimainen 1,0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori, bensiinikäyttöinen hybridi, luokkansa ensimmäiset mukautuvat LED-ajovalot sekä ensimmäistä kertaa Euroopassa Fordin ilmatäytteiset takaistuimen turvavyöt, jotka on suunniteltu vähentämään päähän, kaulaan ja rintaan kohdistuvia vammoja."

      Näitä uutuuksia tässä odotellaan...Toivottavasti saisivat vauhdilla tehtaan pyöriin ja Mondeoo tuutista ulos!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe