Ford otti liukuhihnan käyttöön 100v. sitten!!!

Ikuinen edelläkävijä

Eilen tuli kuluneeksi 100vuotta siitä kun maailman ensimmäinen liukuhihna otettiin käyttöön Fordin tehtaalla itsensä Henry Fordin johdolla. Tämä teollisen tuotannon mullistanut keksintö säästi niin paljon tuotantokustannuksia, että sen myötä auto tuli kaikkien saataville.
Monissa maissa kuljettiin vielä yleisesti hevosella tai vastaavalla kun Ford jo otti käyttöö tehtaan joka pystyi tuottamaan 10000autoa päivässä!!!!!!

Liukuhihna suolsi Ford T:tä maailmalle
Henry Fordin T-malli oli niin suosittu, että tehdas ei kyennyt tyydyttämään kysyntää. Perinteinen autonvalmistus oli liian hidasta. Ford kehitti omaan tehtaaseensa tuotantoa nopeuttavan liukuhihnan käytyään teurastamovierailulla. Liukuhihna takasi, että T-malli riitti asiakkaille. Se teki Henry Fordista upporikkaan ja mullisti teollisuustuotannon pysyvästi.



http://historianet.fi/kauppa-ja-teollisuus/uusi-ford-joka-3-sekunti
Linkissä hieno video T-mallin valmistuksesta!!!

10

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epäonnistuja aina

      samaa paskaa ford suoltaa vieläkin.mikään ei ole muuttunut,autot vikaantuu monesta kohdin jo uutena ja ruostekkin vaivaa fordeja ainiaan,nyt nuo uudet mopoautot palavatkin vielä

    • näin on
    • myynti!!!!!
    • Onnea Foortti!!!

      Maanantaina 7. lokakuuta tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Ford Motor Company kehitti Henry Fordin johdolla liukuhihnan kokoonpanolinjalle. Yhtiö jatkaa perustajansa innovaation perinteitä laajentamalla kehittyneitä tuotantomenetelmiä ja ottamalla käyttöön täysin uusia tekniikoita, jotka voivat mullistaa massatuotannon tulevina vuosikymmeninä sekä tehostaa maailmanlaajuista tuotantoa vastaamaan nopeasti kasvavaan kysyntään.

      Vuoteen 2017 mennessä Ford kasvattaa maailmanlaajuista joustavaa tuotantoaan voidakseen valmistaa kaikissa eri puolilla maailmaa sijaitsevissa tuotantolaitoksissaan keskimäärin neljää eri automallia. Ford myös ennustaa, että 90 prosenttia sen tehtaista siirtyy tuotannossa kolmivuorotyöhön vuoteen 2017 mennessä, mikä auttaa kasvattamaan tuotantoa yli 30 prosenttia.

      ”Sata vuotta sitten isoisoisäni visio oli valmistaa turvallisia ja tehokkaita ajoneuvoja kaikille”, kertoo Fordin hallituksen puheenjohtaja Bill Ford. ”Olen ylpeä, että hän pystyi tarjoamaan liikkumisen vapauden miljoonille ihmisille valmistamalla kohtuuhintaisia perheautoja. Hänen näkemyksensä näkyy edelleen toiminnassamme ja määrittelee tämänhetkistä visiotamme.”

      Fordin tavoitteena on, että vuonna 2017 lähes kaikki sen ajoneuvot perustuvat jollekin yhdeksästä perusalustasta. Tämä lisää tuotannon tehokkuutta ja tarjoaa asiakkaille heidän toivomansa ominaisuudet, polttoainetaloudellisuuden ja älykkäät teknologiat kaikkialla maailmassa. Nykyään Fordin ajoneuvoissa käytetään 15 eri alustaa.

      ”Henry Fordin perusperiaatteet – laadukkaat osat, työnkulku, työnjako ja tehokkuus – ovat yhä ajankohtaisia”, sanoo John Fleming (Ford Executive Vice President of Global Manufacturing). ”Näiden perinteiden pohjalta lisäämme panostusta tuotannon yhtenäistämiseen, tehtaiden joustavuuteen ja kehittyneiden teknologioiden käyttöönottoon valmistaaksemme asiakkaillemme parhaat mahdolliset ajoneuvot parhaalla hinta–laatu-suhteella riippumatta siitä, missä he asuvat.”

      Fordin viimeaikaiset panostukset valmistukseen ja tuotantoon ovat auttaneet säilyttämään maailmanlaajuisesti 130 000 määräaikaista ja vakituista työpaikkaa.

      Työntekijät myös pitävät yllä tuotannon, joka valmistaa kuusi miljoonaa ajoneuvoa vuonna 2013 – noin 16 ajoneuvoa minuutissa ympäri maailmaa. Vuodesta 2011 vuoteen 2015 mennessä Ford on avannut ja avaa seuraavat laitokset:

      · 2011: Ford Sollers Elabugan kokoon-panolaitos – Venäjä

      · 2012: Ford Sollers Naberezhnye Chelnyn kokoonpanolaitos – Venäjä

      · 2012: Chongqing #2 -kokoonpanolaitos – Kiina

      · 2012: Craiovan moottoritehdas – Romania

      · 2012: Ford Thailand Motors – Thaimaa

      · 2013: Chongqingin moottoritehdas – Kiina

      · 2013: Nanchangin kokoonpanolaitos – Kiina

      · 2014: Camaçarin moottoritehdas – Brasilia

      · 2014: Chongqing #3 -kokoonpanolaitos – Kiina

      · 2014: Chongqingin vaihteistotehdas – Kiina

      · 2014: Sanandin kokoonpanolaitos – Intia

      · 2014: Sanandin moottoritehdas– Intia

      · 2015: Hangzhoun kokoonpanolaitos – Kiina

      · 2015: Ford Sollers Elabugan moottori-tehdas – Venäjä

      Euroopassa Ford aloitti tuotannon vuonna 1911 Ison-Britannian Manchesterissa. Fordilla on Euroopassa nykyään 22 tehdasta. Viime vuonna Ford valmisti alueella yli 1,4 miljoonaa ajoneuvoa. Ford Fiesta oli viime vuonna myydyin pikkuauto Euroopassa.

      FORD FINLAND

    • H.Fordin ihailija

      H.FORD MULLISTI MAAILMAA!!!!!!


      Sata vuotta sitten Henry Ford ja hänen tiiminsä Highland Parkin kokoonpanolaitoksella julkistivat maailman merkittävimmän tuotteiden valmistukseen vaikuttavan keksinnön – ensimmäisen liukuhihnatuotantolinjan. Se yksinkertaisti Fordin T-mallin kokoonpanon, kun auton valmistamiseen tarvittavat 3 000 osaa jaettiin 84 erilliseen vaiheeseen, joita työstivät työntekijäryhmät samaan aikaan, kun liukuhihna veti ajoneuvon koria eteenpäin linjastolla.

      Uusi prosessi mullisti tuotannon ja vähensi yhden auton kokoamiseen käytettävää aikaa 12 tunnista 90 minuuttiin.

      Henry Fordin parannellessa tuotantolinjaa autojen valmistamiseen tarvittiin yhä vähemmän rahaa, aikaa ja työvoimaa, minkä vuoksi T-mallin hintaa pystyttiin laskemaan Yhdysvaltain markkinoilla 850 dollarista 300 dollariin. Ensimmäistä kertaa autoteollisuuden historiassa laadukkaat autot olivat massojen tavoitettavissa. Lopulta T-malleja valmistui joka 24:s sekunti ja vuoteen 1927 mennessä niitä oli myyty yli 15 miljoonaa kappaletta, mikä oli puolet kaikista siihen asti maailmassa myydyistä autoista.

      “Fordin valmistustapa levisi nopeasti, ja sitä käyttivät autonvalmistajien lisäksi levysoittimia, pölynimureita, jääkaappeja ja muita kulutustavaroita valmistavat yritykset”, kertoo Bob Casey, joka on muun muassa kirjoittanut kirjan The Model T: A Centennial History.

      Vuonna 1914 Ford alkoi maksaa työntekijöilleen 5 dollarin päiväpalkkaa, mikä oli siihen aikaa varsin merkittävä summa. Näin hän mahdollisti sen, että työtekijöillä oli varaa ostaa valmistamiaan autoja. Tämä veto sai aikaan sen, että työntekijät olivat erittäin lojaaleja työnantajaansa kohtaan. Siitä sai myös alkunsa uusi kuluttajien keskiluokka, joka pystyi matkustamaan vapaasti, asumaan missä halusi ja jahtaamaan amerikkalaista unelmaa!!!!

      • Hyvä hyvä Ford !

        " Vuonna 1914 Ford alkoi maksaa työntekijöilleen 5 dollarin päiväpalkkaa, mikä oli siihen aikaa varsin merkittävä summa. Näin hän mahdollisti sen, että työtekijöillä oli varaa ostaa valmistamiaan autoja. Tämä veto sai aikaan sen, että työntekijät olivat erittäin lojaaleja työnantajaansa kohtaan. Siitä sai myös alkunsa uusi kuluttajien keskiluokka, joka pystyi matkustamaan vapaasti, asumaan missä halusi ja jahtaamaan amerikkalaista unelmaa!!!! "

        Fordin merkitys on siis ollut varsin huomattava yhteiskunnallisestikin ajatellen.


    • Ford Taunus
    • Edellä käy FORD!!!

      Kun on aikaisin aloittanut, niin nytkin Ford on edellä muita kehityksessä!!!
      Ford sentään kehittää itse, eikä osta muilta valmiita moottoreita tai vaihteistoja!!!

      Ja Ford kehittää kokoajan uusia järjestelmiä ja tekniikoita autoihin!!

      http://www.tuulilasi.fi/uutiset/ford-lupaa-vain-napin-painallus-ulkoa-tai-sisalta-ja-auto-parkkeeraa-itsensa

      http://auto.fi.msn.com/uutiset/ford-kuljettajien-käyttöön-uusia-sovelluksia

      http://auto.fi.msn.com/uutiset/ford-focus-yhdellä-tankillisella-1600-kilometriä

      http://www.kauppalehti.fi/auto/uutiset/fordin uutuus mittaa myos sykkeen/201309501861

      http://www.tekniikkatalous.fi/autot/ford tutkii avaruusrobottien kommunikaatiota kehittaakseen fiksumpia autoja/a924226

    • Every day....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe