Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Chi-poolle urosta

chi-poo

Etsimme urosta, oma koiramme on chipoo eli kääpiövillakoiran ja chihuahuan risteytys. Koirasi voi olla chi-poo tai kääpiövillakoiran/ toyvillakoiran mix-koira jonkun muun kääpiörodun kanssa.Koirasi voi olla myös puhdasrotuinen toy/kääpiövillakoira. Oma koiramme on terve, rokotettu ja sirutettu. Erittäin miellyttävän luonteinen, aktiivinen ja kiltti koko perheen koira. Parhaat päivät pikapuoliin eli jos kiinnostaa ja on mahd. sopiva koira lähinnä Oulun läänin/ Pohjois-Savon alueella ota yhteyttä pikaisesti ... :) Toivomme että koirasi on rokotettu ja terve kuten omammekin :) Pentuja ei tehdä myyntiin ja mahdollisesti vain yksi pentue.

12

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Don't shop adopt aga

      Entä jos pentuja syntyykin useampi meinaateko pitää kaikki? Vaikka koira olisikin pieni vaatii se silti eläinlääkäriä, ruokaa ja liikuntaa. Pieni koirakin voi synnyttää 1-6 pentua, sisarukset pitäisi leikata etteivät pääse keskenään lisääntymään. Hyvä toki jos näitä on pohdittu mutta aloituksesta ei heti tätä kuvaa saa valitettavasti. Suotta noita mixejä muutenkaa teettää kun katselee kuinka paljon noita on kodittomina ympäri maailmaa..
      -> http://www.petrescue.com.au/listings/dogs

      Ennen pennutusta pyydän tutustumaan aiheeseen:
      http://www.purina.fi/Home/All About Dogs/Your New Pet Dog/Purina Puppies/Neutering.htm

      http://www.purina.fi/Home/All About Dogs/Your New Pet Dog/Pregnancy and Birth Dog/A Healthy Pregnancy.htm?wbc_purpose=Basic&WBCMODE=PresentationUnpublished

      • chi-poo

        Haluamme kasvattaa oman koiramme ihan pennusta. Hieno juttu että jotkut "adoptoi" koiran, kaikille se ei ole se paras tapa :)


      • itsekasvatetun mixin om.

        Ehkä ilmoittaja tarkoittaa vain ettei kyse ole kasvattajasta vaan sellaisesta henkilöstä/perheestä joka harrastaa oikeasti koiria. Eivät tee niitä myyntiä varten 1-2 krt vuosi.
        Ymmärsin niin.
        Toivottavasti löydätte mukavan chipoon tai poochin.


    • Don't shop lisäys

      Hyväksyn mixien teettämisen jos se noudattaa samaa linjaa kuin rotujalostuksessa:
      panostetaan laatuun ruuassa, linjoissa, hoidossa ja valitaan mahdolliset kodit huolella. Mix-jalostus on huonossa valossa pentutehtailun ja nimenomaan laadun vajauksen vuoksi. Jos joku kasvattaja seuraisi tätä linjaa varaisin heti vaikka kodittomien kannalla olenkin ja aidosti välittää koiristaan lemmikkeinä ei tuotantokoneina.

      Ps. Tästä syystä moni ei hae netistä jalostusmateriaalia vaan ostaa usein paperillisen uroksen ja nartun (ero rodut) teettäen pennut. Luonnollisesti rahaa palaa jo ennen ensimmäisiä pentuja vaan tästä tunnistaa hyvän kasvattajan ja ''kasvattajan''.

      Vaan jos hieman valotaisi asiaa lisää mitä löysin netin syövereistä. Mix roduillakin voidaan hyödyntää keinosiemennystä tai paikan päälle vietiä hieman kauemmas. Selvitä kuitenkin että uroksen omistaja on lemmikin pitäjä ei TEHTAAN.
      http://www.wellbredpets.com/Mixed-Breed-stud-dogs.html
      http://www.pets4homes.co.uk/stud/dogs/mixed-breed/
      http://www.k9puppy.co.uk/StudDog/MixedBreed.aspx

    • hohhoijaa

      Ketjun aloittaja taisi kysyä koiraa, ei keinosiemennystä. Eiköhän heillä ole myös jo useampirotuinen koira, miksi ostaa 2 rotukoiraa silloin ja teettää pentu. Saattaahan nykyisessä koirassa olla ominaisuuksia, jotka haluaa jatkuvan - siksi niitä rotukoiriakin "jalostetaan" samoin genomein eli halutaan ominaisuuksien jatkuvan, toki rotukoirilla geenien samankaltaisuus aiheuttaa todennäköisesti enemmän hankaluutta. Hmmm. Ja nyt topikki hyppäsi valistuksesta keinosiemennykseen ja rodunjalostukseen. Neuvonta on toki ihan ok ja saattaa olla hyödyksi, mutta aina tahtoo mennä offtopiciksi nämä jutut täällä. Ja onko todella parempi vaihtoehto se, että ostaa keinosiemennysmateriaalin netistä ikinä näkemättä uroskoiraa livenä? En välitä keskustella tästä asiasta koska itseäni ei kiinnosta niin hirveästi se mitä muut tekee, mutta ihan irrelevanttina huomiona vaan. Ja siis taas nähtiin tämä sosiaalinen kanava, tahtoo mennä aina aika offtopiciksi nämä jutut.

    • Don't shop lisäys

      Ja kuinka moni tänä päivänä avoimesti tarjoaa urosta Suomen kokoisessa maassa nettipalstalla? Harva. Joten kauko urokset on linjojen monipuolisuuden ja avoimuuden vuoksi hyviä juuri keinosiemennyksen tai pienen koiran suht edullisen matkustamisen vuoksi -> voi mennä paikan päälle näkemään kyseisen uroksen, pitäjän ja tilat sekä tavata uusia mix-harrastajia. Mix rotujen miinus tahtoo olla suljetut linjat jotka umpeutuu nopeasti jos ei käytetä ulkopuolisia myös. Rotukoirien kompastus kivi on meinaa ollut sisäsiitoisuus ja sen tuoma sairastuminen. Pakko näistä asioista on tietää ja puhua vaikka vain jalostaisi omaa kantaansa tai narttuaan.

      Se on aitoa kasvatusta eikä vain sinne päin meiningillä tehtaamista ;)
      Esim. Englannissa mixit on jo arkea eikä häpeillä ottaa yhteyttä tai tarjota koiriaan jalostukseen toisin kuin täällä. Hyi häpeä mikä sekoitus! on aika normi reaktio vielä vaikka taustalla ei olisikaan tehdastuotos.

    • chi-poo

      Hei, ihan oikeesti, nyt ollaan asiasta hiukan kaukana. Kaikki tehköön mitä vaan mutta ei ole aikomusta alkaa suuremmin jalostamaan. Kokemusta mm. näyttelylinjojen kasvatuksesta on, se ei enää kiinnosta. Kiva kotikoira on kaikkein paras. Dont shop, olet aivan väärässä paikassa kun tässä yhteydessä kirjoittelet, tee vaikka kirja jos niin haluat, minua ei tuollainen jaksa kiinnostaa. BTW olen omistanut koiran joka oli siemennetty spermapankista 60-lvulla taltioidsta spermasta. Aivan upea koira, mutta upeita koiria saa helpomminkin.

    • chi-poo

      sanoisin pikemminkin niin että suomessa ainakin rotukoirien jalostus on aika sisäsiittoista. toisekseen aika likaistakin peliä, isäksi ilmoitetaan se joka halutaan, sattuuhan niitä pikkupikkuvhinkoja että kuka-pani-ketä jne. Mix-koira normaalisti kasvatettuna ja hoidettuna on poikkeuksetta terveempi kuin puhdas, edelyttäen ettei vanhemmat ole sairaita. Luooononvalinta toimii aina parhaaseen suuntaan, puhtailla on menty niin pitkälle että ei ole mistä valita, ulkomuoto on usein pääkriteeri ja luonteeltaan aivan huonoja koiria syntyy, ei kellekään sopivia lemmikkejä vaikka kauniita ovatkin. Pitkän kokemksen ja koiraelämän myötä olen tullut siihen tulokseen että sama mitä ruusukkeita seinä on täynnä, jos koira ei ole hyväluonteinen ja sopiva kotikoira niin siitä ei ole mitään iloa. Pelkkää riesaa kaikille, kasattaja jolla on miljoona koiraa ei ajattele samalla tavoin kuin yhtä-kahta kotikoiraa pitävä. Kasvattajalle koirat ovat "välineitä" niillä voitetaan, tienataan ja niillä ylpeillään, ja asia ok. jos koiria on paljon on funktio erilainen, kotikoira on syliä varten, seuralainen, kaveri ja jopa stressinpoistaja, todella kaukana siitä koirasta jonka tarkoitus on loistaa kehissä ja tuoda mainetta ja kunniaa. Minullakin on ollut menestyvä koira, kiva koiranakin mutta luonne oli mitä oli. esim. perheen lapsia puri ja näykki, oli todella "hullu" koira. Tästä viisastuneena kaikkein tärkein ominaisuus on mielestäni sopiva ja hyväluonteinen kotikoira, sopivasti koulutettu ja koko perheen kanssa viihtyvä koira joka tietää paikkansa laumassa. Silloin ei ole ongelmia, koira on koiran virassa.

    • Don't shop

      Ai se on ohi aiheen kun totean miten Suomessa asia on? Oikeesti kun menet julkisesti puhumaan sekoituksen teettämisestä edes omalla nartulla niin johan tulee lokaa niskaan. Yksi entinen rotukoira kasvattaja meinaa teetti yhden ''oman'' coctailin ja meni kasvattinsa kanssa toko kurssilla missä oli hänen vanhoja tuttujaan. Ei mennyt kuin tunti niin vuosien ystävyys suhteet oli kaikoneet yhden coctailin takia. Tätä hän ei voinut ymmärtää. Miten muualla päin aletaan olla suopeita ja avoimia sekoitusten suhteen tarjoamalla netissäkin coctail-uroksia tai pentuja vaan ei täällä ilman syytöstä tehtailusta. Toivoisin että syrjäinen Suomikin tulisi muiden maiden perässä vaan Kennelliitto on aika vahvana johdattelijana täällä ''jalostuksen'' suhteen.

    • Don't shop

      Syy miksi itsekin aloin kasvatamaan avoimuutta sekoitusten suhteen jopa kotimaan kamaralla oli eilinen keskustelu jonka aloitti pitkäaikainen rotukoira harrastaja sekä kasvattaja. Hän kyseenalaisti liiton nykyistä toimintaa ja pohti itsekin kahden eri rotuisen sekoittamista vaan kuinka arvaten kävikään? Häntä vastaan hyökättiin, uhattiin ilmoittaa liittoon jos hän kehtaa teettää rotukoirillaan seropi pentueen... Ihmisten pikkusieluisuus huokui läpi ja se että markkinointi rotukoirien ''hyvyydestä'' on iskostettu kovaan mielen sisuksiin. Päätin keskustelua seuratessa etten hanki rotukoiraa ikinä jos toiminta on kireää ja sisään päin lämpiävää. Tämäkin koira harrastaja painotti hyvin sitä että coctailien teettäminen voi myös olla hyvä jos pennut hoitaa yhtä hyvin mitä rotukoiratkin.

      Pahoittelen jos annoin hyökäävän kuvan alkuun vaan se on valitetavan totta että helpommin löytää rotu uroksen jalostukseen kuin sekoitusta. Suomeenkin olisi lähivuosina hyvä perustaa sellainen mix-yhdistys mistä harrastaja löytäisi luotettavasti pentueet, jalostusurokset ja seropeille tarkoitetut treenit/trimmaajat yms. ilman ahdistuksen tunnetta. Mitä enemmän luen tätä seropi palstaa ja kuulostellen ihmisiä niin enemmistö haluaa sekiksen jonka takia helposti löydetävä sivusto olisi paikallaan (tehdas vapaa toki)

      • xfgklbvf

        Oletko varma ettei koirallasi ole piileviä sukusairauksia? Oletko tutkittanut koirasi/sen suvun? Entäs tuleva uros? Sekarotuisia ei juurikaan tutkita... Ei lonkkia, polvia yms. Ihmekkös tuo että ovat "terveempiä".


    • kaapo1

      Hei chi-poo, minulla 2 sopivaa urosta. Asumme Ylä-Savossa. Hau-hau terkuin [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe