Vanhaenglanninbulldoggi seurakoiraksi?

mmmyyy3

eli onko kellään vanhaaenglanninbulldoggia seurakoirana ja sopiiko kyseinen rotu seurakoiraksi kerrostaloon. Riittääkö kyseiselle rodulle normaali aktivointi ja parin tunnin lenkkeily päivässä? kertokaa omista vanhaenglanninbulldogeistanne..

6

2276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bulldogit on ihania

      Ootko tosissasi? englanninbulldoggi ei jaksa parin tunnin lenkkeilyä. Ota ihmeessä selvää rodusta, mm.hengitysvaikeudet. Entä oletko tutustunut esim. ranskanbulldoggiin tai bostoninterrieriin? Huomattavasti terveempiä ruttunaamoja. Ranskis ja bostoni jaksavat jo enemmän, varsinkin jos ottaa pennun jonka vanhemmat on sporttisempia, eli ei niin raskastekoisia. Ja kannattaa suosia hiukan pitempiä kuonoja ja katsoa että sieraimet ovat avonaisen näköiset. Jos vertaat ranskista ja bostonia, niin bostoni on terveempi, ylettyy jopa putsaamaan takapäätänsä, krohina on vähäisempää, ei ole niin dominoiva rotu kuin ranskis. Toki nämä vaativat touhua ja aktivointia elämäänsä, ovat energisiä, mutta viihtyvät myös kainalossa. Ja molemmat rodut hiljaisia, eivät häiritse haukkumisellaan. toki joukossa on aina poikkeuksia. Ja koulutuksesta moni asia on kiinni. Alappa googlettamaan!

    • Zip

      Aloittaja kyseli vanha englanninbulldogista, joka on aika pitkälti eri asia kuin englanninbulldoggi. Vanha englanninbulldoggi on käsittääkseni terveimpiä bulldogeista, ellei peräti tervein: pitkähkö kuono, tasapainoisempi rakenne jne. Sopivuutta seurakoiraksi en valitettavasti pysty kommentoimaan, kun itsellä on vain pari ranskista (tosin varsin tervettä ja sporttista sellaista). Halusin kuitenkin korjata ensimmäisen vastaajan väärinkäsityksen, tuo sana VANHA kun muuttaa rodun / terveystilanteen lähes täysin. Itsekin harkitsin joskus kyseistä rotua, mutta päädyin kuitenkin ranskiksiin..

    • Katso peiliin

      Bulleista yleisesti: liikunta, liikuntaa ja liikuntaa. Jos rakastat itse juosta, pyöräillä, hiihtää ja vaeltaa yleisesti olla aktiivinen niin nappi muuten ei ota vaikka mastiffi tai chow chow jos pitää isoa välttämättä olla. Älä kuitenkaa jätä koulutamatta vaikka rotu olisi mikä!

      • Iaaurora

        Itselläni narttuveb - ei sovi mielestäni soffakoiraksi. Ainakin omani vaatii säännöllistä työtä ja aktivointia.


      • Iaaurora
        Iaaurora kirjoitti:

        Itselläni narttuveb - ei sovi mielestäni soffakoiraksi. Ainakin omani vaatii säännöllistä työtä ja aktivointia.

        .... Niin käydään siis treenaamassa pariakin eri lajia joka viikko. Usein useammankin kerran viikossa. Aggressioita ja turhautumisia on vaikea välttää jos koira ei saa mielekästä tekemistä riittävästi. Kerrostalosta en osaa sanoa, pientalossa asutaan ja typykkä kyllä vahtii aika tukevasti omaa aluettaan vierailta. Terve ja hieno rotu aktiiviselle, ollaan tosi tyytyväisiä.


    • Minmaa

      Olematta mitenkään puolueellinen.. Reilu 10 vuotta englanninbulldoggeja harrastaneena voin sanoa että kyllä ainakin meillä lenkkeillään parin tunnin lenkkejä,,Ja hyvin nuo koirat jaksaa. On se hieman ihmisestäkin kiinni ja tietysti siitä mimmonen bullukka siellä remmin päässä on-Ihmiset unohtaa että myös enkkubulla on koira joka haluaa ja TARVITSEE liikuntaa ja aktivitettejä.Jos siitä tehdään läski sohvaperuna,,niin turha luulla että liikkuu,vaan jos pennusta asti liikuttaa niin kyllä varmasti saa hyvän lenkkikaverin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe