Levadat Madeiralla-suosituksia?

kin44

Mitä levadoita suosittelette? Kolmatta kertaa menossa Madeiralle eli muutamia reittejä on käyty. Aina tietysti kannattaa oppailta tms. varmistaa turvallisuus, mutta tulee valinnan vaikeus kun lukee Pentti Korpelan kirjaa ja Pekka Borgin kirjaa vaellusreiteistä.

24

3765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FHC

      Rabacalin alue on hyvä päivä retkikohde, vain ruokapaikka (ravintola) puuttuu paikasta. Miksiköhän kukaan ei moista ole vielä paikkaan perustanut? Kysyntää varmasti olisi. Camachasta lähtee kanssa monta levadaa. Ensikeralla mennään
      ainakin Vereda da Encumeada kävelemään.

    • Paavo ja Tuula
      • Talsijat

        Kiitos Paavo ja Tuula. Luin reissukuvauksenne ja sain hyviä vinkkejä. Kiinnostavin noista oli Ribeira Bravasta ja sinne palaavat reitti.


    • jokapaikanmatkaaja

      Oletko kävellyt Ribeiro Frio - Portela välin , kävelimme sen uudelleen toissakesänä ja siellä oli uusia vaijerikaiteita laitettu ja kai muutenkin korjailtu, se on kaunis ja suositeltava reitti.Queimadasista lähtee myös kaunis reitti.. en tiedä sen kuntoa
      nykyisin, mutta jos olet Santanassa,niin voihan siellä käydä, metsänvartijan talolta
      alkumatka on hyvin helppo , ihania valtavia puita .

      • matkaan lähtijät

        Miten tuon Ribeiro Frio-Portela alkuun pääsee? Entäs sen lopusta takaisin Funchaliin?


      • auttaakotämä

      • matkaan lähtijät

      • matkaan lähtijät kirjoitti:

        Onko tuo jokin ladattava sovellus?

        Tuo on Android-kännyköille ladattavissa oleva sovellus.


    • kin44

      Ribeiro Frio-Portela käytiin jo ekalla reissulla. Busseilla osattiin mennä ja tulla ja oikeassa kohdassa jäädä. Bussikuskit neuvovat aina tarvittaessa ja paikalliset ihmiset, siis ei hätää busseilla liikkumisessa.

    • tuolta

      Onko kokemuksia vuoristoreiteistä? Kiinnostais esim. Pico ruivon kautta Encumeadaan menevä reitti, näin marraskuussa. Onko aina pilvistä ja sateista?

    • Madeiran kulkija

      Levada Do Norte-niminen reitti on todella mukava. Ollaan kävelty se parikin kertaa; helppokulkuinen, mutta menee kuitenkin korkealle ja maisemat on huikeita. Kulkee Quinta Grandesta Ribeira Bravaan.

      Suosittelen Rolf Goetzin levada-opasta, siitä löytyy 50 eri levadaa ja ohjeet on hyvin selkeät. Löytyy tieto, miten levadoille pääsee, onko bussilla mahdollisuus ja millä bussilla yms. Hyvin yksityiskohtaista tietoa. Siitä on ollut ainakin meille paljon apua Madeiran reissuilla.

      • Koluaja

        Rolf Goetzin Rotherin vaellusopas on minunkin mielestäni paras opas. Ribeiro Frio - Portela on hyvä levada, mutta niitä hyviä on niin paljon. Ko. oppaasta löytyy melkoinen kirjo levadoita ja siinä on myös kerrottu esim. kunkin levadan korkeuserot ja edellytykset, myös se, miten niille pääsee (ja pääseekö) julkisilla kulkuvälineillä. Esim . Rabacal tulee halvemmaksi "valmismatkana" kuin esim. bussi taksilla. Levadat kannattaa buukata paikallisilta järjestäjiltä - useimmiten englanninkieliset oppaat.


    • kin44

      Kiitos tiedoista ja lisääkin saa ehdottaa. Tuota levada do Nortea itsekin mietin. Onko länsi-Madeiralla joku kiva reitti? Se puoli on kokonaan käymättä. Funchalin lähelläkin tuntuu olevan monta hyvää. Bussimatkat saaren toiselle puolelle kestää vaan niin ruton kauan. Usein tuli jopa huono olo, jos aurinko paistoi eikä ollut vasta syönyt mitään.

    • Tervejalkaiset

      Jos jollakin olisi kokemusta huikeista, no ei kuitenkaan kuolemaasyleilevän vaarallisista, n. 4 tunnin reiteistä, tarkoitan 6 tunnin taukoineen, voisitte vihjaista.
      Meillä on käytössä vuokra-auto, joten reitin tarviis olla sellainen, että palattaisiin lähtöpaikkaan.
      Tai voihan sitä yhdelle mennä bussillakin, siis reissulle :)

      • OmaWalinta

        Pico do Arieiro - Pico Ruico jos vain on auki ja sää sallii. Tosin ei ole levada, mutta kävelyreitti kuitenkin. Tällä hetkellä itäinen "ei tunneli" reitti on suljettu. Tuolla on huomioitava että voi olla kylmä, räntää ja hernerokkapilvet voivat nousta vartissa.

        Turisteille suunnatut levadat löydät guuglaamalla visit madeira, valitsemalla virallisen turismisivuston sekä sieltä what to do ja walks. Linkkiä en laita, kun koko viesti poistetaan sen takia.

        Sieltä löytyy sitten ne varsinaiset levadatkin joissa vesi solisee ja kohiseekin paikoin.
        Kuten myös aika-arviot ja reitin pituudet jne.

        Juutuupista löytyy näytteet sitten myös niistä kaiteettomista/vaijerittomista levadoista.
        https://www.youtube.com/watch?v=-vNS-H01vOU

        Kuten myös niistä muista, ei tuokaan ensin mainitsemani sovi korkeanpaikan kammoisille, heille voisi sopia taas reitti Achadasta Ruivolle.


    • Arieirotähtäimessä

      Luin tuosta Arieiro Ruico reitistä. Arieirollakyllä ehdottomasti käydään, mutta tarkemmin tutkiessa patikoidaan vain ensimmäiselle "terassille", vaikutti sen verran haasteelliselta näin sadeaikaan.
      Toivottavasti nähtäisiin auringonnousu.

      • OmaWalinta

        No sitten vaikka 25 Fontes ja Risco. Pikkubussilla kannattaa mennä metsänvartijan majalle ja takaisin. Heti aamusta liikkeelle, ennen isompaa ryysistä.
        Tuolla kosteasta kelistä on se etu, että putouksista tulee silloin reilummin vettä.

        Myöskin Caldeira Verde, mutta matka pidempi ja osa matkasta selkeämmin rotkon reunalla.

        Balcoes helppo ja nopea sekä samalla voi vilkaista Ribeiro Frion fisut.

        Mutta katso oppaita Madeira Visit sivustolta ja sitten juutuupiin katsomaan onko reitti itselle sopiva tai tarpeeksi haastava ja maisemat vaivan arvoiset.

        Arieirolle on helppo ajaa autolla, jos ei ole poikkeuksellinen räntäkeli.
        Samalla kannattaa ajaa maisematie Eira do Serradosta (sieltä suunnasta helpompi ajaa, kun ei ole sitä sadekourua haasteena).


      • kun_ei_sytytä

        sadekouru haasteena ? ööö... anteeksi, minäkö tyhmä, nyt en ymmärtänyt ?


      • Upsistako
        kun_ei_sytytä kirjoitti:

        sadekouru haasteena ? ööö... anteeksi, minäkö tyhmä, nyt en ymmärtänyt ?

        Tuosta, voit keksiä sille jonkin muunkin nimen
        https://goo.gl/maps/UNRAA3u4Wp12
        Vaikka tie on vasta muutaman vuoden vanha, niin se on kapea ja tuonne ajaa helposti auton renkaat (jos ajaa Pico do Arieirolta Eira do Serradon suuntaan) ja voi samalla rikkoa jotain...

        Tien varressa on muutamassa kohtaa levikkeet, jossa voi katsella näköaloja, Paredaolla kannattaa ainakin käydä, älä kuitenkaan kompuroi siinä sadekouruun jos metallirallit puuttuuvat yhä...


    • PaavoTuula
      • olipa_kerran_levada

        mukavaa iltalukemista tiedossa, kiitos!


    • vaeltajarääpäle

      Minulla olisi pari kysymystä, jotka eivät aivan liity otsikkoon, mutta läheltä liippaa:

      Onko Madeiralla autoteillä kävely mainittavan vaarallista? Jonkin verran olen googlettamalla löytänyt mainintoja, että jotkut olisivat kävelleet esim. tuon Eira do Serrado - Pico do Arieiro -tien, tai Poisosta bussipysäkiltä Pico do Arieirolle. Onko liikennettä paljon, ajavatko autot kovaa? Onko joku esim. noilla reiteillä nähnyt jalankulkijoita, tai peräti ajanut itse?

      Monilla varsinaisilla levadoilla ja kävelyreiteillä ei ilmeisesti ole vessoja kovin hyvin saatavilla (poikkeuksia tietysti on). Minkälainen kulttuuri on puskapissojen suhteen, katsotaanko kieroon vai onko yleinen toimintatapa (olettaen, ettei jätä wc-paperia luontoon)? En nyt tietenkään kovin näkösällä tuota harrastaisi. Itseäni kiinnostaisi erityisesti Ponta de São Lourenço, mutta ajatus pitkästä vaelluksesta ilman vessaanpääsymahdollisuutta kuulostaa hankalalta. Tuolla tosin lienee niin paljasta ja autiota, että suojaisia paikkoja ei juuri ole?

      • tiekävelijä

        Mainituilla teillä voi hyvin kävellä. Tosin Eira do Serrado - Arieiro tie on alkuosaltaan jyrkkää nousua, kuntoa kysyy ja paita kastuu.
        Puskapissat ovat toki mahdollisia, mutta lupa täytyy anoa saaren presidentiltä ...


      • KaruItäkärki

        Yo. väylät ajettu ja liikennettä on jonkin verran, kävelijöitä ei yleensä ole, kuin parkista johonkin lähelle kuvaamaan tms. Ongelmana kävelijöille on lähinnä se, että tiet ovat mutkaisia ja niissä on näkemäesteitä penkkoja yms. joten kurvissa yhtäaikaa tuleva vastaantulija ja kävelijä voi aiheuttaa pahemman ongelman. Yo. teillä suurin ajavista suuri osa on turisteja ja vauhdeissakin on siten eroa, vaikka meitä jo enemmän Madeirallakin ajaneita on varmaan joukossa (suorat vauhdilla ja kurviin maltilla).

        Tuolla autoillessa pitää keskittyä ajamiseen ja katsomiseen eteenpäin, koska mm. em. syistä pitää tehdä nopeita ratkaisuita. Maisemia sitten pysähdytään katsomaan huomioiden muut.

        Ponta Sao Lourencolla ei tosiaankaan ole suojaisia paikkoja, eikä tule muuallakaan bongattua puskissa tarpeilla väkeä. Jossain muualla löytää jonkin suojaisemman paikan missä pääsee lirauttamaan puskaan.
        Jossain on paikoin matkan varrella käymälä, mm. puistonvartijan talolla Achadasta Ruivolle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe