Valurautaiset ompelukoneen jalat ja niiden kunnostaminen

karliina75

Mulla on osittain ruosteiset ja osittain pinttyneessä liassa olevat vanhat, valurautaiset Singer-ompelukoneen jalat, ja haluan tehdä niistä pienen pöydän.

Kaipailen vinkkejä, miten tuota valurautaa voisi puhdistaa. Varmaankin siitä voisi hioa lian pois, mutta mitenkäs ruoste? Entä millaista maalia pitäisi käyttää?

5

366

Vastaukset

 • Liesimustalla lähtee ruoste pois ja valurauta loistaa kuin uutena. En siis suosittele maalausta. Tai kokeile ainakin ennen sitä Liesimustaa.

 • Tuollaisesta en ole ennen kuullutkaan. Kiitos vinkistä! :)

  • Ennen liesimustaa hioin pienellä teräsharjalla irtoruosteen ja karstan pois. Käsittelyn jälkeen valurauta näytti tosi siistiltä, ei "liian uudelta". Rätti ja vanha hammasharja oli parhaat liesimustan levityksessä.


 • Laita nuotioon ja öljyä. Ruosteet katoaa.

 • Sitruunahapolla liottamalla ruoste poistuu. Sitruunahappo on elintarvike joten se ei polta reikiä sinne minne roiskuu...vaikka matolle, vaatteille. Pari ruokalusikallista puoleen litraan vettä.
  Motonetista saa myös peltikattojen ruosteen poistoon tarkoitettua litkua oli muistaakseni puolen litran tai litran pullossa. Sitä suditaan pensselillä ruosteen päälle kunnes ruoste on häipynyt, lopuksi pinta huuhdellaan vedellä ja kuivataan.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  177
  3521
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1073