Älkää laittako lapsianne vaihtooppilaaksi se on lapsille vääryys

Artsi voi hyvä luoja

Älkää laittako lapsianne vaihtooppilaaksi se on lapsille vääryys.
Meillä suvulla ja tuttavilla on kovia kokemuksia näistä asioita.

Olen sitä mieltä että:

-rahastusta
-lapsi voi menettää koko itsetunnon tulevalle elämälle näissä paikoissa.
-jos lapsen lähettää niin hänen pitä olla henkisesti tosi kestävä.
-vanhemmat ovat ahneita kun lähettävät lapsensa metsäsuomen maailmaan.
-turha se on itkeä kun paskat on housussa.
-iskukki kun laitat lapsesi sinne ei minnenkään niin varaa itsellesi rahaa jotta
voit hakea lapsesi heti pois ongelmien tullessa vastaan. Mene itse sinne itseksesi
niin ei se auta jos täyteen tuhoon menee. Jos ei ole rahaa niin tyhjästä
ei mitään nyhjästä.

Kaikkea sitä näkee ja kuulee.
jne.

Omia lapsiani en vieraallemaalle lapsena laittanut.
Hyvin saavat samat opit kun laittaa ne turvalliseen
opiskeluun.
Kyllä jokapaikassa on teidän rahojen kehrääjiä.
Ahneuttahan se on teidänkin puolelta lapsien kustannuksella.

24

1501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tytsy56

      Sä taidat olla Artsi aika särmä jätkä. Mielipiteistäs ei saa mitään selvää, tais eurokossu mennä, ennenkuin tuli kirjoitushalu. Mikähän sun sanomas on tuolla tekstillä? Kuka on ahne kun laittaa lapsen vaihtoon? Järjestö vai vanhemmat? Jos Artsin mielestä vanhemmat niin mitähän sillä on tekemistä ahneuden kanssa, eiköhän se järjestö tässä ahne oo.
      Älä ota Artsi enää, sä oot epäselvä.

    • kokemusta1

      Vaihto-oppilaan kokemukset voivat olla monenlaisia. Alalla toimii ryöstäjä yrityksia jotka räikeästi laiminlyövät nuortet ja heidän huolehtimisensa. Mot ohjelmassa saat hyvää tietoa näistä yrityksistä. VARO STS kileimatkoja se on täydellistä huijausta. Suomesta hienoja kokemuksia on rotaryjen kautta vaihtoon menevillä. rotaryt ovat yhtesikunnaliiisesti kunnollista väkeä, ja vaihto ei maksa oppilaalle. Suosittelemme lämpimästi. Rotaryt eivät tee bisnestä ja nuorista huolehditaan. Vahto-oppilas vuosi voi olla yksi parhaimmista/ kauheimmista kokemuksita. Kokemusta kummastakin sekä isäntäperheenä toimimisesta:)

      • Rotaryt hyvä

        Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että Rotary-järjestöön voi luottaa.
        Harmi, että heidän kauttaan pääsee vain niin harva vaihtoon!
        Ihmetellä täytyy, että tällaiset huijariyritykset kuin STS ja EF sutkii vuodesta toiseen ja tekee laskelmoivaa bisnestä häikäilemättömin konstein verokierrosta alkaen!


    • Nauran

      En voi muuta sanoa kuin että voi hyvä luoja! -.-

      • Ei naurata

        Niinkuin toimittaja ohjelmassa totesi, nämä ohjelmassa nähdyt tapaukset olivat vain jäävuoren huippu. Amerikkalaisnainen kertoi kymmenistä tapauksista viikossa!!
        Tuskin naurattaa, jos oman lapsen kohdalle tällainen koettelemus tärähtää


    • pari näkökohtaaa

      Vaihto-oppilasvuosi voi olla elämän paras vuosi. Omasta kaveripiiristäni tosi moni on käynyt vaihto-oppilaana lähinnä jenkeissä, mutta myös muuallakin (esim. Saksa, Italia).

      opit kyseisen kielen "täydellisesti", mikä on iso valttikortti työelämää ajatellen
      saat uusia kavereita, jopa sydänystäviä´
      yleensä sosiaaliset taidot kasvavat ihan räjähdysmäisesti, koska näissä muissa maissa edellytetään ihan valtavasti enemmän puhetaitoja kuin Suomessa ja sosiaalinen elämä on vilkkaampaa. Myös erilaisia esitelmiä yms. joutuu pitämään alusta saakka
      opit näkemään elämää toisesta perspektiivistä ja opit arvostamaan kotimaatakin uudella tavalla
      vuoden aikana aikuistuu, koska ei ole isiä ja äitiä auttamassa, vaan ihan itse joudut vieraalla kielellä tuntemattomien ihmisten keskellä hoitamaan asioitasi
      vuosi yleensä kasvattaa itsetuntoa roimasti

      - vaihto-oppilasvuosi ei sovi kaikille esim. paniikkihäiriöiselle
      - kalleuden vuoksi ei ole mahdollista kaikille
      - huonolla tuurilla vaihto-oppilasjärjestö rahastaa ja perhe onkin ihan kamala
      - itseään ei pääse pakoon ulkomaillakaan. Samat ongelmat joutuu kohtaamaan sielläkin
      - huonolla tuurilla vaihto-oppilasperhe ei olekaan ns. samalla aaltopituudella ja jos perheessä ei ole samanikäisiä lapsia ja/tai talo on kaukana muista, voi olla, että sosiaalinen elämä ja kielitaito jää vajavaiseksi
      - opinnot Suomessa viivästyvät vuodella
      - kielen oppii vain panostamalla siihen (sanavarasto, ääntäminen, itsensä ilmaisu puhumalla ja kirjoittamalla). Tuppisuuna yksin kotona ei opi mitään.

      • Lisää näkökohtia

        Vielä muutama huomion arvoinen seikka, jotka kannattaa ottaa huomioon:

        - Järjestöt eivät takaa minkäänlaista tasoa tai olosuhteita, mihin vaihto-oppilas joutuu. Esitteissä ja blogeissa kuvatut perheet ovat osa markkinointia, joka luo unelman, joka valitettavasti toteutuu yhä harvemman kohdalla.

        - Perheitä ja niiden taustoja ei todellisuudessa selvitetä (MOT 7.10. Danielle Grijalva) Nuori voi päätyä pedofiilien ja rikollisten koteihin.

        - Vaihto-oppilastoimintaa ei valvota, mikä mahdollistaa järjestöjen täysin piittaamattoman ja mielivaltaisen toiminnan.

        - Mikäli järjestö ei huolehdi sille kuuluvista velvoitteista sopimuksen edellyttämällä tavalla, on vaihto-oppilaan mahdollisuudet vaikuttaa olosuhteisiin ja asioihinsa hyvin heikot. Alaikäinen nuori ei kykene yksin taistelemaan järjestön edustajia vastaan. Positiivinen asenne ja sinnikkyys eivät auta, jos sinut "nujerretaan" ja vaiennetaan järjestön toimesta varoituksilla ja uhkailemalla kotiin lähettämisellä.

        - Vaihto-oppilasvuotta kenties jo vuosia odottanut nuori voi joutua kokemaan ikävän ja traumaattisen kokemuksen, jonka jälkien korjaaminen saattaa kestää vuosia. Mikäli positiivisella asenteella lähtenyttä ja sopeutuvaa nuorta kohdellaan kaltoin, hänen itsetuntuntoaan ja itseluottamustaan vaurioitetaan.

        Kaikki em. perustuu omaan kokemukseemme STS Kielimatkojen vaihto-oppilasohjelmasta, jota en voi suositella kenellekään.
        Jos olisimme tienneet seuraukset, emme olisi ikinä harkinneet lapsemme lähettämistä vaihto-oppilaaksi.

        Harkitkaa hyvät ihmiset tarkoin ja arvioikaa riskit!!

        Ulkomaillehan voi lähteä kieliä opiskelemaan ja töihin myöhemminkin. On silkkaa puppua ja vaihto-oppilasjärjestöjen mainontaa, että juuri lukioiässä olisi kielten oppiminen ja itsenäistyminen kannattavinta. Nuori kyllä itsenäistyy terveellä tavalla turvallisessa ja tutussa ympäristössään tuettuna -Ei maailmalla yksin ja pakon edessä vaihto-oppilasjärjestön heitteillejättämänä!


    • Likka1991

      Olin Kanadassa. Kivaa oli ja aion sinne hakea yliopistoonkin.

      • högglof

        Tervetuloa. Muista kuitenkin, että yliopistot ovat täällä kalliita. Suosittelen käymään ainakin kanditutkinnon Suomessa ja hakemaan vaihton tai maisteriohjelmaan tänne.


    • teutori opilas

      Vaihto-oppilasjärjestelmä tulee heti lakkauttaa. Ei ole mitään tarvetta lähettä alaikäisiä lapsia ulukomaile mukamas kouluakäymään. Kylä sen nyt tietää että haureutta ja syntiä sinne mennään harjoottelemahan. Sieltä naispuoleiset opilaat palaavat perseläpi käsivarrella, elleivät ehti tehtä aportia jo kohtemaasa. Syntiä ja haureutta sielä harrasteta koko ajan, eikä yhtään eletä kurisa ja nuhtesa niinkun kuuluu. Liekö kaiki vastaanottaja perheet täysin jumalatomia? Niitäkään ei kukan selevitä etukäten. Jos perhe tavoitele vain maalista mammonaa niinkun ameriiikassa tehtä niin ei sinne pitä lapsia lähetä. Oppivat vielä samat asiat sielä, ja siten kun tulevat takasin niin ei minkäänlaista kunnioitusta ole enään vanhempia ja optejia kohtan.

      • Alko vei teutorin op

        Sinun kännisi taisi myös kasvaa kirjoittaessasi vastausta.


    • monet nähty....

      päästäkääpä lapsi jenkkeihin vaihtoon niin takuuvarmasti pilvi alkaa palaa ja alkoholi maistua kuin viimeistä päivää. niin ja irtosuhteista tulee uusi harrastus! olen itsekin nuori aikuinen ja tiedän niiiiiin monta kaveria/tuttua jotka lukioaikoina jenkeissä muuttui kuin toiseks ihmiseks..... ja vanhemmat ei tietenkään saa kuulla koko asiasta! se voi olla sinunkin kullanmurusi joka pistää vaihdossa ranttaliksi, vaikkei uskois!!!

      • kshgyugeyuvd

        Monet nähneelle:
        Eikä suomessa aleta irtosuhteisiin.. eikö kännätä kaikki viikonloput?
        Luuletko TOSIAAN että vain vaihtarit tekevät sitä jenkeissä :D

        Itse olen nähnyt nuoria kännissä viikonloppuisin, ja kuullut tarinaa irtosuhteista.

        Joten tuskin nuori pahemmaksi voi mennä Jenkeissä :D


    • erilainennuori

      Minä kännäsin Suomessa, mutta Jenkkivuoden aikana en juonut pisaraakaan alkoholia. Sen sijaan urheilin high schoolin joukkueissa ja vietin muutenkin tosi tervehenkistä elämää. Kyllä alkoholilla ja muilla aineilla läträys on enemmän suomalaisnuorten juttu kuin kansainvälinen trendi. Muutkin vaihtarit, joita tapasin vuoteni aikana olivat tosi fiksua porukkaa.

    • KALLE KELLO

      Jäikö lääkkeet ottamatta

    • wrtywrsytr

      Itse olin 15 vuotta sitten vaihtarina USA:ssa ja paljon riippuu tuurista, mutta valitettavasti en voi suositella kaupallisia järjestöjä kenellekään. Omassa High Schoolissa aloitti vuoden alussa 13 kv-vaihtaria, joista yli puolet joutui vaihtamaan perhettä useaan kertaan tai palasi kotiin ennen aikojaan. Itsekin jouduin vaihtamaan perhettä, ensin oli todella ahdas uskonnollinen perhe (en saanut harrastaa saati katsoa tv:tä, piti lukea iltaisin raamattua jne.) ja toinen perhe ei sen sijaan ollut ääriuskovainen, mutta sieltä multa varastettiin ja jopa saboitoitiin tavaroita. Jouduin pelkäämään henkinen edestä perheen poikaa, hän jopa uhkasi aseella minua, mutta kukaan ei uskonut minua! Kyseinen perhe ei olisi enää saanut ottaa vaihtareita, mutta isäntäperheitä ei ollut saatavilla kuulemma. Itsetuntoni meni ja masennuin pahasti, minua ei uskottu, olin yksin 16-vuotiaana vieraassa maassa, josta minua syyllistettiin etten tullut toimeen sadistisen ihmisen kanssa. Kestin 9kk ja palasin kotiin, sain järjestöstä muutaman tonnin henkisistä kärsimyksistä, mutta jouduin käymään myöhemmin vielä terapiassa kaiken (tässä vain osa kertomastani) vuoksi. Nyt olen jo itse äiti, mutta en IKINÄ aio laittaa omia lapsiani vaihtareiksi alaikäisenä - sitten yliopistossa täysikäisenä voivat mennä jos haluavat.

      • lisäys edelliseen

        Mainittakoon vielä, että en koko vuonna juonut lainkaan alkoholia.


      • jenkalenka

        Aika lailla samaa mieltä. Olin itse myöskin vaihtarina yli 10 vuotta sitten ja omaa lastani en päästäisi koskaan. Ainakaan minkään kaupallisen järjestön kautta. Olen suhteellisen konservatiiivinen kristitty, mutta varsinkin USA'n eteläosissa uskonnollisuus voi tuntua maallistuneesta suomalaisesta hyvin ahdistavalta. Kiitos kotikasvatukseni en juonut teini-ikäisenä (enkä vieläkään), mutta huumeisiin törmäsin silti hyvin usein, myös isäntäperheessäni (vaihdoin ääriuskovaisista toiseen perheeseen). Koulustani lähti 5 oppilasta vaihtariksi, 4 USAan ja 1 Australiaan. 3 oli aika rankkaa, kahdella meni ihan hyvin. Mielestäni kaikki 5 olimme varsin mallikelpoisia nuoria, eli vuoden onnistuminen ei todellakaan välttämättä ole nuoresta itsestä kiinni!


    • MJT1

      Poikani oli Jenkeissä vaihtiksena. Aivan loistava juttu. Rahaa paloi, mutta takaisin tuli pojan sijaan nuori Mies. Sai paljon ystäviä ympäri maailmaa ja kieli sekä äly tarttuivat niin, että kirjoitti loistavat yo-paperit. Kasvoi henkisesti vastaamaan omasta elämästään. Ylihuolehtiva äitinsä sai kyllä huutia pojalta. Poika pääsi kauppakorkeaankin heittämällä. Suosittelen kaikille. Ottakaa vaikka velkaa ja antakaa lapsellenne oma tulevaisuus.

    • påime

      Vilkaiskaa YLE areenasta MOT ohjelma vaihto-oppilasjärjestöjen törkeästä toiminnasta:

      http://areena.yle.fi/tv/2017797

      Vielä viikko katseluaikaa jäljellä.

      Rahat viedään ja nuorista ei välitetä roskan vertaa. Hullujen nurkkiin asutetaan.

    • Kokemusta edelleen

      Muuttaa elämän täysin. Ja varmasti huonompaan suuntaan..

      Itse vietin vuoden vaihto-oppilaana Floridassa 1984-1985. Ja vieläkin kärsin seurauksista.

      Olin 17-vuotias nuorimies kun lähdin sinne ja vietin upean, taåahtumarikkaan vuoden. Omaksuin uuden kielen ja kulttuurin täysin. Ja siinä se ongelma. Kun palasin Suomeen, en osannut olla täällä, en ymmärtänyt enää ihmisten tapoja ja ajattelumaailmaa.

      Joten, muutin muutamaa vuotta myöhemmin takaisin USA:han, opiskelin, menin naimisiin, perustin perheen, Mutta kaipasin aina takaisin Suomeen, joten muutimme Suomeen, ei tullut mitään...sama ongelma jälleen, ihmiset hassuja jne joten taas muutto takaisin USA:han.

      Vuosia myöhemmin ero ja päätin kokeilla jälleen Suomea, en sopeutunut, mutta jälleen USA:n puolella kaipasin takaisin..nyt jälleen Suomesa, kun yksi lapsista halusi opiskella täällä.

      Tämän 29-vuoden aikana, olen asunut Suomessa noin 6-vuotta ja loput USA:ssa.
      Kummassakaan en tunne oloani kotoisaksi, vaan kaipaan aina lammen toiselle puolelle.
      Olen kuullut, että hyvin yleinen ongelma. Miettikää tarkkaan, onko vuosi tarpeellinen aika seikkailuun, lyhyempi reissu antaa varmasti myös paljon.

    • vaihtari ongelmissa
    • meneyliopistoon

      Tuskin on kyse vaihto-oppilaasta kun kyseessä oleva tyyppi on 21 vuotias. Eli järjestöltä ei varmasti tule apua kun ei sellaista edes ole. Oliskohan oikea termi vaihto-opiskelija?

      • Lue tarkemmin

        Luepa juttu uudelleen ja tarkemmin! Alkuperäisessä, englantilaislehdessä olleessa jutussa käy iät ym. seikat vielä paremmin ilmi. Uhri oli 21-vuotias.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe